djurke 9 Napisano Februar 9, 2010 U prolazu, 72 postova Lokacija: zrenjanin Motocikl: honda foresight 250 Prijavi odgovor kao problematičan POZDRAV NARODE BAJKERSKI!!!! E ovako. hvala bogu pa nam prolece jos malo pa stize....da se izadje iz kola i sedne na motore. I sad kao i svako ko nema bas dugacak jorgan za ispruziti se moram da trazim na jeftiniju soluciju za dodati malo brzine na svom motoru. u ovom slucaju je to skuter od 125cc koji ide onako, srednje zalosno u odnosu na neke 125tice. ok jeste kinez i malo para a koliko para toliko muzike, ali dva tocka su dva tocka. 1. da li je pametno menjati agregat sa tih 125 na 250 a rama da ostane ista. 2. da li ima veze u slucaju prebacivanja agregata da instalacija struje ostane ista (osim stvari koje mora da se zamene) 3. KOLIKO JE TO PAMETNO!!!! EVO I SLIKE MOTORA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Februar 9, 2010 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Na nasem trzistu postoje kinezi sa 250ccm agregatom i vodenim hladjenjem. Mada ne znam da li bi moglo da se nabudzi i koliko bi to kostalo. Ne znam koliko je tvoj presao ali ako je presao malo vise onda bi bilo idealno resenje da zamenis samo klip i cilindar i stavis od modela 150ccm sto ce ti malo povecati snagu a i tako ces mu uraditi generalnu. Cena je u kompletu oko 5-6000 sto nije puno u odnosu na druge prepravke. Mozes i da probas da obradis cilindar i prosiris ga tako da ce te iskostati samo klip manje od 2000. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djurke 9 Napisano Februar 9, 2010 U prolazu, 72 postova Lokacija: zrenjanin Motocikl: honda foresight 250 Prijavi odgovor kao problematičan oko 12000km za dve sezone.... a koliko od prilike u kw dobijem sa 125 na 150? sad imam 7,5kw Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Februar 10, 2010 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Ne verujem da ces dobiti mnogo ali verovatno ce se osetiti, bar na ubrzanju i obrtnom momentu. Sva ova prepravka nece skupo iskostati i ako uspes sam ovo da izgrunfujes iskostace te par hiljadarki a i imaces nov klip i cilindar tj kao da imas novu masinu. Registrovaces ga opet na 125ccm. Gledao sam na netu neke naraku kitove i po 190ccm ali su oni dosta skupi a i da bi motor dobio pun potencijal mora da se menja i karb varijator, radilica, bregasta, glava sa ventilima i izadje mnogo para. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 144 Napisano Februar 10, 2010 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Ako se taj tvoj model pravi u varijanti 125/250 , kao recim o Yamaha majesti 125/250 , sve isto osim agregata , samo je pitanje cene posto je nov i stai sa ovim starim. Instalacija verovatno ostaje nepromenjena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikolanixy 174 Napisano Februar 10, 2010 Zainteresovan, 550 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: Nemam ništa :( Prijavi odgovor kao problematičan stavi od gilere runer 125ccm 2t i ima da ušiva kako ide Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1956 Napisano Februar 10, 2010 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ti predlazem motor od Aprilije Scarabeo 125, kazu da je to isti motor kao i u Leonardu. Vozio sam ga letos u CG, dakle nas dvoje, cca 170-180kg, uzbrdica od plaze Jaz prema Budvi on ide 80 km/h i jos ubrzava, na pravcu ide i preko 100km/h, ali nisam imao naocare, pa ja nisam mogao brze. Mali ide ko' lud!!! U stvari ti predlazem zameni taj skuter za drugi, sta se zezas! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Februar 10, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ako mozes naći negdje model ko tvoj al od 250cc da ga je neko slomio, a ima ih bogu hvala, ne treba ti prednji kraj, samo mašina da pali, to nebi trebalo da je više od 100-150e, trebalo bi da može da se presadi bez prepravki. Ostaje ti tvoja mašina koju možeš da prodaš nekome ko je izgorio svoju, a i takvih ima koliko hoćeš i trebalo bi da prođeš samo sa potrošnim materijalom. Normalno registracija opet na 125cc i vozi ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5359 Napisano Februar 10, 2010 Integrisan, 13052 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan A steći ćeš i popularnost na forumu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dutchman 114 Napisano Februar 10, 2010 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan da se ja pitam , ne bi pito vec bi pocheo odma da rasturam , ako mislish da nemozesh sam , cimni da ti dam broj od majstora koji radi bash takve prepravke ... pa se konsultuj sa njim , mozda moze i veci agregat od nekog japanca da stane Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Februar 10, 2010 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan E i ja sam se jedno vreme bio zagrejao za moj skutercic,hteo sam na skuter od 50 da nabacim komplet masinu 125 kubika nekog italijana ili japanca od 15-20 konja,. Mislim da relativno jeftino moze da se nadje komplet masina sa tockom, karburatorom i auspuhom,i posto se masina na skuteru drzi na tri tacke(dva nosaca i amortizer)moze lako da se po potrebi prilagodi. Ti ako bi stavio 2T masinu od 250 kubika(japanac,italijan) dobio bi 3 puta vecu snagu nego sto sad imas mozda i vise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Februar 11, 2010 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Da sam na tvom mestu ili bih vozio tako jos ili bih samo stavio kit ili bih ga prodao pa kupio nesto drugo. Da kupujes i menjas agregat izadje te dosta a ostaje ti sasija koja nije predvidjena za toliku snagu. Znaci imas preporuke za onog 250 ccm Jonway kineskog skutera. Probao sam ga samo par kilometara ali mogu da ti kazem da je extra. Agregat je direktna kopija Honde Reflex ili Jazz, koja se jos proizvodi sa potpun istim aregatom. Vodeno hladjenje, povlaci nenormalno dobro iz niskih obrtaja. Ne trosi puno, u opste ne vibrira, dosta veliki i masivan. Do 80 ima nenormalno ubrzanje, cini mi se kao da ce da se podigne na zadnji . Ispruzis se skroz i jos ti ostane mesta, dobar vizir, instrumenti, ma odlicna masina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djurke 9 Napisano Februar 11, 2010 U prolazu, 72 postova Lokacija: zrenjanin Motocikl: honda foresight 250 Prijavi odgovor kao problematičan a da li je neko mozda upucen u cene kit-a....video sam na tubu skuter kao moj sa kitom od 170cc..pa koliko bi to kostalo od prilike? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Februar 11, 2010 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Na ovom forumu imas dosta o skuterima: http://www.skuteri.org Za 4t kineze su naj zastupljeniji Naraku kitevi kojih ima i do 190ccm za Gy6 masine tj za tvoj. Cena je koliko se secam oko 130e pa navise i mora da se poruci posto nisam siguran fa ima kod nas. Procesljaj ovaj forum iznad, imas dosta pisano. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...