el classico 6083 Napisano Novembar 17, 2016 Drug član, 4158 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Na čičak ti je ona, bolan. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gimba 56 Napisano Novembar 17, 2016 U prolazu, 63 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xtz super tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Imas shrafove koji drze farove i vezani u za onaj metalni nosac maske koj je vezan za ram. Oni se nalaze ispod istrument table, da bi skinuo masku moras da odvijes i da tri shrafa. Nemoj da vuces, izlomices nosac maske. Do njih mozes da dodjes odozdole, a iza farova. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2448 Napisano Novembar 17, 2016 Andragog, 5014 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan To rodjače, trebalo bi da menjam antifriz a kontam kako da dodjem do čepa za vodu !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Novembar 17, 2016 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Nadam se da me nećete pogrešno razumeti, ali kačenje gedžeta i ostalih novotarija na klasiku je po mom mišljenju, da se ogradim to je stvar ukusa, kao stvaranje Frankenštajna. Naprosto neke stvari ne idu jedne sa drugima. Na drugoj strani ne vidim ama baš nikakvo bitno poboljšanje niti upotrebnu vrednost svega toga. Mogu da razumem montažu dodatnog led osvetljenja, glasnije sirene, priključnice ili automata za aktivaciju sva četiri žmigavca. Naprosto klasika treba da bude klasika, posebno što joj striktno pridržavanje fabričkom izgledu daje na vrednosti. Ipak su to još malo pa oldtajmeri a oni kako što znate ne trpe bog zna kolike prerade. Ponavljam u pitanju je stvar ukusa. Delimično si upravu....ukoliko razmišaljmo o oldtajmerima oni bi tako nekako i trebali da budu - ko iz fabrike. Ipak, kako vreme prolazi ja sam sve više za onu - sve što je fabrički, to bi trebalo da se dodatno nabudži! Jer fabrika je u tom trenutku pravila motor za: 1- prosečne korisnike koji neće sigurno da voze Dakar (kada bi tehnički ušao u detalje koji su upotrebljeni na fabričkom izdanju u odnosu na ono što se koristilo na trkama, pao bi u nesvest kolika je to razlika i šta je sve moralo biti prerađeno) 2 - i zato što im je tako bilo jeftinije kako bi ostvarili veći profit E sada, zavisi koji si ti korisnik. Recimo ja sam svog XT-a potpuno preradio u odnosu na fabriku. Jedino je agregat ostao isti ali ću i to da menjam Sa druge strane da smo svi razmišljali ko fabrika nikad ne bismo imali ove ala_Dakar varijante na koje nam idu bale kad vidimo kako ih je neko sredio i mogu da se kladim 100% da je taj motor sada dosta praktičniji u odnosu na fabričko izdanje. Na kraju ostaje ta činjenica da je to sve stvar ukusa 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki295 545 Napisano Novembar 17, 2016 Početnik, 593 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan I sta je zajednicko svim ovim tenerama osim uspravnog vizira sto je el clasico izbacio? s mobilnog telefona Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki295 545 Napisano Novembar 17, 2016 Početnik, 593 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan I sta je zajednicko svim ovim tenerama sto je el clasico izbacio? s mobilnog telefona Ni jedna nema fabricki izduv . s mobilnog telefona Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Novembar 17, 2016 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ne vidim svrhu te maske koje stoji skoro vertikalno. Aerodinamika nula. Verovatno su je povukli napred da mogu da ubudže one rolne sa kartama na Dakaru. Po meni originalna je super. ali ko voli nek izvoli ! Grešiš sinko, silno grešiš... svojevremeno je Ivan viziri radio Zextremeu Dakar vizir... pošto je bila zima ovaj ga je davio da odvoji vizir što više vertikalniji... rezultat osim što je "lepše" i što neće da te kolje na offroadu kad ideš izbrdo što je zaštita od vetra mnogo bolja nego klasičan produžen sa sve rebrom dodatnim ... to mi je u planu da pravim... Ja sam moju masku probao da skinem , odšrafio sve šrafove i neće da se odlepi ! Od dole dva i one sastrane.... da li je neko imao takav slučaj? Baš sam pokušavao da je odlepim sa šrafcigerom ali neće kao da je zalepljena ! za taj čep za vodu koji se nalazi kod prednje desne plastike... bočnu plastiku moraš da povučeš ka nazad tj ka sedištu... pošto postoje mali jezičci koji podilaze pod prednju masku fara... tako da ne može samo ka sebi... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6083 Napisano Novembar 18, 2016 Drug član, 4158 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan https://youtu.be/0Et_Hzk8Hpk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2454 Napisano Novembar 18, 2016 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2003 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam moju masku probao da skinem , odšrafio sve šrafove i neće da se odlepi ! Od dole dva i one sastrane.... da li je neko imao takav slučaj? Baš sam pokušavao da je odlepim sa šrafcigerom ali neće kao da je zalepljena ! Na crtežu su crvenom bojom obeleženi srafovi koji drže masku za ram. Potopljeni su u plastiku a za ram ig vezuju m 6 matice. A da, i sa donje strane ispod fara postoje sa leve i desne strane po jedan sraf koji bocne plastike fiksiraju za masku. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Novembar 19, 2016 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan da to su srafovi za prednju, ali nju ne treba da skida da bi prisao cepu za hladnjak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Novembar 19, 2016 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan aujbt, kvantna fizika da se zameni antifriz na ST Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6083 Napisano Novembar 19, 2016 Drug član, 4158 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Skoro. Kako kome... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2448 Napisano Novembar 19, 2016 Andragog, 5014 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki295 545 Napisano Novembar 20, 2016 Početnik, 593 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan A tek za svecice da zamenis..... plastike,rezervoar i na kraju hladnjak ha ha ha. sa mobilnog iz tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2454 Napisano Novembar 21, 2016 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2003 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan A tek za svecice da zamenis..... plastike,rezervoar i na kraju hladnjak ha ha ha. sa mobilnog iz tapatoka Nema potrebe da se skida rezervoar. Samo se raskače plastike i hladnjak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki295 545 Napisano Novembar 21, 2016 Početnik, 593 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan E pa mozda. Nego ja sam vec bio skino rezervoar jer sam radio karbove pa kad smo teli svecice da menjamo provalimo da nema sanse dok ne olabavimo hladnjak i malo ga pomerimo. Ali da je komplikovana za rad, jeste,moramo priznati. sa mobilnog iz tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Novembar 21, 2016 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan E pa mozda. Nego ja sam vec bio skino rezervoar jer sam radio karbove pa kad smo teli svecice da menjamo provalimo da nema sanse dok ne olabavimo hladnjak i malo ga pomerimo. Ali da je komplikovana za rad, jeste,moramo priznati. sa mobilnog iz tapatoka Nisi ti jos pokusavao da skines akumulator sa TDM-a 3vd... Da vidis koja je to igranka... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki295 545 Napisano Novembar 21, 2016 Početnik, 593 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan Sva sreca pa su to poslovi koji se rade jednom u pet godina sa mobilnog iz tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Novembar 21, 2016 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan A tek za svecice da zamenis..... plastike,rezervoar i na kraju hladnjak ha ha ha. sa mobilnog iz tapatoka samo da ispravim... svećice se retko menjaju, osim u specijalnim slučajevim (zaboravite da vratite saug i pod njim vozite...) ali i kad se to desi, dovoljno je razlabaviti ili skinuti samo levu plastiku, dve desetke koje drze hladnjak i gurnuti ga malo u stranu... dovoljno mesta da se skinu i zamene svećice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki295 545 Napisano Novembar 21, 2016 Početnik, 593 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan E pa onda kad sledeci put budem vozio pod saugom,dolazim kod tebe da mi menjas svećice,ok. sa mobilnog iz tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2448 Napisano Novembar 21, 2016 Andragog, 5014 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Sa Yamahinim kljucem za svecice za 5 minn obe se menjaju. Pozz iz Bara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6083 Napisano Novembar 21, 2016 Drug član, 4158 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Bome lipo..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki295 545 Napisano Novembar 21, 2016 Početnik, 593 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan @MIlos St Imam montiran na mojoj teneri.Najduzu verziju u crnoj varijanti. Saug sam okacio na al lim koji sam na brzinu isekao, dok mi drugar ne uradi neki nosac na cnc-u. Mada i ovo moze da traje godinama. Slikacu ti to sutra da vidis, nikakva nauka. Evo najednostavnije kako sam montirao. Motor je prasnjav, jer ga ne vozim i stoji mi vec tri meseca ...(cekam famozni coc sertifikat) Odlično,sviđa mi se...tako sam i ja nešto zamišljao.Moj podizač kormana je isti takav.Ja sam moj saug stavio sa lijeve strane zajedno sa kablom prekidača od svjetala i fiksirao plastičnom vezicom,ružno je, ali za sada funkcionalno. jel si samo stego taj limcic ili si protero ceo sraf koji drzi korman. pitam zato sto i ja treba to da uradim i usput jel neko zana de da nabavim te podizace a de narucujem preko interneta tj dal negde ovde moze da se pazari Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1185 Napisano Novembar 21, 2016 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Video sam na KP da neko prodaje, oko 25 evra cini mi se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki295 545 Napisano Novembar 21, 2016 Početnik, 593 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan dali je neko probao ove podizace kormana i ako jeste kakva su iskustva i dal moze to da fercera na steneri ja moram da podignem korman sto pre a ovo mi se cini kao sasvim interesantna varijanta zato sto moze i daljina da se podesava https://www.aliexpress.com/item/Universal-2-Inch-Pivoting-Motorcycle-Handlebar-Riser-For-7-8-22mm-and-1-1-8-28mm/32760710354.html?spm=2114.30010308.3.31.t2Bo6H&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_5_10065_10068_10084_10083_10080_10082_10081_10060_10061_10062_10056_10055_10054_10059_10099_10078_10079_10073_10100_10096_10070_10052_423_10050_10051_424,searchweb201603_8&btsid=5b21f628-1ce8-48f2-9980-d4c118750c93 a i cena je 25 jevreja free shiping sto i nije nesto strasno tj veoma je povoljno a ni ova varijanta ne izgleda lose samo neznam jel bi moglo da se upase http://www.ebay.com/itm/Black-Universal-7-8-22mm-Motorcycle-Bike-Handlebar-Riser-Clamp-Taper-For-Yamaha-/401226884334 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...