RadicM 1076 Napisano Februar 16, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Zanima me dali je zabranjeno po ovom novom zakonu da se provlaci kroz guzvu dok vozila stoje ili se polako krecu npr popodenvna guzva na sajmu ili tome slicno. Posto sam u nedoumici dali je dozvoljeno pa se uvek tripujem kad vidim muriju. A za ostala preticanja nisam sposoban zbog moje max brzine od 60 al mi je drago kad zaobidjem nekog sporaca ili traktor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Februar 16, 2010 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Na TV-u, u emisiji u kojoj je gostovao i Pablo, rekli su da to neće smatrati za nasilničku vožnju, znači provlačenje kroz automobile koji stoje, a možda i koji se lagano kreću biće dozvoljeno. Ipak, ništa od toga se ne zna precizno dok policija ne napravi te svoje pravilnike koji nedostaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Februar 16, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Znaci sad kad krene ponovo sezona pocinjem sa provlacenjem prosle nisam zano dali je dozvoljeno a sad nece ni zaustavljati jer ni sami ne zanju da li je nasilinicko ili ne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13592 Napisano Februar 16, 2010 Ne silazi, 7590 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Znate sta mene zanima? Kada se vec provucemo i izbijemo na celo kolone, zar nije rizicno stati sa desne strane od auta jer cesto umeju da nas preseku kada skrecu ili izguraju? Nekako mi dodje bezbednije da se stoji sa leve ili cak i najbolje ispred auta, no onde se prelazi linija ravnjanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Februar 16, 2010 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Šta znam, u zemljama punim motora vozači automobila svesno ostavljaju mesto ispred zaustavne linije, a kod nas jeste to malo muka i u pravu si da ne treba stajati sa desne strane, bolje sa leve, a najbolje ispred auta. Iskreno, ako nema policije, onda i pređem malo liniju, šta da radim, a ako ima, ništa, zavučeš se negde i ćutiš Ja sam jednom stao desno i ladno me neka žena retrovizorom zakačila po kormanu. Da nisam čvrsto stajao, oborila bi me, a što je najgore imao sam i klinca pozadi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vitez_koja 30 Napisano Februar 17, 2010 Svrati ponekad, 348 postova Lokacija: Beograd Motocikl: bez Prijavi odgovor kao problematičan Nekako sigurnije deluje kad stanem sa strane nego ispred. Nikad ne mogu 100% da budem siguran da li me je vozac automobila video ili nije. To je uglavnom kad dolazim pre kola na semafor a kad se provlacim stanem gde ima mesta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Februar 17, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Najsladje je kad se popnes na ostrvo pa zadas vatre i sve ih obidjes i stanes pred zebru......ovi sa eRovima to nemogu ni da sanjaju......jel i to nasilnicka voznja????? hehhhehe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5388 Napisano Februar 17, 2010 Integrisan, 13073 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan ovi sa eRovima to nemogu ni da sanjaju...... Pa tebi baš drago! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
serbduck 15 Napisano Februar 17, 2010 Svrati ponekad, 163 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Zakon je tu vrlo jasan. Zabranjeno je. Tumacenje policajca je poslednje na sta se oslanjam. Rekli su na TV-u da struja nece poskupeti....i svasta su jos rekli... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikri 3 Napisano Februar 17, 2010 Svrati ponekad, 113 postova Prijavi odgovor kao problematičan Meni uopste nije frka da cekam iza automobila i da se ne provlacim bezveze.Nemam naviku da zurim,jurcan,niti da se provlacim uf svaka cast na strpljenju i zivcima mada si ti jedini za koga sam cuo da tako vozi ,cak i matorci na zoljama se provlace kroz guzvu i to jos sa punim pecaroskim priborom ,ja nikada ne stojim iza kola uvek sam prvi na semaforu ,oprezno udjem u raskrsnicu pa ako je bezbedno onda moze i zadnjak do drugog semafora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
serbduck 15 Napisano Februar 17, 2010 Svrati ponekad, 163 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Meni uopste nije frka da cekam iza automobila i da se ne provlacim bezveze.Nemam naviku da zurim,jurcan,niti da se provlacim Jbg ja uvek zurim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7910 Napisano Februar 17, 2010 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Meni uopste nije frka da cekam iza automobila i da se ne provlacim bezveze.Nemam naviku da zurim,jurcan,niti da se provlacim Pa zasto onda vozis motor ;D ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzambo 86 Napisano Februar 17, 2010 Architect, 341 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tracer 7GT Prijavi odgovor kao problematičan Uvek kada se provucem sa autobusom pored automobila i stanem ispred, dam malo gasa, cisto da me cuje. Moze da me psuje i da misli da sam nadobudan, ali me je cuo i video. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1972 Napisano Februar 17, 2010 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Meni uopste nije frka da cekam iza automobila i da se ne provlacim bezveze.Nemam naviku da zurim,jurcan,niti da se provlacim Ma, radi se i o udisanju izduvnih gasova, ne znam gde zivis. U Beogradu budu bas velike guzve, pa kada bi stajao na svakom semaforu iza automobila, brzo bi se otrovao, ovako malo smanjis udisanje iz blizine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aky 254 Napisano Februar 17, 2010 Zainteresovan, 652 postova Lokacija: Zemun Motocikl: BMW K1300R, Yamaha X max 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ma koje udisanje, kad bih stigao da cekam u koloni! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Februar 17, 2010 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Nije problem samo ni u izduvnim gasovima. Pomesan medju automobilima sa svojim biciklom (sta god vozili, za auto smo bickl) je vrlo nebezbedno, sto sam i osetio jedini put kad sam stao u kolonu na semaforu zajedno sa ostalim automobilima. Ko tvrdi drugacije (tj. meni omiljena recenica: ti si ucesnik u saobracaju kao i svako drugi i sta tu imas da se provlacis) taj nema pojma. Treba iskoristiti prednosti motora, a to sto iskompleksirani Srbi po drumovima pizde od toga, to neka bude stvar njihove inteligencije. E sad, potpuno druga stvar, kako ce na to gledati policija. S obzirom na njihov prosecan moral i inteligenciju, ne bih se cudio ni da pocnu problemi na prolece, iako sam i ja kao i svi ostali cuo onog Rebica kako izjavljuje da to nece biti tretirano kao nasilnicka voznja (sto ne znaci da nece biti tretirano kao prekrsaj). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Februar 17, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Meni uopste nije frka da cekam iza automobila i da se ne provlacim bezveze.Nemam naviku da zurim,jurcan,niti da se provlacim uf svaka cast na strpljenju i zivcima mada si ti jedini za koga sam cuo da tako vozi ,cak i matorci na zoljama se provlace kroz guzvu i to jos sa punim pecaroskim priborom ,ja nikada ne stojim iza kola uvek sam prvi na semaforu ,oprezno udjem u raskrsnicu pa ako je bezbedno onda moze i zadnjak do drugog semafora Mikri imam utisak da se ponekad zajedno vozimo hehehheheh......a gde nam je tek CRF???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano Februar 17, 2010 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Provlacenje izmedju zaustavljenih vozila(do 30kmh), nije prekrsaj, molim nekoga sa malo vise vremena danas, da izgoogla taj clan zakona, ni po starom, ni po novom zobsu... Ili cu ja veceras... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
serbduck 15 Napisano Februar 17, 2010 Svrati ponekad, 163 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Obilazak kolone na semaforu i ubacivanje ispred? Sta kaze novi zakon? Obilazim kolonu preko pune linije , pa me zanima dal ce da me oderu ili nece? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
neboisha 2 Napisano Februar 17, 2010 Svrati ponekad, 225 postova Lokacija: Beograd-Zvezdara-Miljakovac Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je zakon jasan (nisam u mogucnosti da nadjem clan, neko ce ga vec naci): -preticanje sa prelaskom u drugu traku (prelaz preko pune linije) - nasilnicka voznja, -prolaz pored vozila koje se krece sporije od 30(40)km/h ne smatra se preticanjem i dozvoljeno je ako se ne prelazi u drugu traku (ne sece se puna linija). Pozdrav, Nebojsa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikri 3 Napisano Februar 17, 2010 Svrati ponekad, 113 postova Prijavi odgovor kao problematičan Meni uopste nije frka da cekam iza automobila i da se ne provlacim bezveze.Nemam naviku da zurim,jurcan,niti da se provlacim uf svaka cast na strpljenju i zivcima mada si ti jedini za koga sam cuo da tako vozi ,cak i matorci na zoljama se provlace kroz guzvu i to jos sa punim pecaroskim priborom ,ja nikada ne stojim iza kola uvek sam prvi na semaforu ,oprezno udjem u raskrsnicu pa ako je bezbedno onda moze i zadnjak do drugog semafora Mikri imam utisak da se ponekad zajedno vozimo hehehheheh......a gde nam je tek CRF???? hehehhe jos malo pa okupljanje bande Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9501 Napisano Februar 18, 2010 4_tocka_i_karoserija, 2019 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Provlacenje izmedju zaustavljenih vozila(do 30kmh), nije prekrsaj, molim nekoga sa malo vise vremena danas, da izgoogla taj clan zakona, ni po starom, ni po novom zobsu... Ili cu ja veceras... Rovareći po zakonu, mislim da ovo nije tačno. Elem, kao prvo, ama baš nigde se ne spominje provlačenje izmedju dve kolone koje idu istim pravcem. Pored toga, ako se vozite putem sa dve ili više traka namenjenim za isti smer, kretanje jednom trakom brže od vozila koje se kreće drugom trakom (nije bitno ko je u kojoj traci) se ne smatra preticanjem. Zatim, prelazak preko pune linije je generalno zabranjen, osim ako obilazite nešto zaustavljeno, a uz to "ne ometate normalno kretanje vozila koja dolaze iz suprotnog smera kada na putu ima dovoljno prostora za bezbedno izvođenje tih radnji". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gringo 2 Napisano Februar 18, 2010 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Beograd>kod Bigz-a Prijavi odgovor kao problematičan Voznja izmedju dva automobila NIJE bezbedna voznja!!! Ne znam o cemu pricate?! Jos izbijes na celo kolone i na semaforu pun gas... a ekipa sa crvenog svetla do grla u raskrsnici... Pogotovu kad je guzva pa neko izgubi zivce u kolima i naglo krene u promenu trake! Nece me niko ubediti da je to sigurno!!!! Korisno - verovatno! Podizanje na zadnji tocak u gradu necu ni da komentarisem... Cista hrabrost! Mada je Ćili upravu kad kaze da si manje uocljiv u koloni ali hebes mu mater ja mislim da je to safe opcija. Ako si vec u traci bolje je biti u "levljem delu" trake u ravni sa vozacem auta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 355 Napisano Februar 18, 2010 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan Gringo je upravu. Provlacenjem izmedju automobila ugrozava se bezbednost ucesnika u saobracaju. Sto znaci : Vi koji se provlacite izmedju automobila, ste ocigledno ucesnici u saobracaju s'tim ugrozavate pre svega sopstvenu bezbednost - sto je naravno zabranjeno i kaznjivo. Ista prica je i kada nemate kacigu - kaznjava se jer kao ucesnik u saobracaju ugrozavate sopstvenu bezbednost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aky 254 Napisano Februar 18, 2010 Zainteresovan, 652 postova Lokacija: Zemun Motocikl: BMW K1300R, Yamaha X max 300 Prijavi odgovor kao problematičan Gringo je upravu. Provlacenjem izmedju automobila ugrozava se bezbednost ucesnika u saobracaju. Sto znaci : Vi koji se provlacite izmedju automobila, ste ocigledno ucesnici u saobracaju s'tim ugrozavate pre svega sopstvenu bezbednost - sto je naravno zabranjeno i kaznjivo. Ista prica je i kada nemate kacigu - kaznjava se jer kao ucesnik u saobracaju ugrozavate sopstvenu bezbednost. Koja je onda svrha motora u gradu? Sta mislis koliko bi ti trebalo vremena u shpicu, od Trga do Novog Beograda, a da vozis u koloni??? ??? ??? Udises otrove, ubija te sunce, gledas da te ne zabode neka budala odpozadi!!! Veruj mi lakse i bezbednije je provuci se izmedju kolone. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...