Rikko 16 Napisano Avgust 31, 2014 Svrati ponekad, 104 postova Lokacija: Beograd Motocikl: S1000XR Prijavi odgovor kao problematičan Poshtovane bivshe kolege sektashi, ja sam malko smetnuo ovu temu s' uma i zbog toga se izvinjavam. Evo slika mog rolera, kao shto rekoh, rad sam da ga doniram, al' isporuka cje malko da sacheka. Ja sutra izjutra idem put Poljske, da se nadjem sa kolegom sa foruma, chije ime cju ovom prilikom ostaviti neizgovoreno. Posle nekoliko hiljada kilometara po Evropi, dolazim kucji i onda mozhe da padne druzhenje uz "razmenu" dobara. Pozdravac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Presretac 42 Napisano Septembar 1, 2014 U prolazu, 88 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav sektaši ... Moram da pohvalim furunče koje je pre par dana savladalo rumunske Karpate , bez da se i zakašlje ... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tiamat 35 Napisano Septembar 2, 2014 Ministar za originalne BMW delove, 91 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Prelepe slike druze, eee to je to pravo sediste, domacinsko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BIGDADDY 451 Napisano Septembar 24, 2014 enduro exploring, 500 postova Lokacija: ZEMUN, Serbia Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ajd malo da razbijem monotoniju. Surfujem po aliexpresu pa naišao na ove maglenke koji bi lepo čučnule na funduro. Trenutno je popust, 2 komada bi izašla oko 28 EUR. A mislim da bi lepo čučnule na prednju zaštitu od SEBE. http://www.aliexpress.com/item/2014-New-LED-Work-Spot-Light-30W-Cree-U2-4U2-LED-Motorcycle-Offroad-Car-ATV-SUV/1855740255.html Šta vi društvo mislite, cena mi je ok, samo se plašim da ne bude malo kičasto ?!?!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5965 Napisano Septembar 24, 2014 Svakom po zasluzi, 12424 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ako je kičasto ofarbaj ih u crno Izgledaju dobro i verujem da imaju jak snop svetlosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BIGDADDY 451 Napisano Septembar 24, 2014 enduro exploring, 500 postova Lokacija: ZEMUN, Serbia Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je kičasto ofarbaj ih u crno Izgledaju dobro i verujem da imaju jak snop svetlosti. Ima da se naruči u crnoj boji. Te i planiram. Ima sa onim prstenom kao na slici ili bez njega. E tu se ja borim sa sobom. Da li sa prstenom ( da ne bude kičast) ili bez onog srednjeg krstena. A, Arakis nećeš verovati, i mislio sam na tebe, jer treba ovo neko i da poveže. Kako znaš kad da se javiš. Drugo pitanje za Arakisa, funduro je slabašan na budženje što se tiče struje. Ovo jesu maglenke sa ledovima, pa pretpostavljam da neće da prave probleme ??? Ja već imam neke dodatne džidža bidže na strujnom kolu (alarm, upaljač za cigarete, brodske sirene itd. Da ne preopteretim sistem sa ovim ledovima ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5965 Napisano Septembar 24, 2014 Svakom po zasluzi, 12424 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Tridesetak W po komadu...dve su 60W ili oko 5A. Tu si već blizu granice tvog alternatora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BIGDADDY 451 Napisano Septembar 24, 2014 enduro exploring, 500 postova Lokacija: ZEMUN, Serbia Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Tridesetak W po komadu...dve su 60W ili oko 5A. Tu si već blizu granice tvog alternatora E toga se plašim, hvala na odgovoru.....odustajem od kupovine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tiamat 35 Napisano Octobar 7, 2014 Ministar za originalne BMW delove, 91 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari jel menjao neko zadnji kocioni disk na Furuni? Doslo je vreme na mom motoru da se to uradi, pa me zanimaju vasa iskustva. I koje kocione plocice stavljate? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BIGDADDY 451 Napisano Octobar 8, 2014 enduro exploring, 500 postova Lokacija: ZEMUN, Serbia Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari jel menjao neko zadnji kocioni disk na Furuni? Doslo je vreme na mom motoru da se to uradi, pa me zanimaju vasa iskustva. I koje kocione plocice stavljate? pratim te za kočione pločice. Koje su dobar izbor a da nisu skupe ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Octobar 11, 2014 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam jednom slucajno platio neke u Gevari 4,500 dinara (prednje) nikada sebi nisam oprostio....da se razumemo, slucajno sam toliko platio ali to je neka druga prica...nije za forum Inace kupim u prodavnici bilo koje, nisam nesto izbirljiv i zamenim.....sam......sasvim sam..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BIGDADDY 451 Napisano Octobar 14, 2014 enduro exploring, 500 postova Lokacija: ZEMUN, Serbia Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam jednom slucajno platio neke u Gevari 4,500 dinara (prednje) nikada sebi nisam oprostio....da se razumemo, slucajno sam toliko platio ali to je neka druga prica...nije za forum Inace kupim u prodavnici bilo koje, nisam nesto izbirljiv i zamenim.....sam......sasvim sam..... Džoks a koliko si platio te "bilo koje" u prodavnici ??? Čisto da uporedim sa ciframa koje meni daju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BIGDADDY 451 Napisano Octobar 14, 2014 enduro exploring, 500 postova Lokacija: ZEMUN, Serbia Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Jutros krenuo na posao sa motorom. Lepo upalio, sačekao malo da se ugreje i krenuo u vožnju. Vožnja od Naselja nova Galeika do centra Zemuna bez problema, a onda pred semaforom na malom gasu (nakon 10 min vožnje ), oduzimanju gasa samo nešto puče i motor se ugasi. Čuo se neki prasak.?!?!? E sad, ja polagaono odmah desno na trotoar, sišao gledam ga tugaljivo. Pipkam creva, gledam svećicu, ništa ne dim, na oko sve uredu, nema curenja itdi. Reko šta je sad majku mu. Popeh se na motor, prekrstih onako po srpski, ključ, kontakt i upali iz prve.Prima gas ....radi E sad,pre dva dana sam nestao bez goriva, pa prebacio slavinu na rezervu. Da li postoji mogućnost da je povukao u sistem neku nečistoću ili ne ??? Gorivo san narvno posle toga sipao do vrha, tako da smatram da gorivo nije problem. Takođe sam u nedelju detaljno oprao motor prvo blagim tušem, pa sa K2 za odmašćivanje, pa sa šamponom pa posle krpa, pa mackanje sa mirišljavom kozmetikom itd. Da nije nekim slučajem malo vode otišlo tamo da ne treba. Buni me onaj prasak neposledno pred gašenje motora. Imam Joškin regler, pali radi, ali mu nisam merio napon. Takođe sam iznašao na forumu da ima neka fora sa poklopcem od goriva. Inače do posla sam došao posle paljenja bez problema, ide onako kako treba. Nego me sad kopka šta je to bilo ??? Šta Vi drage klege mislite o ovome problemu ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Octobar 14, 2014 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Bigi (od milja) prvo da ti odgovorim za plocice mislim da je cena od 1800 do 2500 prednje, a oko 1500 zadnje probaj u Biker House na tosinom bunaru kod Vulkana. Sto se tice slucaja sa motorom, bez ikakve panike, mozda je motor jednostavno mozda je duze radio pod saugom, mozda je gomila stvari ako ti se to jednom desilo, pogotovoposle pranja, ne beri brigu, nego peglaj. Kada bi ja sve pricao kakve zvukove sam cuo od maog mezimca i kakve gluposti su mi se desavale za ovih 6 godina lepog druzenja sto zbog neznanja sto zbog gluposti.....roman bi mogao da napisem..... i ne lickaj motor toliko nego trosi gume :-D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BIGDADDY 451 Napisano Octobar 14, 2014 enduro exploring, 500 postova Lokacija: ZEMUN, Serbia Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Bigi (od milja) prvo da ti odgovorim za plocice mislim da je cena od 1800 do 2500 prednje, a oko 1500 zadnje probaj u Biker House na tosinom bunaru kod Vulkana. Sto se tice slucaja sa motorom, bez ikakve panike, mozda je motor jednostavno mozda je duze radio pod saugom, mozda je gomila stvari ako ti se to jednom desilo, pogotovoposle pranja, ne beri brigu, nego peglaj. Kada bi ja sve pricao kakve zvukove sam cuo od maog mezimca i kakve gluposti su mi se desavale za ovih 6 godina lepog druzenja sto zbog neznanja sto zbog gluposti.....roman bi mogao da napisem..... i ne lickaj motor toliko nego trosi gume :-D REALNO sve si u pravu.Nego, znaš i sam uvuče se crv sumnje i ne da mira. A za pranjem.... volem da se sijaaaaa...pa to ti je. Znam za Milana iz Biker Housa, tamo uzeo svećice. Tako mi i on reče za pločice da je to otprilike ta cena. E da....pozdar od Bigija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Presretac 42 Napisano Octobar 15, 2014 U prolazu, 88 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Jutros krenuo na posao sa motorom. Lepo upalio, sačekao malo da se ugreje i krenuo u vožnju. Vožnja od Naselja nova Galeika do centra Zemuna bez problema, a onda pred semaforom na malom gasu (nakon 10 min vožnje ), oduzimanju gasa samo nešto puče i motor se ugasi. Čuo se neki prasak.?!?!? E sad, ja polagaono odmah desno na trotoar, sišao gledam ga tugaljivo. Pipkam creva, gledam svećicu, ništa ne dim, na oko sve uredu, nema curenja itdi. Reko šta je sad majku mu. Popeh se na motor, prekrstih onako po srpski, ključ, kontakt i upali iz prve.Prima gas ....radi E sad,pre dva dana sam nestao bez goriva, pa prebacio slavinu na rezervu. Da li postoji mogućnost da je povukao u sistem neku nečistoću ili ne ??? Gorivo san narvno posle toga sipao do vrha, tako da smatram da gorivo nije problem. Takođe sam u nedelju detaljno oprao motor prvo blagim tušem, pa sa K2 za odmašćivanje, pa sa šamponom pa posle krpa, pa mackanje sa mirišljavom kozmetikom itd. Da nije nekim slučajem malo vode otišlo tamo da ne treba. Buni me onaj prasak neposledno pred gašenje motora. Imam Joškin regler, pali radi, ali mu nisam merio napon. Takođe sam iznašao na forumu da ima neka fora sa poklopcem od goriva. Inače do posla sam došao posle paljenja bez problema, ide onako kako treba. Nego me sad kopka šta je to bilo ??? Šta Vi drage klege mislite o ovome problemu ??? Evo i ja malo da se uključim ... Prvo taj prasak nije ništa dramatično . Taj motor se jednostavno tako gasi . Neko mi je objasnio razlog ali sad ne mogu baš da se setim , da li što je jedan cilindar , ... u suštini nije strašno ... Npr. meni se od uvrtanja guvernale oštetila jedna žica što ide u kontakt bravu pa odjednom izgubi struju i ugasi se ... uz pucanj .... kao to je normalno za te motore ... Ja bi počeo od onoga što je i najlakše proveriti - svećice, kablovi ... Posebno obrati pažnju na onaj gumeni deo što ide iz karbova u glavu motora ... Ako je ispucao uvlači falš vazduh i to je problem sigurno ... Zamenio sam taj deo zbog sličnog problema što si ti napisao ... i dan danas se posle tri godine nije se ugasio na semaforu i sl. ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BIGDADDY 451 Napisano Octobar 16, 2014 enduro exploring, 500 postova Lokacija: ZEMUN, Serbia Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan [ Evo i ja malo da se uključim ... Prvo taj prasak nije ništa dramatično . Taj motor se jednostavno tako gasi . Neko mi je objasnio razlog ali sad ne mogu baš da se setim , da li što je jedan cilindar , ... u suštini nije strašno ... Npr. meni se od uvrtanja guvernale oštetila jedna žica što ide u kontakt bravu pa odjednom izgubi struju i ugasi se ... uz pucanj .... kao to je normalno za te motore ... Ja bi počeo od onoga što je i najlakše proveriti - svećice, kablovi ... Posebno obrati pažnju na onaj gumeni deo što ide iz karbova u glavu motora ... Ako je ispucao uvlači falš vazduh i to je problem sigurno ... Zamenio sam taj deo zbog sličnog problema što si ti napisao ... i dan danas se posle tri godine nije se ugasio na semaforu i sl. ... Ja ne govorim o zvuku koji je normalan pri gašenju a to je jak zvuk udara metala o metal, što je posledica naglog zaustavljanja velikog cilindra od 652 cm3. Kod dvoclindričnih motora ili četvorocilindričnog nema ovaj zvuk jer se cilindri međusobno uravnotežuju a i u pricipu mase ili zapremine cilindara su manje. Jednostavno inercija nakon zaustavljanja cilindra koji je težak odradi svoje.. Ovo je bio zvuk više kao potmuli prasak. Sumnjam da je ostalo malo vode na dovodu creva goriva nakon pranja motora, pa da je ta voda ušla u komoru za sagorevanje i izazvala prekid rada motora. Ili je povučemo sa dno rezervoara neka prljavština koja je uradila isto. E sad motor se u suštinu ugasio kao da je nestao bez goriva ( ako si nekad merio potrošnju goriva pa ga namerno vozio dok se ne ugasi znaš na šta mislim ) ali ovaj put uz neki prasak. LM, imam više sumnji pa ću prekontrolisati. U svakom slučaju hvala i tebi i DZoksu na sugestijama. Jesu me malo smirile :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tiamat 35 Napisano Octobar 17, 2014 Ministar za originalne BMW delove, 91 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Ovako laicki rekao bih da je motor PANDRKNUO Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BIGDADDY 451 Napisano Octobar 20, 2014 enduro exploring, 500 postova Lokacija: ZEMUN, Serbia Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ovako laicki rekao bih da je motor PANDRKNUO Neće biti radi ki podmazan... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tiamat 35 Napisano Octobar 21, 2014 Ministar za originalne BMW delove, 91 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda se uplasio od ovog dolazeceg hladnog vremena! Zaladnelo ovih dana, jedino dugacke gacke pomazu, kolena i neki ostali bitni delovi da budu topli i to je to Uzeo sam inace zadnji disk i kocione plocice prednje i zadnje, disk NG 8000 din, prednje plocice EBC 2800 din i zadnje plocice EBC 2600 din. Treba majstor sve to da mi zameni pa cu sledece sezone da vam prenesem utiske Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vvdaniel 95 Napisano Octobar 21, 2014 Svrati ponekad, 393 postova Lokacija: Budisava Motocikl: BMW F650 ST Prijavi odgovor kao problematičan Mozda se uplasio od ovog dolazeceg hladnog vremena! Zaladnelo ovih dana, jedino dugacke gacke pomazu, kolena i neki ostali bitni delovi da budu topli i to je to Uzeo sam inace zadnji disk i kocione plocice prednje i zadnje, disk NG 8000 din, prednje plocice EBC 2800 din i zadnje plocice EBC 2600 din. Treba majstor sve to da mi zameni pa cu sledece sezone da vam prenesem utiske Jel moze info gde ima zadnji disk za 8000. Treba da menjam ali sam ja nasao za znatno skuplje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BIGDADDY 451 Napisano Octobar 21, 2014 enduro exploring, 500 postova Lokacija: ZEMUN, Serbia Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda se uplasio od ovog dolazeceg hladnog vremena! Zaladnelo ovih dana, jedino dugacke gacke pomazu, kolena i neki ostali bitni delovi da budu topli i to je to Uzeo sam inace zadnji disk i kocione plocice prednje i zadnje, disk NG 8000 din, prednje plocice EBC 2800 din i zadnje plocice EBC 2600 din. Treba majstor sve to da mi zameni pa cu sledece sezone da vam prenesem utiske MINISTAR ZA ORIGINALNE REZERVNE DELOVE SE PONOVIO Svaka čast 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tiamat 35 Napisano Octobar 21, 2014 Ministar za originalne BMW delove, 91 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda ce mi oduzmu titulu posto disk nije original! Originalni disk kosta 29000 din, samo da znate. U Gueverri sam nabavio disk, mozda imaju jos koji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BIGDADDY 451 Napisano Octobar 22, 2014 enduro exploring, 500 postova Lokacija: ZEMUN, Serbia Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda ce mi oduzmu titulu posto disk nije original! Originalni disk kosta 29000 din, samo da znate. U Gueverri sam nabavio disk, mozda imaju jos koji. Moooooooliim, stavljaš tamo neki OEM disk na BMW-a. Kakvo svetogrđe. Odmah da si skinuo epolete sa ministarskim zvezdicama. Što se mene tiče ražalovan si skroz . Da li je moguće da čovek može tako nisko da padne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tiamat 35 Napisano Octobar 23, 2014 Ministar za originalne BMW delove, 91 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Mogu i studenti da strajkuju, da blokiraju grad, ministarsku fortelju ne dam! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...