Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki ER-6N/F topik

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 289 postova
  • Motocikl: Kawasaki er6-n

Meni je radio na 800 ali kad sam ga odneo kod majstora na servis rekao mi je da povecam zbog neke gume da ne trpi vibracije bespotrebno , mislim da je usisnik za vazduh da ne lupam sad...nalazi se u sredini tacno ispod rezervoara.

I stvarno mnogo trese kad je tako nizak ler gas...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2599 postova

E Zaboravio sam da ti odgovorim...probao sam i to i hoce da lupne i sa napinjanjem :)

Mada danas je radio bas mirno mozda mi je 2-3 puta cvaknuo tokom celog dana ;)

ili ne radis nesto kako treba ili kvacilo mozda ne odvaja kako treba, ali pre bi rekao da je ovo prvo. kawin menjac jeste malo koshtunjav i bucan, ali moze se uvezbati mekoca kod saltanja.

jos jedna stvar, menjac motora nije kao u autu i nema sinhron kao sto imaju automobili (nema ga uopste) koji sinhronizuje brzinu ulazne i izlazne osovine, zbog toga i lupi menjac ako se vozis nekoliko sekundi na leru pa posle oces da ubacis u brzinu. drzi motor uvek u brzini, ako hoces npr. da se kotrljas nizbrdo, drzi ga na kvacilu. ako se ipak kotrljas u N, stisni kvacilo, malo drkni po gasu da se izjednace brzine osovina i onda menjaj u stepen prenosa koja odgovara brzini kojom se motor kotrlja.

idle drzi kako je fabrika navela - 1350 rpm.

izmedju ostalog to su obrtaji optimalni za pokretanje vodene pumpe samim tim i rashladnog sistema koji je pod stresom kada se motor hladi potpuno samostalno jer stoji

• Zainteresovan, 764 postova
  • Motocikl: ER6n

zbog toga i lupi menjac ako se vozis nekoliko sekundi na leru pa posle oces da ubacis u brzinu. drzi motor uvek u brzini, ako hoces npr. da se kotrljas nizbrdo, drzi ga na kvacilu. ako se ipak kotrljas u N, stisni kvacilo, malo drkni po gasu da se izjednace brzine osovina i onda menjaj u stepen prenosa koja odgovara brzini kojom se motor kotrlja.

Cekaj gde je on rekao da drzi kvacilo po nekoliko sekundi izmedju menjanja brzina dok se vozi?

Nemoj da slusas ovog strucnjaka :P, i nemoj nikad da se kotrljas u N ako mene pitas, er6 ima jako motorno kocenje koje moze da ti pomogne itekako, ali ako ga drzis u N onda mozes samo da najebes i ti i motor, sa stisnutim kvacilom ti ne bih preporucio takodje, jer mozes da ga drzis u 6oj npr.. Sa stisnutim kvacilom zubcanici u menjacu ce mnogo da se zavrte i nema sanse da pogodis brzinu tj gas zasto bi drkao motor tako ne vidim poentu. Elem, sve ove stvari spadaju u stil voznje koji je razlicit kod svakog, ja ne leram nijedno vozilo, auto motor sta god da je uvek je u brzini, pod kvacilom samo kad se shalta a u leru samo dok stoji i na semaforu.

Nikad ni ja ne leram nista od vozila a imam iskustva dosta na putu...samo sam dao primer da mi i tad lupio menjac naravno da ne saltam po 3 sekunde :)))) ustosio sam se ja sa menjacem sad je super nego sam hteo da pitam za svaki slucaj da nije nesto po..bano :)

• Zainteresovan, 764 postova
  • Motocikl: ER6n

Aj sutra, ja u Nedelju nazalost ne mogu idem na neki rodjendan i tamo ce da me pojede mrak, a mozda vec i u Subotu uvece krenem kako bih imao dovoljno vremena za potpuno unistenje u Nedelju :D

Mada ako cemo motorima na svadbu onda jebem ti rodjendan :D :D

• Ne glasam - ne ćutim, 395 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZX-14R

Mini putopis - Kawom na kavu 2012...

Dubrovnik%202012%20%280%29.jpg

Ovo je ganc nova deonica puta Nikšić-Risan (Boka Kotorska). Kombinacija crnogorski asfalt + nove Pirelli Diablo daje dovoljno gripa za 200 na sat. Nije baš da sam probao - za to mi ipak treba kombinezon i kaciga koja manje zviždi. Ali bilo je ekstra zabavno - gume lepe kao žvaka, nigde žive duše... borio sam se da sačuvam zdrav razum i ne idem (suviše) u crveno.

Dubrovnik%202012%20%281%29.jpg

Lep je Herceg Novi, ali ipak - pravac Dubrovnik...

Dubrovnik%202012%20%283%29.jpg

Lokrum je ostrvce na kilometar od Dubrovnika. Izgleda kao scenografija za neku vilinsku bajku. Ostrvce je rezervat, ne sme se ostajati preko noći, perfektno je negovano, naseljeno je svim vrstama egzotičnih ptica i vegetacije... Plaže prema kopnu su pogodne za kupanje. Postoje i ONE plaže, ali tamo nije pristojno snimati...

Dubrovnik%202012%20%285%29.jpg

Plaže prema pučini su divlje ali spektakularne...

Dubrovnik%202012%20%288%29.jpg

Laka večera u Cavtatu i lep pogled iz bašte konobe!

• Podržavam 1

Vrh...e ljudi ja sam stavio pre koji dan siri lsl volan i mogu vam reci da je motor promenio narav skroz :))))

Problem retrovizora resen, upravljivost vise nego duplo bolja...sad se stvarno vozi kao bicikla :)

Agresivniji izgled...ma milina.Preporuka (takodje i ariete rucice zavrsavaju posao )

Nisam trenutno u mogucnosti da ga slikam, ali evo par slika gde moze da se vidi polozaj itd...

post-5093-13485161987992_thumb.jpg

post-5093-13485162186918_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 204 postova
  • Motocikl: Tracer 9

Gde kupujete kočione pločice?

Trenutna ponuda u Louis-u za par prednjih pločica za ER6:

Saito organske 40E

Saito stalktit 50E

Lucas organske 60E

Lucas stalaktit 80E

Da li je ovo u Louisu-u povoljno i koji bi bio pravi izbor od ponuđenog?

Koliko to košta kod nas? Je l' možda bolje kupiti pločice u Srbiji?

• Svrati ponekad, 125 postova

Lucas обиђи, није то то, узми NISSIN и онда си сигуран у квалитет. Може и CARBONE LORRAINE једино што пиште док кочиш па то мало смара.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja