Arakis 6219 Napisano Octobar 11, 2010 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan ...i tako, odavno me Joška zove da dođem u Temerin da ledilizujemo mog Transalpa, sve je spremljeno za akciju Subota, 9. oktobar, sunčano, temperatura + 12 stepeni, taman da se isproba "Cherish" aktivni veš . Čim sam stigao, domaćini Joška i Žuža odmah kafu, sokić pa u radionicu na LEDilizaciju. Joška je napravio kontroler i štampane pločice sa LE diodama koje direktno pasuju u moje žmigavce na TA. TA raskupusan , instrument tabla skinuta i Joška krenuo u akciju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PedjaR 70 Napisano Octobar 11, 2010 Mangulica, 627 postova Lokacija: Temerin Prijavi odgovor kao problematičan "plavi za decake" sad je stedljivko i ne vuce skoro struju, sem fara... svaka ti cast Joska Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6219 Napisano Octobar 11, 2010 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Svaki žmigavac rasklopljen i u njega ugrađena štampana pločica sa LE diodama. Promenjene sve sijalice u instrument tabli i sada svetli mnogo bolje noću. U stop svetlo ugrađena logika koja kada stisnem kočnicu osvetljaj se bar 5 puta poveča i ujedno namešteno 6 le dioda koje trepću da bi pri kočenju bio uočljiviji. Malo je pomogao i naš drugar PeđaR koji je dobio alarm, biper za žmigavce i utičnicu za 12V u svoje novo sokoćalo, Honda skuter Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6219 Napisano Octobar 11, 2010 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Dok je neko LEDilizovao, neki su morali malo da se bave fizičkim aktivnostima - pomognu Žuži da unese drva za loženje (jedno 5 kubika ) u posebnu prostoriju Bio je interesantan veliki pauk što se tu šetkao i pozirao tako da smo morali da ga slikamo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6219 Napisano Octobar 11, 2010 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Dok smo sve završili bilo je pola 11 noću, spoljašnja temperatura 4.5 stepeni u Temerinu...na putu ne verujem da bi prešla 2 stepena što ne bi bilo zdravo za moje ostarele kosti ;D pa ostadoh na konaku kod dobrih domaćina. Ujutro se probudismo oko podne ;D i Joška ne bi bio on kad ne bi akcijašio te tako reši da me otprati do Beograda . Usput naletesmo u Čenti na policijski punkt gde su nam samo tražili lične karte i pitali kojim poslom u BGD?...lepa kafana pored punkta, popismo kafu pa u Laboratoriju u Višnjičkoj gde nas dočekaše drugari...divili se LEDilizaciji, "emergency" svetlima, kočionom svetlu.... Divno proveden vikend i odlična i vrlo korisna ledilizacija Transalpa. Ovom ugradnjom LE dioda štedim bar 2 ampera struje a svetli mnogo bolje nego sa dosadašnjim sijalicama. Hvala Joška! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PedjaR 70 Napisano Octobar 11, 2010 Mangulica, 627 postova Lokacija: Temerin Prijavi odgovor kao problematičan Malo je pomogao i naš drugar PeđaR koji je dobio alarm, biper za žmigavce i utičnicu za 12V u svoje novo sokoćalo, Honda skute Hvala cika Rajko... sad mirnije spavam ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6219 Napisano Octobar 11, 2010 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ipak, veži i lanac, za svaki slučaj, zlo ne spava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PedjaR 70 Napisano Octobar 11, 2010 Mangulica, 627 postova Lokacija: Temerin Prijavi odgovor kao problematičan e sad si me preseko... odoh da proverim "fen" ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Octobar 11, 2010 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Nema na cemu!Mnogo mi je drago sto ti se svidja! Ali u stop svetlu su 8 ledova koje blicaju,a ne 6 ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6219 Napisano Octobar 11, 2010 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ih Ma ne mogu da ih vidim kad su iza mene ;D Danas svi gledaju, pipkaju, oduševljavaju se kako to svetli.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RS 132 Napisano Octobar 11, 2010 Safety bike, 954 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: nekad RS250 i AA500 Prijavi odgovor kao problematičan Daleko od toga da se sumlja u Joskino znanje, umece. Ipak, daj malo slikica da vidimo koliko to svetli, ja se nosim mislju da nesto slicno radim kod mene na skuteru. Sto zbog smanjenja potrosnje struje, sto zbog toga sto mnogo bolje svetli, cak se i pitam koliko segmenata da stavim, da ne preteram. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6219 Napisano Octobar 11, 2010 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Veruj nismo slikali finalno svetljenje , ali uradiću to sutra pa ću postaviti slike. Uglavnom, stalno su upaljenja gabaritna svetla - svi žmigavci i to nekim malim intenzitetom ali sasvim dovoljnim za bolju uočljivost i danju i noću. Stop svetlo sa LE diodama od 10 mm, one ultra bright, osvetljenje tablice i 8 trepćućih led pri kočenju. Tu je i emergency mod (2 vrste) i mod sva 4 žmigavca. Za detalje pitajte Jošku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PedjaR 70 Napisano Octobar 11, 2010 Mangulica, 627 postova Lokacija: Temerin Prijavi odgovor kao problematičan jel nesto slicno ovako' isto Joskinih ruku delo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1174 Napisano Octobar 11, 2010 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Браво Јошка, још један одличан рад.... П.С. Поносни власник горе ледализованог BMW-a... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6219 Napisano Octobar 11, 2010 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan jel nesto slicno ovako' isto Joskinih ruku delo! Slično i još unapređeno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1174 Napisano Octobar 11, 2010 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan :o :o :o :o Зар може и боље ? Оћу ја ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Octobar 11, 2010 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Jos da roknes xsenon ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 98 Napisano Octobar 11, 2010 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Daki 302 Napisano Octobar 11, 2010 Zainteresovan, 923 postova Lokacija: Beograd Motocikl: st 1300 i r1200gsa i 250 madison3 Prijavi odgovor kao problematičan Samo da se prijavim za ovo, pa kad bude, a moglo bi zimus, kad se vec igramo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Damir. 137 Napisano Octobar 11, 2010 skuter-servis, 406 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: dr mr Prijavi odgovor kao problematičan hitan slucaj palis kada te pritisne zeludac? p.s Odlicna stvar, svaka cast, uvek sam voleo da vidim da svetle gabaritna svetla na autu/motociklu, americki stil. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Octobar 11, 2010 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Imam osecaj da ove zime nece biti dosadno ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1174 Napisano Octobar 12, 2010 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Zar je tebi ikada bilo dosadno? i kada nisi imao posla uvek si sebi iznalazio nesto da prepravis, popravis nadogradis. jos jednom svaka cast... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Octobar 12, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo majstore Joška! Alal' vera! Eh, kad se samo setim da je moja stara Afrika imala na sebi valjda SVE moguće gadgete i elektro-zezalice koje Joška pravi. U stvari, ima ona to i dalje, ali nije više moja Ova nova Afrika, sem xenona nema NIŠTA. Pa ništa, sad će zima, a meni Temerin i nije tako daleko, čak ni po snegu ;D Rajko, inače velika preporuka za xenone, ja sam bukvalno progledao noću od kako ih imam. To je zaista sada već jedino što možeš da nakačiš na "plavog, za dečake" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6219 Napisano Octobar 12, 2010 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Moraću da kontaktiram našeg Matu iz Mladenovca, nešto sam načuo da su cene jednog bixenona malo pale? Mato, pomagaj pa da na motoru više nemam ni jedno svetlo sa wolframovim vlaknom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Octobar 12, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Za sam za par platio 8500 din preeeeeeee... šta znam, ni ne sećam se već. Valjda u avgustu. Kineski bixenon i radi za sve pare. Čuo sam saveta tipa "nemoj te kineske, zapaliće ti instalaciju", ali od svega toga nije bilo ništa. Tako je to, kad majstor Joška ugradi Problem kada kupuješ na komad može biti jedino relej, pošto ima samo jedan u auto kompletu za dva. Znam da ti to znaš, kažem zbog ostalih koji prate temu Eh, od teme o ledilizaciji ću ti napraviti temu o xenonizaciji neću više, majke mi ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...