Arso 2443 Napisano Mart 30, 2022 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2000 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan pre 31 minuta, JoeD je napisao: U vezi membrana za pumpu, zvao Kamil, rekose da niej problem da naprave onu crnu vecu, cena nesto smesno, samo da je posaljem. Za providnu petougaonu i one dve male okrugle kazu da bi verovatno moglo od rengenskog snimka da se napravi. @štampar mi deluje kao najkomepentniji da presudi. Ja bih to mozda i od flase Hebe Jel uzimao neko zamenske setove za membrane, posto vidim da su tamo sve crne, da li su sve 4 od istog materijala? Mislim da sam najmanje pet puta ovde napisao, pa sam već sam sebi postao dosadan. Petaugaona velika i male providne od astralona koje štampari koriste za montažu pausa. Drugar je sebi i meni napravio. On je na TDM - a ugradio samo veliku petougaonu jer je ona bila oštećena i pumpa evo radi već tri - četiri godine bez problema. Ja sam moju poklonio pokojnom Borisu (Painkiller) koji ju je ugradio na svog TDM - a. Nije na odmet ponekad prelistati stare postove ili što je još jednostavnije potražiti na drugu Guglu koji će izbaciti postove na tu temu objavljene na našem forumu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1773 Napisano Mart 30, 2022 Drug član, 1352 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da sam najmanje pet puta ovde napisao, pa sam već sam sebi postao dosadan. Petaugaona velika i male providne od astralona koje štampari koriste za montažu pausa. Drugar je sebi i meni napravio. On je na TDM - a ugradio samo veliku petougaonu jer je ona bila oštećena i pumpa evo radi već tri - četiri godine bez problema. Ja sam moju poklonio pokojnom Borisu (Painkiller) koji ju je ugradio na svog TDM - a. Nije na odmet ponekad prelistati stare postove ili što je još jednostavnije potražiti na drugu Guglu koji će izbaciti postove na tu temu objavljene na našem forumu.Nisi dosadan, samo piši, ovo su korisne informacije koje se nekako izgube u moru nebitnih.Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gvozden 591 Napisano Mart 30, 2022 drrmrr, 759 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: projekat rinfuz ;) Prijavi odgovor kao problematičan Jel probao neko one membrane sa Alija? Stalno mi izlazi u pretrazivacu, tacno mi dodje da uzmem za rezervu, cena je je smesna u odnosu na orginal. Verovatno i kvalitet prati cenu , ali ako je je frka, vikend...mozda i upali Motorrad vergaser reparatur kit für XTZ750 1989 1995 XTZ 750 kolben membran|Carburetor| - AliExpress DE.ALIEXPRESS.COM Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6011 Napisano Mart 30, 2022 Drug član, 4119 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Moj novi trofejSutra barbi nosim pare, ako ne padne snig vozim Lipoticu doma a ako padne onda čim se istopi. Poslato priko Ténéré 11 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vedran 105 Napisano April 3, 2022 U prolazu, 88 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: Ducati GT1000; Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Kolege, motor je pri kraju, takoreći gotov. Mehaničar ga želi još malo provozati, a kako je u Zg jučer padao snijeg, strpit ćemo se još dan dva.Imamo jedan problem, ne tako velik, ali... Prekidač zadnje kočnice hvata jako nisko, radi, ali više nema mjesta za regulaciju. Na to me upozorio i nadzornik na tehničkom, ali nije radio probleme. Kaže mehaničar da mu treba par sati da to promijeni jer je na nezgodnom mjestu, ali nek se vozim, pa budemo već. Sad baš malo gledam, da li bi se riješio problem kasnog paljenja, ako bi stavio kraći feder? Možda je on istegnut.Molim za mišljenje iskusnijih kolega, dal stvarno treba raskopati pola zadnjeg kraja ako bi se išao montirati novi prekidač?Zahvaljujem...Par slika od sinoć ...Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk Tapatalk Cloud - Downlaoad File VID-20220402-WA0004.mp4 CLOUD.TAPATALK.COM 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano April 3, 2022 Drug član, 1692 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, vedran said: Kolege, motor je pri kraju, takoreći gotov. Mehaničar ga želi još malo provozati, a kako je u Zg jučer padao snijeg, strpit ćemo se još dan dva. Imamo jedan problem, ne tako velik, ali... Prekidač zadnje kočnice hvata jako nisko, radi, ali više nema mjesta za regulaciju. Na to me upozorio i nadzornik na tehničkom, ali nije radio probleme. Kaže mehaničar da mu treba par sati da to promijeni jer je na nezgodnom mjestu, ali nek se vozim, pa budemo već. Sad baš malo gledam, da li bi se riješio problem kasnog paljenja, ako bi stavio kraći feder? Možda je on istegnut. Molim za mišljenje iskusnijih kolega, dal stvarno treba raskopati pola zadnjeg kraja ako bi se išao montirati novi prekidač? Zahvaljujem... Par slika od sinoć ... Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk Pa ne mora se sve raskopavati koliko se sećam, može i od dole da se priđe, a druga opruga će ti 100% rešiti to, i ja sam imao isti problem. Pogotovo što ne moraš da skidaš prekidač, samo oprugu da promeniš. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vedran 105 Napisano April 3, 2022 U prolazu, 88 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: Ducati GT1000; Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pa ne mora se sve raskopavati koliko se sećam, može i od dole da se priđe, a druga opruga će ti 100% rešiti to, i ja sam imao isti problem. Pogotovo što ne moraš da skidaš prekidač, samo oprugu da promeniš. Pa to i mislim. Vidim da je ovaj ravni dio stvarno dug i samo da se savine na kraće. Baš ću probati.Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2443 Napisano April 3, 2022 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2000 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan pre 15 minuta, vedran je napisao: Kaže mehaničar da mu treba par sati da to promijeni jer je na nezgodnom mjestu Na prvi pogled se čini da je komplikovano zameniti ga ili srediti oprugu, ali sudeći na osnovu sopstvenog iskustva nije baš tako. Naime ako je motor podignut na radnom stolu mnogo je lakše nego ako je na štenderu. Treba malo strpljenja ali ništa ne mora da se skida da bi mu se prišlo. Kada je motor podignut kroz račvu rama lepo se vidi okrugli deo u kojem stoji prekidač ali i deo na polugi kočnice na koji se kači opruga. Malo je nezgodno ako imaš velike šake kao ja. Prilikom montaže i demontaže poželjno je koristiti onu lampu koja se nosi na glavi, mnogo olakšava posao em dobro vidiš, em su ti obe ruke slobodne. Samo strpljenja i biće to ok. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano April 3, 2022 Drug član, 1692 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Probaj. Ja sam izmenjao par opruga dok nisam nešto kao napravio. Na kraju je Painkiller skinuo tu moju abominaciju od opruge i stavio kakva treba da bude, od tad nikad problema. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7618 Napisano April 3, 2022 Drug član, 2915 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam tu stavio plasticnu vezicu i nariktao kako pase da pali svjetlo. Opruge nije ni bilo, predhodni vlasnik izgubio.Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7618 Napisano April 3, 2022 Drug član, 2915 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Vec i ja imam konacno nekakv problem koji ne mogu da rijesim, kada hocu da startujem motor prosto zavergla jednom dvaput i ima zvuk kao kada anlaser iskoci iz zamajca. Rasturao sam deklu i sve ok izgleda, anlaser je tako odradjen da je zupcanik stalnu u drugom koji prenosi silu dalje. Znaci nesto iza magneta ali magnet ne mogu da skinem jer nemam odgovarajuci alat, pa da vidim sta je iza. Znaci mora kod majstora ovih dana.Samo me zanima jel ko imao takav problem i sta je u pitanji, cisto da znam sta me ceka?Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano April 3, 2022 Drug član, 1692 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 3 minutes ago, Bigor said: Ja sam tu stavio plasticnu vezicu i nariktao kako pase da pali svjetlo. Opruge nije ni bilo, predhodni vlasnik izgubio. Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Uspeo si vezicom da namestiš? Do jaja fora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7618 Napisano April 3, 2022 Drug član, 2915 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Zapravo sam na prekidac ipak stavio neku malu oprugicu cisto ako pretjeram sa pritiskom da ne iscupam prekidac, a na nju vezicu. SlikacuПослато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano April 3, 2022 Drug član, 1692 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Dobra fora sa vezicom, jer ono što je meni pravilo problem, je da su opruge bile suviše mekane. Ona mora da bude skoro potpuno kruta na prvi dodir, da se aktivira svetlo, pa tek posle, na jači pritisak da popušta opruga. Vezica + opruga, taman to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7618 Napisano April 3, 2022 Drug član, 2915 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ovako, a na vezici dotegnem koliko treba da bi palio i gasio svjetloПослато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 588 Napisano April 3, 2022 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, Bigor said: Vec i ja imam konacno nekakv problem koji ne mogu da rijesim, kada hocu da startujem motor prosto zavergla jednom dvaput i ima zvuk kao kada anlaser iskoci iz zamajca. Rasturao sam deklu i sve ok izgleda, anlaser je tako odradjen da je zupcanik stalnu u drugom koji prenosi silu dalje. Znaci nesto iza magneta ali magnet ne mogu da skinem jer nemam odgovarajuci alat, pa da vidim sta je iza. Znaci mora kod majstora ovih dana. Samo me zanima jel ko imao takav problem i sta je u pitanji, cisto da znam sta me ceka? Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Otisle rolnice u frajlaufu verovatno. Deo br 5 sa slike. STARTER CLUTCH for Yamaha TDM850 1999 # YAMAHA - Genuine Spare Parts Catalogue WWW.BIKE-PARTS-YAM.COM Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7618 Napisano April 3, 2022 Drug član, 2915 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan E to pod brojem 5 i 6 mi je sumnjivo, sve ostalo je ispravno. Ok bar znam kako izgleda, nisam mu mogao prici, hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gvozden 591 Napisano April 3, 2022 (promenjeno) drrmrr, 759 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: projekat rinfuz ;) Prijavi odgovor kao problematičan Cak i na MSP sajtu izadje prilicno skupo 196e, Ali mislim da je neko reparirao te jednosmerne lezaje. To je cest problem kod rotax-bmv-aprija motora. Isplati se potraziti. 200e za lezaj mi je bas mnogo.. Yamaha XTZ750 SUPERTENERE 1994 Starter Clutch - MSP WWW.MOTORCYCLESPAREPARTS.EU Yamaha XTZ750 SUPERTENERE 1994 Starter Clutch - order parts in just a few clicks from Europe’s number 1 genuine spare parts online retailer Promenio April 3, 2022 član Gvozden Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7618 Napisano April 3, 2022 Drug član, 2915 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Jes vala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6011 Napisano April 3, 2022 Drug član, 4119 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Za probleme sa prekidačem zadnje kočnice rješenje je hidraulički prekidač.Poslato priko Ténéré Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano April 3, 2022 Drug član, 1692 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 5 minutes ago, el classico said: Za probleme sa prekidačem zadnje kočnice rješenje je hidraulički prekidač. Poslato priko Ténéré Ili vezica 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano April 4, 2022 Drug član, 1692 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan @montenegrovision365.com brat moj 4000 Nek se Afrike postide! Sretna prodaja! Yamaha XTZ 750 Super Tenere WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Yamaha XTZ 750 Super Tenere, 1992. godište, Enduro / Cross, vozilo prešlo 93000 km, Mojkovac. Cena 4.000 € - Motori - Polovni Automobili 2 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
montenegrovision365.com 652 Napisano April 4, 2022 Zainteresovan, 497 postova Lokacija: mojkovac Motocikl: Yamaha Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan 59 minutes ago, Novola said: @montenegrovision365.com brat moj 4000 Nek se Afrike postide! Sretna prodaja! Yamaha XTZ 750 Super Tenere WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Yamaha XTZ 750 Super Tenere, 1992. godište, Enduro / Cross, vozilo prešlo 93000 km, Mojkovac. Cena 4.000 € - Motori - Polovni Automobili Hvala, teška srca možda i na kraju i ne dadnem je što će i biti tako, ali kad vidim po Italiji, Švajcarskoj i drugim evropskim državama koliko ljudi prodaju ST a ni približno mojoj, moja je cijena smiješna nasprem njihovih... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano April 4, 2022 Drug član, 1692 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Slažem se, u inostranstvu drži veću cenu. Šteta je da ode, lepo si je sredio. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
montenegrovision365.com 652 Napisano April 4, 2022 Zainteresovan, 497 postova Lokacija: mojkovac Motocikl: Yamaha Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan 10 minutes ago, Novola said: Slažem se, u inostranstvu drži veću cenu. Šteta je da ode, lepo si je sredio. To je istorijski motor svi to znamo o kakvom je motoru riječ, pa 95% ne vjerujem nego kad se vratim iz inostranstva da je još bolje sredim, upravo čekam neke pakete i zajebancije što sam naručio za nju i hidraulične ručke, i crijeva kočiona sam joj zamijenio u metalne za bolju jačinu i da ne nabrajam znaš i sam po tvojoj kako si tvoju sređivao Mene duša boli kad je ne vozim po 10 dana ne volim da je parkirana u garaži 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...