Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Super Tenere XTZ 750

Recommended Posts

• U prolazu, 63 postova
  • Motocikl: Yamaha xtz super tenere 750

Imas shrafove koji drze farove i vezani u za onaj metalni nosac maske koj je vezan za ram. Oni se nalaze ispod istrument table, da bi skinuo masku moras da odvijes i da tri shrafa. Nemoj da vuces, izlomices nosac maske. Do njih mozes da dodjes odozdole, a iza farova.

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 991 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica

Nadam se da me nećete pogrešno razumeti, ali kačenje gedžeta i ostalih novotarija na klasiku je po mom mišljenju, da se ogradim to je stvar ukusa, kao stvaranje Frankenštajna. Naprosto neke stvari ne idu jedne sa drugima. Na drugoj strani ne vidim ama baš nikakvo bitno poboljšanje niti upotrebnu vrednost svega toga. Mogu da razumem montažu dodatnog led osvetljenja, glasnije sirene, priključnice ili automata za aktivaciju sva četiri žmigavca. Naprosto klasika treba da bude klasika, posebno što joj striktno pridržavanje fabričkom izgledu daje na vrednosti. Ipak su to još malo pa oldtajmeri a oni kako što znate ne trpe bog zna kolike prerade.

Ponavljam u pitanju je stvar ukusa. 

Delimično si upravu....ukoliko razmišaljmo o oldtajmerima oni bi tako nekako i trebali da budu - ko iz fabrike.

Ipak, kako vreme prolazi ja sam sve više za onu - sve što je fabrički, to bi trebalo da se dodatno nabudži!  :D 

Jer fabrika je u tom trenutku pravila motor za:

1- prosečne korisnike koji neće sigurno da voze Dakar (kada bi tehnički ušao u detalje koji su upotrebljeni na fabričkom izdanju u odnosu na ono što se koristilo na trkama, pao bi u nesvest kolika je to razlika i šta je sve moralo biti prerađeno)

2 - i zato što im je tako bilo jeftinije kako bi ostvarili veći profit

E sada, zavisi koji si ti korisnik.  :)

Recimo ja sam svog XT-a potpuno preradio u odnosu na fabriku. Jedino je agregat ostao isti ali ću i to da menjam  :)

Sa druge strane da smo svi razmišljali ko fabrika nikad ne bismo imali ove ala_Dakar varijante na koje nam idu bale kad vidimo kako ih je neko sredio i mogu da se kladim 100% da je taj motor sada dosta praktičniji u odnosu na fabričko izdanje.

Na kraju ostaje ta činjenica da je to sve stvar ukusa   :)

• Podržavam 2

• Početnik, 593 postova
  • Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere

I sta je zajednicko svim ovim tenerama sto je el clasico izbacio?

s mobilnog telefona

Ni jedna nema fabricki izduv .

s mobilnog telefona

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Ne vidim svrhu te maske koje stoji skoro vertikalno. Aerodinamika  nula. Verovatno su je povukli napred da mogu da ubudže one rolne sa kartama na Dakaru. Po meni originalna je super. ali ko voli nek izvoli ! 

:tenere:  :tenere:  :tenere:   :tenere:   :popovanje:

Grešiš sinko, silno grešiš... svojevremeno je Ivan viziri radio Zextremeu Dakar vizir... pošto je bila zima ovaj ga je davio da odvoji vizir što više vertikalniji... rezultat osim što je "lepše" i što neće da te kolje na offroadu kad ideš izbrdo što je zaštita od vetra mnogo bolja nego klasičan produžen sa sve rebrom dodatnim ...

to mi je u planu da pravim...

Ja sam moju masku probao da skinem , odšrafio sve šrafove i neće da se odlepi ! Od dole dva i one sastrane.... da li je neko imao takav slučaj? Baš sam pokušavao da je odlepim sa šrafcigerom ali neće kao da je zalepljena !

za taj čep za vodu koji se nalazi kod prednje desne plastike... bočnu plastiku moraš da povučeš ka nazad tj ka sedištu... pošto postoje mali jezičci koji podilaze pod prednju masku fara... tako da ne može samo ka sebi...

• Podržavam 2

• Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2003 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere

post-21874-0-15040400-1479473126.jpg

Ja sam moju masku probao da skinem , odšrafio sve šrafove i neće da se odlepi ! Od dole dva i one sastrane.... da li je neko imao takav slučaj? Baš sam pokušavao da je odlepim sa šrafcigerom ali neće kao da je zalepljena !

Na crtežu su crvenom bojom obeleženi srafovi koji drže masku za ram. Potopljeni su u plastiku a za ram ig vezuju m 6 matice. A da, i sa donje strane ispod fara postoje sa leve i desne strane po jedan sraf koji bocne plastike fiksiraju za masku.

• Podržavam 1

da to su srafovi za prednju, ali nju ne treba da skida da bi prisao cepu za hladnjak

• Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2003 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere

A tek za svecice da zamenis..... plastike,rezervoar i na kraju hladnjak ha ha ha.

sa mobilnog iz tapatoka

Nema potrebe da se skida rezervoar. Samo se raskače plastike i hladnjak. 

• Početnik, 593 postova

E pa mozda. Nego ja sam vec bio skino rezervoar jer sam radio karbove pa kad smo teli svecice da menjamo provalimo da nema sanse dok ne olabavimo hladnjak i malo ga pomerimo. Ali da je komplikovana za rad, jeste,moramo priznati.

sa mobilnog iz tapatoka

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

E pa mozda. Nego ja sam vec bio skino rezervoar jer sam radio karbove pa kad smo teli svecice da menjamo provalimo da nema sanse dok ne olabavimo hladnjak i malo ga pomerimo. Ali da je komplikovana za rad, jeste,moramo priznati.

sa mobilnog iz tapatoka

Nisi ti jos pokusavao da skines akumulator sa TDM-a 3vd...:D Da vidis koja je to igranka...

A tek za svecice da zamenis..... plastike,rezervoar i na kraju hladnjak ha ha ha.

sa mobilnog iz tapatoka

samo da ispravim... svećice se retko menjaju, osim u specijalnim slučajevim (zaboravite da vratite saug i pod  njim vozite...)

ali i kad se to desi, dovoljno je razlabaviti ili skinuti samo levu plastiku, dve desetke koje drze hladnjak i gurnuti ga malo u stranu... dovoljno mesta da se skinu i zamene svećice ;)

• Početnik, 593 postova

@MIlos St

Imam montiran na mojoj teneri.Najduzu verziju u crnoj varijanti.

Saug sam okacio na al lim koji sam na brzinu isekao, dok mi drugar ne uradi neki nosac na cnc-u. Mada i ovo moze da traje godinama.

Slikacu ti to sutra da vidis, nikakva nauka.

Evo najednostavnije kako sam montirao.

IMG_20160904_164831.jpg

Motor je prasnjav, jer ga ne vozim i stoji mi vec tri meseca ...(cekam famozni coc sertifikat)

Odlično,sviđa mi se...tako sam i ja nešto zamišljao.Moj podizač kormana je isti takav.Ja sam moj saug stavio sa lijeve strane zajedno sa kablom prekidača od svjetala i fiksirao plastičnom vezicom,ružno je, ali za sada funkcionalno.

jel si samo stego taj limcic ili si protero ceo sraf koji drzi korman.

pitam zato sto i ja treba to da uradim 

i usput jel neko zana de da nabavim te podizace a de narucujem preko interneta tj dal negde ovde moze da se pazari

• Početnik, 593 postova

dali je neko probao ove podizace kormana i ako jeste kakva su iskustva i dal moze to da fercera na steneri

ja moram da podignem korman sto pre a ovo mi se cini kao sasvim interesantna varijanta zato sto moze i daljina da se podesava

https://www.aliexpress.com/item/Universal-2-Inch-Pivoting-Motorcycle-Handlebar-Riser-For-7-8-22mm-and-1-1-8-28mm/32760710354.html?spm=2114.30010308.3.31.t2Bo6H&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_5_10065_10068_10084_10083_10080_10082_10081_10060_10061_10062_10056_10055_10054_10059_10099_10078_10079_10073_10100_10096_10070_10052_423_10050_10051_424,searchweb201603_8&btsid=5b21f628-1ce8-48f2-9980-d4c118750c93

a i cena je 25 jevreja free shiping sto i nije nesto strasno tj veoma je povoljno

a ni ova varijanta ne izgleda lose samo neznam jel bi moglo da se upase

http://www.ebay.com/itm/Black-Universal-7-8-22mm-Motorcycle-Bike-Handlebar-Riser-Clamp-Taper-For-Yamaha-/401226884334

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja