Marko81 1029 Napisano Utorak u 09:11 (promenjeno) Zainteresovan, 688 postova Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 13 sati, gorzy je napisao: Ispeskarena grana ali po komentarima vidim da ljudi nisu zadovoljni plastifikacijom tako da će verovatno da padne neki sprej za dimnjake Imas u dojcland da kupis rostfraj cevke, oko 280 eur. Ne znam da li kod nas to neko isto radi.... Promenio Utorak u 13:00 član Marko81 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gorzy 181 Napisano Utorak u 12:12 Svrati ponekad, 312 postova Lokacija: Niško Novo selo Motocikl: S10 (Super Tenere) Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, Gvozden said: KAkva su ta teflonska creva, Nis? Aj slikaj kad stignes. Jedini problem je bio što nisu imali pod uglom priključak pa je malo radila brusilica ali je skroz ok ispalo. Što se klizača tiče, bolje neka drobi i melje do sada nije bilo ničega, metal na metal , moje srce će lakše da podnese to. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gvozden 597 Napisano Utorak u 13:26 drrmrr, 769 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: projekat rinfuz ;) Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, Marko81 said: Imas u dojcland da kupis rostfraj cevke, oko 280 eur. Ne znam da li kod nas to neko isto radi.... Inflacija...to je bilo 200-220 e na Ebay.de. Mislim da vredi tu lovu, kome je stalo da vozi sredjenu Teneru. Evo sta se dobije za manje od 25e sa Alija. Ljudi koji su menjali kazu da je samo problem oko ove plastike sibera, to mora da se vrati sa starog carba ostalo je pasent. I jos 20e za set gumenih flashni i klipic za saug. Znaci za 60e ceo set. Ja porucujem, da sredim jedan set karbova, neka stoje u rezervi za 6000 din Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7870 Napisano Utorak u 14:58 Drug član, 3003 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Haha man se Alija, Deki porucio tube i membrane, doslo sve u minijaturi. Originalan izgled samo manjih dimenzija, ja umro od smojeha Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6179 Napisano Utorak u 23:04 Drug član, 4185 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Tri stotine eura za sređivanje karbova originalnim Mikuni dijelovima je naplaćivala firma topham.de Taj meštar se baš oteo Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gvozden 597 Napisano Utorak u 23:06 drrmrr, 769 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: projekat rinfuz ;) Prijavi odgovor kao problematičan Ok, vidim da su neki porucivali, jedino shiber plasticni nije pasovao. Nego znam cifre kad porucujes iz keda i sa onih holandskih magacina. Nema trika da prodjes ispod 200-300e za komplet. I onda dodjemo do toga , a sta si ti stvarno menjao. Samo tube mogu biti nekoliko vrsta sa drugacijim konusom. MEsing, prohrom... jednostavno , vise ne verujem nekim majstorima. Pa nek me prejebu i sa alija, za 25e nek ide zivot Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gorzy 181 Napisano Sreda u 07:41 Svrati ponekad, 312 postova Lokacija: Niško Novo selo Motocikl: S10 (Super Tenere) Prijavi odgovor kao problematičan 8 hours ago, el classico said: Tri stotine eura za sređivanje karbova originalnim Mikuni dijelovima je naplaćivala firma topham.de Taj meštar se baš oteo Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Ovo je spisak delova iz katalog koje je zamenio 2 x reparacioni setovi 2 x šiber membrane 2 x aircutof membrane 2 x rol gumice T račve 2 x gume prirubnice UKUPNO delovi 236 € Ja zadovoljan, karb je deo koji nisam baš doktorirao. Objasnio mi je majstor zašto ustvari stradaju tube. Kada igla ne stoji pod 90°, nego se ukosi, tubu pravi ovalnom, u tom slučaju kada menja igle i tube stavlja podlošku da igle uvek budu pod pravim uglom. Meni su igle i tube bile dobre, možda je to neko radio pre mene. Juče sam namontirao karb i upalio, radi kao sat. Uradio sinhronizaciju, ali je počeo da puca iz auspuha, po difoltu kucam na forumu uzrok. Šta je bio problem? Šrafovi koji stoje na granama za ceđenje vode sam skinuo jer sam Peskario grane i nisam ih vratio, čim sam ih namontirao pucanje je prestalo. Primetio sam da mi iz auspuha mnogo smrdi na gorivo kao da je smeša siromašna. Da li postoji neki uređaj kojim se mere izduvni gasovi i na osnovu toga podešava smeša? U "đoko od oko" ne verujem. Radim Weishaupt gorionike u industriji na gas, mazut i naftu, jedino pravo podešavanje smeše goriva i vazduha je kad ubacim sondu u dimnjak i merim O2 i CO i na osnovu toga podešavam smešu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7870 Napisano Sreda u 16:18 Drug član, 3003 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Vozi pa ako pocne trokirati na malom gasu onda znas da je smesa prebogata jer su svecice zacadileПослато са 2303CRA44A помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko 012 1054 Napisano pre 21 sati Drug član, 1016 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha xtz 660 tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne znam kako on može da našteluje karburatore bez motora. To mi nikad nije išlo u glavu. I on i onaj Moto Saki iz Trstenika...Poslato sa ALI-NX1 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2122 Napisano pre 19 sati Drug član, 1695 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Što Darko reče, ta priča ne pije više vodu, štelovanje karba na daljinu. Ja sam isto prošao, debelo platio, nisam dobio ništa, motor morao dalje na štelovanje. Sad bilo je tu gomila nekih razloga al opet. @gorzy Ako se oseti gorivo, zar ne bi trebalo da je smeša prebogata? Pa čađi svećice i loše radi, trokira? Postoji sonda za co2 koja se natakne u isti taj šraf koji si zaboravio na granama, pa se šteluje smeša na svakoj grani. Od svih silnih podešavanja, kod mene je samo ta dala rezultat i evo od tad nema brige sa karbom. @bdada može da elaborira 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6540 Napisano pre 15 sati Drug član, 2234 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Nego vozaš li se ti, kamo slike, snimci , putopisi? Veliki pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gorzy 181 Napisano pre 15 sati Svrati ponekad, 312 postova Lokacija: Niško Novo selo Motocikl: S10 (Super Tenere) Prijavi odgovor kao problematičan Ma skroz kapiram, to su podešavanja po fabrici, samo što ni jedan drugi zazor nije po fabrici, ali dobro rešiće se to. Moraću malo da smanjim gorivo i što kaže @Novola sonda u auspuF i fine tuning. Tačno imam previše goriva, bukvalno je na granici, čim skinem šrafove na granama dobije taman toliko vazduha da potpali nesagorelu smešu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7870 Napisano pre 14 sati Drug član, 3003 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nego vozaš li se ti, kamo slike, snimci , putopisi? Veliki pozdrav!Malo nesto, jos je hladnoПослато са 2303CRA44A помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7870 Napisano pre 14 sati Drug član, 3003 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ma skroz kapiram, to su podešavanja po fabrici, samo što ni jedan drugi zazor nije po fabrici, ali dobro rešiće se to. Moraću malo da smanjim gorivo i što kaže @Novola sonda u auspuF i fine tuning. Tačno imam previše goriva, bukvalno je na granici, čim skinem šrafove na granama dobije taman toliko vazduha da potpali nesagorelu smešuPa ne ide to bas tako, nema mogucnost da smanjis gorivo. Pilot sraf salje gotovu smesu u karb, ne utice na smanjivanje ili bogacenje smese vec samo na ler gas i potrosnju.Dobro jedino spustanjem iglice sibera nesto malo moze da se smanji gorivoПослато са 2303CRA44A помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15895 Napisano pre 14 sati moto merkat °°, 4986 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan On 9. 4. 2025. at 9:41, gorzy je napisao: Objasnio mi je majstor zašto ustvari stradaju tube. Kada igla ne stoji pod 90°, nego se ukosi, tubu pravi ovalnom, u tom slučaju kada menja igle i tube stavlja podlošku da igle uvek budu pod pravim uglom. I tu podlosku treba malo obraditi jer telo sibera ima neki zub unutra, evo kako sam uradio kod @Novola prva slika podloske ali u toku rada, jos sam je turpijao Ovo je pre obrade A ovo posle obrade podloske Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
тене рас 298 Napisano pre 14 sati Svrati ponekad, 196 postova Lokacija: Бор Motocikl: Yamaha XTZ660 Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Добио карб на пробу, то је једини пут кад ми стала тенера, питао у чему био проблем испоставило се да је мембрана кинеска... кад се карб репарира питање колко ће радити, иде док се не нађе бољи оригинал Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...