Jump to content

Moto Zajednica

Moze li Anakee na felni?????

Recommended Posts

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Prijatelji upravo sam se vratio sa jedne vikendice na Fruskoj Gori, sve to ne bi bilo interesantno da kad sam hteo da krenem ( udvojeno ) osetio sam da tesko krecem kao da mi je kocnica stisnuta.......vratio sam instiktivno polugu zadnje kocnice na gore ( nista je nije poboljsalo ) stao sam pogledao zadnju gumi i video da sam na felni...jbg.

Odma sam se snasao i rekao curi da sidje, i odma sam zvao taxi, koji je nekao nasao gde treba do dodje i odvezao je kuci.....

Uglavnom ja sam odmah za njima upalio motocikl i krenuo prema gradu na felni, imao sam oko 20 km i vozio sam izmedju 40 i 60.....nisam naglo dodavao gas a u nekim ostrijim krivinama sam se zabavljao pustajuci da se Anakee na felni zanosi i to pristojno...

Kao god stigao sam u garazu i upravo skinuo tocak koji je jako vruc i ujutru odma nosim kod vulkanizera da resima taj problem, imam i unutrasnju gumu koja mi se provali po putovanjima ali je nisam do sad upotrebio.....

Postavlja se pitanje da li se guma ostetila i da li sam otkinuo ventili unutrasnje gume koji sam se trudio da sacuvam......

Moje je misljene da je sve u dobrom stanju a da imam neki exer u Anakiju.......a da je i unutrasnja u dobrom stanju....

Videcemo ujutru a prilozicu i neku fotku....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 525 postova
  • Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250

Nemora da znaci da je ostecena, vozio sam tako vise puta, 10 - 15 km i nikakav problem. Bitno je da si rupe na putu izbegavao i ivicnjake

• Svrati ponekad, 383 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT

Ja se ne bih igrao sa takvom gumom. Jbga treba je zameniti....

Glava je u pitanju. Posle te kilometraze na felni sigurno da nije ista kao pre. Platno se deformisalo i mozda nece moci da se izbalansira...

Ti odluci, ali ja se ne bi igrao.......

Znaci nikakve posledice, bez i majmanjeg traga da je bila na felni, exer je probusio, a  ni ventil se nije otkinuo, kolega vulkanizer ( bajker ) je zalepio gumu po demokratskoj ceni od 250 dinara.......

Znaci guma iznutra nova novcata, kao sto i jeste......tako da sam opet u igri, inace guma je presla 3000

• Zainteresovan, 738 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure

Ma da, ovo sam i ja radio, sednes na rezervoar i polako. Nista se ne desi sem sto je mnogo cudno iskustvo voznje...

• Zainteresovan, 525 postova
  • Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250

Ma da, ovo sam i ja radio, sednes na rezervoar i polako. Nista se ne desi sem sto je mnogo cudno iskustvo voznje...

Veoma interesantno iskustvo voznje  ;) ja to praktikujem stojeci na fuzasterima i skroz nagnut na ruke

• Svrati ponekad, 293 postova
  • Motocikl: 450 EXC

+1

Ali kad prednja pukne to je sprdnja.

Bilo je to 90 tih od Temerina do drugog kraja NSa na CTXu znaČI otpadoh  :P

Pa nabio sam se na razervoar i terao, mada i da sam sedeo sasvim normalo nista mu ne bi bilo....

A kad prednja pukna onda je pravi souu, kad dodajes gas lepo ide ali kad oduzmes aaaaaaaaaaa frkaaa....

Uh braco moja mila Michelin je to ! Ja imam na motoru Anakee i svakog dana sam sve sretniji sa njima...

Ko nije vozio Anakieea ne zna sta ta guma sve nudi. Ja derem ovu moji na momente do krajnjih granica i kad se preforsiram ona nece proklizati nego se rasteze, potpuno drugacije od drugih guma, a par puta sam izleteo po suvom vremenu u krivinu gde je bilo mokro i na tren sam mislio da ce biti jakoo cupavo, ali nista se nije desilo.......a da ne pricam sta radim ovim R vozacima na Miseluku hehehhhe jako ih boli kad vide da im moja skela bezi kroz krivine......onda oni mene na pravcu obidju sa 300 a ja ih pokosim po krivinama....

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Heheh, ja sam pre oko mesecipo ostao sa probušenom prednjom... Nije bilo druge nego sesti skoooooz nazad, volan dodirivati vrhovima prstiju i PIČI. Ali beži KO NENORMALNO :).... eeeeeee, TO je zanimljivo iskustvo ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja