milosducati 328 Napisano Septembar 12, 2010 Svrati ponekad, 251 postova Lokacija: Beograd - Zemun Motocikl: SUZUKI GSXR 750 K4 Prijavi odgovor kao problematičan Kada ne voze nikoga to moze biti zato sto su krenuli po nekoga, a ne malo puta se desilo da su krenuli po nekog motoristu, zato ne dirajte hitnu. Meni licno najvise smetaju pandurska bahatost i ona njihova blindirana namunjena kola koja krse sve moguce i nemoguce saobracajne propise.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Septembar 12, 2010 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Vozac hitne pomoci je jako nezahvalan i stresan posao, dovoljno je samo da vide ta izlomljena i iskrvarena tela pa da budu mesecima u soku. Ja im se uvek sklanjam cak i kada sam na motoru i ako sam brzi. Dok sam ziveo na Vidikovcu imao sam prilike da vidim kako iz isth tih kombija istovaruju i zimnicu sa kvantasa uglednim doktorima i to pod rotacijom! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tamanitu 241 Napisano Septembar 12, 2010 Svrati ponekad, 469 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je rezime- sklanjati se svakako i momentalno, bez razmisljanja. Kao i uvek do sada. I podrzavam da Moraju uz rotaciju imati i sirenu. Ne mora nocu ako nema potrebe, mada bolje da je ukljucuju kad prelaze i prolaze raskrsnice itd da neko ne bi imao direktan susret sa njima...kao moj kolega sa posla- pre 5 godina je velikim endurom sa 60kmh udario direktno u kola Hitne i razbio se ziv...samo su ga ubacili unutra i pun gas. Prosao je sa nekoliko lomova, i od onda ne vozi motor vise 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Septembar 12, 2010 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan sreca u nesreci 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ponoćni jahač 1912 Napisano Septembar 13, 2010 Drug član, 981 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Suzuki GSX 750 Inazuma Prijavi odgovor kao problematičan Neka su oni nama živi i zdravi, a i mi njima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Septembar 13, 2010 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan prva pomoc je uvjek na zadatku pa i onda kada nema intervenciju i veoma je bitni da se sa bilo kakvog povratka što brže vrate u bazu ili stanicu prve pomoci pa da opet budu spremni za intervenciju nedaj bože, stoga Miloše Akada god ih uociš pa i ako nemaju sirenu ili rotaciju pusti ih neka prođu tj. napravi im mjesta i ne brini za njihove prolaze kroz crvena svjetla na semaforu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hellena 60 Napisano Septembar 13, 2010 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi rade svoj posao. Ono što mene nervira je što često panduri zloupotrebljavaju svoje položaje i službena vozila, pa prave rizične situacije bez ikakve potrebe. Koliko sam ih samo puta videla da prođu na crveno, a ne žure nigde, bez sirene, bez ičega...Da ne pričam o pijanim vozačima ambasadora koji udare dete na ulici pa ga još išamaraju i prođu nekažnjeno...grrr... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4201 Napisano Septembar 14, 2010 Ne silazi, 6569 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ko što neko reče, hitna je uvek na zadatku. Mali broj vozila je u Beogradu, a u unutrašnjosti ih i nema, tako da je bitno da imaju što bolju prohodnost jer će više poseta uraditi a samim tim i spasiti mnogo života. Pored kulturne i moralne, postoji i zakonska obaveza. Nekad davno i ja sam smatrao da su bezobrazni vozači kola 94, al to im valjda pređe u normalnu vožnju, uostalom ko i nama kad zuknemo preko pune celu kolonu. U svakom slučaju ih se treba kloniti i pogrešno je jurcati za njima, da se iskoristi dat im prolaz, uvek neko može pokušati isto ili zatvoriti naglo prolaz iza njih ko što im ga je i dao. Razumem rotaciju i policijskim kolima al me nervira "svita" po pratnjom, ono jedan auto, jedan "zvaničnik" sa šoferom i obesan bmw koji bi da gazi sve oko sebe. Uvek komentarišem, da je pošao na vreme, ne bi morao da žuri i setim se pokojnog švedskog premijera Palmea koji je na posao išao biciklom i bez pratnje naravno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Septembar 16, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam godinu dana u vojnoj hitnoj pomoći što je gotovo isto kao i civilna hitna. Kad je neka frka, teža saobrarćajka, požar... prvi koji je blizu odgovara na poziv i tu kreće prava frka. To je bilo pre 20 godina ali se stvari nisu mnogo promenile. Imao sam nekoliko umiranja tokom transporta, jedna beba se rodila i nebrojeno reanimacija. Za tih godinu dana sam ostario pet godina. Sa jedne strane je moralna obaveza a sa druge sijaset problema koji nastaju u saobraćaju. Danas ne ljubim hitnu pomoć jer sam imao više negativnih iskustava ali im se ipak sklanjam jer se dobro sećam kako je to izgledalo dok sam sedeo za volanom. Sa sirenama ili ne, samo sa rotacijom, hitnoj treba dati šansu da prođe. Nikad ne znaš kome život visi o koncu. A ako nosi krompir sa Kvantaša pod sirenama i rotacijom, onda je samo još jedan primerak stoke kakve ima na sve strane i takav neće dugo potrajati u tom poslu. Vatrogasce puštam i sklanjam im se kako znam i umem i za razliku od današnje hitne koja skuplja čaure posle bitke a umiruće po kućama savetuje da uzmu taksi, vatrogasce smatram herojima. A pomenute "zvaničnike" ne poštujem i ne vrede komentara, kao i njihove pratnje, najgore i najbahatije bande koja se kreće ulicama. Toliko o "rotacijama". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mojsa 226 Napisano Septembar 17, 2010 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: bgd Motocikl: Vfr 750 Prijavi odgovor kao problematičan ja sam pre par godina imao tu "čast" da koristim usluge hitne pomoci zbog teske povrede na poslu (popravljao sam kombi koji je zaverglao i presao preko mene).I imam sve reci hvale za njih i uvek se sklanjam sa puta kad vidim hitnu.I nace me covek dovezao sa dorcola do urgentnog za 5 min ,usput je odvalio i retrovizor zakacivsi jedan kamion,prosao je kroz taksi stanicu ispred gl. z stanice pa je isao tranvajskim sinama ispred palate onda levo nekim ulicicama i pravo u urgentni. E , da je vozio po propisima ,ja vam ne bi ovo sad pricao ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slaninar 630 Napisano Septembar 17, 2010 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan Poznajući nas, spreman sam opkladiti se u gajbu piva da SVI zloupotrebljavaju rotaciju (i hitna i vatrogasci i policija). Jedino je problem što ne možeš znati kada im se ne čeka u gužvi, a kada je nešto zaista hitno. Zato se uvek sklonim. Gledao sam na TVu intervju sa vozačem hitne, pa čovek kaže kako ljudi često stanu kad vide sirene, a treba da se sklone u stranu ako mogu, ili nastave jer je suština da hitna ne koči i ne usporava se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Septembar 17, 2010 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan pokretaca ove teme od streljanja može spasiti samo placanje pica svima nama koji smo pizdili po njemu ili da javno prizna da je pogrešio. dali se slažete? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Septembar 17, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam ja shvatio pokretaca teme, covek se zali na ponasanje vozaca Hitne VAN intervencija, bez putnika u autu. Znaci, ukljuci rotaciju i sjuri se do pekare po burek, pa treba da se vrati do bolnice dok je jos vruc. Burek, mislim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4201 Napisano Septembar 17, 2010 Ne silazi, 6569 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Na žalost, zloupotreba ima u svemu, šta ćemo, to smo mi. Al ne treba gledati tako da je sve vožnja krompira, nek voze sto puta džak i nek jednom spasu nečiju glavu, više nego dovoljno za poštovanje. Vremenom će se valjda sve menjati na bolje pa će i tih burek rotacija bivati sve ređe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Septembar 18, 2010 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam ja shvatio pokretaca teme, covek se zali na ponasanje vozaca Hitne VAN intervencija, bez putnika u autu. Znaci, ukljuci rotaciju i sjuri se do pekare po burek, pa treba da se vrati do bolnice dok je jos vruc. Burek, mislim. vjerujem da je njima jako bitno da i do bureka stignu brzo i vrate se nazad te nastave biti spremni za intervenciju. nikako nebi bilo dobro da za odlazak po marendu potroše neciji život. Miloš A cak i nije imao vlastito iskustvo sa prvom pomoci vec se slozio sa kolegom ciju izjavu je potpisao ali vjerujem da je tog trenutka to bila subjektivna a ne objektivna reakcija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slaninar 630 Napisano Septembar 18, 2010 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan Vremenom će se valjda sve menjati na bolje pa će i tih burek rotacija bivati sve ređe. Ova nada se zasniva na...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4201 Napisano Septembar 18, 2010 Ne silazi, 6569 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Vremenom će se valjda sve menjati na bolje pa će i tih burek rotacija bivati sve ređe. Ova nada se zasniva na...? Verovanju, ubeđenju, nadi...ništa opipljivo. Rođen sam prekoputa Radio Beograda i rastao zajedno sa gradskom vrevom i iz godine u godinu sve je gore umesto bolje, ne samo u okviru ove teme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miloš A 2021 Napisano Septembar 19, 2010 Ne glasam - ne ćutim, 395 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Ninja ZX-14R Prijavi odgovor kao problematičan Drago mi je što je ova tema uplovila u mirnije vode, jer se u jednom trenutku pretvorila u besmislenu debatu "za i protiv hitne pomoći", što nije bila namera. Verovatno sam ja kriv zbog nesmotrenog naslova teme? Na kraju mislim da možemo da se složimo da bi bilo zaista dobro da SVA vozila sa prvenstvom prolaza obavezno koriste i sirenu - makar samo u raskrsnicama i jednosmernim ulicama. U prvom redu da bi ONI brže, lakše i uz manje stresa obavili svoj zadatak. Možda da pokrenemo novu temu na tu temu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
I.LAV 1 Napisano Septembar 19, 2010 U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam godinu dana u vojnoj hitnoj pomoći što je gotovo isto kao i civilna hitna. Kad je neka frka, teža saobrarćajka, požar... prvi koji je blizu odgovara na poziv i tu kreće prava frka. To je bilo pre 20 godina ali se stvari nisu mnogo promenile. Imao sam nekoliko umiranja tokom transporta, jedna beba se rodila i nebrojeno reanimacija. Za tih godinu dana sam ostario pet godina. Sa jedne strane je moralna obaveza a sa druge sijaset problema koji nastaju u saobraćaju. e moj prijatelju u beogradu je 20 god bilo bar 10000 automobila manje i sve se mnogo promenilo...guzva mnogo veca, neprohodne ulice zbog nepropisno parkiranih,divlja naselja sa katastrofa ulicama i za naci i za proci.... i ti radnici hitne su zivi ljudi pa i oni jedu, a kao jedu u hitnoj to necu komentarisati..... da li se ikom od vas desilo da vas pozovu od kuce i da vam saopste nesto lose u vezi clana porodice ili da ste zvali hitnu pa u toj situaciji pomislite "GDE SU DO SAD" a oni zaglavljeni na nekoj raskrsnici zamislite da ste za volanom vozila u kojem je osoba kojoj zivot visi o koncu i da je bitna svaka sekunda!!! kako bi vozili No jel ima neki radnik hitne na ovom forumu da cujemo misljenje PS.ja se uvek sklanjam koliko mogu kad nailazi hitna i vatrogasci dok pandure nepustam nek se snadju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nntom 1540 Napisano Decembar 8, 2010 Drug član, 1555 postova Lokacija: BGD Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200 Prijavi odgovor kao problematičan Samo za mesec dana dve situacije u kojima su ucestvovala kola hitne pomoci su me skamenile. Prva situacija je silazak s pet solitera ka kosutnjaku.Velika krivina koja sledi je izuzetno opasna i totalno nepregledna. Hitna pomoc je preticala kolonu (jedna traka). Suprotni pravac ima dve trake (uzbrdo). Ja se sklanjam, ostala vozila se sklanjaju, ali kada je hitna dosla na pocetak velike desne krivine nije bilo sanse da je u retrovozoru vide oni koji su vec usli u krivinu, a ni oni koji su se kretali levom trakom iz suprotnog pravca. Vozac hitne pomoci je mogao bar na tom mestu (tih nekih 50 metara)da se ubaci u nasu traku, ali on je nastavio da ide suprotnim pravcem. Kada su naisla vozila (koja tu ne idu ispod 80) pocelo je tumbanje i prestrojavanje, a niko nema mesta za manevar. Uzasno opasna situacija koja je mogla da rezultira lancanim sudarom i direktnim sudarom. Ne mogu imati razumevanja za tako nesto. Da li treba 5 ljudi da pogine ili se izlomi? Posledice su mogle biti stravicne. Druga situacija...Autobus ceka na crvenom odmah ispred pesackog.Iz sporedne ulice dolazi automobil koji ima zeleno. Hitna pomoc pretice velikom brzinom autobus u raskrsnici. Automobil kome je bus s leve strane ne vidi sta se desava iza autobusa i pored autobusa i pogotovo jer je na cosku kafic, a da ne govorim da niko ne ocekuje prolazenje busa. Da je automobil isao 35 na sat umesto 34 na sat, ne bi se lepo proveli ni on, ni ovi u hitnoj , ni ovi iz suprotnog pravca koji su takodje cekali na semaforu. Neka mi oproste savesni i visoko profesionalni vozaci hitne pomoci i kolege medju njima, ali ovakva voznja i stravicno nerazmisljanje o posledicama nije uopste opravdano i uzasno je opasno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4201 Napisano Decembar 8, 2010 Ne silazi, 6569 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Nntomovo izlaganje se nadovezuje na sudar u Srpskih Vladara kad su oborena 3 motora od strane policijskog automobila i govori o rastućoj opasnosti od vožnji vozila sa prvenstvom prolaza. Razumem svu hitnost i neophodnodst jurnjave, al šta je mnogo, mnogo je. Znam mesta o kojima goviri Nntom i praktično bi bilo nemoguće izbeći sudar da su išla vozila u obe trake odozdo. Ta vožnja na i u slepo je nedopustiva. Saobraćaj sve više postaje ruski rulet i tu ne pomaže nikakav Zobs. Ja sam počeo da bežim ako mogu, od mesta gde ne vidim celukupnu sitaciju ko na pomenutoj nizbrdici na Banjici. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miloš A 2021 Napisano Decembar 9, 2010 Ne glasam - ne ćutim, 395 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Ninja ZX-14R Prijavi odgovor kao problematičan Ne prođe ni jedan dan a da ne vidim neki incident vozila sa pravom prvenstva prolaza. To postaje veoma, veoma ozbiljan problem u Beogradu. Na primer, mahnita vožnja i policije i hitne pomoći u kontra smeru jednosmernom Preševskom ulicom (stanica policije Zvezdara i Gradska bolnica). Da ne pominjemo vozila za pratnju u Kneza Miloša, ili pik-apove raznih obezbeđenja sa nekakvim žutim rotacijama. Možda nije, i nadam se da nije tako u drugim mestima. Ponavljam: sve čestitke vatrogascima koji obavezno pale zvučne signale. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4201 Napisano Decembar 9, 2010 Ne silazi, 6569 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Kod nas se sve izgleda okreće naopako sve više. Oni koja imaju povišena i povlašćena prava, sve ih više zloupotrebljavaju i prekjoračuju u svakom pogledu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ftj 349 Napisano Decembar 9, 2010 Svrati ponekad, 323 postova Lokacija: bgd Motocikl: ktm duke 690 Prijavi odgovor kao problematičan Po meni hitna pomoć ima pravo da pali rotacije i sirene i kada ide na burek i mislim da je glupo buniti se zbog toga. Činjenica je da im se dosta njih ne sklanja. Imao sam situaciju da mi je bila potrebna hitna pomoć i stigla je za 5 minuta ali opet i to nije bilo dovoljno... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gambi 23 Napisano Decembar 9, 2010 U prolazu, 12 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CB1000R Husqvarna TE450 Prijavi odgovor kao problematičan Tu nema šta da se kaže,ljudima svaka čast i retko šta može da im se zameri. Mene nerviraju oni kre.... panduri koji pred raskrsnicu vozeći auto koji je kupljen od naših para bez da se veže upali na kratko sirenu i rotaciju kako bi lagano prošao kroz raskrsnicu i odmah potom ugasio istu i lagano nastavio. Na kakvom li su oni zadatku more ma... mangupsku,a još kada im nisu u funkciji ni poziciona svetla Ali da se sada nebi mnogo udaljio od teme. Hitna od mene će uvek da ima slobodan prolaz i bilo kakvu drugu pomoć ako sam u stanju da im pružim. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...