Jump to content

Moto Zajednica

Pitanje u vezi preticanja

Recommended Posts

• Hard Enduro, 1532 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01'

Zanima me dali je zabranjeno po ovom novom zakonu da se provlaci kroz guzvu dok vozila stoje ili se polako krecu npr popodenvna guzva na sajmu ili tome slicno. Posto sam u nedoumici dali je dozvoljeno pa se uvek tripujem kad vidim muriju. A za ostala preticanja nisam sposoban zbog moje max brzine od 60 al mi je drago kad zaobidjem nekog sporaca ili traktor :P

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5816 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Na TV-u, u emisiji u kojoj je gostovao i Pablo, rekli su da to neće smatrati za nasilničku vožnju, znači provlačenje kroz automobile koji stoje, a možda i koji se lagano kreću biće dozvoljeno. Ipak, ništa od toga se ne zna precizno dok policija ne napravi te svoje pravilnike koji nedostaju.

• Hard Enduro, 1532 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01'

Znaci sad kad krene ponovo sezona pocinjem sa provlacenjem prosle nisam zano dali je dozvoljeno a sad nece ni zaustavljati jer ni sami ne zanju da li je nasilinicko ili ne :P

• Ne silazi, 7590 postova
  • Motocikl: TDM 900

Znate sta mene zanima? Kada se vec provucemo i izbijemo na celo kolone, zar nije rizicno stati sa desne strane od auta jer cesto umeju da nas preseku kada skrecu ili izguraju? Nekako mi dodje bezbednije da se stoji sa leve ili cak i najbolje ispred auta, no onde se prelazi linija ravnjanja.

• Ne silazi, 5816 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Šta znam, u zemljama punim motora vozači automobila svesno ostavljaju mesto ispred zaustavne linije, a kod nas jeste to malo muka i u pravu si da ne treba stajati sa desne strane, bolje sa leve, a najbolje ispred auta. Iskreno, ako nema policije, onda i pređem malo liniju, šta da radim, a ako ima, ništa, zavučeš se negde i ćutiš ;)

Ja sam jednom stao desno i ladno me neka žena retrovizorom zakačila po kormanu. Da nisam čvrsto stajao, oborila bi me, a što je najgore imao sam i klinca pozadi.

• Svrati ponekad, 348 postova
  • Motocikl: bez

Nekako sigurnije deluje kad stanem sa strane nego ispred.

Nikad ne mogu 100% da budem siguran da li me je vozac automobila video ili nije.

To je uglavnom kad dolazim pre kola na semafor a kad se provlacim stanem gde ima mesta.

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Najsladje je kad se popnes na ostrvo pa zadas vatre i sve ih obidjes i stanes pred zebru......ovi sa eRovima to nemogu ni da sanjaju......jel i to nasilnicka voznja????? hehhhehe

• Svrati ponekad, 163 postova

Zakon je tu vrlo jasan. Zabranjeno je.

Tumacenje policajca je poslednje na sta se oslanjam. Rekli su na TV-u da struja nece poskupeti....i svasta su jos rekli...

• Svrati ponekad, 113 postova

Meni uopste nije frka da cekam iza automobila i da se ne provlacim bezveze.Nemam naviku da zurim,jurcan,niti da se provlacim

uf svaka cast na strpljenju i zivcima mada si ti jedini za koga sam cuo da tako vozi ,cak i matorci na zoljama se provlace kroz guzvu i to jos sa punim pecaroskim priborom  :) ,ja nikada ne stojim iza kola uvek sam prvi na semaforu ,oprezno udjem u raskrsnicu pa ako je bezbedno onda moze i zadnjak do drugog semafora 8)

• nocni cuvar, 2583 postova
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

Meni uopste nije frka da cekam iza automobila i da se ne provlacim bezveze.Nemam naviku da zurim,jurcan,niti da se provlacim

Pa zasto onda vozis motor  ;D :D?

• Architect, 341 postova
  • Motocikl: Tracer 7GT

Uvek kada se provucem sa autobusom pored automobila i stanem ispred, dam malo gasa, cisto da me cuje. Moze da me psuje i da misli da sam nadobudan, ali me je cuo i video. ;)

• Drug član, 1856 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

Ma, radi se i o udisanju izduvnih gasova, ne znam gde zivis.

U Beogradu budu bas velike guzve, pa kada bi stajao na svakom semaforu iza automobila,

brzo bi se otrovao, ovako malo smanjis udisanje iz blizine.

• Drug član, 935 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

Nije problem samo ni u izduvnim gasovima. Pomesan medju automobilima sa svojim biciklom (sta god vozili, za auto smo bickl) je vrlo nebezbedno, sto sam i osetio jedini put kad sam stao u kolonu na semaforu zajedno sa ostalim automobilima. Ko tvrdi drugacije (tj. meni omiljena recenica:  ti si ucesnik u saobracaju kao i svako drugi i sta tu imas da se provlacis) taj nema pojma. Treba iskoristiti prednosti motora, a to sto iskompleksirani Srbi po drumovima pizde od toga, to neka bude stvar njihove inteligencije.

E sad, potpuno druga stvar, kako ce na to gledati policija. S obzirom na njihov prosecan moral i inteligenciju, ne bih se cudio ni da pocnu problemi na prolece, iako sam i ja kao i svi ostali cuo onog Rebica kako izjavljuje da to nece biti tretirano kao nasilnicka voznja (sto ne znaci da nece biti tretirano kao prekrsaj).

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

uf svaka cast na strpljenju i zivcima mada si ti jedini za koga sam cuo da tako vozi ,cak i matorci na zoljama se provlace kroz guzvu i to jos sa punim pecaroskim priborom  :) ,ja nikada ne stojim iza kola uvek sam prvi na semaforu ,oprezno udjem u raskrsnicu pa ako je bezbedno onda moze i zadnjak do drugog semafora 8)

Mikri imam utisak da se ponekad zajedno vozimo hehehheheh......a gde nam je tek CRF????

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

Provlacenje izmedju zaustavljenih vozila(do 30kmh), nije prekrsaj, molim nekoga sa malo vise vremena danas, da izgoogla taj clan zakona, ni po starom, ni po novom zobsu... ;) Ili cu ja veceras... :D

• Svrati ponekad, 225 postova

Mislim da je zakon jasan (nisam u mogucnosti da nadjem clan, neko ce ga vec naci):

-preticanje sa prelaskom u drugu traku (prelaz preko pune linije) - nasilnicka voznja,

-prolaz pored vozila koje se krece sporije od 30(40)km/h ne smatra se preticanjem i dozvoljeno je ako se ne prelazi u drugu traku (ne sece se puna linija).

Pozdrav, Nebojsa

• Svrati ponekad, 113 postova

Mikri imam utisak da se ponekad zajedno vozimo hehehheheh......a gde nam je tek CRF????

hehehhe jos malo pa okupljanje bande 8)

• 4_tocka_i_karoserija, 2019 postova
  • Motocikl: -

Provlacenje izmedju zaustavljenih vozila(do 30kmh), nije prekrsaj, molim nekoga sa malo vise vremena danas, da izgoogla taj clan zakona, ni po starom, ni po novom zobsu... ;) Ili cu ja veceras... :D

Rovareći po zakonu, mislim da ovo nije tačno.

Elem, kao prvo, ama baš nigde se ne spominje provlačenje izmedju dve kolone koje idu istim pravcem. Pored toga, ako se vozite putem sa dve ili više traka namenjenim za isti smer, kretanje jednom trakom brže od vozila koje se kreće drugom trakom (nije bitno ko je u kojoj traci) se ne smatra preticanjem.

Zatim, prelazak preko pune linije je generalno zabranjen, osim ako obilazite nešto zaustavljeno, a uz to "ne ometate normalno kretanje vozila koja dolaze iz suprotnog smera kada na putu ima dovoljno prostora za bezbedno izvođenje tih radnji".

• Svrati ponekad, 132 postova

Voznja izmedju dva automobila NIJE bezbedna voznja!!! Ne znam o cemu pricate?!

Jos izbijes na celo kolone i na semaforu pun gas... a ekipa sa crvenog svetla do grla u raskrsnici...

Pogotovu kad je guzva pa neko izgubi zivce u kolima i naglo krene u promenu trake!

Nece me niko ubediti da je to sigurno!!!! Korisno - verovatno!

Podizanje na zadnji tocak u gradu necu ni da komentarisem... Cista hrabrost!

Mada je Ćili upravu kad kaze da si manje uocljiv u koloni ali hebes mu mater ja mislim da je to safe opcija.

Ako si vec u traci bolje je biti u "levljem delu" trake u ravni sa vozacem auta...

• Svrati ponekad, 474 postova
  • Motocikl: XV 250

Gringo je upravu.

Provlacenjem izmedju automobila ugrozava se bezbednost ucesnika u saobracaju.

Sto znaci :

Vi koji se provlacite izmedju automobila, ste ocigledno ucesnici u saobracaju s'tim ugrozavate pre svega sopstvenu bezbednost - sto je naravno zabranjeno i kaznjivo.

Ista prica je i kada nemate kacigu - kaznjava se jer kao ucesnik u saobracaju ugrozavate sopstvenu bezbednost.

• Zainteresovan, 652 postova
  • Motocikl: BMW K1300R, Yamaha X max 300

Gringo je upravu.

Provlacenjem izmedju automobila ugrozava se bezbednost ucesnika u saobracaju.

Sto znaci :

Vi koji se provlacite izmedju automobila, ste ocigledno ucesnici u saobracaju s'tim ugrozavate pre svega sopstvenu bezbednost - sto je naravno zabranjeno i kaznjivo.

Ista prica je i kada nemate kacigu - kaznjava se jer kao ucesnik u saobracaju ugrozavate sopstvenu bezbednost.

Koja je onda svrha motora u gradu? Sta mislis koliko bi ti trebalo vremena u shpicu, od Trga do  Novog Beograda, a da vozis u koloni??? ??? ??? Udises otrove, ubija te sunce, gledas da te ne zabode neka budala odpozadi!!! Veruj mi lakse i bezbednije je provuci se izmedju kolone.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja