marshall 380 Napisano Januar 11, 2011 motordzija opste prakse, 700 postova Lokacija: Novi zaSad Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Sada cu nesto da iznesem sto mozda nebi trebalo, ali to su vec izneli neki drugi, pa nek ide... Dok jos nisam bio aktivan na ovom forumu i izabrao ga, ceprkao sam kojekuda po mrezi. Famozni Sprint Sport 50 opisivan je dosta, cenom upada na sva trzista. Kostao je valjda oko 680 ili 700 evra, pa i vise, tek neki ga dobiju za 650 i skakali od srece. Sledece godine na rasprodaji osvane po 580 evra, kupci se po forumima upljuvali od srece. Opet sledece godine bio je na rasprodaji 550 evra i tu kupci popadali u delirijum, skakali u vis pa sami sebe sutirali u pozadinu i sve pri tome vikali jipiii !!! Prolazeci pored prodavnice pre neki dan, vidim cenu 47000 sto je oko 430 evra, bude mi ono sa naocarima, , i setim se svega opisanog... a i neceg pitanog u prethodnim odgovorima... Cena kineskih skutera zavisi od ugovorene kolicine, trajanja fabricke garancije, ugradjene opreme i detalja, a znacajan udeo u ceni igra i procena za posto moze da se progura kroz neko trziste. Sada sedite i prvo pored sebe stavite casu ladne vodice. Mali skuter sa originalnim imenom (kod nas je naski brendiran) i osnovnom opremom, garancijom 3 meseca, na kapiji fabrike kostao je (sedite) 120 dolara (a ne evra). Garancija 6 meseci 150 dolara, itd. Prevoz, sastavljanje, i sta vec, racunajte koliko zelite. Kroz nase trziste proguraju ga znaci, po 430 do 700 ili vise evra. Skuter koji imam je Sprint Explorer 150 (ima tema), na Portugalskom trzistu ide po 1600 evra i to sa agregatom 125. Isti taj skuter na nasem trzistu progura se po 1000 do 1250 evra ali sa agregatom 150. Na kapiji Kineske fabrike kostaju isto. Mnogo toga nadje se na alibabi, samo racunajte da ce vam odneti vremena do penzije ako se zadubite u ceprkanje. Sezona rasprodaja je u toku, kupovina Kineskog skutera na sajamskoj rasprodaji bila je dobar pazar za autora ovog teksta. Kroz upotrebu 5000km postalo je samo jasno da je izbor bio najispravniji moguc, pogotovo za tu cenu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Januar 15, 2011 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam ja video nasi dizu cene, ali nisu ni stranci mutavi po tom pitanju. Cene su im bas siroke i prelaze cak i 100% od cene iz fabrike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marshall 380 Napisano Januar 15, 2011 motordzija opste prakse, 700 postova Lokacija: Novi zaSad Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Tacno, uvoznici i trgovci na kineskim motorima uzmu dobar kajmak, a na zapadnijim trzistima i znatno vise od nasih. Pored svega, ta kineska roba svih vrsta ulazi na sva trzista upravo tom smesno niskom cenom. Pa koliko god to nekom smesno nisko bilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Januar 15, 2011 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan Recimo za V.Britaniju, Nemacku cena od 400$ je smesna, tako da oni opusteno dizu na nekih 1.500$ i vise. Zarada abnormalna! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...