Jump to content

Moto Zajednica

Kocenje, zaustavni put motor protiv auta

Recommended Posts

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

Ovo ti nije bilo lose, R-ovi ili sportski nakedi kad koce svi se propinju na prednjaka dok kod endura ili choppera to tesko da moze. mada mi coperasi neretko imamo katastrofa fabricke kocnice.

Evo ja 210kg suv motor a samo jedan disk sa jednoklipnim kljestima... Tuga... A pozadi dobos  :-X

Mada video sam da Tiumph Rocket koce nesto ispod 30 ako se dobro secam. Ili mozda Vmax on mora da ima bolesne kocnice...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 3 postova

ja nemam problema sa kocenjem na mojoj hondi ziveo kardan sve sto treba je prednja kocnica i kocenje motorom vrlo efikasno i mislim da imam kraci zaustavni put od auta

• U prolazu, 17 postova

dimac

Mislim na brzu voznju, kocenje je moguce kad se normalno vozi, a cim se juri sa autom, u krivini nema kocenja.

Za motore ne znam, nemam toliko iskustva na dva tocka, ovo moje motorce fino koci, do duse gume su losije pa popuste prije kocnice, tako sam i pao, popustila prednja guma i eto mene na asfaltu, klizem se sa motorom, nije bilo strasno, zgulio koljeno.

Sto se tice auta, smanjivanjem mase auto ce sa istim kocnicama mnogo bolje da koci.

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Pa i nije ti velika razlika kod današnjih automobila, neki standard je da se sa 100km/h zaustavi ispod 40m, a mislim da je najbolji rezultat negdje oko 30-35m. Razlika se pravi samo u tome koliko brzo nastupa zamor kočnica, kada kočiš uzastopno 5 ili više puta,

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja