Jump to content

Moto Zajednica

Vracanje tablica posle prebacivanja motora na drugo ime?

Recommended Posts

• Drug član, 1071 postova
  • Motocikl: Lep

Jedno pitanje, sigurno neko zna. Jel postoji neki rok kada se moraju vratiti tablice od prebacivanja motora (placanje poreza i ugovor itd...) na drugo ime?

Prodao sam motor, registracija traje jos nesto malo, ali smo motor prebacili sa mog imena na njegovo, ne znam da li imam neki rok ili mogu vratiti po isteku registracije? (proslo je vec dve nedelje :S)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Ajmo redom

Ako je isto reg. podrucje (recimo i stari i novi vlasnik na NS) onda se tablice ne vracaju vec samo ide nova saobracajna

Ako se menja reg podrucje:

- kupoprodajni ugovor (koji vazi 6 meseci)

- pri registraciji ti odjavljujes vozilo, vracas tablicu

- placa se porez

- registruje novi vlasnik na duge tablice

• Ne silazi, 5816 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

On ne može da registruje dok ne pokaže da je platio porez u tvojoj opštini (overa na ugovoru), kao i potvrdu da su stare tablice vraćene. Ako nisi vratio tablice, znači da nisi ni preneo motor na njegovo ime, možda si samo potpisao kupoprodajni ugovor, ali to nije dovoljno da bi on registrovao.

• Drug član, 1071 postova
  • Motocikl: Lep

Hvala vam.

Ja sam mu upaltio porez (posto on nije iz ove opstine), ali jos nisam vratio tablice kod njega su na motoru. Registracija istice za manje od dve nedelje. Pa nisam bio siguran da nema slucajno neki rok da se mora vratiti.

'fala jos jednom :)

Postoji neki rok, dakle odradi to na vreme. Možda je mesec dana, možda šest meseci, ne sećam se tačno, ali postoji rok i mogu da te kazne ako ne vratiš, a njemu u svakom slučaju neće dozvoliti da registruje.

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Jeste njegov problem... Potpisivanjem ugovora nije zavrsena stvar...

Tablica se vraca u roku od max 30 dana od dana isteka registracije, kao i odjava vozila

• Skilled Rider, 1613 postova
  • Motocikl: Pijađo Ćao

potpisivanjem ugovora prestaje njegovo vlasništvo, a vlasnik je dužan da odjavi vozilo i vrati tablice.

Ovde se je to promenilo. Tablice mogu ostati (a i ne moraju) na vozilu bezobzira odakle potiče registracija.

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

Ovde se je to promenilo. Tablice mogu ostati (a i ne moraju) na vozilu bezobzira odakle potiče registracija.

Mi ovde ceznemo za tako nekom malim stvarima koje mogu da olaksaju zivot obicnim ljudima, ali avaj... >:(

Bas sam u procesu prenosa vlasnistva ovih dana, ali ova nasa usrana drzava, se po obicaju potrudila da mi zagorca zivot...

Kupio sam motor u Trsteniku pravo iz uvoza. Posto ga je uvezlo privatno lice, prva registracija je morala da bude na doticno lice uz standardnih 60 dana zabrane otudjenja, dok drzava satro proverava 14 godina star motor... Odmah smo uradili ugovor, platio porez u Trsteniku, i cekao da prodje 60 dana... Odem do neke agencije da vidim za prenos, vazi, samo prvo odjava u opstini  bivseg vlasnika(1200din) + 8000 din ovde >:( >:(

Nema veze, odjavi ga covek, posalje mi saobracajnu, odem opet u agenciju (tri komada), kazu ne moze nista pre iduce nedelje, u mupu su pre 10-ak dana uveli zakazivanje, kao za licne karte i svi brojevi do iza praznika su podeljeni. >:( >:(>:( Ja, ocajan, gubim ceo dan na poslu bez veze, kaze mi cova iz agencije, idi u Ljermontovljevu kod sefice, zamoli je uglavnom hoce da ucini... To i uradim, sefica divna zena, potpise se na registracioni list, kaze idi na salter 1... Odem tamo, treci na redu, sjajno, osecam da cu zavrsiti uskoro, ali avaj, kako zena sedne, zvoni joj telefon, pa ode na 5-10 minuta, ili dodje koleginica, sapne joj nesto, pa opet... >:( U medjuvremenu, iza mene 10 ljudi, i svi gledaju ovo kako se svrcka levo desno... Moram da napomenem, nije zena kriva, u momentima je zonglirala 3-4 razlicita predmeta, samo sam gledao kako ce nesto da pomesa... Prolazi lagano drugi sat, a u oba slucaja sam bio skoro prvi na redu, konacno dosao na red, kad opet cimanje, kao da je sveznalica Klarisa, pa svi na nju... 15 minuta kasnije, drzim tablicu u rukama BG 26-373, jos samo da mi otkucaju saobracajnu, i odoh...E NE MOZE, dzaba sam se radovao, mog motora NEMA u racunaru, kao da nikad nije ni uvezen u zemlju ??? ??? ??? Pocinje da mi se manta u glavi od crnih misli, pritisak mi otisao van skale, kaze zena, mora bivsi vlasnik da ode u policiju u Trsteniku, da motor ponovo ubace u bazu, jer je nekako ispao...      >:(>:(>:( Nista strasno, relativno cesta pojava... Vrati tablicu... >:( Kazem, kakve veze ima BIVSI vlasnik, ima overen ugovor, i odjavio je motor, a i greska je do mupa(pizda li im materina lenja), kaze, mozete i vi da odete >:( Zovnem ni krivog ni duznog bivseg vlasnika, ode covek u policiju, zvanicno saopstenje je sledece: Pa nece moci da uradi prenos pre utorka, jer oni prelaze na neki novi "sistem", a praznik je, pa zato nema motora u bazi..." >:( >:(>:( >:(>:(

Pozeleo sam da se samoubijem pomocu 250 kila eksploziva u sred stanice... I sad motor odjavljen tokom celog praznika, a zurba je bila da bi motor bio zalog za kredit za drugara, trebalo je kopiju saobracajne dostaviti u radno vreme u banku, izgubio ceo dan, ortak izvisio za kredu, i njemu je frka bas za praznik, besan sam kao ris... >:( >:(>:( >:(>:( Odoh da ponovim ovo u: Sta vas je danas iznerviralo... >:(

• U prolazu, 94 postova

Mi ovde ceznemo za tako nekom malim stvarima koje mogu da olaksaju zivot obicnim ljudima, ali avaj... >:(

Bas sam u procesu prenosa vlasnistva ovih dana, ali ova nasa usrana drzava, se po obicaju potrudila da mi zagorca zivot...

Kupio sam motor u Trsteniku pravo iz uvoza. Posto ga je uvezlo privatno lice, prva registracija je morala da bude na doticno lice uz standardnih 60 dana zabrane otudjenja, dok drzava satro proverava 14 godina star motor... Odmah smo uradili ugovor, platio porez u Trsteniku, i cekao da prodje 60 dana... Odem do neke agencije da vidim za prenos, vazi, samo prvo odjava u opstini  bivseg vlasnika(1200din) + 8000 din ovde >:( >:(

Nema veze, odjavi ga covek, posalje mi saobracajnu, odem opet u agenciju (tri komada), kazu ne moze nista pre iduce nedelje, u mupu su pre 10-ak dana uveli zakazivanje, kao za licne karte i svi brojevi do iza praznika su podeljeni. >:( >:(>:( Ja, ocajan, gubim ceo dan na poslu bez veze, kaze mi cova iz agencije, idi u Ljermontovljevu kod sefice, zamoli je uglavnom hoce da ucini... To i uradim, sefica divna zena, potpise se na registracioni list, kaze idi na salter 1... Odem tamo, treci na redu, sjajno, osecam da cu zavrsiti uskoro, ali avaj, kako zena sedne, zvoni joj telefon, pa ode na 5-10 minuta, ili dodje koleginica, sapne joj nesto, pa opet... >:( U medjuvremenu, iza mene 10 ljudi, i svi gledaju ovo kako se svrcka levo desno... Moram da napomenem, nije zena kriva, u momentima je zonglirala 3-4 razlicita predmeta, samo sam gledao kako ce nesto da pomesa... Prolazi lagano drugi sat, a u oba slucaja sam bio skoro prvi na redu, konacno dosao na red, kad opet cimanje, kao da je sveznalica Klarisa, pa svi na nju... 15 minuta kasnije, drzim tablicu u rukama BG 26-373, jos samo da mi otkucaju saobracajnu, i odoh...E NE MOZE, dzaba sam se radovao, mog motora NEMA u racunaru, kao da nikad nije ni uvezen u zemlju ??? ??? ??? Pocinje da mi se manta u glavi od crnih misli, pritisak mi otisao van skale, kaze zena, mora bivsi vlasnik da ode u policiju u Trsteniku, da motor ponovo ubace u bazu, jer je nekako ispao...      >:(>:(>:( Nista strasno, relativno cesta pojava... Vrati tablicu... >:( Kazem, kakve veze ima BIVSI vlasnik, ima overen ugovor, i odjavio je motor, a i greska je do mupa(pizda li im materina lenja), kaze, mozete i vi da odete >:( Zovnem ni krivog ni duznog bivseg vlasnika, ode covek u policiju, zvanicno saopstenje je sledece: Pa nece moci da uradi prenos pre utorka, jer oni prelaze na neko novi "sistem", a praznik je, pa zato nema motora u bazi..." >:( >:(>:( >:(>:(

Pozeleo sam da se samoubijem pomocu 250 kila eksploziva u sred stanice... I sad motor odjavljen tokom celog praznika, a zurba je bila da bi motor bio zalog za kredit za drugara, trebalo je kopiju saobracajne dostaviti u radno vreme u banku, izgubio ceo dan, ortak izvisio za kredu, i njemu je frka bas za praznik, besan sam kao ris... >:( >:(>:( >:(>:( Odoh da ponovim ovo u: Sta vas je danas iznerviralo... >:(

Bas me interesuje dal ovakve probleme imaju i likovi koji kod nas registruju one jahte od 20,30 ili vise metara ??? >:(

Bas me interesuje dal ovakve probleme imaju i likovi koji kod nas registruju one jahte od 20,30 ili vise metara ??? >:(

Uveli su i njima neki porez na luksuz, nisu ih zaboravili, mada to njima ne verujem da predstavlja značajan izdatak. Porez za takve stvari treba da bude još veći, ali i na vile, bazene i tako to.

• Svrati ponekad, 331 postova

lepa stvar kod plovila je što matična luka može da mu bude u nekoj

bezzakonskoj zemlji negde na karibima ili neka druga banana republika :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja