Jump to content

Moto Zajednica

z750 vs. fz6 vs shiver 750?

Koji motor?  

36 članova je glasalo

1. 1. Koji motor?

• Aprilia Shiver 750
      11
    • Yamaha Fazer fz6 s2 naked
      9
    • Kawasaki z750 (2007)
      18

Recommended Posts

• MK. Sirius - Srbija, 806 postova
  • Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08
Mislim da postoji razlog zašto pojedini modeli toliko koštaju.

Zasto Z kosta toliko!?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 748 postova
  • Motocikl: BMW R nine T Rural GS
Interesuje me samo koliko bi ljudi' date=' od ovih sto preporucuju Apriliu, u situaciji da imaju novca za nov motor i da planiraju da ga voze par godina, zaista kupili nju? Ne kazem nista lose o njoj, nisam je ni video uzivo, a kamoli probao, ali malo mi je previse 'egzoticna'...

[/quote']

Nerazumem ovakav komentar, kao da je Aprilija neznam sta...?

Egzotika uvek. Pa sta treba da budem R1 ILI NIJEDAN fazon.

Neka hvala

• Drug član, 794 postova
  • Motocikl: Bandit 650 K7
evo me stigo sa sajma FZ6 S2 6200E MOTORING( EX TELETRADE)

Kod njih sam i gledao fz6' date=' pa me interesuje da li je neko imao iskustva sa tom firmom? (sto se tice garancije...)

Ja bih ga pre kupio u rodicu (u NS-u je, proveren), ali je kod njega 6800 ako se ne varam :(...[/quote'] kod rode je akcija fz6n 06g 6558e ! :evil:

Prosle godine na moto skupu u Lazarevcu sam bio svedok kako je Z 750 propisao ulje na sve strane posle malo turiranja i paljenja gume, sto je, svi znamo sastavni deo svih skupova a opet nevidja se cesto da se motor raspadne, a pogotovo ne nov motor.

I nemoj sad da mi komentarisete kako to nije normalno da se radi i da motori ne sluze za to jer ni ja licno neradim takve stvari ali to je realnost i mnogi priredjuju slicne torture svojim motorima a eto ne izdrzavaju sve masine "laku" ruku svog vlasnika.

Mislim da ovakvi i slicni komentari najvise sluze onome ko zeli da kupi novi motor i uzdrzavajte se komentara kao sto su - meni je najlepsi... i sl. jer nije tema koji je tebi najlepsi.

• Svrati ponekad, 380 postova
  • Motocikl: KTM 1090 Adv R
Prosle godine na moto skupu u Lazarevcu sam bio svedok kako je Z 750 propisao ulje na sve strane posle malo turiranja i paljenja gume' date=' sto je, svi znamo sastavni deo svih skupova a opet nevidja se cesto da se motor raspadne, a pogotovo ne nov motor..[/quote']

A vidis ja znam tri Z750 koji su presli po desetak hiljada km bez ikakvih problema. Sto ne znaci da je Z750 do jaja motor. Isto kao sto ne znaci da je sranje zato sto si ti video jedan sa kojim se ko zna sta radilo pre toga da se raspao. Da je konfekcija - jeste, isto kao i FZ6, i uostalom skoro sve Kawe i Yame i Suze i Honde...

... uzdrzavajte se komentara kao sto su - meni je najlepsi... i sl. jer nije tema koji je tebi najlepsi.

Momak je postavio glasanje, zeleci da vidi sta clanovi foruma misle o tim motorima i koji bi kupili, kada bi birali izmedju ponudjenih i imali novca da ih priuste. Estetski utisak je deo celokupnog dozivljaja motora, i uopste nije nebitno da li se motor nekom svidja ili ne...ovde svi iznose svoja misljenja, i kakva su da su, na onom koji ih je trazio je da ih protumaci na pravi nacin, pa ne vidim sto ti smeta da neko kaze da li mu se motor svidja ili ne.

btw. preporucujes Apriliu, a nisi je ni provozao, a pljujes Z, zato sto si video jedan raspad...ni to nije posebno korisno imo...

Poz

[btw. preporucujes Apriliu' date= a nisi je ni provozao, a pljujes Z, zato sto si video jedan raspad...ni to nije posebno korisno imo...

Poz[/quote]

Da si lepo procitao video bi da sam doneo odredjeni zakljucak i rekao da bi mu Aprilija odgovarala jer ima ono sto drugi, kako je sam rekao, nemaju a i opet kako sam rece ona mu se najvise svidja, a Z nepljujem nego kazem sta sam licno video a to je velika razlika.

I super ti je komentar da znas tri Z 750 koji su presli po desetak hiljada bez problema. Super je to kilometraza

• MK. Sirius - Srbija, 806 postova
  • Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08

Ne znam cemu toliko graje oko te aprilie.. Z je isproban par 10tak hiljada km..a aprilia ni toliko.. a ja licno bih se radije uzdao u kvalitet kawe nego aprilie..

A izgled je potpuno subjektivna stvar..tako da o tome nema smisla raspravljati..

• Svrati ponekad, 380 postova
  • Motocikl: KTM 1090 Adv R
[btw. preporucujes Apriliu' date= a nisi je ni provozao, a pljujes Z, zato sto si video jedan raspad...ni to nije posebno korisno imo...

Poz[/quote]

I super ti je komentar da znas tri Z 750 koji su presli po desetak hiljada bez problema.

Pa isto koliko je super komentar po kome je jedan koji si ti video dovoljan kao statisticki uzorak na osnovu kojeg mozemo doneti zakljucak da je z750 krsh. :wink:

Ali nvm, da ne odemo u off, sto sigurno nece pomoci u izboru motora...

• Zainteresovan, 548 postova
  • Motocikl: Malaguti Madison s200

Da se mi ne lazemo, na kraju ce da kupi motor koji mu estetski bude najvishe legao!! Zbog cega? Pa zato sto mu niko nece dati dovoljno argumenata da je nesto bolje ili losije od ovog drugog, i uvek ce biti suprotomisljenika koji ce samo napraviti konfuziju u glavi potencijalnog kupca..;) nema veze, ova tema je i postovana da se daju subjektivna misljenja, samo je steta sto su motori dosta konkurentni pa ni jedan nije preterano odskocio da bi ipak buduci vlasnik posegnuo za njim..;)

• U prolazu, 7 postova

Prvo da vam se zahvalim svima na postovima 8) .

E sad interesuje me kakvi su servisi za te tri marke?

p.s. Ja sam iz Novog Sada...

Sutra idem ponovo na sajam pa cu da kaparisem jedan :D.

Izbor je pao ili na apriliu ili na fz6 tj. svodi se na to da li nam (meni i mom bratu) je aprilia toliko bolja i lepsa da bi smo je cekali do juna. Z750 se bas ne svidja burazeru, pa nista od njega :(.

E da, treba i kacigu da kupim pa sam razmisljao o full face modularnoj, pa me interesuje koju bi mi preporucili. Da li je neko testirao kacigu sa bluetooth-om i da li je upotrebljivo i koliko?

p.s. procitao sam http://www.nacionalnaklasa.com/content/view/2648/6/1/1/

ali tamo nema preporucenih modela... Kontam do oko 300e da odvojim za kacigu, mada bas ako mi se neka svidi moze i malo vise.

• Zainteresovan, 548 postova
  • Motocikl: Malaguti Madison s200

E da' date=' treba i kacigu da kupim pa sam razmisljao o full face modularnoj, pa me interesuje koju bi mi preporucili. Da li je neko testirao kacigu sa bluetooth-om i da li je upotrebljivo i koliko?

p.s. procitao sam http://www.nacionalnaklasa.com/content/view/2648/6/1/1/

ali tamo nema preporucenih modela... Kontam do oko 300e da odvojim za kacigu, mada bas ako mi se neka svidi moze i malo vise.[/quote']

Ne bih da te odgovaram od neke skupe kacige,jer za nju ne treba zaliti pare, ali mislim da nema potrebe da das preko 200E za istu, recimo, za te pare mozes da kupis sasvim solidnu firmiranu kacigu.;)..

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja