Jump to content

Moto Zajednica

Elektronika: Gabaritna svetla na koferima

Recommended Posts

• Drug član, 1448 postova
  • Motocikl: Honda ness 150

kod mene su fabricki sa strane narandzasta!

a valjalo bi ubaciti i gabarite! mozda se samo izvuce struja iz zadnjeg svetla,kako bi to podnosila instalacija! ne mislim zbog napona nego da nesto elktronika ne brka pa prijavi kvar!

EP5l6_krausera.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1826 postova

...kako bi to podnosila instalacija! ne mislim zbog napona nego da nesto elktronika ne brka pa prijavi kvar!

Koja bre elektronika?  ;D ;D ;D Jel` ti vozis to sto pise ispod avatara ili ipak nesto drugo.

Nema na TA sta da brka i prijavljuje kvar. ;)

Inace, super su ti koferi.

• šta bi ovo bilo, 303 postova
  • Motocikl: regal raptor

i jos Mikroprinc je...?

mislim na adresicu?

izvinte sto sam dosadan ali poceh identicnu stvar da radim...

hvala...vidis sta se desi kad premozgas...crkne licna...ja sedim i cekam odgovor...sva sreca automatski osiguraci...

Ma druze, slobodno prckaj po TA.  Nece mu se zabagovati racunar. To ti garantujem ;)  ;D

Naravno, ne treba bespotrebno preopterecivati postojece instalacije, ali par ledova paralelno sa stopaljkom stvarno nece naskoditi. Za vece potrosace relej i osigurac(e) i nema problema. ;)

...kako bi to podnosila instalacija! ne mislim zbog napona nego da nesto elktronika ne brka pa prijavi kvar!

da mislio si kao na kolima kad obicnu sijalicu zamenis sa led prijavljuje kao da neradi sijali

ca...

da mislio si kao na kolima kad obicnu sijalicu zamenis sa led prijavljuje kao da neradi sijali

ca...

da bas na to,ali je potvrdjeno da nema veze! :-\ :-\

Pazi, potvrdjujem za Transalpa i ostale motore koji nemaju nista pametnije od CDI-a, ako se i to moze nazvati pamet. Da li tamo nekom GS-u centralni racunar meri struju, impedansu ili sta vec, to ne znam.

• In memoriam, 73 postova

Znači uskoro ćemo da vučemo i agregate za motorima pošto Vi samo iznalazite ponešto novo  ;D ;D ...

Šala mala :) ideja je super i već počinjem da mozgam... moraću do buvljaka da razgledam šta i kako

uspeo sam naci bele(hella),i bele led diode(ove su zalivene) ostaje jos samo da mi podje za rukom da "razvalim" katadiopter!

BnlGi_abcd0002tl.jpg

Zaliveno velis..?  :-\ To je malo sranje. Ja sam pokusavajuci da ubacim LEDove u ono oko na zadnjem blatobranu sjebao par tih prizmica i odustao. Nadam se da je taj tvoj zaliven losijim lepkom.

pazi kada sam odustao!! pokusao sam sklaperom zaseci okolo,pa srafcigerom odvojiti! zalepio ga svaba,al bas! no kako gledam,cak i da ih stavim bez unutrasnje rasvete ne moze da skodi! >:(

Znači uskoro ćemo da vučemo i agregate za motorima pošto Vi samo iznalazite ponešto novo  ;D ;D ...

Šala mala :) ideja je super i već počinjem da mozgam... moraću do buvljaka da razgledam šta i kako

Tacno, pronalaze se novi potrosaci, ali se i optimizuju postojeci. Kao sto vec rekoh. Dobro je konvertovati sva svetla u LED i eto viska struje.  ;)

Uh koji gabariti. Pa koliko te rebnu na autoputu? Ko kombi ili ko autobus?

Heheh, nadam se da nece. Jos nisam isao na autoput sa njima.  

pazi kada sam odustao!! pokusao sam sklaperom zaseci okolo,pa srafcigerom odvojiti! zalepio ga svaba,al bas! no kako gledam,cak i da ih stavim bez unutrasnje rasvete ne moze da skodi! >:(

Kad kupujes hella katadioptere. Kad planiras da hakujes, kupis kineza gde se stedi lepak ili uopste ne koristi (moj slucaj).

Samo ti to met`i na kofere, nece im nista skoditi. ;)

Nasao sam danas  beli katadiopter, koji za razliku od svecevog, nije Hella ali jeipak bilo zalepljeno.  :-\ Srecom, prilicno siromasno i sa losim lepkom, pa je popustio nakon vrlo malo ubedjivanja nozem.  ;)

Na zalost, nije istih dimenzija kao narandzasti na cije mesto dolazi, pa sam morao da izbusim 1 novu rupu na koferu, ali nije problem.. zacepicu ovu staru koja se ne vidi ispod katadioptera.

Svetac, jel` sad po PS-u?  :)

4611970460_9378369e0b.jpg4611970458_4f58e8cb42.jpg

sve je po PSu,znas gledam jod uvek na motor kao vozac koji je spasio mnogim ucesnicima u saobracaju ne glavu ali minimum stetu sebi i njima! broja neznam ali za preko milllllion km veruj,da svaka zabuna moze glave da kosta,a ne pogresna procena! znaci nisam nista iz loseg rekao samo prakticno sa najboljim namerama!

...Ma, kakva losa namera. Tvoja konstruktivna "zamerka" me je i naterala da se potrudim malo vise i pronadjem bele katadioptere, iako sam narandzaste vec ugradio. Skidajuci narandzasti katadiopter sam uvdeo koliko silikon uopste nije drzao.  :-\ Tako da cu sinuti i crvene i ponovo ih zalepiti nekim neoprenskim lepkom.  ;)

Zaboravih da napisem , dodao sam jos jedan mali gadget - PWM modulator koji nije podesen tako da prigusi osvetljenje vec da treperi velikom brzinom. Kad se gleda direktno u izvor svetla, treperenje je jedva primetno, ali ako se svetlo nalazi u perifernom vidnom polju treperenje je primetno i bas skrece paznju.  :) Eto, jos jedna sitnica za povecanje bezbednosti. Postavio bih video,  ali na zalost kamera+youtube ne moze da prenese ovaj efekat.

• Ne silazi, 6648 postova
  • Motocikl: đački pešački

Zaboravih da napisem , dodao sam jos jedan mali gadget - PWM modulator koji nije podesen tako da prigusi osvetljenje vec da treperi velikom brzinom. Kad se gleda direktno u izvor svetla, treperenje je jedva primetno, ali ako se svetlo nalazi u perifernom vidnom polju treperenje je primetno i bas skrece paznju.  :) Eto, jos jedna sitnica za povecanje bezbednosti. Postavio bih video,  ali na zalost kamera+youtube ne moze da prenese ovaj efekat.

Smanjenje uočljivosti sa periferije vidnog polja je jedan od razloga onog čuvenog izgovora "nisam te video". Konkretno, vozilu koje je u bočnoj sporednoj ulici, mi dolazimo sa periferije vidnog polja i to je razlog iznenadnog izlaska na nas sa često tragičnim posledicama.

Sale, daj objasni kako taj modulator iskoristiti na prednjoj strani motora. Recimo jel moguće poziciona svetla tako vezati ili dodati neke led diode...Meni je parkirana žena pre neki dan na 3 metra  izletela ispred a vido sam joj pogled i nisam joj bio u mrtvom uglu jer sam bio dosta pomeren ka sredini kolovoza što uvek činim kad prolazim pored parkiranih.  Očigledno sam joj bio u debeloj periferiji i ako je gledala u mene nije me uočila.

• Drug član, 1856 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

...Ma, kakva losa namera. Tvoja konstruktivna "zamerka" me je i naterala da se potrudim malo vise i pronadjem bele katadioptere, iako sam narandzaste vec ugradio. Skidajuci narandzasti katadiopter sam uvdeo koliko silikon uopste nije drzao.  :-\ Tako da cu sinuti i crvene i ponovo ih zalepiti nekim neoprenskim lepkom.  ;)

Sada, one zute katadioptere, mozes da stavis sa strane, gde im je i mesto, posto vec imas struju u koferima.

Pa da budes vidljiv ko cirkuska satra!  ;D ;D ;D

Salim se, dobro izgleda.

Pazi, veze se prosto - prekidju se 2 zice koje idu do sijalice i u kolo ubacuje modulator, s tim sto mora biti LED jer je sijalica troma i ne moze da blica dovoljno brzo. Trenutno je testirano na stolu, ali cu da ga trajno instaliram na poziciju stopaljke, pa kad nakacim kofere, gabaritna svetla ce takodje biti pulsirana. Mislim da bih trebao da nabacim i neka dodatna pulsirana svetla napred kad koferi nisu na motoru.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja