Jump to content

Moto Zajednica

Gradjanska protestna setnja protiv bahatih motorista ALI!?!

Recommended Posts

• Zainteresovan, 595 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125

Jao, opet prica oko 50km/h. A sto si kupio Yamahu FZS600?! Trotinet je bolji fazon ako planiras da milis.

Kada su dve odvojene trake i nema raskrsnica ili pešačkih, tu je još OK dati gas, ali na raskrsnicama i prelazima mislim da je opasno (kazne su poslednje što me brine).

Motor sam kupio da putujem, a u gradu sam 99% vremena na biciklu (uvek si prvi na semaforu, a i možeš opušteno preko duplih, kroz crveno i preko svih mogućih prečica, samo kad si siguran da je sigurno, naravno).

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 622 postova
  • Motocikl: SV 650

Sve pocinje od onog dana kada im izdaju lekarsi. Licno sam upoznao blago retardiranog decka na lekarskom. Covek ne zna da pise, popunjavao sam mu dokumenta, prosto prosirene recenice mu takodje ne idu... Sto je najgore, ja sam tada polagao za ''B'' a on za ''C'' (profesionalni vozac?!). Posle toga testove je polozio iz X puta a kada smo se sreli posle nekog vremena rekao mi je da polaze 12 put voznju... Jednog dana ce ga ubosti i eto sa kim delis put.

:o :o Jel treba komentar na ovo? Ali ne mogu mu zabraniti da polaze- nazalost  >:(

• IRON WILL, 972 postova
  • Motocikl: Voleo bih da imam motor

Ja čak razumem  da neko točkari, al da ide na pešački i tom brzinom, to nikako.

Jasno da ne razumes, ni meni ne bi bilo jasno to sa brzinom i tockarenjem na skuteru.  ::)

• Ne silazi, 6563 postova
  • Motocikl: đački pešački

Jasno da ne razumes, ni meni ne bi bilo jasno to sa brzinom i tockarenjem na skuteru.  ::)

Ma točkare i skuterom, al lakši od mene. Al smršaću ja.

• - enduro sector -, 2146 postova
  • Motocikl: adventure

Pa takve motore i jeste steta voziti po gradu, kako vam bre nije zao? Lepo izadjes na put pa razvuces ..

60 do 80  ;D ;D ;D

p.s. mala sala sto se tice ogranicenja ..

• Ne silazi, 2915 postova

podrzavam sve voznje od 2 km na sat pa do propisane !@#$%^&*()_, sto osudjuju bahate vozace.ko juri 200 na sat u gradu jeste bahat ali na svoju stetu i to samo jednom,jer drugog puta nema,a posto je to jako retko,sve ostalo divljanje je ipak kolko tolko sigurno jer niko nije lud da se zalece gde ne moze.ali zato moje iskustvo  sa ns ulica je da se u grad nemoze otici a da nebudes bar dva puta isecen i da gledas kad ce neko da te natera na ivicnjak,ili otkine nogu.opste je jasno da to svi znaju ali se ponasaju kontra jer sede u gomili lima i nepada im na pamet da protestvuju protiv samog sebe.ali zato mozemo da se izborimo za smanjenje putarine i ostalih dazbina sitnim metalnim novcem.hrvati su pre dve tri godine to uradili tako sto su na svim naplatnim rampama u isto vreme osvanuli sa sicom,iz prvog puta nije uspelo ali iz drugog jeste.samo hrabro....

• Svrati ponekad, 230 postova
  • Motocikl: CB 600 F

Motor sam kupio da putujem, a u gradu sam 99% vremena na biciklu (uvek si prvi na semaforu, a i možeš opušteno preko duplih, kroz crveno i preko svih mogućih prečica, samo kad si siguran da je sigurno, naravno).

To je totalno ok i verovatno nikada neces imati problema sa prekoracenjem brzine. Ja sa druge strane, vecinu vremena na motoru provodim u gradu, a upravo kada krenem na put, postujem ogranicenja.

• Svrati ponekad, 230 postova
  • Motocikl: CB 600 F

Abdullah brate, mnogo si surov!  ;D

• Drug član, 2013 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SD GT

imaju ljudi pravo, kao što mi ginemo kada nam auti oduzimaju prednost tako se zna desiti da pješaci nastradaju od motora pa još i od auta, pogotovo ako je u kracem vremanu bilo par ili više nezgoda takvog tipa.

• Svrati ponekad, 303 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF650S

Da li se iko od gradjana i gradjanki zapitao, SHTA RADE PESHACKI PRELAZI na tro trachnim bulevarima,pa ljudi to nigde u svetu vishe nema(chak ni na raskrsnicama,osim po nekoj) pa nema dana da na tim debilnim peshackim prelazima ne dodje do sudara ,zato shto je savesni vozach pocheo da kochi ko manijak ,jer je video da panduri stoje a i baba je krenula da prelazi peshacki,i naravno da ga neko od nazad udari,svuda se preko BULEVARA prave ili podhodnici ili nadvoznjaci(peshacki)pa to je isto kao i onaj semafor na Auto Putu,kod raskrsnice za temerin -suboticu -beograd,niko nekaze kako su nam saobracajnice uredjene i ne samo rupe i blah blah...vec neka staro eonska reshenja koje moderni gradovi ne trpe,pa ne moze pored i ovako ogromnih guzvi,oni josh dodatno usporavaju saobracaj sa tim IDIOTSKIM reshenjima peshackih prelaza na sred bulevara...o tome niko nishta ne govori,da je napravljen nadvoznjak(obichna metalna konstrukcija)nikada se takve gluposti nebi mogle desiti,da me se ne shvati pogreshno,naravno da osudjujem Zadnjak u sred popodneva na sred bulevara,to je kretenizam svoje vrste....ali postoji i druga strana priche...

Ko vozi 50 na sat, koliko je ograničenje i GLEDA, videće pešaka koji prilazi i nema potrebe za naglim kočenjem. Jedino što ljude mrzi da staju pešacima. Kada dovoljan broj ljudi ostane bez dozvole zbog nepropuštanja pešaka, ovaj pristup će se promeniti i pešački će postati bezbednije mesto. Taj konkretan pešački je veoma pregledan.

Naravno, uz ovo ostaje problem majmuna koji parkiraju ispred i iza pešačkog, što se još uvek ne kažnjava dovoljno redovno.

Ne radi se o 50 na sat nego se radi o tpme da nema shta peshaci da rade na bulevarima sa tri traaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaake

Ponavljam,jedina smo zemlja koja na AUTO PUTU????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ima SEMAFORE,Jel treba da vam prave i peshacki,pa da mi onda pazimo na prvenstvo,i da se poubijamo kocheci,zna se da je svuda princip odvojiti kretanje motorizovanih vozila i peshaka na maximalan moguci nachin,jer mogucnost KOLIZIJE TJ SUDARA izmedju istih pada na 0%,o tome pricham,a mozete vi da pokrecete akcije ,sve ce se to zaboraviti,kao shto se u ovoj zemlji sve i zaboravlja za tri dana pa do neke sledece prilike,i tako sve dok nam saobracajnice ne budu napravljene za SAOBRACAJ(peshak nije saobracaj)a panduri prestanu da stoje na mostu slobode,da bi uzimali pare(zvone njima jaja,za saobracajna pravila,oni samo ako mogu da ukajmache neki dinar,poshto oni su ti koji jako dobro znaju koliko je zaludna pricha sa pooshtravanjima kazni uSRBIJI,kada nema narod odakle da im placa)oce sve poslati u zatvor,oce alll...To je realnost,a sve ostalo je demagogija i blah blah.....

opet ja.bio je semafor na autoputu kod novog sada i covek 1998g. se sa kamionom zaleteo kroz crveno i pobio pun gradski bus ljudi.nema opravdanja ali ja sam to leto po aziji i evropi presao 7 hiljada km sa kolima i isto tako me u turskoj iznenadio semafor ali na magistralnom putu,pa je bilo kocenje da nebude kroz crveno.ali mi u ns smo dobili novi bulevar EVROPA da li ste mislili da moze da dobije drugi naziv.na tom bulevaru je za dve godine likvidirano 4 motocikliste.u prvom slucaju covek iz trece trake okrece polukruzno,u drugom taksista izleti enduri i decko se zakuca glavom u poviseni golf-taxi,kaciga ne pomaze,u trecem i cetvrtom slucaju su nastradali skuterasi.prosto je cudo da nema vise mrtvih a saucesnik u ubistvu su smecari ,tojest onaj koji je naredio gde da se postave kontejneri. ni na jednoj raskrsnici se nista nevidi od kontejnera pa kola i motori moraju da gurnu nos na put da bi videli ko ide.posto imamo malu siluetu eto belaja pa neznas da li je gore ako ides glavnom ulicom ili se prikljucujes.od takve voznje se dobija ili cir ili gips,a protestne setnje protiv smecara ili ti njihovog direktora niotkuda.ono  sa deckom je katastrofa,ali i neopreznost vozaca a sta je ovo umisljaj-kako pobiti sto vise vozaca.

pripazite radar stekaju na bulevar u ns ali imaju novi sistem-necuveno ,nevataju samo svoj pravac nego se i okrecu kao da su van grada. pa pokrivaju 6 traka to narocito rade nocu kad se ne vidi zato dzigi pazi samo do 50km u minuti ,greska na sat ,da malo uvedem vedrine u ovu temu gde samo kukamo

• SuperStar, 1098 postova
  • Motocikl: MonsteR

Da li se iko od gradjana i gradjanki zapitao, SHTA RADE PESHACKI PRELAZI na tro trachnim bulevarima,pa ljudi to nigde u svetu vishe nema(chak ni na raskrsnicama,osim po nekoj) pa nema dana da na tim debilnim peshackim prelazima ne dodje do sudara ,zato shto je savesni vozach pocheo da kochi ko manijak ,jer je video da panduri stoje a i baba je krenula da prelazi peshacki,i naravno da ga neko od nazad udari,svuda se preko BULEVARA prave ili podhodnici ili nadvoznjaci(peshacki)pa to je isto kao i onaj semafor na Auto Putu,kod raskrsnice za temerin -suboticu -beograd,niko nekaze kako su nam saobracajnice uredjene i ne samo rupe i blah blah...vec neka staro eonska reshenja koje moderni gradovi ne trpe,pa ne moze pored i ovako ogromnih guzvi,oni josh dodatno usporavaju saobracaj sa tim IDIOTSKIM reshenjima peshackih prelaza na sred bulevara...o tome niko nishta ne govori,da je napravljen nadvoznjak(obichna metalna konstrukcija)nikada se takve gluposti nebi mogle desiti,da me se ne shvati pogreshno,naravno da osudjujem Zadnjak u sred popodneva na sred bulevara,to je kretenizam svoje vrste....ali postoji i druga strana priche...

Ko vozi 50 na sat, koliko je ograničenje i GLEDA, videće pešaka koji prilazi i nema potrebe za naglim kočenjem. Jedino što ljude mrzi da staju pešacima. Kada dovoljan broj ljudi ostane bez dozvole zbog nepropuštanja pešaka, ovaj pristup će se promeniti i pešački će postati bezbednije mesto. Taj konkretan pešački je veoma pregledan.

Naravno, uz ovo ostaje problem majmuna koji parkiraju ispred i iza pešačkog, što se još uvek ne kažnjava dovoljno redovno.

Ne radi se o 50 na sat nego se radi o tpme da nema shta peshaci da rade na bulevarima sa tri traaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaake

Ponavljam,jedina smo zemlja koja na AUTO PUTU????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ima SEMAFORE

Austrija, Nemacka i Holandija (u svim tim zemljama sam ziveo) imaju semafore na auto putu, tako da se prvo informisi. Nasa saobracajna mreza jeste priblizno katastroficna, kao sto su i sami putevi..........ali sta nam vrede i dobri putevi i putokazi i infrastruktura kada smo totalno nevaspitani i nekulturni u samom saobracaju.......

• Zainteresovan, 730 postova

Gdje to ima semafor??? Onda to kolega nije AUTO PUT.

Auto put je javni put namjenjen iskljucivo za saobracaj motornih vozila, koji je kao takav oznacen propisanim saobracajnim znakom, koji ima dvije kolovozne trake za saobracaj u oba smjera koje su fizicki odvojne (zeleni pojas, ograda...), sa po najmanje najmanje dvije saobracajne trake i trakom za prinudno zaustavljanje vozila, bez ukrstanja sa poprecnim putevima, zeljeznickim ili tramvasjkim prugama u istom nivou i u ciji saobracaj moze da se ukljuci odnosno iskljuci posebno izgradjenim prikljucnim javnim putevima na odgovarajucu kolovoznu traku autoputa.

E ovo podebljano znaci da preko autoputa moraju biti izgradjeni nadvoznjaci, podvoznjaci, pasarele (za ukrstanje u dva nivoa)... Jer ako ima semafor to znaci da se putevi ukrstaju u istom nivou i onda to nije autoput nego put rezervisan za saobracaj motornih vozila ili obicni magistralni put...zavisi

• IRON WILL, 972 postova

Abdullah brate, mnogo si surov!  ;D

Nisam ja surov... takva je istina ;)

Auto put je javni put namjenjen iskljucivo za saobracaj motornih vozila, koji je kao takav oznacen propisanim saobracajnim znakom, koji ima dvije kolovozne trake za saobracaj u oba smjera koje su fizicki odvojne (zeleni pojas, ograda...), sa po najmanje najmanje dvije saobracajne trake i trakom za prinudno zaustavljanje vozila, bez ukrstanja sa poprecnim putevima, zeljeznickim ili tramvasjkim prugama u istom nivou i u ciji saobracaj moze da se ukljuci odnosno iskljuci posebno izgradjenim prikljucnim javnim putevima na odgovarajucu kolovoznu traku autoputa.

E ovo podebljano znaci da preko autoputa moraju biti izgradjeni nadvoznjaci, podvoznjaci, pasarele (za ukrstanje u dva nivoa)... Jer ako ima semafor to znaci da se putevi ukrstaju u istom nivou i onda to nije autoput nego put rezervisan za saobracaj motornih vozila ili obicni magistralni put...zavisi

Hvalati brate, inache bi ja sada njima morao do prekosutra da objashnjavam shta je auto-put(po propisu saobracajnome) a shta je magistralni put,i opet odgovorno tvrdim,da na AUTO-PUTEVIMA nema semafora(shto potvrdjuje i malopredjashnji zakonski opis Shta jeste ,a Shta nije Auto-Bahn,a shto se nemachke tiche siguran sam da imaju semafore na Auto-Bahn-ovim,narochito na onima bez ogranichenja brzine--hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Mozda se tebvi od naplatne rampe uchinilo da je semafor,ili pak od nekih radova na istome(koji oni naravno obelezavaju svom mogucom svetlosnom i drugom signalizacijom)

Ali to nije ni bitno u ovoj prichi,bitno je da sa jedne strane,chovek na motoru od 150ks,kada krene u "KANT" na bulevaru,posle 100m ce ici oko 130Km/h,na jednom tochku,machka da mu izleti pod tochak verovatnoca da se unakazi je 99%,a kontrolisati sve nemoguce i moguce faktore,na gradskom drumu,od dece na rollerima,pa do baba sa +200 dioptrijom,koja i ako te je videla,absolutno ce ti kao s"srndac"pasti pod tochkove-to su sve IN-put-i koji se deshavaju na ulici,ako neko misli da je terminator,pa da mozak moze da mu obradjuje putanje i brzine 300 objekata u okolo od 200m.super,ali niko to nije,pa ljudi Doctor i ekipa se dive momcima koji voze TT-MAN,zato shto voze gradskim ulicama 200-300 na sat.ali bez peshaka i ostalih mogucnosti(busevi,zaprege,biciklovi...etc),sa druge strane da u ravnoj VOJVODINI mi u 21Veku,nemamo jednu Stazu i poligon za "Divljanje" i Zadnjachenje i sve ostalo je sramotno,i dok god toga ne bude bilo ,bice "Divljachke" voznje po ulicima,bitno je da je nash gradonachelnik(koji je totalni bolid) ukinuo i trke na misheluku ,jel jednom do dva puta u godini vikendashi otezano stizu do svojih vikendica,objashnjenje je sramotno.

Ako ne znaju kako,neka pitaju nas,pozove se lepo neka MOTO grupacija,koja ima interes da se na taj nachin promovishe(a moze i vishe njih)i onda oni lepo kao koncesiju na 10 ili 20 godina naprave stazu i poligon,gde se obavljaju i promocije i testovi i bla bla bla,a od svega toga korist i materijalnu i promotivnu ima Novi Sad i okolina,plus shto se vrshi popularizacija moto-sporta,Ali opet ako je neko sluchajno gledao,zimus na SOS kanalu choveka od ne punih 40-ak godina,koji je neki pod-sekretar za omladinu i sport,e on je izjavio da shto se njega tiche"DOBRO JE DA TO ZLO NIJE JOSH UVEK UHVATILO KORENE KOD NAS" i da on lichno to ni nesmatra sportom (ihh shto bi voleo da ga neko provoza u N class yugu,jedan krug oko misheluka)pa kada bi izashao iz kola tresuci se od adrenalina,mozda bi onda shvatio kakav je tek sport,voziti Super-Bike,ili vec

Uglavnom,sve su to povezane stvari- NE-prosvecenost na globalnom nivou dovodi do istog na svim ostalim nivoima,

Inache sam pre pola sat svojim ochima video kako reakcija profesionalnog vozacha autobusa na liniji NS-Brchko,kod kafane Sunce spashava 5+ ko zna koliko zivota,samo zato shto je vozach kola odluchio ,da svrati u kafanche,ali mu napamet nije palo da polako uspori pa da se okrene na nekom zgodnom mestu,nego je zabo kochnicu a vozach busa je stvarno vrhunski od reagovao,oni koji znaju mesto...i konfiguraciju druma,tu sa leve strane ima skretanje za paragovo(gledano iz smera NS-Venac),a vozach Busa je da ne bi odrao pasat koji je zabo na kochnicu prvo preshao u levu traku,ali je onda ,kada je video da jedan mercedes ide tachno na njega,otishao skroz u levo na put za paragovo,sve se odigralo za dve sec....naj zanimljivije je shto vozach kola koji je za malo izazvao tragediju,nije ni pomislio da bi trebao da izadje iz svog jebenog auta i da se izvine nekom,poshto je bus posle toga stajao sigurno josh ceo minut(sigurno je chovek dolazio ksebi),a ja da sam naishao 10 sec ranije stajao bih sa motorom tachno na mestu gde je bus presekao da bi izbegao passat i mercedes,sve u svemu Josh jedan moron za volanom,koji ce verovatni kad tada napraviti slichnu situaciju,ali iza njega mozda ne bude Bus nego Kamion,a oni bogumi ne izbegavaju bash najcesce,iz prostog razloga shto su naucheni da bolje udariti u jedan auto nego izbegavanjem napraviti pomor na drumu....Ih i ja ne znam za meru,Bolje da mi pokrenemo ozbiljnu akciju (ponovo)za ukidanje te pljachke od registracija,Ako treba palice mo gume pred skupshtinom,,, ::) ::)::) ::) :o :o :o :o,ihhhaaahahah

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Džabe prijatelju. Debela crvenokosa je oličenje javnosti a čitao si komentare te javnosti. Ovo je ipak forum koji čitamo samo mi i oni kojima je to posao ali to ne znači da im je posao i da učine bilo šta u našu korist već da jure veštice. A pošto ovo čitamo samo mi, možemo do mile volje da pljujemo i psujemo jer jedni druge razumemo ali nas "raja" ne razume i još gore, mrzi nas. Komentari su takvi da je i slepcu jasno da smo svi "za odstrel". Neće niko prstom mrdnuti a ponajmanje crvenokosa. Ta je odradila zadatak i kraj. Precrtan motociklista je stvarnost ali šta to tačno znači, znamo samo mi. Raja će nas precrtavati dok nas ne sklone sa lica zemlje. Mi smo kukolj koga se treba rešiti i tačka. Za sve smo mi krivi. Precrtan motociklista je živa istina.

• Ne silazi, 7451 postova
  • Motocikl: TDM 900

A onim trudnicama sto im dolivaju krv? Deci, umrtvenjim iz sudara automobila... Ko je davao tu krv? Bajkeri se organizovali, u njemu tece krv nekog bajkera a pljuje po njima. Crvenokosa nije dala krv sigurno. Ko se seti one ostavljene dece i one ometene u razvoju? Mozda kad su izbori, posle beze od njih i smatraju ih nizim bicima, a ko se seti da odnese poklone i tu decu stavi na motor? Neki tamo bajkeri sto su divljaci i narkomani. Ko prvi stane kada se desi neko sranje? Neki bajker, divljak i narkoman. Ja sam primetio da smo mi kao narod izgubili postenje i postali nezahvalni, sebicni. Meni komsija baca eksere po putu sto vozim skuter... Meni Srbija nije nista dala a mnogo to mi je uzela, mojim roditeljima takodje, babi dedi, takvu necu da je volim.

• SuperStar, 1098 postova
  • Motocikl: MonsteR

Hvalati brate, inache bi ja sada njima morao do prekosutra da objashnjavam shta je auto-put(po propisu saobracajnome) a shta je magistralni put,i opet odgovorno tvrdim,da na AUTO-PUTEVIMA nema semafora(shto potvrdjuje i malopredjashnji zakonski opis Shta jeste ,a Shta nije Auto-Bahn,a shto se nemachke tiche siguran sam da imaju semafore na Auto-Bahn-ovim,narochito na onima bez ogranichenja brzine--hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Mozda se tebvi od naplatne rampe uchinilo da je semafor,ili pak od nekih radova na istome(koji oni naravno obelezavaju svom mogucom svetlosnom i drugom signalizacijom)

Idi sam pa vidi, tako ces se najbolje uveriti.........primeri kojih se ja trenutno secam, a ima ih jos.......

-----------------------------------------------------------------------

Bec -> A22 Donauufer-Autobahn.....kod Floridsdorfa

Bochum - Duisburg -> A40

Arnhem - Den Haag -> A12

------------------------------------------------------------------------

Napravljeni radi kontrolisanja / regulisanja guzve i u slucaju teskih nesreca, posebno famozni A40 od Bochuma do Duisburga

• Super specialist, 6023 postova
  • Motocikl: Suzuki GSXR600, Kawasaki ZX10R

@ Alekre

Ma brate, krv sam davao što sam hteo da pomognem, deci nosio poklone i dao prilog kad sam i koliko mogao, zato što sam hteo da pomognem, verujem i velika većina isto, verovatno i ti. Za imidž me zabole, neću koristiti tuđu nesreću i potrebu da bi sebe reklamirao. Od ovog je naroda svako pametan digao ruke, ko je ovde pokušao nešto na bolje da promenim zna se kako je prolazio. Uopšte ne verujem da se ova zemlja može bilo čemu naučiti. Zato ,sedi, teraj motorče i brini o sebi i svojim najbližima. Ništa više od toga.

• IRON WILL, 972 postova

I sta sad?

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=58710.0

protest sa znakom precrtanog kamiona?

gde je sad ona debela crvenokosa???

Debela je sad u poslasticarnici ali ne jede kolace... hrani se nesrecom drugih, zato je tako debela.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja