Jump to content

Moto Zajednica

Koji motor izabrati, od 4 ponudjena???

Recommended Posts

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

Pozdrav drugovi i drugarice pioniri!

Moj kolega koji se ne moze registrovati ovde, zbog nekih razloga me zamolio da pokrenem ovu temu, a radi se o tome da on moze birati koji motor da uzme, pa je u nedoumici. Pocetnik je, ima 18 godina, a do sada je vozio Lifana 50 kubika, onaj sto nije skuter, ovako nesto

http://p1.bikepics.com/pics/2008%5C03%5C01%5Cbikepics-1201590-full.jpg

I doslo vrijeme da dobije nesto jace, nudi mu se motor na poklon da bira od ova 4:

- Suzuki GSR 600

- Kawasaki Z750

- KTM 690 SMR

- Yamaha R6 2006-2007

Sada, sve su ovo malo jaci i skupli motori, ali kad je dzabe i sirce je slatko. Znaci iskljucivo ova 4, nebi birao nista slabije da se uci...  Njemu se najvise svidja R6, ali nije gadljiv ni na druge tipove, znaci nije samo za R varijantu. Sve su to super motori ali koji bi bio najbolji za pocetnika, kojeg bi bilo najlakse servisirati ovdje, koji je najlaksi za odrzavanje, koji se u praksi najmanje kvari i koji bi vi uzeli da mozete da birate? Motor bi sluzio za vozikanje po lokalu, da kazem po gradu, nema u Bosni grada do Sarajeva da je neka guzva.

I ako se sjetite jos necega sto ja nisam naveo slobodno recite, svaki pametan odgovor je dobrodosao!

ovaj deo je najjaci...klinac ima 18godina i do sad je vozio kineza od 50ccm i verovatno 5ks, sad je shvatio  da je vreme za nesto od preko 100ks. Jel taj kinez koji je do sad vozio imao uopste brzine? Jel zna covek da rukuje sa kvacilom i menjacem.... Necu ja sad tu nesto da sernjam ali realno sa svakim od ova 4 motora  on sam sebi raku kopa sa tolikim iskustvom.  Naravno ako ima priliku da dodbije nesto za DZ onda neka uzme ili gsr ili z750. I polako neka se voza i stice iskustvo. U svakom slucaju sve je to prejako za toliko iskusnog vozaca.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 423 postova

Moj kolega koji se ne moze registrovati ovde, zbog nekih razloga me zamolio da pokrenem ovu temu, a radi se o tome da on moze birati koji motor da uzme, pa je u nedoumici. Pocetnik je, ima 18 godina, a do sada je vozio Lifana 50 kubika, onaj sto nije skuter, ovako nesto

I doslo vrijeme da dobije nesto jace, nudi mu se motor na poklon da bira od ova 4:

- Suzuki GSR 600

- Kawasaki Z750

- KTM 690 SMR

- Yamaha R6 2006-2007

Sada, sve su ovo malo jaci i skupli motori, ali kad je dzabe i sirce je slatko. Znaci iskljucivo ova 4, nebi birao nista slabije da se uci...  Njemu se najvise svidja R6, ali nije gadljiv ni na druge tipove, znaci nije samo za R varijantu. Sve su to super motori ali koji bi bio najbolji za pocetnika, kojeg bi bilo najlakse servisirati ovdje, koji je najlaksi za odrzavanje, koji se u praksi najmanje kvari i koji bi vi uzeli da mozete da birate? Motor bi sluzio za vozikanje po lokalu, da kazem po gradu, nema u Bosni grada do Sarajeva da je neka guzva.

I ako se sjetite jos necega sto ja nisam naveo slobodno recite, svaki pametan odgovor je dobrodosao!

ovaj deo je najjaci...klinac ima 18godina i do sad je vozio kineza od 50ccm i verovatno 5ks, sad je shvatio  da je vreme za nesto od preko 100ks. Jel taj kinez koji je do sad vozio imao uopste brzine? Jel zna covek da rukuje sa kvacilom i menjacem.... Necu ja sad tu nesto da sernjam ali realno sa svakim od ova 4 motora  on sam sebi raku kopa sa tolikim iskustvom.  Naravno ako ima priliku da dodbije nesto za DZ onda neka uzme ili gsr ili z750. I polako neka se voza i stice iskustvo. U svakom slucaju sve je to prejako za toliko iskusnog vozaca.

Ja sam sa skutera od 180 cc presao na fazera iako nisam znao da menjam brzine.jedno vreme sam se vozio po kraju ucio i postepeno savladao motor..Nije neki problem samo se ne treba paliti na ghost rider-a i slicne gluposti i sve je ok...Da bila je i  ta razlika sto nisam imao 18 godina ;)

• Zainteresovan, 730 postova

- Suzuki GSR 600

- Kawasaki Z750

- KTM 690 SMR

- Yamaha R6 2006-2007

Ima 4 brzine to cudo od 4ks. Rekao sam na pocetku da se nema vremena za 125-250 ili tako nesto, jer se dobija za DZ, na poklon. Sve to stoji, ali sto kaze Aca, pametan je valjda, ne pali se na Ghost Ridera i polako ce se nauciti. Niko se nije naucen rodio. Moj prvi motor je ovaj Lifan, prvi put sam koristio mjenjac i sjeo na nesto sto moze ici i do 130 i sve je bilo u redu, nikakvih problema nisam imao. Valjda ce i on znati sta radi pa polako po kraju 1-2-3 lagano, to je sada sasvim irelevantno. Zakljucili smo da bi najlakse naucio i da je najmanje, ajde da kezm "opasan" GSR pa onda Z750.

Covjek nikad nije bez kacige sjeo na motor, nisu sva djeca napaljena da vide koliko moz' da razvije, jel bolji moj od tvog, aj da se trkamo...

• Zainteresovan, 582 postova

Sve to stoji, mozes i sa 18 da sednes na 600 kao prvi motor i da naucis...

Problem je kada se "nauci" pa krene opustanje... E tada je bitno da nosi opremu, jer do opustanja mora doci kad tad, s tim sto tada nece moci da izbegne neke situacije koje bi mogao da ima malo bogatije vozacko iskusvo...

Znaci sve je u glavi...

Ja sam sa 18 uzeo R6, i vozim je i danas bez problema, bez i jedne ogrebotine, a i nisam neki pitomi vozac... Samo sto sam ja na motoru od svoje 7god... Promenio dosta motora manjih kubikaza(jedno 10/12 komada)...

A i R6 sam u pocetku vozio polako dok nisam upoznao malo vise motor... Polako sam "osecao" motor... Bitni su kilometri...

Znaci samo pamet u glavu, a to nije do tebe vec do njega... ;)

A da GSR pa Z eka...  :)

• Drug član, 1392 postova

Problem je kada se "nauci" pa krene opustanje... E tada je bitno da nosi opremu, jer do opustanja mora doci kad tad, s tim sto tada nece moci da izbegne neke situacije koje bi mogao da ima malo bogatije vozacko iskusvo...

• Svrati ponekad, 474 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS 1000 Fazer

GSR.

750 cm3 i jos Z-ov agregat, nisu za to iskustvo i te godine ...

• Zainteresovan, 582 postova

E uff druze moj, jos samo da predjem na SM i u potpunosti se slazemo...  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

• Drug član, 1874 postova

Koliko sam ja skapirao kod vas ljudi uglavnom gledaju `trkacke` motore, tako da odluka bitnim delom  zavisi od toga sta on uopste hoce od motora, a da se ne lazemo svima tih godina prija da se ribice okrecu za njim kad prodje, tako da ako je odnos uzivanje u voznji-vidi eno ga glavi baja na motoru KTM odmah moze da zaboravi i sve ode na stranu R6

Tako sam ja letos isao u posetu rodbini u Cacak na KTM 640 LC4 Prestige(onaj na kome posle 150km imas osecaj da imas milion mrava ispod rukavica-nije ni cudo sto ga zovu i supervibro) i usput stanem u Mionici da natocim gorivo i ljudi komentarisu, jel` kinez i slicne gluposti, dzaba je objasnjavati koji je osecaj u voznji i da taj isti KTM moze da odere svakog R-a po Divcibarama, isto tako malo ko voli taj zvuk

Sad najbolji odnos sta zelim od motora-imidz su upravo ovi nakedi

GSR ima motor od GSXR sa drugacijom mapom u kompjuteru pa je malo pitomiji i ima manje snage ali zvuk je i dalje odlican i izgleda veoma lepo

Ja bih uzeo Z 750, koji je za dlaku ispred GSR-a, jeste daje tezi za 20kg ali je jaci i ima bolji obrtni moment, zvuk je isto kao i kod Suzukija stvarno lep, a sa dodatkom nekog protocnog izduva prerasta u fenomenalan

• Zainteresovan, 730 postova

Odluceno je, definitivno momak uzima KAWU, shodno svojim kriterijumima i vasim prijateljskim savjetima je zakljucio da bi Z750 bio najbolji izbor. Sada je pocela potraga za najboljim, najpovoljnijim i ako bog da bice nesto na jesen. Covjek se svima zahvaljuje :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja