Jump to content

Moto Zajednica

STEDLJIVI ENDURO?

Recommended Posts

• Drug član, 538 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF 650 S Bandit

Zna li neko... postoji li enduro motor koji ne trosi vise od 5-5,5 litara? Kubikaza nije bitna... bitno je samo da je stedljiv. Ako neko ima i sliku moze da postavi. :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 525 postova
  • Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250

Moja TT trosi od 4,5 do 6 l

A XT 600 ako je ispravan i ustelovan nesme da predje 5,5 a 4 -  4,5 mu je normalna potrosnja pri umerenoj voznji

• taraba, 612 postova
  • Motocikl: enduro

evo, moj TA650 na otvorenom trosi oko 5.2 litara, pri malim brzinama (do 100). Po gradu bi mozda mogao da trosi oko 5.5, ali da ga vozis kao po jajima. Normalna gradska potrosnja je 6l.

Mislim da ne treba da ti budu presudni tih 0.5 litara. Bitnije je stanje bajka koji kupujes.

pozdrav

• Svrati ponekad, 177 postova

potrosnja ti zavisi od stanja karburatora i kvaliteta goriva, ali svakako treba gledati i koji promer karburatora imaju motori slicne ili iste kubikazež

recimo suzuki dr650 nije veliki potrosac, transalp nije veliki potrosac, xt nije veliki potrosac, dominator isto

imas brdo modela koji su tu sa potrosnjom koju si naveo ali ako su rastelovani ventili i karburator, zaboravi na tu normalnu potrosnju

a opet i kad je sve u savrsenom stanju potrosnja zavisi od tebe samog kako ga vozis

• MK. Sirius - Srbija, 806 postova
  • Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08

Enduro motori manje kubikaze, do nekih 600-650 su u principu stedljivi, ako su dobro nastelovani, ali racunaj na to da se potrosnja BITNO menja u zavisnosti od onoga kako vozis motor. Dakle uglavnom je sve do stila... licno ja sam postigao minimum od 4.3/100km, pri brzini od 80km/h.. koja se penje na nekih 5-5.5/100km pri brzinama do 120. Preko toga...ide preko 6, pa cak i do 8 - 8.5 kad vozis stalno iznad 5000rpm... u pitanju je Honda Transalp 650. Pola litra, litar , manje-vise, neces ni primetiti... ali kljucno je to da sve te normalne potrosnje postizu do nekih 110 - 120, iznad toga se svima povecava potrosnja.

• Svakom po zasluzi, 12419 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Baš tako Miloše, meni je po ludnici od Beograda potrošnja oko 6...6.5 litara, sa nekim umerenim "potezanjem" na semaforima da pobegnem koloni :D. U petak smo išli za Kulinu, van auto puta pri prosečnih 80 km/h pala je ispod 5 litara (oko 4.7), a na autoputu u povratku išli smo nekih 100 km autoputa  prosečno 140 da produvamo ljute mašine ( a pošto sam sa Dakijem bio pri kraju kolone nekad smo nas dvojica išli i 160 :D) i potošnja je odmah bila vesela, skoro 7 litara >:(

Kasnije, posle odmora na pumpi i kiše - pljuska do Bgd i prosečnih 90 - 100 km/h opet se vratila na oko 5 litara.

Znači, sve je povezano sa gužvom u gradskoj vožnji, brzinom na auto-putu i teškom ili lakom rukom na gasu.

• Bona Fides, 1310 postova
  • Motocikl: http://www.motoscout.de

Baš tako Miloše, meni je po ludnici od Beograda potrošnja oko 6...6.5 litara, sa nekim umerenim "potezanjem" na semaforima da pobegnem koloni :D. U petak smo išli za Kulinu, van auto puta pri prosečnih 80 km/h pala je ispod 5 litara (oko 4.7), a na autoputu u povratku išli smo nekih 100 km autoputa  prosečno 140 da produvamo ljute mašine ( a pošto sam sa Dakijem bio pri kraju kolone nekad smo nas dvojica išli i 160 :D) i potošnja je odmah bila vesela, skoro 7 litara >:(

Kasnije, posle odmora na pumpi i kiše - pljuska do Bgd i prosečnih 90 - 100 km/h opet se vratila na oko 5 litara.

Znači, sve je povezano sa gužvom u gradskoj vožnji, brzinom na auto-putu i teškom ili lakom rukom na gasu.

+1  ;)

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Evo ja bi mogao da ti kažem da moja ST (poznata po proždrljiuvosti goriva) je na otvorenom potrošila 5,508 l na 100km naravno po gradu verovatno ode viša a i moja je utegnuta sa dobrim karburatorima i em.tubama i slično...

ako već tako gledaš uzmi KLE 500 čini mi se da bi on trebao da bude u toj kategoriji... naravno bez natezanja gasa previše  ;)

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Orion craus 49

A XT 600 ako je ispravan i ustelovan nesme da predje 5,5 a 4 -  4,5 mu je normalna potrosnja pri umerenoj voznji.

Potvrdjujem.

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

moj TA trosi do 5 normalne voznje natovaren na putovanju... 5.5 ako ga bas zavrnem

• Svrati ponekad, 487 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 '99

Nemoj da ti to bude glavna vodilja pri odabiru motora. Nije to velika razlika koliko ti se cini...

Na primer, ako ti motor trosi 5 ili ako trosi 6 litara, to ti je litar ipo na 100 km, sto znaci da ako predjes 10.000 kilometara u sezoni (sto nije malo za pocetak), daces na gorivo nekih 100 evra vise.

Uzmi motor koji ti se svidja i koji je na glasu po izdrzljivosti a ne potrosnji.

• Zainteresovan, 730 postova

Moj trosi 10maraka ili ti 5eura... Ma koliko gorivo poskupilo ili koliko on bio rastelan on trosi 5eura  ;D

I najbolje je da se ne sikiras zbog toga  ;)

• Drug član, 538 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF 650 S Bandit

hehehhe... jes vala. ali na kraju sam odustao od varadera. kupih yamahu. a ovde se raspitujem zbog nekog veceg motora u buducnosti.

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

hehehhe... jes vala. ali na kraju sam odustao od varadera. kupih yamahu. a ovde se raspitujem zbog nekog veceg motora u buducnosti.

Kada ''nadješ'' taj veliki moped za sebe, najmanji problem će ti biti potrošnja...  Moj XT-600 je znao i 3,5 da potroši kad sam na rezervi u 03h ujutru, a i ZZR-1100 sa dvoje full natovaren jedva 5l/100km na Reliju, tako da.... opusti se što se potrošnje tiče ;)

• Hard Enduro, 1532 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01'

Koliko sam ja cuo Honda NX 650 dominator trosi oko 4.5l-5l pri brzini od 150km/h (sto nije nemoguce jer ima oko 35kw) e sad tako je meni rekao covek koji poseduje taj motor.

• Cuore Sportivo, 1338 postova
  • Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure

Moje magare, kad teram regionalnim putevima oko 4 litre,

grad oko 5 lit.

Auto put pri nešto jačem tempu vožnje (160-180) oko 7-8 lit.

Jednom sam hteo da vidim koliko magare može da troši najviše.

Pod punim gasom na auto putu pri brzini nešto preko 210 bord kompjuter je pokazao trenutnu potrošnju 11.5 litara...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja