darkmoon 41 Napisano Jun 9, 2010 U prolazu, 97 postova Lokacija: Beograd Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svim kinezima! Pre nekih mesec, dva sam poceo da citam razne teme na kineskom podforumu. Drago mi je da ima toliko ljudi koji voze kineze posto to znaci da i oni valjaju. Dok nisam naisao na ovaj forum sve sto sam cuo o kinezima je bilo - sto dalje od toga, otpadaju delovi (volan, tockovi...), bolje nista nego kinez. Pa nije da su bas japanci i italijani ali nisu ni oni za bacanje. Uglavnom, da skratim pricu (posto ja ovako mogu do preksutra). Posle dosta sati (tacnije dana) provedenih citajuci o raznim proizvodjacima i modelima uspeo sam da svedem izbor na jedan model. Problem je sto taj model imaju dve ''marke''. Vec vam je iz naslova svima jasno o cemu se radi - qingqi i sprint super motard od 200ccm. E, sad se postavlja veliko pitanje - koji od ova dva. Cene su gotovo iste (sprint 150000din, qingqi 1450e), koliko sam procitao isti su motori do detalja tako da i delovi mogu da se uzimaju od jednog za drugog, garancije su iste (godinu dana). Jedina razlika koju sam uspeo da saznam je u tome sto sprinta sklapaju kod nas. Ah da, i naravno cinjenica da sprint ima servise na svakom cosku, dok qingqi ima samo jedan servis u bg-u, koji planiraju uskoro da presele mada ne znam tacno gde (cuo sam od coveka koji drzi radnju i servis u bg-u). Ako je neko vozio oba ili poznaje nekoga ko ima jedan ili drugi i zna neke probleme koji se cesto pojavljuju, neka kaze. Svaki savet je koristan. Dosta toga je napisano o qingqi-jevom primerku ali jako malo o sprintu. Koliko vidim na qingqi-u je jedan od ''vecih'' problema LED stop svetlo koje ume da crkne ali to se da popraviti. Jel se isto desava i na sprintu ili on ima i neke druge i ozbiljnije probleme. Hvala vam svima u napred na pomoci! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Jun 9, 2010 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Крени од прве стране: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=99999999&topic=23900.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Jun 9, 2010 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Razlika je sto Qingqi dolazi iz maticne fabrike, a Pulser iz fabrike Pioneer. Ima li razlike u kvalitetu ne bih znao da kazem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darkmoon 41 Napisano Jun 9, 2010 U prolazu, 97 postova Lokacija: Beograd Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ljudi na brzim odgovorima. Ima tu jedan mali problem. @zorge - Vec sam procitao celu temu. Realno tamo ne postoji gotovo nikakav opis kakav je Sprint Pulser 200. Ima jako puno (pozitivne) price o qingqi-u, ali nista o sprintu. U svakom slucaju, zaboravimo na trenutak kvalitet izrade (koji ocigledno ide u prilog qingqi-u). Ne bi bilo lose saznati nesto o serviserima po beogradu za ove dve firme. Jel neko imao kakvih pozitivnih ili negativnih iskustava sa njima? Bilo bi lepo da, ako vec nekad zatreba da odvezem motorce na servis, ne moram da se mlatim sa njima danima i jos da me oderu. Izmedju ostalog (blagi off), bio sam juce u Dimitrija Tucovica kod ovih likova sto prodaju sprinta. Covek mi je silno pokusavao da mi proda motor i kao jedini ozbiljan plus (pored male potrosnje) naveo da se motor nece upaliti kada mu je spustena copava ili kada je u brzini (ako nije pritisnuto kvacilo). Ja ne znam mnogo o motorima, ali zar to nije tako svuda. Uglavnom, ako je to jedino mogao da mi kaze o motoru da bi ga prodao, kako li ce onda da mi bilo sta servisira kako treba. ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4382 Napisano Jun 9, 2010 Advanced Member, 1961 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pulser od 200 kubika se pojavio tek ove godine tako da ljudi jos nemaju neka iskustva sa njim. O Qingqiju je dosta pisano, uglavnom u pozitivnom svetlu ali tu zaista treba obratiti paznju na postojanje servisa i uvoznika uopste. Znam da su ranijih godina ljudi imali velikih problema da nabave cak i osnovni potrosni materijal i da su redovni servisi bili dosta skuplji nego za Sprint. Takodje prosle godine garancija na Qingqijeve modele je bila 3000km, za Sprintove 5000km (ili naravno 12 meseci u oba slucaja pa sta pre istekne) Kakva je sada situacija vec ne bih mogao da ti kazem. A za prodavca... Ne valja kada neko ko nema pojma o svojoj robi pokusava da te ubedi da je kupis. Srecom to ne mora znaciti da roba ne valja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darkmoon 41 Napisano Jun 9, 2010 U prolazu, 97 postova Lokacija: Beograd Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan @Gliga - naravno da ne mora sva sreca! A sto se tice delova, shvatio sam iz nekih tema da ljudi uspesno narucuju sprintove delove (ili vec nekog drugog slicnog kineza) i koriste ih za qingqi-e, tako da se nadam da tako nesto ne bi bio problem. Tu me jedino brine broj i strucnost servisa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Jun 10, 2010 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Posto je isti model u pitanju, nema puno problema sa servisima. Ono sto je + po tom pitanju je da nisu kvarljivi i da su vrlo jednostavni, pa nijednom mehanicaru ne bi bio problem da uradi na njemu bilo sta. Delove narucujes tamo gde ima u svakom slucaju. Ono sto je problem kod servisa je obavezan servis u garantnom roku (inace ti garancija nece vaziti ako nesto podje po zlu), raspitaj se o cenama i intervalima, i ko ti je najblizi ovlascen, mozda tu vec ima razlike, iako je dosada samo u prvim kilometrima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darkmoon 41 Napisano Jun 10, 2010 U prolazu, 97 postova Lokacija: Beograd Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan U principu na ovlascene servise i mislim kad kazem servis. Upravo zbog tog garantnog roka. Ja u svom kraju (u krugu od dva km) imam tri servisa sprinta - dimitrija tucovica, djure djakovica i jos jednog (ne mogu sad da se setim koja je ulica), dok za qingqia imam trenutno jednog (za kog sam i pomenuo da se seli) na slavujevom vencu. Bilo bi super ako je neko bio kod nekog od tih servisera da kaze svoje utiske o kvalitetu servisa. Za cene servisa cu se vec raspitati pa cu i ovde staviti cifre da bi ljudi imali neku predstavu i o tome. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bboba 0 Napisano Jun 10, 2010 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Juce sam gledao Sprint Pulsera i primetio da ima zadnju disk kocnicu ne znam da li je to slucaj na Qingqi-ju. Eto ti jedna prednost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darkmoon 41 Napisano Jun 10, 2010 U prolazu, 97 postova Lokacija: Beograd Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Ima, cini mi se, od prosle godine. Sve je isto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
indjinma 89 Napisano Jun 10, 2010 U prolazu, 93 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: S1000xr Prijavi odgovor kao problematičan Vodi racuna da je servis za Qingqi-ja l-400km-30e, ll-800km-45e i lll-2000km-45e ...cisto da se ne iznenadis... Mislim da su za Sprint servisi oko 1000-1500din...ako gresim neka me isprave... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Landser 13 Napisano Jun 10, 2010 U prolazu, 25 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Posto sam bio u nekouj frci s parama tek sledece nedelje cu registrovati motor,a moram i prvi servis na 100km da uradim.Jel zna neko koji mi je najblizi sprintov ovlasceni servis ja sam na Medaku.A utisci o motoru su pozitivni lepo ide,lepo izgleda,dosad se nije kvario Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darkmoon 41 Napisano Jun 11, 2010 U prolazu, 97 postova Lokacija: Beograd Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan @indjinma - upravo to je jedna od stvari koja bi mogla da presudi. Moracu samo da proverim taj podatak za servis sprinta posto sam negde na forumu procitao da kosta na nekim mestima i 4000, sto dodje onda isto kao za qingqi. @Landser - Da znas da bi bio bedak da se nesto pokvarilo u prvih 100km ;D bojim se da ces morati da krenes da zoves redom ove servise sa njihovog sajta posto im je ocigledno bilo suvise tesko da stave i adresu. Ajde kad odradis servis (i registraciju) javi koliko te je sta kostalo i kakvi su ti utisci o servisu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Jun 11, 2010 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Jedino sto vecina ovih servisa nisu servisi, nego prodavnice u kojima eventualno menjaju ulje, a malo gde je moguce bilo sta nastelovati ili popraviti motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uketic 43 Napisano Jun 14, 2010 Svrati ponekad, 437 postova Lokacija: novi bgd i zvezdara,united blok 70 kineska četvrt Motocikl: TDM 3vd , Honda CBR 1000 f Prijavi odgovor kao problematičan Posto sam bio u nekouj frci s parama tek sledece nedelje cu registrovati motor,a moram i prvi servis na 100km da uradim.Jel zna neko koji mi je najblizi sprintov ovlasceni servis ja sam na Medaku.A utisci o motoru su pozitivni lepo ide,lepo izgleda,dosad se nije kvario Evo ja sam mog apolla oterao u četvrtak u servis ovlašćeni urban motors-žarkovo ,zaglavio mi plovak u karbu pa curi gorivo do danas još nije gotov to je već 4 dana, možda sutra bude gotovo pa javljam utiske o servisu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Landser 13 Napisano Jun 14, 2010 U prolazu, 25 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Registrovao ga danas 9500im majki :-[.A kao sto darkmoon rece morao sam da ih zovem redom(servise)neki rade samo skutere,neki se nejavljaju(imaju samo mobilni),nekako mi je najozbiljniji delovao ovaj ispod Pancevca pa sam zakazao seansu za cetvrtak.Ljubazna gospodja mi rece da se motori ostavljaju od 9 do 10 a kao u 17 su gotovi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darkmoon 41 Napisano Novembar 16, 2010 U prolazu, 97 postova Lokacija: Beograd Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Jel Landser, kako ide makina? Kako si prosao u tom servisu kod pancevca? (imam malo zakasnelu reakciju al sta da se radi ) Do sad mora da si presao bar nekoliko hiljada km. Kakvi su ti utisci? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Merkuu 217 Napisano Decembar 4, 2010 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: Bg - Lo Motocikl: Kymco Agility 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pratim. Zanima me isto Pulser 200 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perlx 531 Napisano Decembar 4, 2010 festina lente, 749 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV Prijavi odgovor kao problematičan Merkuu Pulsera 200 je imao moj ortak. Jaci je osetno od 125, jos se ugradnjom protocnog spuha i odblokiranog cdi preporodio. Ali posle pada i klizanja Pulsera u kanal zapalio se i od njega nije ostalo gotovo nista Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Merkuu 217 Napisano Decembar 5, 2010 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: Bg - Lo Motocikl: Kymco Agility 125 Prijavi odgovor kao problematičan Mene zanima kako se ponasa na duze staze, ja ga ne bih menjao najmanje 3 sezone ne mislim na putovanja nego na duzi vremenski period Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...