XSR 62 Napisano Januar 18, 2010 Zainteresovan, 556 postova Motocikl: Trenutno nista Prijavi odgovor kao problematičan Individualna stvar. Tesko je za odgovoriti i proceniti koliko je neko iskusan, pogotovo ako ocenjujemo sami sebe. Racunajuci svoj prvi motor vozim nekih 7 godina, 3 motora, 15-20k km (nije nesto mnogo, ali imam vremena nadam se (tek imam 20god )). Smatram da sam stekao prilicno iskustva za to vreme i da mogu da se poredim sa vozacima s mnogo mnogo vise kilometara na satu, ali sad, rekoh vec, nezahvalno je ocenjivati tako samog sebe. Edit: Padovi hvala Bogu nijednom jos. Nadam se da ce tako i ostati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano Januar 18, 2010 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Individualna stvar. Tesko je za odgovoriti i proceniti koliko je neko iskusan, pogotovo ako ocenjujemo sami sebe. Racunajuci svoj prvi motor vozim nekih 7 godina, 3 motora, 15-20k km (nije nesto mnogo, ali imam vremena nadam se (tek imam 20god )). Smatram da sam stekao prilicno iskustva za to vreme i da mogu da se poredim sa vozacima s mnogo mnogo vise kilometara na satu, ali sad, rekoh vec, nezahvalno je ocenjivati tako samog sebe. Jeste trenutno, zato sto zbog godina nisi mogao fizicki da postignes da predjes 200-300.000km... Za desetak godina, ako budes bio jako pazljiv i sve vreme svestan da je sranje iza coska uvek, videces da je lako oceniti samog sebe, tj, ako uspes da u proseku na 50.000km imas, samo neki manji finansijski stres, super si... ;D ;D ;D Samo misli da Marfi nikad ne spava... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XSR 62 Napisano Januar 18, 2010 Zainteresovan, 556 postova Motocikl: Trenutno nista Prijavi odgovor kao problematičan Moguce u pravu si. Mada to sam shvatio i do sada, ali pod nezahvalno sam mislio da bas i ne volim da sam sebe ocenjujem i govorim sta i koliko znam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sinclair 337 Napisano Januar 18, 2010 Svrati ponekad, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GPZ 500s - Ferdinand Prijavi odgovor kao problematičan Za godinu i po dana na službenim skuterima oko 30 000 km, uglavnom po Beogradu...mada sam jednom potegao čaaaak do Grocke! Sa njih sam padao svaki čas, pogotovo zimi jer su uslovi za vožnju nezahvalni a mi smo vozili istim tempom bez obzira na vreme (jbg, posao diktira). Leti sam padao redje...sramota me da kažem, ali ponekad posle piva. Sa svojim motorom imam skoro 7 000km za 9 meseci, uglavnom po Beogradu....i bio jednom čaaaak do NS-a! Sa njega sam pao dvaput. Prvi put sam od sebe, letos, posle cirke, pri dva na sat...krenuo da se isključujem :-\ . I skoro me isekao lik u raskrsnici...krenuo levo preko ja! :-\ Za sad 37 000...nadam se da ću nafurati bar...pa što više!!! ;D Ne smatram da sam iskusan, smatram da imam odredjeno iskustvo. Čovek se uči dok je živ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano Januar 18, 2010 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Moguce u pravu si. Mada to sam shvatio i do sada, ali pod nezahvalno sam mislio da bas i ne volim da sam sebe ocenjujem i govorim sta i koliko znam Kad sam dobio dozvolu, prvi dan sam umlatio 250km, tri puta gurao auto, popravljao ga, i na kraju se zamalo izokretao na sred Bulevara kod Djerma... ;D Onda sam stao sa strane, zapalio, i pomislio sam da bi bilo mnogo glupo da sam se slupao, i smirio se... 2 dana... ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano Januar 18, 2010 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Za godinu i po dana na službenim skuterima oko 30 000 km, uglavnom po Beogradu...mada sam jednom potegao čaaaak do Grocke! Sa njih sam padao svaki čas, pogotovo zimi jer su uslovi za vožnju nezahvalni a mi smo vozili istim tempom bez obzira na vreme (jbg, posao diktira). Leti sam padao redje...sramota me da kažem, ali ponekad posle piva. Sa svojim motorom imam skoro 7 000km za 9 meseci, uglavnom po Beogradu....i bio jednom čaaaak do NS-a! Sa njega sam pao dvaput. Prvi put sam od sebe, letos, posle cirke, pri dva na sat...krenuo da se isključujem :-\ . I skoro me isekao lik u raskrsnici...krenuo levo preko ja! :-\ Za sad 37 000...nadam se da ću nafurati bar...pa što više!!! ;D Ne smatram da sam iskusan, smatram da imam odredjeno iskustvo. Čovek se uči dok je živ! Samo maalo manje alkohola... ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Inace, 37.000km je tacno 31.000 vise nego sto sam ja presao... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Januar 18, 2010 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Za 3 godine 105.000 TTR600 26.000 R1200GS 33.000 K1200R 10.000 R1200GS ADV 18.000 F800GS 18.000 i jos ucim ;D Taksiras? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano Januar 18, 2010 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Za 3 godine 105.000 TTR600 26.000 R1200GS 33.000 K1200R 10.000 R1200GS ADV 18.000 F800GS 18.000 i jos ucim ;D Taksiras? Jel to za tri godine...? ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Januar 18, 2010 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Za 3 godine 105.000 TTR600 26.000 R1200GS 33.000 K1200R 10.000 R1200GS ADV 18.000 F800GS 18.000 i jos ucim ;D Taksiras? Jel to za tri godine...? ;D ;D ;D Aha ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1300 Napisano Januar 18, 2010 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan 1. motor Tori-makina od automatika vozao ga od prvog osnovne do 8mog preso sigurno 10k 2. neka prerada od torija i jos tri cetiri motora, vozio jedno leto 1k 3. t12 vozo do 18 te godine, niko ne zna koliko je preso ali radio sam mu tri generalne, silazio samo kada jaaako veje jer ne vidim gde idem neka bude i to skromnih 10.15k 4. yamaha rd250 (ubica) 6 god kod mene 10tak k nije bila reg pa se svodilo na lokalne voznje preko leta 5.jawa CZ175 sport oko 3k pa je garazirana ceka restauraciju (citaj ceka da se zaposlim i da imam neki svoj dinar ) 6,keeway superlight 10k za 2 sezone suma skromnih 35k km...iskustva imama ali istog nikad dovoljno, resimo sredina neka dovoljan 3 ka 4 - padovi 3x sa torija na 0km imao sam 40 kg kad sam poceo da ga vozam pa je bio problem kurblanje 1x t12 razbo se ko slicka zakocio prednjom (prva sezona sa motorom koji ima noznu kocnicu)- oguljeni dlanovi, butine, grudi ledja, iso nekih 40-50 na prasini 1x keeway iseko me golf, uskratio prvenstvo zavrsio ispod njega meni nista Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano Januar 18, 2010 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Za 3 godine 105.000 TTR600 26.000 R1200GS 33.000 K1200R 10.000 R1200GS ADV 18.000 F800GS 18.000 i jos ucim ;D Taksiras? Jel to za tri godine...? ;D ;D ;D Aha ;D ;D ;D Ti nisi bas u vinklu skroz... ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Januar 18, 2010 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Za 3 godine 105.000 TTR600 26.000 R1200GS 33.000 K1200R 10.000 R1200GS ADV 18.000 F800GS 18.000 i jos ucim ;D Taksiras? Jel to za tri godine...? ;D ;D ;D Aha ;D ;D ;D Ti nisi bas u vinklu skroz... ;D ;D ;D ;D Sta je pisac hteo da kaze ?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gasho 5 Napisano Januar 18, 2010 Zainteresovan, 666 postova Lokacija: CG Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam ni ja koliko je bilo kilometara ukupno. Mnogo toga se odvozalo za proteklih 27 godina vozackog staza na dva tocka... Kad je cale prodao Horex i kupio mi Pony (Puch) 1972, niko srecniji od mene. Vozio sam ga nakoliko godina dok se jadnik nije zapalio, a mene bilo muka da ga gasim. Na samrti je bio potpuno drugaciji od kupljenog modela. To se tako nekada radilo. Onda stizu neki MZ-i i CZ-etke, tudje, a godinu prije punoljetstva Yamaha 650 TX, dva cilindra, 70 konja, sjajna. Njenom prodajom kupujem Bol d'or 1150, fatamorgana... ;D Vozio sam je par godina, a onda su stigla losa vremena. Par godina pauze, pa nekoliko skutera, Aprilia 50 ccm, pa Pezo 100 ccm, pa X9 i konacno TDM 900 2005-te... Posto je tada krenuo i ovaj forum, brojacu samo kilometre od TDM-a. Dakle, od sredine maja 2005, do septembra 2006-te sa TDM-om 50.000. Onda dolazi promjena za BMW GS, kojeg i danas vozim i na cijem satu pise 62.000... Uzeo sam ga sa predjenih 12.000, tako da ispada da sam od maja 2005 presao oko 100.000... Iskustva ima dosta, ali se uvijek nesto novo nauci svakim danom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XSR 62 Napisano Januar 18, 2010 Zainteresovan, 556 postova Motocikl: Trenutno nista Prijavi odgovor kao problematičan Iskustva ima dosta, ali se uvijek nesto novo nauci svakim danom... Bas tako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6312 Napisano Januar 18, 2010 Drug član, 3035 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan OK, lepo je to koliko smo presli, ali pitanje je "Sta je iskustvo". Mislim da bi vasa definicija istog bila pozeljna. Po meni, iskustvo je preziveti sve ove godine na motoru. I danas ne smem da kazem da znam da ga vozim, samo da umem, snalazim se. Iskustvo je i postovati motor, pomalo ga se plasiti. On moze vise od nas, najcesce . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1300 Napisano Januar 18, 2010 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan upravo tako, umeti, znati, postovati, ceniti,trajati,voziti, cuvati... i sebe i motor i druge u saobracaju...sve je to pomalo ono sto cini iskustvo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6051 Napisano Januar 18, 2010 Svakom po zasluzi, 12431 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan I koliko god hiljada kilometara prešli uvek vozite maksimalno koncentrisano i pažljivo kao i prvog dana. E, to znači iskustvo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6798 Napisano Januar 18, 2010 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Na pitanje,"sta je iskustvo" iliti kako Mile pita "Iskustvo je...",odgovaram,da sam na dobrom putu da to saznam.Koliko ce mi trebati,to ne znam. Usput iz Arakis-ovog "potpisa" (i jos nekih naravno) zraci iskustvo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gasho 5 Napisano Januar 18, 2010 Zainteresovan, 666 postova Lokacija: CG Prijavi odgovor kao problematičan Iskustvo je kad imas ABS izmedju usiju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Januar 18, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Iskustvo je kad znas koliko ne znas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Januar 18, 2010 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Iskustvo je kad znas koliko ne znas. mudro zboriš....iskustvo je kad počneš da poštuješ sebe,motor i ostale učesnike u saobračaju.....neki smo to naučili na lakši a neki na teži način. inače pređeno samo sa svojim motorima (koji su zvanično bili u mom vlasništvu), a vozim od 14.godine: bmw R1200C - od 2002-2007........................120.000 km bmw R1200GS- od 2008-2009.........................54.000 km Nekada su bile registracije kod nas papreno skupe, zato su mi bili motori uvek pisani na nekog drugog, koji je več imao popust.... Inače još uvek i dandanas "naletim" na neku stvar, koja mi nije baš poznata.....još uvek se učim.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sinclair 337 Napisano Januar 18, 2010 Svrati ponekad, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GPZ 500s - Ferdinand Prijavi odgovor kao problematičan Za godinu i po dana na službenim skuterima oko 30 000 km, uglavnom po Beogradu...mada sam jednom potegao čaaaak do Grocke! Sa njih sam padao svaki čas, pogotovo zimi jer su uslovi za vožnju nezahvalni a mi smo vozili istim tempom bez obzira na vreme (jbg, posao diktira). Leti sam padao redje...sramota me da kažem, ali ponekad posle piva. Sa svojim motorom imam skoro 7 000km za 9 meseci, uglavnom po Beogradu....i bio jednom čaaaak do NS-a! Sa njega sam pao dvaput. Prvi put sam od sebe, letos, posle cirke, pri dva na sat...krenuo da se isključujem :-\ . I skoro me isekao lik u raskrsnici...krenuo levo preko ja! :-\ Za sad 37 000...nadam se da ću nafurati bar...pa što više!!! ;D Ne smatram da sam iskusan, smatram da imam odredjeno iskustvo. Čovek se uči dok je živ! Samo maalo manje alkohola... ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Inace, 37.000km je tacno 31.000 vise nego sto sam ja presao... ;D Paaaa...trudim se! Više se i ne isplati! ;D ;D ;D Nego, iskustvo je i kad znaš koje su ti slabe tačke, pa ih izbegavaš i radiš na njima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano Januar 19, 2010 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Za 3 godine 105.000 TTR600 26.000 R1200GS 33.000 K1200R 10.000 R1200GS ADV 18.000 F800GS 18.000 i jos ucim ;D Taksiras? Jel to za tri godine...? ;D ;D ;D Aha ;D ;D ;D Ti nisi bas u vinklu skroz... ;D ;D ;D ;D Sta je pisac hteo da kaze ?? Na majstorskom jeziku znaci: ti bas nisi normalan... ;D ;D ;D U pozitivnom smislu... ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4789 Napisano Januar 19, 2010 Ne silazi, 5560 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Tomos automatic12-14 godine xy km Guzzi V 35 15000km Suzuki Katana 650 2000km TDM 850 30000km Strom 1000 25000km UKUPNO 72000km+ Covek se uci dok je ziv! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano Januar 19, 2010 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan U ovoj temi se osecam kao pre 16 godina, kad sam imao par hiljada pod guzicom... ;D ;D ;D Posto sad imam toliko na motoru... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...