Jump to content

Moto Zajednica

Kako da nastelujem karburatore na Kawasaki Er-5???

Recommended Posts

• U prolazu, 67 postova
  • Motocikl: Kawasaki Er-5

Imam Kawasaki Er-5,i nisam nikada sam stelovao karbove (uvek majstor),pa bi da probam i ja sam malo oko toga...Ako moze neka pomoc,da ne pocinjem sam....:)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 60 postova
  • Motocikl: klr

Iskreno preporucujem majstora, najbolje nekog da ti dozvoli da gledas dok radi, jer treba i da ocistis, i da podesis rad na leru, i na gasu, i da nema zadrsku u obrtajima kad okrenes rucicu gasa,  i sinhornizaciju karburatora i...

Imas dosta literature i na netu, neki osnovni vodic bi bio boja svecice-treba da je oker,  previse bogata smjesa-crna, brevise siromasna-zuta, i tako dalje i blize.... 

A kolko cesto ti to stelujes karb kad ti je ranije radio majstor? Jednom kad se podesi dobar je za ihahaj, jedino ako petljas sa izduvom ili usisnom kutijom.

• Andragog, 4961 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Štelovanjem Karb se ništa ne dobija ako nisu ostale stvari uradjene, ventili, filter vazduha, nove svećice... i tek tada karb, ali tada uglavnom ako je kompresija dobra ne treba karb da se pipa osim ako nije neko čačkao ? A ako jeste onda će se i majstori dobro nazezati dok ga ne ušteluju!!!!POZZZZ

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Ja moj karburator nisam pipnuo, pa cak ni ispustio benzin iz lonceta od kada sam ga kupio....a imam preko 30000...ako radi karb se ne dira pa cak ni ne cisti.....

Naravno ako zeza onda se mora, mada karbove uvek sjebe neki pametnjakovic koji misli da ce stvari biti bolje, ako se tu malo srafi i pajserise sto je van pameti....

• U prolazu, 63 postova
  • Motocikl: PIaggio NRG

Imam ja jedno pitanje pa ako nije na odmet,

Hadje da kazem da uz pomoc foruma i mog entuzijazma sam vec 3 godine odrzavam svoj motocikl,

naravno one stvari za koje nije potrebno iskustvo i fino podesavanje tako da nazovem.

Interesuje me kada budem sledeci put cistio filter karb i to da li mogu samo preventivno da proverim vakume, naravno ne bih se upustao u štelovanje nego eto to da uradim, jer u firmi gde radim posedujem precizni digitalni manovauum metar

calihp.gif

pa me interesuje, gde se prikljuicuje crevce za merenje, nesto pamtim da kao da postoji neka cuca gde može da se nakači crevo

i kolika razlika je tolerantna, tipa 10 milibara ili 50.

• U prolazu, 63 postova
  • Motocikl: PIaggio NRG

Jeste jutros sam i ja gledao po karbu, jos da utvrdim dozvoljenu razliku.

Kako sam citao dalje po forumu nasao sam da to moze da se radi i sa silikonskim crevom sa tecnostu, pa onda ako je to relevanto onda je sigurno jako mala razlika, par milibara.

Nisam siguran kako se prevode milibari u vodeni stub.

• Drug član, 2998 postova
  • Motocikl: FleXeR

Treba ti DvA manometra....

:moto3:

Da se uradi ODJEDNOM i kako TREBA, a to je ustvari samo SINHRONIZACIJA!!!

Stelovanje smese i nivoa je drugi par OPANAKA!!!!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja