Jump to content

Moto Zajednica

staza u subotistu,moguce iznajmiti

Recommended Posts

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5449 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

:o :o :o

Wauuu pa ovo izgleda preozbiljno.Jel asfalt hrapo hrapavi ili je "taliza" kao na putevima?

Daj tih slika

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 193 postova

p.s. koje je tvoje vreme na Grobniku?

Ako je pitanje za mene...1:40

@ Vidra boy..ili ko god vec zna..koja je prosecna brzina na toj stazi kod Banja Luke?

• Drug član, 2316 postova

p.s. koje je tvoje vreme na Grobniku?

Ako je pitanje za mene...1:40

@ Vidra boy..ili ko god vec zna..koja je prosecna brzina na toj stazi kod Banja Luke?

to je dobro vreme.

cini mi se da marko jerman drzi rekord u stock sport klasi 1.29

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5449 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

.ili ko god vec zna..koja je prosecna brzina na toj stazi kod Banja Luke?

Nadjoh na netu ovo "Staza  u Zalužanima spada u brže staze u ovom dijelu Evrope, riječ je o stazi sa asfaltnom podlogom dužine 3.250 metara, minimalne širine šest metara i visinskom razlikom od dva metra na kojoj se vozi, tzv. lijevi krug. "  E sad vidjeh na youtube da se vozi 1.30  sto mu dodje mnogo brzo, ali na samom snimku se vidi da nije bas upeglana tj truckava je,

to je dobro vreme.

cini mi se da marko jerman drzi rekord u stock sport klasi 1.29

Ma, to mora ici jos dole..ja licno nisam zadovoljan..ali sa mojom visinom i kilazom je OK...ali siguran sam da ako ove godine budem isao kao i prosle..1:38 mora da se zabelezi...mislim da je rekord staze 1:29..a u Hrvatskom prvenstvu 1:31 ili mozda od prosle godine 1:30. Samo sto ti momci prave ta vremena na novim gumama, a ja na polovnim...Al sam se sad opravdao  ;D ;D :D :D

@ Braco  Interesuje me prosecna brzina...Grobnik spada medju brze i prosecna brzina je oko 170 km/h...pa rekoh to mozda ima neko kao informaciju, jer vidim da je jeftina, pa mozda vredi probati..

@ Alex...plasim se da ovo ne ispadne kao mnoge stvari u Srbiji...svi hoce, ali kad dodje do realizacije..kud koji mili moji. Lepi dani su tu...35 evra, jbg, i nije bas mnogo za nesto sto volis..ali...  :-\

• Svrati ponekad, 130 postova

Ovo su slike sa staze u Subotistu, vozac je Slavisa(Cviko) iz Loznice, ja sam samo slikao. Asfalt je perfektan! Na slikam se samo vidi da je prasnjav ali su nam oni ljudi sto rade rekli da vatrogasci treba da dodju da ga operu. Evo jos malo slika:

BjmFX_img3560j.jpg

6EyjU_img3552b.jpg

GJ7k6_img3562p.jpg

W1SF2_img3571n.jpg

• Svrati ponekad, 144 postova

Lepo izgleda... Ljudi, ja sam raspolozen od sledeceg vikenda bilo koji. Ali smo cini mi se zakljucili da je bolje da sacekamo da se odrzi trka, pa onda mi. Do tad cu naci i kombinezon nadam se...

• Drug član, 1192 postova
  • Motocikl: R6

evo ja sad iz subotista,bio sam sa aresom i jos jednim drugom,stvari slede ovako,moramo da zakupimo ili pola dana ili ceo dan,sto znaci 3000eceo dan ili pola dana 1500,slobodni su radni dani i nedelja,sta da vam kazem,izgleda skupo na prvi momenat ali ako nas dodje 50-tak sto mislim da nije mnogo,zakup staze bi nas izasao po 50-60e ceo dan.moze to lepo da se organizuje,sta da vam kazem takoje kako je to su njihovi uslovi i tu nema popusta(trazili).pa valjda nas ima toliko koji zelimo da peglamo.Jedino mora da se uplati 10-tak dana ranije pa da vidimo koje ta osoba koja ce da napravi spisak i da uzme pare,i da se vozimo ko ljudi.nisam nista slikao jer kolega je vec stavio slike

A samo mi reci sta dobijamo za tu cifru? Samo stazu? A redari, vozilo za odnesenje motorcikla i povredjenog ako neko padne, ambulantna kola sa ekipom...bilo sta?

Ako samo traze kintu, a nista ne nude...onda su vrlo neozbiljni...

• Drug član, 2316 postova

A samo mi reci sta dobijamo za tu cifru? Samo stazu? A redari, vozilo za odnesenje motorcikla i povredjenog ako neko padne, ambulantna kola sa ekipom...bilo sta?

Samo stazu. za ostalo se snalazi organizator tj klub koji organizuje trening.

• Zainteresovan, 582 postova

Samo stazu. za ostalo se snalazi organizator tj klub koji organizuje trening.

Po meni previse neoybiljno...! Umesto da organizuju da staza moze da se iznajmljije svaki dan, tj svaki koji se slobodan, da po vozacu bude neka odredjena cifra, oni deru... Ovako bi svako isao da je org, samo platis i vozis... Mislim da bi mnogo vece pare uzimali a svima bi bilo lakse...

I njima da dovrse stazu, i nama da vozimo...

• Drug član, 1192 postova
  • Motocikl: R6

e pa sta da radimo tako je u ovoj zemlji,to nude ocemo-necemo,najbolja bi bila nedelja,ares jesi reg.motor uzgred.Sta je 3000e nista to vadimo iz malog dzepa,shala,aj ljudi da probamo ja sam optimista

• Drug član, 2736 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM

e pa sta da radimo tako je u ovoj zemlji,to nude ocemo-necemo,najbolja bi bila nedelja,ares jesi reg.motor uzgred.Sta je 3000e nista to vadimo iz malog dzepa,shala,aj ljudi da probamo ja sam optimista

Mislim da je cifra bezobrazno velika.

Mogu samo da zamislim kakav bi skandal U SAT-u napravio Alvirovic , da je neko drugi u pitanju.

SRAMOTA .

• Integrisan, 13017 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

@Ninja66 Da je ovo već razrađena stvar kao što je u Mađ. ili Hr. cifra ne bi bila toliki problem.

Sigurno bi se pojavilo dovoljno ljudi da po osobi ispadne prihvatljivo. Ali za prvi pokušaj

je u najmanju ruku odbojna.

@ Svi ostali

Bojim se da je ovo malo koplikovaniji zahvat nego što je delovalo na početku teme. Mislim

da bi Bjbikers trebalo da se pojavi kao klub i dogovori nešto sa vlasnicima staze. Trebaće

par dragovoljaca za redare, ambulantna kola par bolničara, striptizete...

Ako to bude išlo preko foruma (kluba, firme, šta li je već) onda bi i neko sponzor mogao da

se isprsi za deo cifre. Ili više njih. Sad bi rtebalo vlasnike foruma uvući u ovo.

• Drug član, 2736 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM

@ tocrank Jedino mi je drago sto su najzad skinuli maske i otvoreno pokazali koji im je jedini interes , a to je cist interes.

8.000.000 eura je kostala izgradnja. Da li je iz njihovog dzepa ili subvencije drzave ?

Obecavana je besplatna edukacija u svim gradovima Srbije i na samoj stazi.

"Predsednik SO Pećinci Živko Marković rekao je da očekuje pozitivne efekte od gradnje poligona u toj opštini, i to kroz izgradnju putne mreže značajne za celu opštinu i brži razvoj turizma. Opština je, kako je istaknuto, dala svoj doprinos realizaciji projekta stvaranjem pravno-tehničkih pretpostavki u vidu promene namene zemljišta iz poljoprivrednog u građevinsko i ulaganjem u infrastrukturu."

Itd.,itd.

“Prevashodni cilj projekta je unapređenje bezbednosti učesnika u saobraćaju. Na poligonu će vozači moći da steknu znanja koja je rizično sticati na otvorenom putu, a deo piste namenjen je ispitivanjem komponenti i sistema za različite vrste vozila”, izjavio je direktor NAVAK-a Momir Alvirović.

Već od narednih meseci NAVAK će ponuditi besplatnu obuku vozačima u najvećim gradovima u Srbiji, dodao je on."

Licemerje.

E brate, ja nikad nisam ni sumnjao!

Ko ih jebe samo da se nekako organizujemo da napravimo "track day".

Uopste nije naivno voziti na stazi bez redara..i ambulantnih kola. Ne dao Bog da se neko teze izlomi...kako cemo ga sa staze do ulaza dovesti..pa od ulaza do bolnice..koju usput i ne znam gde ima najbliza. U tim trenutcima, ako su teske povrede sekunde mogu znaciti mnogo...a vidim njih zabole :-((

ja sam ozbiljan dobrovoljac za redara, ako bude ista od tog skupa...

To je pravi pristup!!

Nije nemoguće da se organizuje dan na stazi. Prepreka je to što bi zainteresovani

morali u napred da daju lovu nekome da bi taj neko ne bi išao bez gnjurca u svatove.

Ako neko hoće da iznajmi stazu mora da kaže koji ga datumi interesuju i da odabere

od ponuđenog. S obzirom da svi koji su u napred dali lovu imaju neke obaveze što

sa sobom povlači ne slaganje oko datuma.

Način na koji se ovo organizuje napolju je sledeći.

Moto klub ili udruženje građana ili "ekipa" svojom lovom zakupi stazu, organizuje redare

hitnu pomoć, .... a zatim počne da prodaje ulaznice za unapred određen datum. Ukoliko

dan za koji su se opredelili bude strašno loš, t.j. veliko nevreme, onda se u zavisnosti

od dogovora sa vlasnikom staze dele troškovi između organizatora i sponzora.

Problem sa Alvirovićima i sl. je što ovo nikad nisu radili pa im je nastup "daj pare i ćuti" 

TREBA DA IH SMUVAMO!!!

S obzirom da lova nije mala podrazumeva se da su sve propratne aktivnosti kao što su

fotografisanje vozača na stazi, prodaja suvenira... u "vlasništvu" organizatora

moto dana (evo ga naziv za svetkovinu).

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja