jager 3446 Napisano Jun 8, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan E pa, drugovi omladinci, da se i ja upišem u klub onih koji su ljosnuli sa motora vozeći solidnom brzinom Ne kaže se džabe da se motoraši dele na one koji su pali i na one koji nisu još... Danas se približavam raskrsnici u nameri da ću skrenuti desno. Put je bio potpuno prazan, a kako je odlična preglednost u toj raskrsnici, kao i mnogo puta do tada, malčice sam brže vozio. Možda oko 70km/h... približavajući se raskrsnici, PIPNEM prednju kočnicu, ali na žalost nisam primetio da je blato koje se tamo nalazilo bilo pomešano sa nekim otpacima od ulja. Kojem automobilu/kamionu je to curelo, sam Bog zna.... Elem, čim sam dotakao kočnicu, prednji točak je nekontrolisano proklizao i pad na desnu stranu je bio nezaustavljiv. Pokušao sam da mu malo "kontriram" okretanjem volana u levo, ali nije bilo pomoći. Kada je motor bio gotovo dotakao asfalt, odbacio sam se od njega. Motor je otklizao baš pošteno, a vala i ja. Pao sam na desni kuk i desni lakat. Sreća da sam imao jaknu sa protektorima i kacigu. Jakna je odradila svoje i čak se nije ni pocepala iako sam poprilično klizao. Malo se iskrzala, ali ništa strašno. Doduše kroz blato sam klizao, pa je valjda i to malo ublažilo pad. Eee, ali moto pantalone nisam imao na sebi, jer ih ne nosim po gradu, pretople su. Da sam ih nosio, ništa mi bukvalno ne bi bilo. Ovako sam pošteno opaučio desni kuk o asfalt, a čini mi se da sam u desni suvozački fuzaster opalio list noge koji me sada baš zabrinjavajuće boli. No, rana na keru brzo zaraste ;D Nisam se pošteno ni zaustavio, a već sam bio na nogama! Kroz glavu mi je proletelo jedino "MOTOR!!!!!!" Jaaaaaaaaaao, sad sam ga izlupao načisto, video sam i varnice kako su pičile za njim dok se klizao...PA KAKO ĆU NA RELI 2010?!?!? Ni sam ne znam kako sam u tren oka podigao motor od 250kg ali sam to učinio kao da je 100 grama... "ma šta zna dete šta je 300 kila" Pun je bio rezervoar goriva i curelo je sve u 16... Interesantno je da se motor pri padu sam UGASIO, iako nisam dirao kill switch. Odgurao sam motor van puta, spustio ćopavu i spremio se na najgore. Kad ono.... skoro NIŠTA!!!!! OK, roll bar pošteno odran, na desnoj plastici maaaaaaala ožuljotina. Desni retrovizor malo ogreban sa spoljne strane, ali ogledalo čitavo. Takođe i štitnik za ruke odran. Stradao je malo više "lock" za desni bočni kofer. On je i pravio varnice... Neviđeno je kako je roll bar odradio svoje!!! Da ga nisam imao, skupljao bih parčiće plastika po putu. A ovako, skoro kao da i nisam pao! TOPLA, TOPLA PREPORUKA: Ko nema roll bar OOOODMAH da ga stavi. Posle bude kasno... Elem, ni dalji razvoj situacije nije sjajan... Motor je upalio bez problema i došao sam kući. Još pod utiskom, skinuo sam blatnjave pantalone i jaknu, povadio protektore iz jakne i bacio u veš mašinu. Žena mašinu uključila kako bi se jakna osušila do sutra, pošto planiram da sutra za BGD i na reli idem u njoj. Seo sam i nakon što sam ispričao šta se dogodilo, hteo sam da zapalim cigaretu. Ali, duvana ni od korova.... Hmmm, sigurno sam ih negde posejao, 'oće to kod mene ... Pa ništa, zapalio od ženinih cigara i sad tražim mobilni da pozovem drugara.... ALI AVAJ! Nema mi telefona! EEEe, pa gde sam sad NJEGA posejao?! ... Zovem sebe sa fiksnog, kad ono "...nije dostupan..." ... AUUUUUUUUU!!! ŽENO! GASI VEŠ MAŠINU!!! Na žalost, prekasno. U jakni su bile i cigare i mobilni.... Neka cigara, ali mobilni je CRK'O!!! Uh!!.. naravno, brojeve telefona nemam nigde sačuvano! Eeeee vala DO MOJEG! ... I tako... nekim danima je bolje jednostavno ne ustajati iz kreveta > Nadam se da je pehova za jedno duže vreme dosta... Idemo dalje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
duh koji hoda 964 Napisano Jun 8, 2010 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Pecinci Prijavi odgovor kao problematičan Ma dobro je da si ti OK, jos bolje je sto je i motr OK a telefon jbg. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zextreme 1293 Napisano Jun 8, 2010 UruK Hai, 2089 postova Lokacija: Bgd/Vozdovac Motocikl: ADV Prijavi odgovor kao problematičan ;D Klasican Afrikanac! ;D ;D ;D ;D Bitno je druze da si ti nama ziv i zdrav! ... mislio sam da si naucio nesto u onom mulju proslog vikenda!? Cuvaj se missa mu eebem!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeljaYZF 180 Napisano Jun 8, 2010 Zainteresovan, 984 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan Uh..dobro je...Samo telefon pod fen i k'o nov Roll bar bravo ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13593 Napisano Jun 8, 2010 Ne silazi, 7590 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Aaaaa ja sam isto pao zbog prednje, prasina Zelim ti brz oporavak! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Jun 8, 2010 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pih ja reko ti pao, a ti ustvari samo zamazao jaknu ;D ;D ;D ;D Ko sto rece Zelja, mobilni pod fen i ima da radi, prethodno ga operi pod vodom da speres prasak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Madhead 14 Napisano Jun 8, 2010 Svrati ponekad, 210 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dobro si prosao, ipak nije malo 70km/h :o Drago mi je sto nema vece stete. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Daki 302 Napisano Jun 8, 2010 Zainteresovan, 923 postova Lokacija: Beograd Motocikl: st 1300 i r1200gsa i 250 madison3 Prijavi odgovor kao problematičan Auu bre... otkinuo sam se kad videh temu... Ma neka si ti nama citav... i nemoj vise to da radis nikad. Mislim da padas, a nemoj vise ni jaknu da peres ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Jun 8, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Auu bre... otkinuo sam se kad videh temu... Ma neka si ti nama citav... i nemoj vise to da radis nikad. Mislim da padas, a nemoj vise ni jaknu da peres ;D Vala baš.... najveće je neiskustvo što nisi rekao ženi da proveri jaknu ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Jun 8, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ali pazi kad JESAM!!!!! "Gogo, džepovi...." I još pita ona: "Pa proverio si ti džepove?"... "JESAM", samouvereno ću ja... tako mi i treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6458 Napisano Jun 8, 2010 Enduraš, 6405 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Svaki pad boli, ali ja bih rekao da si super prosao s'obzirom na brzinu. Za motor nemoj da se cutos sto mu nije nista - afrika je to ;D A mobilni dobro osusi i proradice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aky 254 Napisano Jun 8, 2010 Zainteresovan, 652 postova Lokacija: Zemun Motocikl: BMW K1300R, Yamaha X max 300 Prijavi odgovor kao problematičan Bato moj da si ti ziv i zdrav, a hebo telefon, a i motor! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ironmaiden 2 Napisano Jun 8, 2010 U prolazu, 72 postova Prijavi odgovor kao problematičan Odmah crni luk,sitno iseckani u krpu kako bi krpa bila vlazna pa tako da zavijes na mesto gde si udario.Kuk...I za 24 casa neces imati ni modricu.....Ako mrzis luk onda Fastum gel. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Jun 8, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan ili Burov gel Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Swa 58 Napisano Jun 8, 2010 Zainteresovan, 622 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro je da si klizao, zato motoru nije nista... A ti si dobro prosao. Steta sto si tek uzeo motor, al dobro.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Jun 8, 2010 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Najvaznije je da si ti dobro, ali znas ti to i bolje od mene. I ja sam danas ovjerio kres bar. Ispade mi motor iz ruku na sred centra dok sam radio polukruzno brzinom 0.2 km/h.Naravno, sem tragova na kres baru nema drugih uspomena. Ovo je jos jedan primjer koliko je ovo, u stvari, zgodna naprava i dobra investicija. Ovo definitivno nije dan za "papagajke"... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 14716 Napisano Jun 8, 2010 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 957 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan zao mi je sto si pao, ali sa obzirom koju kilometrazu si napravio zakon verovatnoce nije bio na tvojoj strani, neka ti to bude jedina steta sa tim motorom i drugi put pamet u glavu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1476 Napisano Jun 8, 2010 Drug član, 1986 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Dobro da si ti ok, pluse sto je i motoru nije nista. Nego kako sad da te ubedimo da je ST bolja od AT ;D Kres barovi su stvarno zakon. Isplate se posle jednog pada. Nego nisam razumeo ti si pao na pravcu pre raskrsnice ili kad si skretao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
melcor 60 Napisano Jun 8, 2010 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: BGD - Zarkovo Motocikl: HD Sportster 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste nas Sewa ispreskakao kad reche da si pao. :o No dobro je da je ipak sve proshlo koliko -toliko ok i nek ovo bude sve za naredne sezone. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PedjaR 70 Napisano Jun 8, 2010 Mangulica, 627 postova Lokacija: Temerin Prijavi odgovor kao problematičan preseko sam se, samo sam cu Jager pao al sad vidim da si dobro, sad si se upisao u klub i nema vise padanja samo nemoj da se nerviras, prijatelju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano Jun 8, 2010 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor Prijavi odgovor kao problematičan probao si, video da umes i nemoj vise Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ruža-Bandit 397 Napisano Jun 8, 2010 Mangulica, 321 postova Lokacija: BGD Motocikl: SUZUKI BANDIT 400 Prijavi odgovor kao problematičan Samo stavljaj jel da kuk! Meni sinoc pomoglo! A sto se pada tice bitno da nije nista strasno i tebi i motoru! Dosta je za ovu sezonu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Jun 8, 2010 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Neka si ti dobro, a sve ostalo nije vazno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Jun 8, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan ...Nego kako sad da te ubedimo da je ST bolja od AT... Nikako Kad niste uspeli do sada, tek sad nema šanse Nego nisam razumeo ti si pao na pravcu pre raskrsnice ili kad si skretao? Neposredno pre raskrsnice, kada sam hteo da usporim pre skretanja... Samo stavljaj jel da kuk! Meni sinoc pomoglo! ŠTA DA RADIM?? ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Jun 8, 2010 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Sve u svemu dobro si prosao. Vecu ti stetu napravi ves masina nego pad sa motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...