GhostMile 4614 Napisano Decembar 22, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dakle nakon nesto vise od godinu dana, prvi put sam oprao moju textilnu jaknu sa H2Out membranom. (jbga, s ledja je ostala crvena, a od napred crna ;D ) Do dana danasnjeg nije pustala ni kap ni kroz sat vremena najljuceg pljuska, a sta ce posle ovog pranja biti je pitanje. Naime, ja sam se cijelo popodne mucio, peruci je rucno, pazljivo, ali bez rezultata. Onda sam je ostavio da se preko noci kiseli u Arielu za 15 C ( neki ljuti) i ustanem se ujutro, kad jakna na vjesalici, susi se, cista k'o suza, a moja zena s osmjehom kaze: "sredila sam ti ja to" (ubacila u masinu) ;D Sad se brinem da oni protektori unutra nisu pocijepali membranu u tumbanju ili boga pitaj sta. Cuo sam da posle pranje stvari vise nisu iste. Ima neko iskustva s ovim? poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Decembar 22, 2009 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Povadis ptrotektore, i u masinu na 40, godinama sam tako prao..... Nisam nikad primetio nista cudno!! Prepostavljam da mislis da ce da izgubi svojstva, imas unutra oznaku da li sme masinsko pranje i koliko stepeni!!! A jos nesto, OMEKSIVAC NIKAKO!!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Decembar 22, 2009 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Bilo je dosta reci o tome na forumu. Jakna ide u masinu bez problema, naravno bez protektora. Kako kaze rboban omeksivac nikako a i taj Ariel ti je bio greska. Naravno i bez centrifuge. Za 10 eur imas specijalne sampone za pranje odece sa membranama, i moze da izvuces 5 pranja, ako ne i vise, po tri predmeta, tako da te prasak za pranje jednog odevnog predmeta sa membranom izadje oko 66 centi ;D pa je glupo za tu lovu rizikovati bilo sta http://www.mammut.ch/en/apparel_care.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Decembar 22, 2009 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam sve moje textilne jakne koje sam imao do sada prao u vesmasini, ne vadeci protektore, na 30C sa samponom za kosu (obicnim) i super su bile oprane,a zadrzale su iste karakteristike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zli 412 Napisano Decembar 22, 2009 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Finger deep within the borderline. Motocikl: Yamaha FZS 1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan a ja sam se zaebo do koske sto sam jaknu stavio u masinu i prao BONUX praskom,sto ih bonusnih vukova ganjalo...umalo nisam dobio drugu boju jakne... kad tad nisam rikno... ;D ;D p.s.stvarno ne znam sta mi bi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 22, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sigurno bih povadio protektore, da sam se odlucio za masinu, ali nisam stigao... Zasto ne Ariel? (U pitanju je bio onaj Ariel Color Gel bi-turbo) Sledeci put kupujem crnu .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zli 412 Napisano Decembar 22, 2009 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Finger deep within the borderline. Motocikl: Yamaha FZS 1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan e da,moj savet ako se vec koristi nenamensko sredstvo,postoje oni tecni praskovi ,bem li ga deterdzenti,ima posebno za crnu garderobu jedan komad... pa lagano u kadicu,pa rucice ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Decembar 22, 2009 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Za gel ne znam... Bitno je da nije prasak... Kupi lepo specijalni prasak za membrane, nije skupo a i kod tebe tu ima to na svakom cosku, u Perry-ju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kobaja 269 Napisano Decembar 22, 2009 Svrati ponekad, 434 postova Lokacija: Sremska Mitrovica / Nemacka Motocikl: Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Povadim protektore,odnesem u hemisku cistionicu platim malo vise od 10 Evra i resen problem ;D Uvek mi je nova jakna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Decembar 22, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan jelte GhostMile, ima li stvarno neka etiketa unutra? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 22, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Za gel ne znam... Bitno je da nije prasak... Kupi lepo specijalni prasak za membrane, nije skupo a i kod tebe tu ima to na svakom cosku, u Perry-ju Sad priupitah onako sa strane zhenicu i rece mi "naravno da sam koristila prasak" ;D :-[ jelte GhostMile, ima li stvarno neka etiketa unutra? ;D Evo sad procitah: 30 C - rucno pranje i naravno one ostale: ne sushi, ne tumbaj i to.... Ne pise nista za masinu, prasak, protektore....Aljkavi ovi iz Spidi-a Trebao je naslov ove teme da bude: Hocu da operem jaknu but jbga... Bi' ce jakni, samo da smo zivi i zdravi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
komaNS 338 Napisano Decembar 22, 2009 Svrati ponekad, 366 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: Nema :,-( Prijavi odgovor kao problematičan GhostMile ako ti je za utehu i ja sam moju malko us..o ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Decembar 22, 2009 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan U masinu sa sve protektorima koji su gumirani, i nikad nista. Goratex se vadi i njega na ruke malo ptrotrljam, jer mi izgleda previse nezno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1947 Napisano Decembar 22, 2009 Vlasnik sajta, 5373 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Ako je kod pranja problem sto se gubi impregnacija, jel neko isprobao onaj sprej u Louisu za to? Ja sam ga kupio, ali nisam imao prilike da ga upotrebim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5998 Napisano Decembar 22, 2009 Svakom po zasluzi, 12426 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Scuba mi je skoro pričao baš za taj sprej pa ga pitaj? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Decembar 22, 2009 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Za jakne sa Goretexom ili slicnom membranom se ne koristi sprej za impregnaciju vec sprej koji se zove water repilant, tj odbija vodu... Tim sprejom se postize onaj efekat, kada se voda samo sliva niz jaknu, tj ostaje onako u kapljicama... Kada se jakna zaprlja taj efekat slabi... Pranjem se taj efekat poboljsava, ali se na svako drugo ili trece pranje preporucuje upotreba takvog spreja... Sprej za impregnaciju od propusnog platna pravi nepropusno, a to vam za gore tex nije potrebno, samo cete smanjiti moc disanja, za koju ste na kraju dali tu silnu lovu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1947 Napisano Decembar 23, 2009 Vlasnik sajta, 5373 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Da, ja bas i mislim na takav sprej i na takvu impregnaciju, tj. sprej koji se prska na jaknu sa spoljne strane, da bi se odbila voda sa jakne. Impregnacija valjda i jeste postupak obrade materijala tako da mu se smanji njena propusnost tecnosti, tj. na engleskom liquid-repellent impregnation. To ne bi trebalo da ima puno veze sa tim dal jakna ima gorotex membranu, zato sto gorotex membrana sprecava da voda dopre do vas kroz tu samu membranu, a takav sprej koji ima ulogu da koliko-toliko 'impregnira' spoljasnjost vase jakne pomaze da taj spoljasnji sloj odbije sto je vise moguce vode... Naravno da ne moze da se uradi prava impregnacija obicnim sprejem. Bas zbog umanjenja tog efekta pranjem sam i postavio pitanje takvog spreja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 23, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sad tek upratih kako se Dane razumije u lokalne trgovacke lance.... Elem, svratit cu do Perry-a da vidim sta jos imaju od moto opreme, posto tamo kupujem one termo majice i to... ;D (za neupucene Perry je prodavnica sportske opreme) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17674 Napisano Decembar 23, 2009 Integrisan, 8365 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da, ja bas i mislim na takav sprej i na takvu impregnaciju, tj. sprej koji se prska na jaknu sa spoljne strane, da bi se odbila voda sa jakne. Impregnacija valjda i jeste postupak obrade materijala tako da mu se smanji njena propusnost tecnosti, tj. na engleskom liquid-repellent impregnation. To ne bi trebalo da ima puno veze sa tim dal jakna ima gorotex membranu, zato sto gorotex membrana sprecava da voda dopre do vas kroz tu samu membranu, a takav sprej koji ima ulogu da koliko-toliko 'impregnira' spoljasnjost vase jakne pomaze da taj spoljasnji sloj odbije sto je vise moguce vode... Naravno da ne moze da se uradi prava impregnacija obicnim sprejem. Bas zbog umanjenja tog efekta pranjem sam i postavio pitanje takvog spreja. Osim toga, goratex omogucava i da tvoje telo "dise", tj. znoj isparava i ne zadrzava se ispod jakne. Ovo je fenomenalna stvar. U tom smislu sprej za impregnaciju onemogucava ovu drugu, mozda jos vazniju funkciju goratex materijala (uz vodonepropusnost). Genijalna materijal. Inace, zaiste ne treba prati u masini goratex membrane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Decembar 23, 2009 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan @Pablo Oprao jaknu i pantalone tečnim deterdžentom na 40C, isprao iz više voda bez omekšivača, osušio potpuno i preprskao sprejOm iz Louisa. Pali, radi, ide. Kisnuo više puta posle toga i ostao suv ko barut. Voda klizi sa jakne i pantalona. Za sad je ok. sprej nije izgubio dejstvo ni posle godinu dana od pranja (ne pitaj našta mi liči jakna posle godinu dana ;D ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Decembar 24, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Mozel li ovde neko da postavi Louis kod za taj sprej? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Decembar 24, 2009 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mozel li ovde neko da postavi Louis kod za taj sprej? http://www.louis.de/_308ee5ce427a0ec06509a0efd71a95309e/index.php?topic=searchlist&article_context=searchlist&searchterm=Textilimpr%E4gnierer Ako nece iz prve da uloguje, zatvoriti stranicu, pa ponoviti logovanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Decembar 24, 2009 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan za IMPREGNACIJU 10004347 10038899 za PRANJE 10004348 10038897 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Decembar 24, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko od lokalnih dilera ovaj 10004347 na stanju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Decembar 24, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Bajkeri ne peru jakne ;D :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...