Disko Nindža 10465 Napisano Maj 26, 2010 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Posto sam veciti pacenik za R-ovima a finansije mi trenutno ne dopustaju da vozim neki pristojan "R" novije proizvodnje, uzeo sam GS 500, iako mu brzina i snaga nisu jace strane motor je sasvim zadovoljavajuci sto se tice cene kostanja odrzavanja u registracije, jbg nemoze jare i pare... I tako ja resim da mu skarabudzim masku sa oklopom od neke trkalice, prvi kandidati su bili naravno GSXR K7 i R1 ali skontao sam da su oni isuvise siroki za uskog GS-a i nebi se lepo uklopila plastika bez velikih prepravki, i tako ja pocnem da trazim nesto malo uze kao Suzukijev SV 650S, koji ima V masinu pa nije jako sirok i lepo bi se uklopio u moju zamisao..ali ko sto to uvek biva, naleteo sam na nesto sto mi nije bilo ni na kraj pameti, slucajno sam naleteo na masku sa poluoklopom od YAMAHA SZR 660, koja mi se ja ko svidela, i posto je SZR jednocilindras, prilicno je uzak gotovo idealan za moj GS, pa sam je pazario, i tako je to sve pocelo... Mogu reci da je ova prepravka bila prilicno zaebana za amatera kao sto sam ja, budziti masku na motor koji fabricki nema masku, posto sam nabavio samo masku sa pleksiglasom bez nosaca koji se pricvrscuje na ram, morao sam sam da napravimi taj nosac a to je bila najveca zajebancija, vari pa seci, pa opet vari, , savijaj, brus, goe dole levo desnoi...popizdeh, i na kraju trebalo je instalaciju ponovo sprovesti i sajle od km-sata i obrtomera ali drugim putem a da sve bude ok , da se ne kidaju zice da ne zuljaju... Sto se tice ostalih stvari , dvodelni racing volan sam nabavio od nekog starig Moto Morinni-ja a far sam uklopio od nekog kineskog skutera, imao sam srece jer je dosta slicnog oblika kao originalni far samo sto je 5x jeftiniji... Sve u svemu eto hteo sam da podelim s vama moju zamisao o GS 500 u Racing duhu Inace kao sto se vodo na slikama, ostalo je jos samo farbanje da se odradi, a to ce kad legne plata Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5322 Napisano Maj 26, 2010 Integrisan, 13018 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Spreda ista Yamaha SZR660 Oće da bude lep crven? Znam da je budžet tanak, ali moraš nešto sa repom da uradiš. Ako je budžet baš tanak, onda makar jedan poklopac zadnjeg dela sedušta po ugledu na VFR. edit: ili kod ove ekipe iz Zemuna da napraviš "dvodelno" sedište. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10465 Napisano Maj 26, 2010 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan crven nikako, samo crna boja dolazi u obzir pa imao sam u planu da mu kad tad nabacim rep od Cagiva Mito (iliti Ducati 916) samo sto je Cagivin rep malo manj i i uzi pa bi mi vise odgovarao nego Ducati-ev, ali to je zasad zamrznuto jer sve sto sam radio radio sam tako da moze u svakom momentu da se vrati na original, znaci nista nisam sekao ram, a prepravka repa bi to zahtevala, tako da u pogledu repa cu jos sam da mu skratim blatobran do daske, to jest nabavicu neki polovan kojeg cu da isecem jer mi zao ovog mog originalnog da secem, i takodje zadnji far planiram da zamenim nekim manjim koji se uklapa u liniju repa. Od plastike jedino bi mu jos eventualno stavio neku ralicu Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlada185 56 Napisano Avgust 17, 2010 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Black Adder F4isport Prijavi odgovor kao problematičan Bravo druze radis upravo ono sto i ja mastam da uradim kolko ove zime. Situacija ista kao i tvoja, mastam o R-u, a budzet tanak tako da od originala nista pa ce morati neko snalazenje. Jos uvek u fazi trazenja motora, zasad ne radim nista konkretno vec samo oglasi i slike. Ako ti nesto znaci pogledaj www.mmotos.com da vidis kako to rade ljudi iz Brazila cini mi se. Ako ima kakvog napretka postavi slike i zelim ti puno srece i strpljenja. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Avgust 18, 2010 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan mislim da stoji kao petlu martinke. Ideja je ok ali mislim da je ovaj oklop prevelik za tvoj motor. Maska je dosla veca od celog motora i poprilicno je nesrazmerna. Ako se ne varam NFS je slicnu ovakvu ako ne i istu masku namontirao nao CBR1000F koji 2x veci motor od GS i na njegovom motoru stoji kako treba. Moj savet ti je da juris neke maske od manjih trkalica tipa cagiva mito,aprilia rs125-250 i slicno...opet sve je stvar ukusa. Evo ti link da vidis kako to izgleda na velikom motoru i kako po meni treba da izgleda. http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=57627.20 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1036 Napisano Avgust 18, 2010 Drug član, 2998 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Imam poluoklop od SV 650 S, uži je i lepše bi mu stajao..... MISLIM! a slučajno je i CRNE boje...... ;D i FAR! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10465 Napisano Avgust 18, 2010 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan mislim da stoji kao petlu martinke. Ideja je ok ali mislim da je ovaj oklop prevelik za tvoj motor. Maska je dosla veca od celog motora i poprilicno je nesrazmerna. Ako se ne varam NFS je slicnu ovakvu ako ne i istu masku namontirao nao CBR1000F koji 2x veci motor od GS i na njegovom motoru stoji kako treba. Moj savet ti je da juris neke maske od manjih trkalica tipa cagiva mito,aprilia rs125-250 i slicno...opet sve je stvar ukusa. Evo ti link da vidis kako to izgleda na velikom motoru i kako po meni treba da izgleda. http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=57627.20 Pa da znam, ja sam mu i prodao tu masku Suzuki projekat je obustavljen , ako sev bude kako treba ima da padne VFR Lepo bi GS-u stajao taj od SV650, ail jbg...ode mast u propast pre zavrsetka Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Avgust 18, 2010 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan uzas, bolje da si pravio fajtera, neku malu ralicu i da vidis da promenis rep, ova maska ninasta ne lici 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Avgust 18, 2010 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan mozda sa punim oklopom bud eok ali ovako samo maska iz aviona s evidi da nije to to 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Avgust 18, 2010 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan "Iskopase" ti temu odnekuda! ;D Jes" povelika na gs-u, ali bitno je da si probao i to je iskustvo vise, da si je povukao malo u nazad i preko rama da isprati liniju rezervoara izgledalo bi totalno drugacije. Pozdrav Nenad. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Avgust 18, 2010 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan "Iskopase" ti temu odnekuda! ;D Jes" povelika na gs-u, ali bitno je da si probao i to je iskustvo vise, da si je povukao malo u nazad i preko rama da isprati liniju rezervoara izgledalo bi totalno drugacije. Pozdrav Nenad. Primjedba na mjestu....A evo kako bi izgledala korekcija ugrubo. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Avgust 18, 2010 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Branko, mogao si i da je ofarbas u boju motora! Pozdrav Nenad. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10465 Napisano Avgust 18, 2010 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan "Iskopase" ti temu odnekuda! ;D Jes" povelika na gs-u, ali bitno je da si probao i to je iskustvo vise, da si je povukao malo u nazad i preko rama da isprati liniju rezervoara izgledalo bi totalno drugacije. Pozdrav Nenad. Primjedba na mjestu....A evo kako bi izgledala korekcija ugrubo. e veruj mi druze, i moja projekcija na kompjuteru je tako izgledala, ALI kad sam poceo da montiram skontao sam da to nemoze tako zbog volana, jer polozaj rucki (nagib i ugao) nisu isti kao na onoj Yamahi pa sam uklopio tako kako je moralo, da ne udaram ruckama u masku, a bilo mi zao da secem masku zbog toga, jer sam hteo da zadrzi originalni oblik Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10465 Napisano Avgust 18, 2010 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Branko, mogao si i da je ofarbas u boju motora! Pozdrav Nenad. A jbg, nisam jos bio dosao do te faze , znam da bi ti to odgovaralo, ali jbg nije maski bilo sudjeno da ostane na Suzukiju Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...