soony 217 Napisano Jul 19, 2010 Svrati ponekad, 493 postova Lokacija: Beli grad Motocikl: strom 650 vs aprilia 650 Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav ljudi pre par dana sam primetio da kada skinem ruke sa volana kreće drmusanje, ne osećam vibracije dok vozim i ne dešava se stalno što mi je stvarno čudno.... danas sam pokušao da provalim u kojim se režimima rada motora dogadja to i otišao na ravan put, ispada da kada ga zaletim do 80 i pustim ruke drmusanje počinje ali kako brzina pada ispod 60 ono prestaje, medjutim na nekim neravnim putevima oscilacija volana uopšte nema a juče kada sam probao išao je bez ikakvih problema...... jel ima neko ideju šta bi moglo biti i kako da rešim ovo.... mislio sam sutra da idem na centriranje felne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Jul 19, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Losa prednja guma? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
soony 217 Napisano Jul 19, 2010 Svrati ponekad, 493 postova Lokacija: Beli grad Motocikl: strom 650 vs aprilia 650 Prijavi odgovor kao problematičan dobra sara pritisak propisan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Jul 19, 2010 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ja skoro stavio Conti Trail Atack i to se desava ispod 60km/h....propisan pritisak, dva puta balansirana...osim sto sam citao na stranim forumima da je za ovu gumu to cesta pojava, a inace je prednja guma Made in Korea, a zadnja Made in Germany Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
soony 217 Napisano Jul 19, 2010 Svrati ponekad, 493 postova Lokacija: Beli grad Motocikl: strom 650 vs aprilia 650 Prijavi odgovor kao problematičan ? bezveze, jel ti bas cimusa volan ili ... meni su fabričke i nervira me jel mi se to nije pre dešavalo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Jul 19, 2010 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Losa prednja guma? Ista stvar mi se desavala i..grbava prednja.. Digni motor na stender, zavrti prednji tocak i vidi dali skace..felna ili guma.. Dalje, kofer oce da pravi drmusanja, kao i lezajevi volana.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Jul 19, 2010 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan ? bezveze, jel ti bas cimusa volan ili ... meni su fabričke i nervira me jel mi se to nije pre dešavalo Ne smem da pustim, a oseca se blago i pod rukom...Inace preko 60km/h uglavnom mirno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
soony 217 Napisano Jul 19, 2010 Svrati ponekad, 493 postova Lokacija: Beli grad Motocikl: strom 650 vs aprilia 650 Prijavi odgovor kao problematičan probacu to sutra sa stenderom, za kofer neverujem jel ga imam vec neko vreme i nije mi pravio probleme, kako da proverim ležajeve volana ? jel moze jos nesto da prouzrokuje takvo ponašanje..... @doktor svaka ti čast kako voziš onda, meni ovo predstavlja ogromnu smetnju samo što znam a kamoli još da osećam na volanu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 3099 Napisano Jul 19, 2010 Drug član, 1183 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan ^^^ ;D Ja skoro stavio Conti Trail Atack i to se desava ispod 60km/h... I ja sam na pocetku sezone stavio Conti Trail Atack s tim sto sam i prednji tocak smanjio na 19' sa 21'. Meni sada preko 160km/h tako mrda prednji tocak i 'uigrava' se levo-desno da pocne da skripi i da se dimi prednja guma ;D Niko ne sme da me pretekne ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Jul 19, 2010 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Moras da rasturis volan i dodjes do lezajeva da bi proverio.. Ali pre ce biti da je deformisana guma..ili kriva felga.. Ja sam rodio mecku dok sam ispravio moju aluminijumsku..pa jos nitovanu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10625 Napisano Jul 19, 2010 Hronični Motociklopata, 7371 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan i ja sam imao slicnu zezanciju , i kad sam promenio prednju gumu (bile je neka Continental-ova) i stavio novu Bridgestone balansirao tocak i od tada nemam problema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Jul 20, 2010 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ne zaboravi da prekontrolises i zadnji tocak. Vrlo cesto vibracije na volanu nastaju zbog problema vezanih za zadnji kraj. To sto kazete da je sara dobra i pritisak propisan,nije dovoljno.Moze recimo da se dogodi da je ostecena celicna mreza unutar pneumatika,posle kakvog dobrog udarca ili cak od samog pocetka zbog defekta u proizvodnji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefan 24 Napisano Jul 20, 2010 Svrati ponekad, 337 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Street Triple Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je karakteristicno za kofer..bila je vec neka tema i ispostavilo se da svima sa koferom pozadi drmusa volan identicno kao tebi. Skini kofer i napravi krug,99 % ce ti prestati drmusanje! Ovo jedino moze da se resi vecim tegicima,ali nije vredno maltretiranja jer drmusa samo kad se puste ruke sa kormana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HoochieMan 30 Napisano Jul 20, 2010 Svrati ponekad, 413 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vfr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Kofer: Ovo je karakteristicno za kofer..bila je vec neka tema i ispostavilo se da svima sa koferom pozadi drmusa volan identicno kao tebi. Skini kofer i napravi krug,99 % ce ti prestati drmusanje! Ovo jedino moze da se resi vecim tegicima,ali nije vredno maltretiranja jer drmusa samo kad se puste ruke sa kormana. http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=35615.0 Ili je guma. I kod mene je prednja Conti malo usrana, pravi vibracije na tačno određenoj brzini, a pilot power kao u šini i kad je nebalansirana. Ali neka te ne brine, kao što stefan kaže- ruke su ti na kormanu, i preko njih "popiješ" veći deo vibracija. Razmišljao sam i ja o težim tegićima pa batalio, zaista ne smeta toliko. Osim pomenutih vibracija Coti gume, koje su inače daleko manje izražene od vibracija poreklom sa kofera i smire se spontano čak i bez ruku na kormanu, guma je skroz ok. Pričam o Contimotion gumi, uzeh je za turing. ..ili kriva felga.. Vlajko, kako se "oseća"kriva felna, jel trese, šta radi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Jul 20, 2010 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Eliminisao sam drmusanje stvar po stvar.. Reli, 3 kofera i zena su mi mamu maminu motoru..Nekoliko puta sam krknuo do bubrega po rupama nasim milim... I u pocetku mi je drmao volan i isao malo u stranu.. Motor je u startu imao taj pad..i posle je ostavljen 20g. u garazi Dragan je ispravio viljuske..zamenio sam semeringe i od tada je ok..sve sada do relija.. Maltene svaki veliki i jak udarac koji pretrpite/pogotovu sa dvoje na motoru/ bi mogao iskrtiviti felgu ili gumu..nedaj boze viljuske.. Digne se na stender/ko ga nema nek ga napravi/ i gleda LINIJA gume i linija felne..kada se vrti..stanes lepo i pazljivo gledas..mozes i neki djavo da stavis u ruku pa kao slikar da odmeris.. Linija gume kako unutrasnja tako i spoljna..jer na spoljnjoj kada iskoce grbe ili dzombe..onda je to to.. I linija felne..lepo i lako se vidi ako baca..meni je zadnja milimetar dva ako ne i vise djidala. Felna moze biti i u srcu kriva..pa se to teze ispravlja.. Danko ovaj onaj..ja sam otisao do coveka u Bulevaru iza Cvetka prema kluzu.. Za ispravljanje su mi trazili od 10 do 60 euroa..a ovaj mi je uzeo 3 crvene..Mata kasnije izbalansirao i to je to.. Kada ste u prolazu Bulevarom svratitedo coveka..trebace mu dva minuta da snimi situaciju..Malo je sirovina lik..al je panja..ej zvao me uvece da vidi jeli sve ok(valjda nije proveravao dal sam ziv). Medjutim..i dalje mi se drmalo..toliko da maltene ne mogu da vozim jednom rukom.. Prednja nova guma..i kraj. Sad sam ubuven miselinovim opancima..pa mogu i na tu stazu konacno da dodjem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HoochieMan 30 Napisano Jul 20, 2010 Svrati ponekad, 413 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vfr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam ubuven miselinovim opancima..pa mogu i na tu stazu konacno da dodjem ;D ;D ;D U četvrtak popodne se organizuje neka grupica za Huju... Probaj stazu, zarazno je! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
soony 217 Napisano Jul 20, 2010 Svrati ponekad, 493 postova Lokacija: Beli grad Motocikl: strom 650 vs aprilia 650 Prijavi odgovor kao problematičan hvala svima na savetima probao sam motor i bez kofera i isao je lepo ali mi djavo nije dao mira i danas sam otisao do vulkanizera, skinuli prednji tocak stavili ga na masinu i dobili da je felna perfekcija al zato guma skace ko blesava... sad mi je lakse jer bar znam sta je uzrok ali mi nije jasno sta je uzrokovalo tako neravnomerno trosenje prednje gume, sa njom je predjeno oko 15k i vozeno je krajnje uobicajno ...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Jul 20, 2010 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan sa njom je predjeno oko 15k... Pa sta ti mislis..koliko guma traje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
soony 217 Napisano Jul 20, 2010 Svrati ponekad, 493 postova Lokacija: Beli grad Motocikl: strom 650 vs aprilia 650 Prijavi odgovor kao problematičan nisam ni razmisljao o njenom trajanju nego gledam prema zadnjoj koja je pogonska i u daleko boljem stanju pa mi nije imalo logike da ova tako propadne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majesty 250DX 148 Napisano April 29, 2013 Moto servis, 592 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Majesty 250DX, Burgman 650 EXE Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, Meni se takodje javlja tresenje volana kada ga pustim, ali osecam i blago tresenje kada ga drzim jednom rukom. Promenio sam trougao posto je bio kriv, tresenje je nestalo na dva dana i opet se pojavilo a nisam upadao u rupe. Da li neko ima predstavu o cemu se radi? Imam kofer, i tegice, ali me buni sto je posle stavljanja drugog trougla i punjenja stapova to prestalo da se desava i onda opet posle bukvalno dva dana ili manje... stapovi ne cure ! Jel moze neko da mi kaze gde ima balansiranje tocka za skuter ? Lezajevi volana su ok, gledao sam gumu sa strane dok vozim i deluje mi ok koliko mogu da vidim i da pazim da se ne zakucam u nesto u isto vreme... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano April 30, 2013 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, Meni se takodje javlja tresenje volana kada ga pustim, ali osecam i blago tresenje kada ga drzim jednom rukom. Promenio sam trougao posto je bio kriv, tresenje je nestalo na dva dana i opet se pojavilo a nisam upadao u rupe. Da li neko ima predstavu o cemu se radi? Imam kofer, i tegice, ali me buni sto je posle stavljanja drugog trougla i punjenja stapova to prestalo da se desava i onda opet posle bukvalno dva dana ili manje... stapovi ne cure ! Jel moze neko da mi kaze gde ima balansiranje tocka za skuter ? Lezajevi volana su ok, gledao sam gumu sa strane dok vozim i deluje mi ok koliko mogu da vidim i da pazim da se ne zakucam u nesto u isto vreme... To sto gledas gumu u voznji nije nista, moras ga podici na stender i zavrteti jako pa gledaj i neka neko cvrsto drzi korman, mozda se i tako oseti neka vibracija. Kriv trokut nema veze sa tim, on ceo motor vuce u stranu. Ovaj problem, tzv TANK SLAPP izaziva mnogo uzroka i sve ovo sto se pise u prethodnim postovima ima logike. Kod maxi skutera ovaj problem moze da izazove lose zadnje vesanje i da se sve oseca na prednjem trapu, isto problem moze da pravi i vetrobran ako ga imas. To sto je kod tebe bilo O.K, pa opet pocelo to je zato sto lezajevi vrata lezu, lakse se okrecu i onda se ovo ispoljava. Probaj dotegni ih, eventualno pregledaj solje da nisu neravne po gaznoj povrsini. Veoma mnogo uzroka, a simptom samo 1 !!!!! Najcesce krivac bude guma koja spolja moze izgledati super.Resice se problem, samo polako eliminisi jedno po jedno. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dex VFR 178 Napisano Jun 3, 2013 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Yamaha 1200 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Prava tema...3 godine sam vadio oci sa tresenjem kormana izmedju 60 i 80 km na sat....skidao kofer,vracao ga,stavljao druge lezajeve kormana,zatezao ih,centrirao felne...menjao prednje gume..i sve dok nisam stavio sasvim NOVU prednju gumu..ne novu iz 2002..vec novu proizvedenu pre 5 meseci....vise nisam imao ni V od vibracije ni T od tresenja...Dunlop je keva 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Jun 3, 2013 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan dosta ljudi je problem drmusanja reshilo vechim tegichima. ja sam ih napravio 2x400gr pa chu ih namontiram kad ofarbam. poshto uvek vozam kofer sa fabrikom 2x220gr trese volan.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majesty 250DX 148 Napisano Jun 4, 2013 Moto servis, 592 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Majesty 250DX, Burgman 650 EXE Prijavi odgovor kao problematičan Bocca-bastard, ne pricamo o tegicima na tocku vec na volanu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6122 Napisano Jun 4, 2013 Svakom po zasluzi, 12436 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Prava tema...3 godine sam vadio oci sa tresenjem kormana izmedju 60 i 80 km na sat....skidao kofer,vracao ga,stavljao druge lezajeve kormana,zatezao ih,centrirao felne...menjao prednje gume..i sve dok nisam stavio sasvim NOVU prednju gumu..ne novu iz 2002..vec novu proizvedenu pre 5 meseci....vise nisam imao ni V od vibracije ni T od tresenja...Dunlop je keva Isti slučaj Samo što zavisi od kvaliteta guma, stavljao nove Mitas pre 5 godina, nove Conti pre 2 godine i tek kad sam jesenas stavio nove Anakee 2 (hvala bgboki ) nema više trešenja i "voblinga" dosta ljudi je problem drmusanja reshilo vechim tegichima. ja sam ih napravio 2x400gr pa chu ih namontiram kad ofarbam. poshto uvek vozam kofer sa fabrikom 2x220gr trese volan.. Iskreno, na mom sokoćalu nisam baš primetio povećane vibracije bez tegića na guvernalu iako je moj prednji točak 21". Dobra prednja guma eliminiše potrebu za tegovima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...