Jump to content

Moto Zajednica

Još jedna LEDilizacija u Temerinu - smanjenje potrošnje struje na motoru

Recommended Posts

• Svakom po zasluzi, 12454 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

...i tako, odavno me Joška zove da dođem u Temerin da ledilizujemo mog Transalpa, sve je spremljeno za akciju :D

Subota, 9. oktobar, sunčano, temperatura + 12 stepeni, taman da se isproba "Cherish" aktivni veš :D. Čim sam stigao, domaćini Joška i Žuža odmah kafu, sokić pa u radionicu na LEDilizaciju.

Joška je napravio kontroler i štampane pločice sa LE diodama koje direktno pasuju u moje žmigavce na TA. TA raskupusan :D, instrument tabla skinuta i Joška krenuo u akciju...

LED.JPG

Ugradnja LED u instrument tablu.JPG

LED osvetljenje.JPG

Koliko žica.JPG

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Svaki žmigavac rasklopljen i u njega ugrađena štampana pločica sa LE diodama. Promenjene sve sijalice u instrument tabli i sada svetli mnogo bolje noću. U stop svetlo ugrađena logika koja kada stisnem kočnicu osvetljaj se bar 5 puta poveča i ujedno namešteno 6 le dioda koje trepću da bi pri kočenju bio uočljiviji. Malo je pomogao i naš drugar PeđaR koji je dobio alarm, biper za žmigavce i utičnicu za 12V u svoje novo sokoćalo, Honda skuter :D

Koliko žica.JPG

Mozak ledilizacije 1.JPG

Mozak ledilizacije 2.JPG

Da li ćemo uspeti da ga sklopimo.JPG

PeđaR i Joška u akciji.JPG

Dok je neko LEDilizovao, neki su morali malo da se bave fizičkim aktivnostima - pomognu Žuži da unese drva za loženje (jedno 5 kubika :D) u posebnu prostoriju :D

Bio je interesantan veliki pauk što se tu šetkao i pozirao tako da smo morali da ga slikamo :D

Ala sija.JPG

Neko ledilizuje a neki prenose drva.JPG

Mali pauk 1.JPG

Mali pauk 2.JPG

Dok smo sve završili bilo je pola 11 noću, spoljašnja temperatura 4.5 stepeni u Temerinu...na putu ne verujem da bi prešla 2 stepena :D što ne bi bilo zdravo za moje ostarele kosti ;D pa ostadoh na konaku kod dobrih domaćina.

Ujutro se probudismo oko podne ;D i Joška ne bi bio on kad ne bi akcijašio te tako reši da me otprati do Beograda :D. Usput naletesmo u Čenti na policijski punkt gde su nam samo tražili lične karte i pitali kojim poslom u BGD?...lepa kafana pored punkta, popismo kafu pa u Laboratoriju u Višnjičkoj gde nas dočekaše drugari...divili se LEDilizaciji, "emergency" svetlima, kočionom svetlu.... :D

Divno proveden vikend i odlična i vrlo korisna ledilizacija Transalpa. Ovom ugradnjom LE dioda štedim bar 2 ampera struje a svetli mnogo bolje nego sa dosadašnjim sijalicama. Hvala Joška! :D

Veseli drugari.JPG

šta me bre slikaš.JPG

• Mangulica, 627 postova
Malo je pomogao i naš drugar PeđaR koji je dobio alarm, biper za žmigavce i utičnicu za 12V u svoje novo sokoćalo, Honda skute

Hvala cika Rajko... sad mirnije spavam  ;D

Ih :D Ma ne mogu da ih vidim kad su iza mene ;D Danas svi gledaju, pipkaju, oduševljavaju se kako to svetli.... :D

• Safety bike, 954 postova
  • Motocikl: nekad RS250 i AA500

Daleko od toga da se sumlja u Joskino znanje, umece.

Ipak, daj malo slikica da vidimo koliko to svetli, ja se nosim mislju da nesto slicno radim kod mene na skuteru. Sto zbog smanjenja potrosnje struje, sto zbog toga sto mnogo bolje svetli, cak se i pitam koliko segmenata da stavim, da ne preteram.

Veruj nismo slikali finalno svetljenje :D, ali uradiću to sutra pa ću postaviti slike.

Uglavnom, stalno su upaljenja gabaritna svetla - svi žmigavci i to nekim malim intenzitetom ali sasvim dovoljnim za bolju uočljivost i danju i noću. Stop svetlo sa LE diodama od 10 mm, one ultra bright, osvetljenje tablice i 8 trepćućih led pri kočenju. Tu je i emergency mod (2 vrste) i mod sva 4 žmigavca. Za detalje pitajte Jošku :D

• NW, 2593 postova
  • Motocikl: R 1200 GS

Браво Јошка, још један одличан рад....

П.С. Поносни власник горе ледализованог BMW-a... ;)

jel nesto slicno ovako'

isto Joskinih ruku delo!  :)

Slično i još unapređeno :D

• skuter-servis, 406 postova
  • Motocikl: dr mr

hitan slucaj palis kada te pritisne zeludac?  :D

p.s Odlicna stvar, svaka cast, uvek sam voleo da vidim da svetle gabaritna svetla na autu/motociklu, americki stil. :)

• NW, 2593 postova
  • Motocikl: R 1200 GS

Zar je tebi ikada bilo dosadno? :) i kada nisi imao posla uvek si sebi iznalazio nesto da prepravis, popravis nadogradis. jos jednom svaka cast...

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Bravo majstore Joška! :) Alal' vera!

Eh, kad se samo setim da je moja stara Afrika imala na sebi valjda SVE moguće gadgete i elektro-zezalice koje Joška pravi. U stvari, ima ona to i dalje, ali nije više moja ;) Ova nova Afrika, sem xenona nema NIŠTA. Pa ništa, sad će zima, a meni Temerin i nije tako daleko, čak ni po snegu ;D

Rajko, inače velika preporuka za xenone, ja sam bukvalno progledao noću od kako ih imam. To je zaista sada već jedino što možeš da nakačiš na "plavog, za dečake" :)

Moraću da kontaktiram našeg Matu iz Mladenovca, nešto sam načuo da su cene jednog bixenona malo pale?

Mato, pomagaj pa da na motoru više nemam ni jedno svetlo sa wolframovim vlaknom :D

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Za sam za par platio 8500 din preeeeeeee... šta znam, ni ne sećam se već. Valjda u avgustu. Kineski bixenon i radi za sve pare. Čuo sam saveta tipa "nemoj te kineske, zapaliće ti instalaciju", ali od svega toga nije bilo ništa. Tako je to, kad majstor Joška ugradi ;)

Problem kada kupuješ na komad može biti jedino relej, pošto ima samo jedan u auto kompletu za dva. Znam da ti to znaš, kažem zbog ostalih koji prate temu ;)

Eh, od teme o ledilizaciji ću ti napraviti temu o xenonizaciji ;) neću više, majke mi ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja