Bobanfox 5602 Napisano Avgust 27, 2010 Zainteresovan, 670 postova Lokacija: Nürnberg Motocikl: Honda Varadero XL1000VA Prijavi odgovor kao problematičan Otkazao sam naručeni Motul 5100 i ipak nastavljam Motorexom. Kupio sam Motorex Top Speed 10/40 i sipaću ulje koje je bilo u motor od samog početka. Dobio sam uveravanja od majstora kome verujem da je to odlično ulje za moj motor, i što je bitno 100% original. Malo je skuplje ali neću da razmišljam a možda je i ovo presudilo: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=55987.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2027 Napisano Avgust 27, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ko su dileri za Motorex ulja?? Postoji li neka prodavnica gde postoji veliki izbor tih ulja? Gde si ti uzeo ulje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan.p 164 Napisano Avgust 27, 2010 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: New York Motocikl: 2018 BMW C650 Sport Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Ko su dileri za Motorex ulja?? Postoji li neka prodavnica gde postoji veliki izbor tih ulja? Gde si ti uzeo ulje? dragane, dragane, obavešten si kao komšija iz Belanovice koji voli mačke.. ;D ;D ;D http://www.centars.rs/motorexm.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobanfox 5602 Napisano Avgust 27, 2010 Zainteresovan, 670 postova Lokacija: Nürnberg Motocikl: Honda Varadero XL1000VA Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam kupio u "Centar S" servisno odeljenje u Boleču, Smederevski put 2a, tel. 011/806-2462 . Oni su i zastupnici Motorex-a 4 Litre Motorex-a Top Speed 4T = 5000 din. 1 litra = 1250 din. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Avgust 28, 2010 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo se vec dotakli ulja i u ovoj temi, da pitam za iskustva sa HC hidrokrekovanim uljima. Obico se prodaju po razlicitim cenama i brendovima a najlakse ih je raspoznati po mirisu i bolji, mirisu na preradjeno ulje (paljevinu) a boja im je braonkasta kao recimo dobro poznati vinjak. Evo bas danas sam uzeo 5L za auto 5w40 sm/cf norme, pise da je sinteticko. Pretpostavljam da je baza od preradjenog ulja a aditivi i dodatci razni sinteticki. Brend je zaista no-name (Techno) a razlog je zato sto hocu da ga uporedim sa prethodnim Esso Ultron koje je duplo skuplje a istog mirisa i ukusa ;D. Naravno poredjenje ce biti svedeno samo na pracenje potrosnje, zaprljanosti i osluskivanje rada motora. Ima li neko iskustva sa tim jeftinim preradjenim uljima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m900 227 Napisano Avgust 28, 2010 Zainteresovan, 537 postova Lokacija: Virovitica Motocikl: 916 SPS; M900;A35 AML Racing Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Kad smo se vec dotakli ulja i u ovoj temi, da pitam za iskustva sa HC hidrokrekovanim uljima. Obico se prodaju po razlicitim cenama i brendovima a najlakse ih je raspoznati po mirisu i bolji, mirisu na preradjeno ulje (paljevinu) a boja im je braonkasta kao recimo dobro poznati vinjak. Evo bas danas sam uzeo 5L za auto 5w40 sm/cf norme, pise da je sinteticko. Pretpostavljam da je baza od preradjenog ulja a aditivi i dodatci razni sinteticki. Brend je zaista no-name (Techno) a razlog je zato sto hocu da ga uporedim sa prethodnim Esso Ultron koje je duplo skuplje a istog mirisa i ukusa ;D. Naravno poredjenje ce biti svedeno samo na pracenje potrosnje, zaprljanosti i osluskivanje rada motora. Ima li neko iskustva sa tim jeftinim preradjenim uljima? HC ili MC ulja ne smrde na paljevinu i nisu reciklirana, a postoje reciklirana ulja koja se nude na tržištu, ali nisu ni blizu po kvaliteti HC/MC uljima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Avgust 28, 2010 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan OK, ja sam cuo od prijatelja koji je tehnolog, da se ta reciklirana takodje krekuju da im se ubacuje vodonik radi ne znam cega...dodaju aditivi, fitriraju itd. Ali u praksi sta znaci nisu ni blizu kvalitetu HC/MC ulja, Moj auto je sporohodna masina 2L , vozi se u proseku na 2500 do 3000 obrtaja, kapiram da mu ne treba mnogo. Ako su ta reciklirana ulja losa da li treba samo smanjiti interval zamene na recimo 5000 hiljada ili ih uopste ne koristiti. Koliko vidim na kantici stoji vw505.00 i recimo mb229.3. MAda ako se tako gleda, ako sa duplo skupljim uljem vrsim zamenu na 10kkm a ovim na 5kkm onda sam na istom . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobanfox 5602 Napisano Februar 11, 2022 Zainteresovan, 670 postova Lokacija: Nürnberg Motocikl: Honda Varadero XL1000VA Prijavi odgovor kao problematičan Da oživimo temu. Da li neko pouzdano zna ko je u Srbiji Generalni zastupnik Motul ulja ? Kad kupim i sipam da budem 100% siguran da nije falš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13668 Napisano Februar 11, 2022 Ne silazi, 7608 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Što, ne umeš da ukucaš na "Google"? Generalni uvoznik i distributer je MASS. Nije Motul jedino ulje, imaš bar 5 drugih brendova koji su možda i jednako dobri za manji novac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5695 Napisano Februar 11, 2022 Drug član, 2526 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Africa RD07 Prijavi odgovor kao problematičan Sto si takav @Alekre? Lepo covek pitao, i ja bi pre pitao ovde nego na googlu jer tamo izbaci milion jednu stvar, a mozda ga bas i google doveo ovde u ovu temu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13668 Napisano Februar 11, 2022 Ne silazi, 7608 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ma nisam, nego možda post zvuči rogobatno. Motul je u top 3 što se ulja tiče samo što su ponekad i x3 sa cenama Jednim delom cene kupuješ ulje a drugim delom prodaju duševni mir. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Februar 11, 2022 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Motul 5100 15w-50 u Rumuniji 3 kante po 4l 100€. Toliko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobanfox 5602 Napisano Februar 13, 2022 (promenjeno) Zainteresovan, 670 postova Lokacija: Nürnberg Motocikl: Honda Varadero XL1000VA Prijavi odgovor kao problematičan On 11. 2. 2022. at 12:32, drmilan_ je napisao: Sto si takav @Alekre? Lepo covek pitao, i ja bi pre pitao ovde nego na googlu jer tamo izbaci milion jednu stvar, a mozda ga bas i google doveo ovde u ovu temu. Raširi Ajde ti dežurni filozofe, ukucaj u Google i pokaži mi šta ti je sve izbacio na prvoj strani. Promenio Februar 13, 2022 član Bobanfox Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mediterraneo 1810 Napisano Februar 13, 2022 Lovely jubbly, 903 postova Lokacija: Liguria Motocikl: CB 1300 Prijavi odgovor kao problematičan On 11. 2. 2022. at 11:16, Bobanfox je napisao: Da oživimo temu. Da li neko pouzdano zna ko je u Srbiji Generalni zastupnik Motul ulja ? Kad kupim i sipam da budem 100% siguran da nije falš. Raširi Ja sam ga pre nedelju dana, zajedno sa ostalim potrosnim delovima za servis, porucio iz Louis-a. Dodao bih da sam jednom u Varadera sipao Castrol GP i secam se da mi se nije dopalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...