Jump to content

Moto Zajednica

Funduro Ekipa - BMW F650 & F650GS

Recommended Posts

• NW, 2593 postova
  • Motocikl: R 1200 GS

Јел може линк ка оном велико каталогу делова BMW-a где се виде цене у доларима и каталошки бројеви?!

Хвала

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 190 postova
  • Motocikl: BMW F 650 GS

Mark Huggett GmbH

Takodje zanimljiv on line shop gde cene možeš da vidiš u švajcarskim francima, eurima ili dolarima kada ubaciš deo u kolica za kupovinu. Cene u eurima su približne cenama koje sam plaćao kada sam kupovao u Drinjak-BMW radnji u Beogradu. Razlikovalo se oko 5%. I kataloški brojevi su O.K., po njima sam i poručivao delove.

• Ne silazi, 6084 postova
  • Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering

Pozdrav sekto! :)

Ovo su Maja i Marko iz Podgorice na putu oko sveta:

i-SNs7VVn-M.jpg

Bili su kod Kristin i mene nekoliko dana u Los Anđelesu (slike je ispred naše kuće), a danas nastaviše dalje.

Možete ih pratiti na njihovom sajtu: http://www.doklestignemo.me/ :)

Upravo citam ovo i naidjem na lika sa advridera- Noah na ktm-u 690, njega pratim redovno :) Ekstra

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 104 postova
  • Motocikl: S1000XR

хвала, имао сам некада линк али га загубих а никако да се сетим....

Kako zagubi? Pa imash sve linkove na guglu.. :):P

• NW, 2593 postova
  • Motocikl: R 1200 GS

хвала, имао сам некада линк али га загубих а никако да се сетим....

Kako zagubi? Pa imash sve linkove na guglu.. :):P

Изгубио сам и гугл 0plac.gif

• Svrati ponekad, 169 postova
  • Motocikl: BMW f650 furuna, R1200gs LC

Pošto je Furuna u mojoj garaži, ja ću da ti odgovorim. Na Ebay-u je kupljena standardna suspenzija za 50e (koliko se sećam), koju je KOcka ugradio za nekih 10e. Motor se uzdigao bukvalno 10cm. Vraćanje u "normalu" je generisalo novi problem, kratku ćopavu i centralni štender, što je rešeno preko dragog nam kolege sa foruma koji se bavi nosačima kofera, rol barovima itd, a umetničko ime mu je SEBA. Bezbolno je izvršio produžavanje ortopedskih pomagala, tako da ni oni najpedantniji ne mogu da uoče varove. Mislim da će Džigi okačiti sve fotke predjašnjeg i sadašnjeg stanja Furune, a ako nekom treba kit za spuštanje vešanja (ili bolje napisati za devojčice), mislim da je to na prodaju za smešne pare...

Дечкоња, а да ли би могао да премериш ту суспенѕију, малко бих придигао мојју фуруницу, па покушавам да пронађем праву али ми нешто не иде, чак ни на ебају , сем неких нових од око 250 америчких, или да неко не зна где их набавити. Или ми преостаје да ми неко прави те полугице :lol:

• Zainteresovan, 644 postova
  • Motocikl: BMW F900GS

Meni deluje da je bas dobar. Malopre sam zvao drugara da mu javim za taj oglas, posto trazi GS-a. Treba to videti uzivo, upaliti, probati, ali ovoliko koliko se vidi iz oglasa je full.

Javi kakav je da znamo vredi li ga gledati :)

• Svrati ponekad, 190 postova
  • Motocikl: BMW F 650 GS

Probaj malo da mu skineš cenu. Inače deluje barem na slikama kao potpuno O.K. motor. Ja sam se sa takvim slatko navozao evo već 5 godinu

• Zainteresovan, 644 postova
  • Motocikl: BMW F900GS

Pa ako je ovakav ko na slikama, onda je cena realna. Samo ovi bocni koferi kostaju 200-300e. Ipak, moze to da se spusti jos malo.

Ovaj motor ima staklo za merenje nivoa ulja. Na laznom rezervoaru, na levoj strani ima cep za ulje, a ispred njega je i staklo za merenje. Samo njemu je nivo ulja jako zajebano izmeriti jer ima suvi karter pa nivo na da varira dosta...

Vidi da ne curi vodena pumpa, i da sve brzine rade ok. Provozaj ga 10-15km (ako mozes) i vidi da li ide lepo i tecno... (pogotovo od 3500-4500 obrtaja u 3-4. brzini)

To je ono sto bih ja proverio.

• Svrati ponekad, 104 postova
  • Motocikl: S1000XR

Meni deluje fino na slikama. Pitanje je koliko je motor ulickan za prodaju, to mozes videti samo uzivo.

Slazem se za nivo ulja. Najbolje je da provozas motor, da se zagreje, pa kad zavrsis voznju, sacekas 5-10min i onda izmeris nivo. Ako ga budes merio dok je vruc, nivo ce biti previsok, pa mozes pomisliti da je semering na vodenoj pumpi zviznuo i pustio antifriz u uljno kolo. To im nazalost jeste mana, mada ako ovaj primerak ima 20kila kilometara, verovatno je ok.

Mene je F650GS sluzio bolje nego bilo koji drugi motor, samo je mali za 2 osobe. Mozda ti je to od znacaja kao meni, a mozda i ne.

Jos jedan detalj, 20000km je vreme velikog servisa. A to ukljucuje zamenu filtera za gorivo. Njegov filter za gorivo ima ugradjen regulator pritiska, pa je malko skuplji. :) Oko 90-100ak evrica. Pogledaj u servisnoj knjizi, za koju prodavac tvrdi da je poseduje. Ako je originalna, shvajcarci se ne zezaju sa time. Kazne u CH su visoke, pa im je jeftinije da promene sve po uputstvu proizvodjaca.

Sretno i pun gas polako. :)

• Drug član, 872 postova
  • Motocikl: ...

Upravo se vratio iz kupovine, doduse neuspele.

Motor je generalno dobar, sa brdo opreme... Osim losih-nikakvih plocica i zadnjeg diska svog u risevima sto mi je bacilo sumnju na istinitost predjenje kilometraze, nisam nasao vece mane. Menjan je desni retrovizor i bocne,zadnje plastike nemaju F650 nalepnicu, sto ne mora da znaci nista... Sve bih progutao, ali probna voznja je bila razocarenje. Trom mi je jednostavno, mozda neki znak zivota posle 5000 rpm. Moze biti da ima blokadu, iako u saob stoji 50ks. Sve u svemu, dobro stanje, ali nije me "iskezio". Za eventualne druge interesente, pohvala za prodavca, ljubazan i ima prostora za dogovor oko cene.

Ziveli!

• Drug član, 872 postova

Pitanje za kolege, da li i koliko dve zaokruzene plastike sa slike, mogu i smeju da imaju lufta-zazora izmedju sebe? U pitanju je F650 GS 2003 god

Na motoru koji gledam da kupim, zazor je poprilican, vidim izmedju njih zice od sata ili fara... Ne lici mi to na BMW2.gif

Hvala

post-14390-0-32706400-1387821900_thumb.jpg

• Zainteresovan, 594 postova
  • Motocikl: ADV T☆34

Samo se opusti... Taj zazor zavisi od strpljenja da ga pakuješ polako ali on će uvek postojati jer treba te torxe navrtati (ja ih vrtim sa električnim odvijačem). Ako si sam u poslu, verovatnoća da se taj zazor napravi je veća. Ako je to jedina zamerka na tom primerku, nemoj da razmišljaš...

• Drug član, 872 postova

Ja se iskreno plasim da je prodavac skidao kilometrazu, pa mu je za pristup satovim smetala ta plastika, a da je kod montiranja nazad imao manjka zivaca i vremena, pa je ostavio "promaju"

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja