slavisa978 104 Napisano Avgust 24, 2010 дипл.инж.саобраћаја, 157 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: R 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan пријатељи молим вас за једнан савет, консултацију ... помоћ ... од скора сам власник трансалпа ... када сам га узимао пар пријатеља ми је рекло да је за њу и уопште хонде карактеристично да малко дуже верглају при паљењу ... (њихово објашњење = подигну вентиле, па заверглају на суво, па пусте смешу, и стртује, ето) е сад, то "дуже" код мене је од 2-4 секунде, варира , да ли је то нормално ... молим за искуства, савет ... ако не ваља да тражим мајстора ... и уопште шта може да буде проблем ... хвала унапред! :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Avgust 24, 2010 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam ba da li je to karakteristicno za druge Honde da verglaju ali moj TA 90-to. pali upravo kao i ova ex Lalajkova Afrika na klipu, dole. Sad, kolko je to sekundi ili milisekundi ne znam. Ako nisi siguran onda najbolje da neko strucan, iskusan kresne to par puta i odma ce ti reci na cemu si. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Avgust 24, 2010 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Transalp, a pogotovu Afrika pale na pola ključa ( izraz starih majstora kada zamene platine na Škodi 1000 MB ). Naravno ako su gorivo i struja naštelovani. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano Avgust 24, 2010 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Shto reche Kocha... moj TA upali, a da ja nisam sigurna ni da li sam pritisnula dugme do kraja... milisekunde su u pitanju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ 280 Napisano Avgust 24, 2010 MK. Sirius - Srbija, 806 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08 Prijavi odgovor kao problematičan Dovoljno je da akumulator nije skroz pun, i eto razloga da mora malo vise da se zavergla. Probaj da dopunis akumulator, pa onda dalje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavisa978 104 Napisano Avgust 24, 2010 дипл.инж.саобраћаја, 157 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: R 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan ... е јбг ... сад се забринух ... кога има да знате у околини Лазеревца тј. Београда да може да наштелује да то пали као "мина" ... помагајте! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Avgust 24, 2010 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan ... е јбг ... сад се забринух ... кога има да знате у околини Лазеревца тј. Београда да може да наштелује да то пали као "мина" ... помагајте! ako hoces stelovanje kao moje ili kao Minino onda mogu mirne duse da ti preporucim Jocu (Profimoto) ali on je u Beogradu. Sad nekome je to skupo da placa profi majstora pa radi sam ili mu to uradi prijatelj ili prijateljev prijatelj...U svakom slucaju ja motor odrzavam kod njega i zadovoljan sam onim sto dobijem za pare koje platim . Uostalom evo ti link a u toj sekciji imas i komentare o drugim servisima http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=851.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavisa978 104 Napisano Avgust 24, 2010 дипл.инж.саобраћаја, 157 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: R 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan ... хвала пуно на савету Кочо, мислим да ћу га послушати ... живели! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1956 Napisano Avgust 24, 2010 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Joska mi jednom prilikom rece da poslednja - PD10 (ili poslednje dve PD10 i PD06) generacija Transalpova, zbog neke izmenjene elektronike (stari dva CDI-a, novi jedan TCI, ne pitajte me sta to znaci) moraju da zaverglaju vise (duze) od starih da bi "usaglasili" paljenje itd... Napisi koje ti je godiste TA i ako imas problem sa strujom, kontaktiraj Josku. Pozz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavisa978 104 Napisano Avgust 24, 2010 дипл.инж.саобраћаја, 157 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: R 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan Трансалп је 2000. годиште ... мислим да је то последња генерација 600в мотора ... е сад ако је то тако ... пао ми је камен са срца ... молим ако још неко има неко искуство са овом темом нека помогне ... мислим да би нам свима то значило ... хвала Боки пуно! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Avgust 24, 2010 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ex-lalajkova afrika nije referenca, razlikuje se u 1 detalju. pumpi goriva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Avgust 24, 2010 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan ex-lalajkova afrika nije referenca, razlikuje se u 1 detalju. pumpi goriva ma ja postavio taj clip da ne moram u garazu da snimam mog TA. A eto i Minin TA ima contactless paljenje. U svakom slucaju, pre nego sto zapalis u servis vidi da ti neko iskusniji sa Transalpima poslusa to paljenje. Ili sto kaze boki64 zovni Josku iz Temerina ima u temi Transalp njegov broj telefona pa potrazi od njega savet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 3045 Napisano Avgust 25, 2010 Drug član, 1067 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Moj TransAlp je '91.godiste (2 CDI-a) i pali cim mu pipnem START dugme. Ne mislim da je kod tebe nesto ozbiljno u pitanju, mozda samo treba stelovanje a mozda je to i normalno. U svakom slucaju predlazem da poslusas kolegu Kocha i da odes kod sigurnog majstora. Resis problem i opet nosis ispod kacige, hehe Aj' pa javni sta si uradio, da i mi nesto naucimo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Avgust 25, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ako vergla 2-4 sekunde kao sto kazes, onda je to previse, potrazi nekog majstora (naveli su ti gore). Ako je to recimo, ispod sekunde ili tu negde, onda je manje-vise OK. Razlika izmedju moje bivse Afrike, starijih Transalpova i novijih Transalpova je u broju pick-up ova na osnovu kojih CDI odredjuje trenutak paljenja. Kod starijih motora ima 4 pick-up-a pa motor mora da se zavrti manje da bi CDI dobio signal. Kod novijih ima samo jedan ili dva (nisam siguran) pa naravno da motor mora da provede koji delic sekunde vise u verglanju do "sinhronizacije". Gujo, nije do pumpe, na mojoj bivsoj Africi je jos uvek originalna pumpa. Facet je uzet za rezervu i nikad nije postavljen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 98 Napisano Avgust 25, 2010 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Трансалп је 2000. годиште ... мислим да је то последња генерација 600в мотора ... е сад ако је то тако ... пао ми је камен са срца ... молим ако још неко има неко искуство са овом темом нека помогне ... мислим да би нам свима то значило ... хвала Боки пуно! Poslednji 600V je 1999 godiste. Mozda ti je prva registracija 2000 ali proizvodnja najkasnije 99 ako je 600V. Uzgred i ja vozim bas taj model i pali momentalno. 2-4 sekunde su bas dosta. Ako je stvarno tako a ne da si ti samo istripovao da je to 2-4s onda imas neki problem e sad do cega je, dal je struja, svecice, karbovi ili tome slicno trebalo bi da majstor utvrdi ili ti ako te ne mrzi i imas vremena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tiran1n 10 Napisano Avgust 25, 2010 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Ruma-Graz Prijavi odgovor kao problematičan moj je isto 99' i ima tranzistorsko paljenje, kada je hladan moram pun saug i malo gasa da dam da bi upalio na "pola kljuca", a ako samo pod saugom palim onda mu isto treba nekoliko puta da okrene, mada je na mom 37000 i nikad nisu menjane niti stelovane (zazor) svecice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...