Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Super Tenere XTZ 750

Recommended Posts

• Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2003 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere

hoce biti neko XTZ okupljanje :staa2:

Moze da bidne al' ne mora da znaci!!!

Javi se mejlom ili na pp.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 155 postova
  • Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750

Ma ne razmisljajte, disk i plocice glavu cuvaju.... ima kod SrdjanaTT u Kraljevu, kvalitetnijih za slicne pare...ja kupio - prezadovoljan.

Nesto ne radi sa porukama na forumu vec dva dana, tako da ako imas neki broj bio bih ti zahvalan1zdravo.gif

Pozlao sam ti njegov mobilni na PP :zdravo:

Danas sam ga kontaktirao i on ima goldfren kao i motodelovi.com samo je malo skuplje. Koje si ti uzimao koji proizvodjac? Ja generalno jako malo znam o diskovima i nemam pojma kakvi su ovi goldfren i gde se proizvode..

• Svrati ponekad, 265 postova
  • Motocikl: Honda NT700V, Kawasaki GPZ500R, Yamaha FJ1100, Kawasaki GTR1000, Honda VF500ADV, NSU Pretis 175, Suzuki DR750S Big, Honda XL600LM

Gledao sam danas oglase i naleteh na teneru sa 92ks. Zanima me jel neko vozio tako nesto i kako se doslo do tolike snage? Znam da je za afriku u nemackoj mogao da se kupi kit za podizanje zapremine i povecanje snage ali nisam cuo za teneru do sada.

Evo linka oglasa

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

Gledao sam danas oglase i naleteh na teneru sa 92ks. Zanima me jel neko vozio tako nesto i kako se doslo do tolike snage? Znam da je za afriku u nemackoj mogao da se kupi kit za podizanje zapremine i povecanje snage ali nisam cuo za teneru do sada.

Evo linka oglasa

Sad mi nesto nije jasno... u oglasu stoji da je 51kw...a to je, koliko ja znam, oko 70-75 ks...

Gde si ti video 92 ks?

• Motocikl: Honda NT700V, Kawasaki GPZ500R, Yamaha FJ1100, Kawasaki GTR1000, Honda VF500ADV, NSU Pretis 175, Suzuki DR750S Big, Honda XL600LM
:) citaj opis

Evo linka oglasa

Mozda gresim ali rekao bih da je u ramu agregat od TDM jer do sada nisam video agregat u ovakvoj boji na STenere, osim ako naknadno nije farban u sta sumnjam. Posebno je intrigantno sto se razlikuje boja leve i desne strane agregata, Kuciste kvacila i ta strana lice na TDM dok je leva strana u boji kakvom je farbana STenere. Oni koji voze TDM ipak ce verovatno bolje da procene. Ako sam u pravu onda je rec o nekakvoj budzevini pa oni podaci o snazi i kubikazi padaju u vodu, a ako nije uradjen atest onda registrovanje moze da bude problem. Buduci da TDM 850 ima 77 konja ocigledno je rec o nekakvoj budzevini. Koliko uspesnoj to sam bog zna.:stabre:

• Svrati Svaki Dan, 884 postova
  • Motocikl: brm brm brm

Nesto mi sumnjivo godiste ovoga, kontrole na volanu su od starog modela. Far je od CH modela koji su valjda bili 25kw. Pumpa goriva fali ili je premestena a na njenom mestu sam prilicno ubedjen da je zalepljena neka traka???. Na motoru je dodat neki nosac na mestu gde ga inace nema...Svasta nesto tu budzeno, mozda je masina od TDM (nisam nikad video tu konverziju pa mozda lupam), ko ce ga znati...

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

a mozda je i lupio konjazu...sto ce najverovatnije biti 1hmm.gif tako dodaju auspluh racunaju 5ks,stave ^n filter odma jos 5ks dodaju i tako nesto racunaju...

• Drug član, 1060 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic

a mozda je i lupio konjazu...sto ce najverovatnije biti 1hmm.gif tako dodaju auspluh racunaju 5ks,stave ^n filter odma jos 5ks dodaju i tako nesto racunaju...

:-D

Čudna neka računica. E svašta čovek može da čuje i vidi :-))

Mislim da je ipak od xtz agregat, uporedjivao sam sa drugim modelima. TDM 850 ima slican ali poklopac lancanika je drugaciji (verovatno jos stogod ali na slikama je to najuocljivije)...

Neko bi trebao da provoza pa da kaze da li je to najbrza tenera :moto3:

• moto merkat °°, 4907 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD

@Arso,Mozda gresim ali rekao bih da je u ramu agregat od TDM jer do sada nisam video agregat u ovakvoj boji na STenere, osim ako naknadno nije farban u sta sumnjam. Posebno je intrigantno sto se razlikuje boja leve i desne strane agregata, Kuciste kvacila i ta strana lice na TDM dok je leva strana u boji kakvom je farbana STenere. Oni koji voze TDM ipak ce verovatno bolje da procene. Ako sam u pravu onda je rec o nekakvoj budzevini pa oni podaci o snazi i kubikazi padaju u vodu, a ako nije uradjen atest onda registrovanje moze da bude problem. Buduci da TDM 850 ima 77 konja ocigledno je rec o nekakvoj budzevini. Koliko uspesnoj to sam bog zna.:stabre:

Leva dekla XTZ desna 4tx + sloboda govora=92ks

• oddball, 1146 postova
  • Motocikl: tri šrafa u nozi

Znam ja jednog koji se merka da stavi TDM agregat u STeneru... Mislim da ne moramo posebno da naglasavamo ko je dosao na takvu ideju 0namigivanje.gif

• Drug član, 1060 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic

Znam ja jednog koji se merka da stavi TDM agregat u STeneru... Mislim da ne moramo posebno da naglasavamo ko je dosao na takvu ideju 0namigivanje.gif

Meni se čak čini da je to neko i pomenuo u temi o SuperTeneri... Ali ko, ne sećam seee :neznam:

• U prolazu, 66 postova
  • Motocikl: cbr 900 rr

U tu stenaru je ubacen agregat od trx 850,jer sam ga ja ubacivao sa jos par drugara koji su na forumu pa mogu i oni da kazu koju rec..

za neupucene trx zaista ima toliko konja i pravio se u sport varijanti,ubacena je i druga instalacija,leve dekle su zadrzane od tenere kao i poklopac lancanika,motor se lepo vozi lepo vuce i skroz je interesantna kupovina,preporucujem..

Ne znam druz, nigde se ne spominje 92 konja....

link 1

link 2

link 3

U svakom slucaju svaka cast za prepravku

U tu stenaru je ubacen agregat od trx 850,jer sam ga ja ubacivao sa jos par drugara koji su na forumu pa mogu i oni da kazu koju rec..

za neupucene trx zaista ima toliko konja i pravio se u sport varijanti,ubacena je i druga instalacija,leve dekle su zadrzane od tenere kao i poklopac lancanika,motor se lepo vozi lepo vuce i skroz je interesantna kupovina,preporucujem..

Tacno tako zaboravio sam TRX 850 buduci da se u STenere krugovima uglavnom govori o ubacivanju agregata od TDM 850 ili 900. Koliko sam video na www.super-tenere.net cak se 900 lakse prilagodjava s tim sto je obavezno ojacavanje rama. Pogledacu mislim da je lik okacio citav fotosesn pakovanja agregata TDM 900 u Stenere.

Ako je sve kao navedeno, ovaj motor mozemo slobodno nazvati Tajfun ili ti Nevreme 0takoje.gif

Kako god ali ja nisam ljubitelj budzenja, mnogo mi je draze fabricko izdanje sa svim svojim manama.1zvizduk.gif

• Svrati ponekad, 308 postova
  • Motocikl: Super Tenere

Ako je sve kao navedeno, ovaj motor mozemo slobodno nazvati Tajfun ili ti Nevreme 0takoje.gif

Kako god ali ja nisam ljubitelj budzenja, mnogo mi je draze fabricko izdanje sa svim svojim manama.1zvizduk.gif

Sto se fabrike tice, delimo isto misljenje... Ali realno gledano nije ovo neka opasna budzevina, motor pase u sraf, ostalo su sitne prepravke, da se razumemo. Meni je budzenje npr. ram od Husqvarne i masina od MZ-a... Preparavke do neba... Moj komsija i kolega sa foruma @Shumaher taj projekat upravo privodu kraju... pa moze da potvrdi. Ja mu skidam kapu koliko ima zivaca 1care.gif

• Svrati ponekad, 457 postova
  • Motocikl: XTZ 750 SUPER TENERE

ako ostane kod mene i izdane mi agregator...... i ja bi turio 850 ili 900 u ram......... fabrika je ok ali kad je sve tip top......... sto u mom slucajunije :)

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja