RadicM 1076 Napisano Februar 13, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Evo kako sam napravio kontakt bravu za 60din i 15min posla. Inace ovoga se dosetio moj cale i tako nam spaso kola od kradje pre desetak god. A krajnje je prosto skoro debilno, potreban je dzek za gitaru i ugradni ulaz "uticnica". Onda se u dzek prespoji u kratak spoj, pa se na "uticnici" nadju izlazi koji su spojeni kad se ubaci dzek posto sam ja uzeo stereo "uticnicu". Na te izlaze se nalemi licnasti kabl 0.5mm a drugi kraj sam stavio na kabl iz bobine posto je on kod mene vec imao spojnicu (sto ne preporucujem je moze da pecka struja kad se uhvatite goloruki za dzek dok motor radi) za druge motore ne znam posto nemam iskustva ali u kolima je bio nakacen na jedan kraj kabla koji ide na kontakt bravu. Ugraditi gde vam se cini najpogodnije. Krajnje je jednostavno i lako da se uradi . Potrebno je imati: -lemilicu -malo kalaja -dzek -ulaz za dzek ugradni "uticnicu" -licnasti kabl 0.5mm -i nekoliko alata koji se uvak nadju(skalper, secice...) Sve u svamu dzek i utiznica su oko 60 i nesto din i ceo racun ne prelazi 80din kad se sve skupi. A sve se moze nabavidi u bilo kojoj prodavnici za elektroniku. Na kraju cete imati najzanimljiviji kljuc u kraju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Februar 13, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Zavrsni izgled Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Februar 13, 2010 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan samo sto ce ulogu kljuca imati i najobicniji ekser Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Februar 13, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan heh da kod mene ali kod nekog ce imati i kljuc i ekser. Ali bolje ista nego nista za mene gde nemam kontakt bravu. A ekser koja moze da se zavuce gde god hoces. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Februar 13, 2010 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan ali svakako dobra ideja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LukaJovanovic 221 Napisano Februar 13, 2010 Svrati ponekad, 482 postova Lokacija: Beograd Motocikl: DR 650, CF MT 450 Prijavi odgovor kao problematičan jer sam dobio i utisnicu za kontakt bravu kad si mi uzo ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Februar 13, 2010 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Dobra je ideja,a evo kako mozes malo i da unapredis,-em te nece peckati struja,em ces imati zastitu i od eksera Dakle,-ako vec koristis stereo dzek,on ima tri izvoda:Levi kanal,desni kanal,i masu. Za spajanje kontakta iskoristi levi i desni kanal,a na masu dovedi masu.Tako ce telo dzeka da bude na istom potencijalu kao i sasija,a ako neko hoce ekserom da da kontakt,samo ce napraviti kratak spoj ka masi i varnice nece biti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Februar 14, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Hvala za savet sutra idem da dodam masu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LukaJovanovic 221 Napisano Februar 14, 2010 Svrati ponekad, 482 postova Lokacija: Beograd Motocikl: DR 650, CF MT 450 Prijavi odgovor kao problematičan jer za masu mogu da zalemim kabli na ram xD? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Februar 14, 2010 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Cela sasija i blok motora su na "masi" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5374 Napisano Februar 14, 2010 Integrisan, 13066 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan E ovo je SUPER! Pravi si Grunf. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djole grunf 100 Napisano Februar 14, 2010 http://www.odvozsuta-otpada.rs/, 298 postova Lokacija: beograd Motocikl: Honda Shadow 600cd vlx 2004 nekad bila pa daytona 350 i sad nista ...jbg Prijavi odgovor kao problematičan Grunf je ovaj tip kontakt brave imao na Dijani jos devedesettrece!! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Mart 2, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan ovo bi moglo da se doda kao sigurnosna brava na nekome skrovitome mesto pored postojece kontakt brave! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Mart 2, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Upravo to sam i imao na umu za motore koji vec imaju bravu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Mart 2, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan a ako bi se u taj stereo dzek ubacila neka elektronika,pa da sluzi kao neki kod kljuc! onda efekat "eksera" bio bi nemoguc??!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Mart 2, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Tako nesto bi bilo malo skuplje ali moram da razmislim sta je moguce da se jos nadoda i menije to plao na pamet kad sam pravio ali tad nisam imao vremana da razmisljam. Mozda na uticnicu da se stavi neki kontroler a gore u dez odkovarajuci ulaz za kontroler. Neznam dal je moguce samo naglas razmisljam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Mart 2, 2010 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Moguce je Planirao sam takvo resenje da ugradim na jawu.Softver sam napravio,ali zahteva dva kontrolera.Jedan na motoru,drugi u "kljucu". Kada se ubode kljuc,krece komunikacija na 1 vodu(jer ima samo tri:+/-/data) pa kada se izdogovaraju i utvrde da se poznaju,daje se kontakt Ali,ovo zahteva prisustvo stalnog napajanja,a to znaci da treba akumulator,a to na apn,atx,ctx.... nema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Mart 2, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Jle moguce stavit neku manju baterjiu ne vuce to struje ne zanm koliko valjda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Mart 2, 2010 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Ne vuce mnogo struje,daleko od toga,ali opet ce trebati da se pokrene neki elektronski prekidac(Relej napr) koji bi odblokirao kolo za paljenje.A relej ako se napaja sa baterije ce tu bateriju jako brzo da isprazni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Avgust 17, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan vidim sa ce joska uskoro dobiti u dvoriste jedan ATX da sredi zice,led zmigavce i tako to! ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Avgust 17, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Nikad se ne zna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Avgust 17, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan kazem za sebe,jer sam uzeo jedan na limondu! pa cemo ga odneti kod her joske da se pozabavi instalacijama i svime ostali sto moze da bude na led rasveti! nadam se da ce naci malo vremena posto je sezona!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Avgust 18, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan U kakvom je stanju taj atx i koje god i jel oreginal cilindar? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Avgust 18, 2010 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Sta sada hocete da mi uvalite,samo da mi je znati ??? ;D Sacekaj da dodje zima,pa onda.To je naizmenicna struja na tom motoru,sa vrlo promenljivim vrednostima napona sto ledovi itekako osecaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Avgust 18, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan Sta sada hocete da mi uvalite,samo da mi je znati ??? ;D ne da ti uvalimo! nego lepo donesemo i unesemo na kapiju,kao sto smo neke znatno ozbiljnije motocikle doneli!!! :D :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...