Bigor 7665 Napisano April 29, 2022 Drug član, 2940 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Eeee momcovi, kude ste ,Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano April 29, 2022 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Isto mesto, iz moje perspektive @magico đe je Varaderooo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Maj 2, 2022 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Tihi ste mnogo, niko ništ' ne prijavljuje, pa opet ja. Skoro sam provozao Teneru original iz 89' sa originalnim kormanom, i mogu vam reći da je bar 2x udobnija od moje. Mnogo lepši i prirodniji položaj sedenja, lakše se upravlja itd itd. Da li neko ima ili zna ko ima originalni upravljač? U kakvom god da je stanju, srediću ga i prefarbati, a da nije neka basnoslovna cifra poput ovih na ebayu 90-100€. Nešto kršteno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 242 Napisano Maj 2, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 317 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Ljubljana,SLO Motocikl: trenutno bez motora Prijavi odgovor kao problematičan On 18.4.2022. at 20:49, sinisab je napisao: Evo ga. Nakon vise od dva mjeseca laganog sredjivanja, projekat je konacno gotov. Dosta toga je uradjeno. Ja sam zadovoljan. Momak koji je radio presao je nekih 150 km ovih dana. Kaze da je prezadovoljan. Sutra se ide ako Bog da u Zagreb po kacigu, jaknu i jos neke opreme i nadati se da ce se u brdo narednih dana. Pozdrav @sinisab ! Slučajno skontah da imam kolegu iz mog grada na forumu-prepoznao sam da je slikano u Centrumu Ne znam poznajemo li se lično, (vjerovatno da) ali mi je baš drago da neko u Gradišci tako lijepo sredi jedan klasičan i legendaran motor. Svaka čast,prelijepa Tenera! Ja sam trenutno na "trulom zapadu" i bez motora ali neizdrž radi svoje i jedino što me još uvijek sprečava da kupim motor ovde je što ga nemam gdje ostaviti nego pred blokom na milost i nemilost svemu i svakome i što sam prilično gabaritan i vozim najviše sa balanserom(čitaj voljenom suprugom) pa ne znam šta da kupim odnosno nisam još odlučio. Za prvi problem nemam rješenje nego ću jednostavno rizikovati a za drugi ću smoriti ovde sve vas na forumu da mi pomognete oko izbora,pa ćemo se valjda sresti negdje na cesti . Izvinjavam se što sam ovako odužio post. Za kraj,kad već ideš u Zagreb možeš pogledati i šta se nudi u firmi Novema Nova u Karlovcu,tačnije u Draganiću. Kupio sam kod njih kofer za Beverly jeftinije nego igdje pa sam usput vidio da imaju baš mnogo ostale opreme po solidnim cijenama pa još ako ideš motorom provozaš se putem preko Petrinje i Gline,jako lijepo za vožnju motorom. Nije reklama,mala sugestija kolegi pa molim admine ako se smatra reklamom ili je zabranjeno neka brišu i unapred se izvinjavam. Promenio Maj 2, 2022 član igogitar tipfeleri Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6045 Napisano Maj 2, 2022 Drug član, 4144 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Novema u Draganiću je dobra adresa za moto opremu.Poslato priko Ténéré 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Maj 3, 2022 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan @bdada dao domaći zadatak za boju svećica, kad je Tenera u pitanju. Posle nekih 1000km od montaže karburatora došlo na red da se prekontrolišu svećice, došteluje ako nešto treba, ali eto rezultata na slici gore, nema tu šta da se dira. Ubacili smo, odnosno zamenili još 2 dizne, glavnu dizne za vazduh i još neku, Dada verovatno zna koju Sad je kompletno prebačen TDM karb na Teneru, i bogami, prija joj samo tako. Prelazio sam oko 400km sa rezervoarom mešovite vožnje, videćemo kako će sad biti. Još par stvari smo rešili, sijalica zadnjeg svetla, utičnica 12v sad radi (spržio sam jednu njegovu nažalost, malo sam okrenuo plus i minus, uuupsiii), i još koješta, u svakom slučaju, sad je sve pod konac. 6 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7665 Napisano Maj 3, 2022 Drug član, 2940 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Svjecice su stvarno top, moracemo malo prodivaniti kad stignemo Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
magico 47 Napisano Maj 3, 2022 U prolazu, 72 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750 Prijavi odgovor kao problematičan koliki je budzet pa onda izbor motora Imam par drugara koji spadaju u XXXL voze Hondu PanEuropean, BMW RT1200 pogledas HONDU deauwile NT (malo je slabija 650) ili krstaricu Hondu GoldWing PanEuropean prednost,poznat i pouzdan agregat relativno jeftin motor, ima delova i nisu skupi, vecinu stvari mozes sam srediti, RT nedostatak skupi delovi i odrzavanje, da je masina - jeste onda odes i kupis Varadero Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1778 Napisano Maj 3, 2022 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan @bdada dao domaći zadatak za boju svećica, kad je Tenera u pitanju. Posle nekih 1000km od montaže karburatora došlo na red da se prekontrolišu svećice, došteluje ako nešto treba, ali eto rezultata na slici gore, nema tu šta da se dira. Ubacili smo, odnosno zamenili još 2 dizne, glavnu dizne za vazduh i još neku, Dada verovatno zna koju Sad je kompletno prebačen TDM karb na Teneru, i bogami, prija joj samo tako. Prelazio sam oko 400km sa rezervoarom mešovite vožnje, videćemo kako će sad biti. Još par stvari smo rešili, sijalica zadnjeg svetla, utičnica 12v sad radi (spržio sam jednu njegovu nažalost, malo sam okrenuo plus i minus, uuupsiii), i još koješta, u svakom slučaju, sad je sve pod konac. Ispada da karburator unuče nije uradio karbove kako treba.Mnogo me zanima tvoja ocena majstora iz prve ruke (plaćeno-dobijeno) jer se čovek predstavlja kao doktor za karburatore pa da znamo da li ke doktor ili nije.Sent from my SM-A705FN using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Maj 3, 2022 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, vidakn said: Mnogo me zanima tvoja ocena majstora iz prve ruke (plaćeno-dobijeno) jer se čovek predstavlja kao doktor za karburatore pa da znamo da li ke doktor ili nije. Uzdržaću se od komentarisanja majstora koji su radili motor, osim Borisa Painkillera i Bdade, koju su, pa mogu slobodno reći, na prijateljskoj osnovi uradili motor, bez nekog ličnog interesa, i na kraju krajeva, nešto i uradili. Dadu bi u svako doba dana i noći preporučio za saradnju, i Borisa takođe, da je ostao sa nama... Ako pričamo o Dejanu Iliću Unučetu, ko sam ja da "ocenjujem" majstora kome je kroz ruke prošlo više motora nego što sam ja na slikama video? Nije red. Urađenih stotine karburatora govori više od svega. Al da li bi mu opet poslao karburator na popravku? Verovatno da bi, ako je @bdada zauzet sad, nije ispalo najbolje u mom slučaju, desi se, što ne znači da neko drugi ne bi imao bolju saradnju, i više uspeha. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6045 Napisano Maj 3, 2022 Drug član, 4144 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Mudar odgovor, nema šta.Naučilo te.Poslato priko Ténéré 1 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Maj 3, 2022 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Man'te se majstora, dajte bolje neke slike vaših tenera, da krademo jedni drugima ideje Evo moja debela: I jedna u akciji sa ženčetom: 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 242 Napisano Maj 3, 2022 Svrati ponekad, 317 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Ljubljana,SLO Motocikl: trenutno bez motora Prijavi odgovor kao problematičan @magico pretpostavljam da meni odgovaraš u vezi izbora motora i zahvaljujem. Otvoriću ja posebnu temu ili se prikačiti na neku postojeću oko kupovine motora da ovde ne offujemo. Tamo ću navesti sve što želim od motora i šta mogu dati a uz vašu pomoć ću naći neki kompromis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko81 1013 Napisano Maj 6, 2022 Zainteresovan, 682 postova Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan On 2.5.2022. at 12:11, Novola je napisao: Cija je ovo lepotica? Ovakve kres barove ocu i ja? Gde je kupljeno? Ko je pravio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sinisab 59 Napisano Maj 18, 2022 U prolazu, 18 postova Lokacija: Gradiška-BiH Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750 Prijavi odgovor kao problematičan On 2.5.2022. at 23:06, igogitar je napisao: Pozdrav @sinisab ! Slučajno skontah da imam kolegu iz mog grada na forumu-prepoznao sam da je slikano u Centrumu Ne znam poznajemo li se lično, (vjerovatno da) ali mi je baš drago da neko u Gradišci tako lijepo sredi jedan klasičan i legendaran motor. Svaka čast,prelijepa Tenera! Ja sam trenutno na "trulom zapadu" i bez motora ali neizdrž radi svoje i jedino što me još uvijek sprečava da kupim motor ovde je što ga nemam gdje ostaviti nego pred blokom na milost i nemilost svemu i svakome i što sam prilično gabaritan i vozim najviše sa balanserom(čitaj voljenom suprugom) pa ne znam šta da kupim odnosno nisam još odlučio. Za prvi problem nemam rješenje nego ću jednostavno rizikovati a za drugi ću smoriti ovde sve vas na forumu da mi pomognete oko izbora,pa ćemo se valjda sresti negdje na cesti . Izvinjavam se što sam ovako odužio post. Za kraj,kad već ideš u Zagreb možeš pogledati i šta se nudi u firmi Novema Nova u Karlovcu,tačnije u Draganiću. Kupio sam kod njih kofer za Beverly jeftinije nego igdje pa sam usput vidio da imaju baš mnogo ostale opreme po solidnim cijenama pa još ako ideš motorom provozaš se putem preko Petrinje i Gline,jako lijepo za vožnju motorom. Nije reklama,mala sugestija kolegi pa molim admine ako se smatra reklamom ili je zabranjeno neka brišu i unapred se izvinjavam. Pozdrav zemljače. Drago mi je što ima Gradiščanaca. Vjerujem da ih ima još na forumu. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sinisab 59 Napisano Maj 18, 2022 (promenjeno) U prolazu, 18 postova Lokacija: Gradiška-BiH Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750 Prijavi odgovor kao problematičan Eto i od mene dvije svjeze slike. Slikano na planini Kozara. Jeste da je na drugoj u prvom planu “stanovnik” planine, ali u pozadini je motor E sad malo da se i raskukam. nakon skoro predjenih 1000 km uoceno je sledece. Vec nekoliko puta mi se desilo da mi radi samo na jednom cilindru. Ono sto sam uocio je da se to desava najvjerovatnije (ili mi se cini) kada duze idem niz brdo. Znaci kada je motor malo opterecen i kada radi na malo obrtaja pri izuzetno malim brzinama. Nakon sto uhvatim pravac i dodam gas nakon kraceg vremena radi ispravno. sledeca situacija je ta da ga juce nisam mogao upaliti. Cekam majstora da pogleda. On kaze moguce je da je akumulator. Vidjecemo. Do sada sam zamjenio 3 svjecice. Jednostavno ih probije te varnice gdje ne bi trebalo. Stavio je neke sa oznakom 6 umjesto 9. Vidjecemo da li su opet one otisle. Kao sto sam i rekao ja se bas slabo razumijem u mehaniku, tako da nista pametno ne mogu reci nego samo prenosim ono sto sam cuo. Nadam se da je akumulator ili neka sitnica. uglavnom javim…ako bude trebala pomoc pisem za savjet. Promenio Maj 18, 2022 član sinisab 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7665 Napisano Maj 18, 2022 Drug član, 2940 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Da se stalno ne ponavljam, ako su ti svjecice crne onda karburator u pitanju.Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sinisab 59 Napisano Maj 18, 2022 U prolazu, 18 postova Lokacija: Gradiška-BiH Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750 Prijavi odgovor kao problematičan pre 56 minuta, Bigor je napisao: Da se stalno ne ponavljam, ako su ti svjecice crne onda karburator u pitanju. Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока I ja ovakav upatan oko toga kontam da bi to moglo biti. Mislim da su riječi "karburator" i "pumpa" dvije najčešće ali i najmrže u ovoj grupi. Pretpostavljam da je najbolje naći drugi ispravan...vidim ovdje se dosta puta spominjalo da se popravljalo ali opet problemi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5474 Napisano Maj 18, 2022 Drug član, 2495 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan On 5/3/2022 at 7:54 PM, Novola said: Man'te se majstora, dajte bolje neke slike vaših tenera, da krademo jedni drugima ideje Evo moja debela: I jedna u akciji sa ženčetom: Upali svetla Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3818 Napisano Maj 18, 2022 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan nemoj, upalio je svetla pre neki dan, a ja ispred, oprljio mi retrovizore, nagorelo staklo, uradio rentgen, ostao snimak na viziru 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Maj 18, 2022 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 22 minutes ago, nafetS said: nemoj, upalio je svetla pre neki dan, a ja ispred, oprljio mi retrovizore, nagorelo staklo, uradio rentgen, ostao snimak na viziru Evo spremio sam halogenke, da ne kukate... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 242 Napisano Maj 19, 2022 Svrati ponekad, 317 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Ljubljana,SLO Motocikl: trenutno bez motora Prijavi odgovor kao problematičan @sinisab druže ova fotografija zaslužuje mjesto u temi "Zanimljive fotografije" Pretpostavljam da je slikano negdje u Subotićima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sinisab 59 Napisano Maj 19, 2022 U prolazu, 18 postova Lokacija: Gradiška-BiH Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, igogitar je napisao: @sinisab druže ova fotografija zaslužuje mjesto u temi "Zanimljive fotografije" Pretpostavljam da je slikano negdje u Subotićima. Nedaleko od Giga. Nekih 500 metara nize prema Turjaku. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
magico 47 Napisano Maj 20, 2022 U prolazu, 72 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750 Prijavi odgovor kao problematičan od prepunjavanja moze da crkne CDIresenje je Joska kao sto rekose, sve sam to posao, Joska jenexta lik Tenera mi trosi ulje cca 1-2dl/1000km ali ipak rezim voznje utice poprilicno, vozikanje pongradu skoro nista ali osrrija voznja poveca. Goriva trosi koliko god da naspem (oko 7l/100km) usput...motor je na prodaju , registrovan do 02.23 , ja vlasnik, nove gume metzelerkoga zanimaju detalji nek se javi 38163310850 trenutno sam van Srbije pa mora viberspan модул Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 595 Napisano Maj 22, 2022 Zainteresovan, 562 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Potrebne dve ler dizne na 42.5 ukoliko ima neko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...