Jump to content

Moto Zajednica

Tomos motori

Recommended Posts

• Hard Enduro, 1532 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01'

Ajde ljudi sta se se uspavali kako napreduju radovi?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 223 postova

Izvinjavam se zbog off-a,ne bih da otvaram novu temu...

Hitno mi je potreban service manual za Kolibri APN4,1977.god...Guglao sam i nisam nista nasao.Moze li neki link ili pdf?

Hvala!!!

• Drug član, 1702 postova

Izvinjavam se zbog off-a,ne bih da otvaram novu temu...

Hitno mi je potreban service manual za Kolibri APN4,1977.god...Guglao sam i nisam nista nasao.Moze li neki link ili pdf?

Hvala!!!

Ne znam gde bi mogao naci,ali mogu ti mozda ovako pomoci,reci ovde ili na pm sta te muci...

Valjda peta brzina?  Postoje caure na obe piramide,koje dolaze umesto zupcanika pete brzine,one se izvade i umesto njih idu zupcanici,njih kupis nove ili polovne,novi su skupi...   A zazor se proveri tako sto sklopis blokove sa menjacem,pa pomeranjem osovina utvrdis zazore,taj menjac trpi bas velike,ali pozeljno je da budu sto manji...  Obavezno staviti dihtung kad to radis...  

Mislim da imam zupcanike za petu ako ti trebaju...

Spam:

Sesta... ;)

Budzim nesto ovo moje novo bicikleto...

Da sad ne idem u neku teoriju,ravan put,moze to APN...Na nekom holandskom sajtu sam nesto pronasao...Videcu sutra da li je upotrebljivo...

Sesta ti ne treba dok ne uradis masinu dobro... Mada mislim da prenosni odnos ostaje kao u sadasnjoj petoj,samo se zbog elasticnosti radi to...

Neko je prodavao gotove menjace,pogledaj na tomos srbija forumu. Mora i birac da se prepravlja,da pravis sam kosta mnogo,a neces dobiti nista....  Sta si do sada uradio sa masinom kad to radis?

He,he...Nista!!!

Za birac nije problem,ima se cime,ali je zato odredjivanje konacnih dimenzija `menjackog sklopa`potencijalna muka...Ne radi se o ublazavanju  `skokova`izmedju brzina,vec o izvlacenju max brzine na ustrb snage,bez da se menja original odnos pogonskog i gonjenog lancanika...

Kad sam rekao ima se cime,mislio sam na tehnicki,a ne finansijiski momenat...

• Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01'

Svaka cast za auspuh :P

Dali neko zna zasto mi po drugi put odlaze lezajevi na klipnjaci nisam preso ni postenih 500km opet su poceli da tresu otvorio i potvrdio dok sam stavljao 4% nije bilo nista a kad sam stavio 3% to se desilo stavio sam sintetiku a ranije je isao na 3.5% onog najgoreg mineralnog i nije se to desavalo.

Aj ako ima neko ideju ja sumnjam da mi se napraio tanak sloj tog loseg ulja na dnu rezervoara jer sam stavljao celu zimu 5%.

Da napomenem stavljeni su iglicasti lezajevi L klip i razbusen je 39.5 jedina promena od kad sam ga kupio je daj L klip i ti iglicasti lezajevi sve odtalo je isto mozda zbog vece kompresije?

I dali je moguce da motor ide slabije ako mi je uletela neka losa radilica posto je pre generalne jesenas isao ko lud a od tad znatno slabije.

Menjaj majstora koji je sklapao radilicu.  Ja sam od generalne potrosio oko 25 litara goriva,bez ikakvog razradjivanjaznaci oko 1000 km,odma 2 % sintetike. Nema nikakvi problema

Taj odavno ne radi a odlucio sam da od sad sam popravljam motor zajebi majstorska posla ovako znam sta sam uradio a i tomos nije svajcarski sat pa da ne znam da ga sklopim jedino mi je stelovanje paljenja problem sve ostalo znam jednom sam ga otvarao tako da nema iznenadjenja ali trenutno je pod nekom garancijom pa cu da smaram majstora da mi to sredi jbg danas je oskudacija skupe pare a za tu radilicu nije ovaj zadnji majstor menajo nego onaj pre njegao a on nazalaost ne radi.

Kakva je razlika izmedju atx i apn radilice da li ima nekih posledica na kranji brzinu?

• Svrati ponekad, 167 postova
  • Motocikl: CRF 450

iste su radilice apn,bt,atx,t14,t15, mala razlika imau a klipnjaci....gornja bolcna...apn ima fi 10bolcnu a 15ka fi 12..

Jel sam lud ili mi se cini da nesto zesce ne valja koliko atx sa apn-ovim cilondrom razbusenim na 39.5 treba da ide tj ima krajnju brzinu?

• Svrati ponekad, 482 postova
  • Motocikl: DR 650, CF MT 450

vracam se ja iz skole i ulica sva u rupama tvoj zeleznik radicu :) razdrma se ceo jadan :) ispala mi kapica sza svecice nima video pola sta sam se nervirao ma uzeo sam retrovizor od drugara od librey nestoi lose kolika je cena za bt ?

Ja sad imam 39.5 L klip i ide oko 75 malo vise,provereno sa dosta motora...  Samo sto je karb delorto 14mm,i sa njim je potrosnja oko 2.5l,nikad preko...

Ja imam bing karb nisam siguran koji promer isao je on 60 kad sam ga uzeo sa dvocom od jesan ide 50 i nece preko posle one generalne :( samo sto je na neobjasnjiv nacin dobio snagu uzbrdo tero sam ga uvej u 4-5

Retrovizor ti je 450 din nego sto nisi svrtaio do mene :P

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja