Jump to content

Moto Zajednica

Koji enduro/touring za pocetak ?

Recommended Posts

• Zainteresovan, 738 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure

Ja mislim da je transalp tezak za pocetnika, bio devojka ili ne. Dvesta je to kila... Ne znam da li si vozila neki motor ili skuter ranije.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Enduraš, 6382 postova
  • Motocikl: CRF300L

pa hajd sad da se prisljamcim uz temu posto vidim da vas ima dosta iskusnih...

Ne verujem da cu uspeti da ustedim dovoljno ove godine da kupim ono sto zelim. Ja znam sta zelim, ali pitanje je da li je to ispravno za prvi motor?

Zelim da kupim Transalpa. Do sada nisam imala motor.

Budzet maks 1800

Koliko je mudro uzeti tako nesto pa se uciti na njemu?

Ili da uzmem neki manji enduro do 1000 evra kao kolega cija je tema pa da se na tome izucim jednu sezonu?

Nekad sam imao Transalpa koga sam prodao bas devojci od "metar i zilet" i 50kg, bas je bila sitna. Nije mogla nogama da dohvati, pa sam motor spustio maksimalno i onda je bilo koliko-toliko ok. NIje znala da vozi, pa je ucila po nekim parkinzima, pada u mestu sto puta, ali je naucila i sad se vozi :) Naravno, mnogo je lakse uciti na manjem motoru od 100kg, ali eto primera da moze i transalpom :)

• Svrati ponekad, 204 postova

pa hajd sad da se prisljamcim uz temu posto vidim da vas ima dosta iskusnih...

Ne verujem da cu uspeti da ustedim dovoljno ove godine da kupim ono sto zelim. Ja znam sta zelim, ali pitanje je da li je to ispravno za prvi motor?

Zelim da kupim Transalpa. Do sada nisam imala motor.

Budzet maks 1800

Koliko je mudro uzeti tako nesto pa se uciti na njemu?

Ili da uzmem neki manji enduro do 1000 evra kao kolega cija je tema pa da se na tome izucim jednu sezonu?

Moje mišljenje - bolje iskulirati sezonu ili dve skupiti dovoljno novca i kupiti PRAVU stvar !

Prava stvar je onaj model koji ti je prirastao za srce i baš te briga šta drugi misle o tome.

Ne treba praviti puno kompromisa - na kraju ostane nezadovoljstvo.

Uvek rado sedneš da voziš - osmeh na licu - ostalo su sitnice. Merak !

Gledati, probati, pitati, čitati dok ne prelomiš ŠTA stvarno želiš od motora ?

Transalp je lep motor. Vozio sam se na nekom iz 96-te. Probao sam neki stari iz 1987.

Težak ali upravljiv. + HONDA je to. Rasprostranjen model kod nas što je jako bitno iz više razloga.

Nađi nekoga ko prodaje kakav ti se sviđa pa isprobaj.

Bila je neka manekenski građena plavuša u Zemunu - sjajno telo - ne bih rekao da je sišla sa motora već sa piste.

Pomislih oduvaće je vetar kad ono vozi lutka Transalp. Izgubio sam joj trag  >:(

Upravo prodajem jedan klasičan primerak turing endura i niko da se javi  ;D

I ja isto, svi ga hvale, a niko da se masi za novcanik ;D

Vi ste iskusniji ali moj je utisak da se naše malo tržište za poslednjih godinu dana prezasitilo.

Uvezeno svega i svačega, došla tvrda vremena i teško je prodati bilo šta. Nema platežno

sposobne tražnje (ekonomski) ili živog keša prostim rečima.

Oni koji imaju slobodan keš mogu da šacuju natenane i spuštaju cene.

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Ili da zapucaju u salon i kupe nov motor  ;D

Cene se formiraju u odnosu na cene sa stranih placeva ili oglasa. Na to dodate carinu, porez, registraciju, prevoz, vreme koje prođe dok se ne ocarini ... i eto realne cene, a i rizik da to što ste videli na slici nije baš ono što ste očekivali ili želeli kad stigne u avliju...

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Maca

Upravo prodajem jedan klasičan primerak turing endura i niko da se javi  ;D

Pa kad nam svi govore da je mali za nas krakate. Kako sam citao, odlican motor za pocetnike,medjutim za visinu do 180cm,a masa nas je preko 190cm(ja sam 192cm),inace verujem da je u dobrom stanju i zelim ti srecu u prodaji.

Nego ljudi vidim takodje da se dosta pljuje po DR-ovima starijim od 95-e,a primeraka oko 90-og godista ima za zaista ok pare.Jeste da nije bas za put ali moze da posluzi za pocetak,pa bih zamolio za par misljenja iskusnijih - da li bezati od toga ko djavo od krsta ili bi mogla da bude ok varijanta.Spominjalo se nekih magicnih 50k km na kojima prolupa,medjutim kod nas u oglasima se ne moze oslanjti na napisanu kilometrazu tako da ovaj podatak i ne znaci puno.Snaga i brzina su mi skoro nebitne,pouzdanost i eventualno povoljna eksplatacija pre svega.

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

[

Nego ljudi vidim takodje da se dosta pljuje po DR-ovima starijim od 95-e,a primeraka oko 90-og godista ima za zaista ok pare.Jeste da nije bas za put ali moze da posluzi za pocetak,pa bih zamolio za par misljenja iskusnijih - da li bezati od toga ko djavo od krsta ili bi mogla da bude ok varijanta.Spominjalo se nekih magicnih 50k km na kojima prolupa,medjutim kod nas u oglasima se ne moze oslanjti na napisanu kilometrazu tako da ovaj podatak i ne znaci puno.Snaga i brzina su mi skoro nebitne,pouzdanost i eventualno povoljna eksplatacija pre svega.

To će Kvariša najbolje da ti objasni pošto verujem da poznaje taj motor bolje od samog konstruktora...

Ili da zapucaju u salon i kupe nov motor  ;D

Cene se formiraju u odnosu na cene sa stranih placeva ili oglasa. Na to dodate carinu, porez, registraciju, prevoz, vreme koje prođe dok se ne ocarini ... i eto realne cene, a i rizik da to što ste videli na slici nije baš ono što ste očekivali ili želeli kad stigne u avliju...

Slažem se. Proces formiranja cene je takav - samo tu su i zarada uvoznika i mogućnost da spusti cenu na stranom placu ili oglasu i tako

zaradi još (kada se naručuje preko nekog sajta).

Ako kriza stegne još jače - ni realne cene neće imati ko da plati !

Mislim da je jako mali broj onih koji odu u salon pa cepaju najlon sa sedišta.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja