Jump to content

Moto Zajednica

Prerada: Ubacivanje zvucnika u kacigu

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 273 postova

Meni je čika Arakis instaliro sluške u kacizi i mogu vam reći super... jedino što kad se vozite po unutrašnjosti srbije mož da se desi da navatate "čudne" radio stanice  ;D ;D ;D

Inače rešenje za one koji imaju Sonny Erickson i koji imaju problema sa tišinom na handsfreeju  je sledeće

pritisnite desno * levo levo * levo * i dobićete ekran sa nazivom Service i unutar njega idite na Service tests i podignite earphone/speaker sa fabričkih 3 ili 4 na 7  ;D ;D ;D

Jedno ptanje kako posle ovog podesavanja da sacuvam isto. Znaci podesim sve na 7 i kad izadjem i ponovo udjem ne stoji na 7 nego i dalje na 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1043 postova
  • Motocikl: Honda NT650V deauville

isto pitanje, kako sacuvati podesavanje, sa SE razgivaram samo koristeci bluetooth slusalicu jer ovako jedva cujem zvuk iz slusalice telefona

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

napomena kada promenite opciju i izađete, ne vraćajte se jel će opcija biti opet vraćena na 3... nego izađite iz tog menija i probajte handsfree radio ili poziv da vidite dal je bolje... naravno pojacati preko dugmica sa strane na najjače  ;)

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Da li neko zna gde ima da se kupi konektor za SE, koji ide u telefon?

Ili makar sto jeftiniji handsfree? ;)

ja sam uzeo na buvljaku... stim što je na prvim tezgama handsfree žičani za SE bio 800din a već od trećeg reda 500 dinara isti taj...

taman kad uzmeš ovaj novi handsfree je dvodelni tj. slušalice i bananica jedno parče a ženski deo sa mikrofonom i mikrotasterom za javljanjem i deo za povezivanje sa telefonom :)

• Drug član, 1826 postova

Devojci sam neinvazivno ugradio sluske i mikrofon u kacigu, ali sam svoju kacigu rasurio skroz i odlucio da je dobro operem. Cak sam hteo da podebljavam ili zamenim sundjere jer su mi suvise meki.

Ono sto mi predstavlja problem jeste lepljenje sundjera i tapacirunga za stiropor. U potrazi sam za lepkom u spreju koji ga ne topi. Saznao sam da je Kent lepak u spreju odgovarajuc, ali nisam imao srece da ga pronadjem u prodaji. Distributer ga nema vise u ponudi. Juce u Merkuru uzmem neki univerzalni lepak u spreju za probu na kome nista korisno ne pise, a osoblje ne zna na kojoj je bazi ni da li topi stiropor. Ubrzo sam saznao da topi. :( Da li neko zna neki koji odgovara da ne bacam pare ovako napamet.

• Svrati ponekad, 273 postova

Devojci sam neinvazivno ugradio sluske i mikrofon u kacigu, ali sam svoju kacigu rasurio skroz i odlucio da je dobro operem. Cak sam hteo da podebljavam ili zamenim sundjere jer su mi suvise meki.

Ono sto mi predstavlja problem jeste lepljenje sundjera i tapacirunga za stiropor. U potrazi sam za lepkom u spreju koji ga ne topi. Saznao sam da je Kent lepak u spreju odgovarajuc, ali nisam imao srece da ga pronadjem u prodaji. Distributer ga nema vise u ponudi. Juce u Merkuru uzmem neki univerzalni lepak u spreju za probu na kome nista korisno ne pise, a osoblje ne zna na kojoj je bazi ni da li topi stiropor. Ubrzo sam saznao da topi. :( Da li neko zna neki koji odgovara da ne bacam pare ovako napamet.

Ja sam lepio topljenom plastikom ali ako se odlucis za tu varijantu nemoj da pregrejes platiku jel ces da istopis stiropr. Znaci plastika mora da bude toplote da moses da je pipnes ali da se ne ispeces. Ja sam lepio zenske zabice za stiropr a sa druge strane muske zabice su bile zasivene za stiropor tako da mozes da raskacis sundjere i opreses u masini.

Evo nesto ovako

BeKXl_p1250684.jpg

olUnc_p1250687.jpg

Lepljenje slusalice nije problem. To je odradjeno bez greske. Toplim lepkom sam direktno lepio i nista se nije topilo.

Sto se postave tice, na zalost nisu sve kacige na taj tvoj fazon. Obe kacige imaju zalepljenu postavu i sundjere. Kad se pere, pere se sve zajedno... i sundjer, i stiropor, i postava. :( Tako, da mi je jedino resenje lepljenje.

• West Balkan Rider's, 303 postova
  • Motocikl: V-Strom 650

Dali je i koliko komplikovano  prebudziti blu tut slisalicu neobican model sluska kao za vokmen na kablicu , a sve ostalo kao na nekon privesku (fabricka od nekog lg tel.)u kacigu. problem su prekidaci jedan je na slusalici a drugi na tom nazovi privesku

naime trenalo bi izmestiti mic i ta dva mikro prekidaca (da im je moguce prici)i sve to gurnuti u kacigu?

Dali je i koliko komplikovano  prebudziti blu tut slisalicu neobican model sluska kao za vokmen na kablicu , a sve ostalo kao na nekon privesku (fabricka od nekog lg tel.)u kacigu. problem su prekidaci jedan je na slusalici a drugi na tom nazovi privesku

naime trenalo bi izmestiti mic i ta dva mikro prekidaca (da im je moguce prici)i sve to gurnuti u kacigu?

Da li je komplikovano... za koga? Trebalo bi da znas svoje mogucnosti.

Tesko je reci koliko je komplikovano dok se sve ne rasturi.  Nisu svi BT uredjaji isti.

Znaci, rasturi, prouci kako izgleda, osmisli gde bi sta i kako moglo da se montira pa probaj. Ako ti treba neki savet fotkaj uredjaj pa baci ovde.

• West Balkan Rider's, 303 postova
  • Motocikl: V-Strom 650

Razbucao sam BT nije jako komplikovan ali je sve jako sitno, mislim na zicice i lemove , sto vama elektronicarima i nije tako strasno, pretpostavljam.

Slikacu mozda nekom bude zanimljivo kao izazov........

• Svrati ponekad, 177 postova
  • Motocikl: Kawasaki GPZ 500s

Postoji!!

Kupis obicne kineske zvucnike za komp koji kostaju 500 din. ali gledaj da imaju izlaz za slusalice. To malo pojacalo radi na naponu od 6 do 18 volti, tako da mozes da zakacis na baterije, i sto je najvaznije ne trosi puno baterija tipa slusanja 24h jedan set batreija sto je vise nego dovoljno. Znam iz licnog iskustva koristio sam ga godinu dana.

Evo kako to izgleda.

Jedno pitanje za stručnjake.

Da li ovo pojačalce može da se napaja preko akumulatora? Da li će mu praviti problem oscilacija napona i ako hoće, kako rešiti to?

Ideja mi je da tako nešto sa sve zvučnicima složim na motor + da imam dzek za slušalice koje ću namontirati u kacigu, pa po potrebi mogu da slušam zajedno sa ostalima oko mene a ponekad inkognito. :moto3: :moto3:

• Drug član, 1050 postova
  • Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400

ako mu smeta fluktacija napona ima integralac za peglanje napona na 12v koshta ni pola eura imash u radioklubu , mikroprinci i itc-u itd ...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja