Dzigorius 134 Napisano Decembar 12, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Pa to i kazem,nije bezbedan auto ali ipak koci,ne vidim sto ne bi ukocio i motor od max 300 kg Koci ce bez ikakve frke....samo da se precizno urada i moze...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6430 Napisano Decembar 13, 2009 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Što zarđaju za dan ništa strašno,daš gas i prikočiš oni se očiste .... Pa tako nesto i ja kontam. Ja se ne bih igrao sa tim. Ako nemas para da zamenis disk na motoru, nadji drugi hobi. Em ti mozes da nastradas zbog ustede od 100tinjak evra, em nekog mozes da ubijes zbog te ustede. Sto da me pokosi negde neko kome je pukao pravljeni disk jer nije hteo da kupi original zbog ustede od 100e Daj molim te,mozda se ti kreces u takvom krugu ljudi gde svi kupuju nove delove.Iznenadio bi se kad bi video sta sve ljudi prave i za motore i za automobile.Pa moj komsija je specijalista za ispravljanje slupanih automobila(i to bas slupanih).tu se bre auto sece na pola (ako ne moze da se sredi) i od dva se pravi jedan. jos nisam cuo da je neko izgino' jer mu se takav auto "razvario"(kakav izraz ;D ) Prvo ne mesaj babe i zabe. Drugo, jedna vikend voznja kosta 50e. Pricam o voznji, ne o vozikanju do prvog sela. Ne odes na voznju dva vikenda i imas disk, sto bi rizikovao glavu, stvarno ne razumem. Disk na autu od 1000kg ima 10mm, ima ih dva plus na zadnjim tockovima. Znaci jedan disk koci manje od 500kg, a vise je nego duplo deblji od diska na motoru. Ako i pukne jedan disk, ostaju jos 3 tocka koja koce, ako pukne disk na motoru, cime cete ukociti ? Zadnjim tesko.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Decembar 13, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Prijatelju nemoj preterivati u poredjenju.............kocio sam i bez plocica kocionim klipovima a vozio sam se u autu gde se sve raspalo i usao sam u servis na amortizeru bez dobosa u Mini Morisu..ali bukvalno to ni u filmu nisam video....... Kazes da je jedan dan voznje 50e.........reci mi koliko si se dana vozio ove godine.........je sam se vozio najmanje 100 dana oces da kazes da sam potrosio 5000E za tu voznju??????????????? Znam ja da treba i pojest i popiti i konja napojiti..........ali netrosi se svaki dan 50e na voznju.......malo si preterao...ja bi voleo da trosim 50 e po voznji to mi bas pristojno zvuci.........ali ako ja spalim 200km za jedan dan po Fruskoj G. i okolini veruj da cu za benzin dati 10 i za hranu 10e...obaska sto ja a i moji enduro prijatelji svi manje vise imamo vikendice po F.G. pa je to jos jeftinije.......dzabe smestaj...rostiljcic i te fore.... Ako decko nema i nezeli da odvoji novac za disk.......to neznaci da se to NEmoze napraviti.........ja sam mehanicar a nas je ovde u Srbiji nevolja naterala da se dovijamo na razne nacine.............najlakse je tvoje resenje kupis novo i stavis ( i jeste najbolje ) ali nemogu to bas svi a neki ni ne zele........ Ja postujem dobar budz ima 3 vrste budz......... imas los budz ( ne nevalja ili se odma raspadne ) imas dobar budz ( kad radi kako treba ) i odlican budz...radi bolje od fabrickog resenja ( ima i toga ) Ovo sto decko hoce da napravi nije nikakva inovacija i nasi majstori prave to ko 2 i 2........ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 624 Napisano Decembar 13, 2009 drkadzija, 1227 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Činjenica je da svaka ozbiljnija tura košta 50-ak eura po danu , dokazao sam to sebi više puta.Takodje je činjenica da se oko grda sa manjom kilometražom stvar može i završiti sa 30ak eura. Ali, budženje kočnica to mi ipak neide u glavu. Ako imaš za sve ostalo na ovom ne treba štedeti. Dali se disk može napraviti kvalitetno u kućnoj radinosti? verovatno može ali samo fixni a ne i plivajući i pitanje je koliko će to da košta....Nov disk za motor momka koji je započeo temu može da se nadje za 100ak eura na keca, verovatno se od te cifre može odbiti još 20-30 eura ako se malo potrudiš sa pretragom, dali je 70-100e vredno eventualne lomljave?????? Disk proizvesti nije nuklearna fizika, ali se verovatno ne isplati za 1-5 komada i zato ima je cena takva kakva jeste, jer se nadam da se razumemo da se diskovi za automobile proizvode i prodaju u mnogo većem procentu nego za motore pa su samim tim i mnogo jeftiniji......... Neko je spominjao lepljene pločice, prijatelj je u vrhuncu nemaštine i želje za vožnjom stavio na ZXR-a lepoljne pločice pa se zamalo slomatao na drugom ozbiljnijem kočenju kad su se pločice zastaklile i prestale da imaju gripa, i sav kmentar je bio kad se napokon zaustavio da kad stisneš kočnicu motor ide još brže..........to samo potvrdjuje teoriju da se sa kočnicama, gumama i lancem NE IGRA. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1039 Napisano Decembar 13, 2009 Drug član, 3001 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Činjenica je da svaka ozbiljnija tura košta 50-ak eura po danu , dokazao sam to sebi više puta.Takodje je činjenica da se oko grda sa manjom kilometražom stvar može i završiti sa 30ak eura. Ali, budženje kočnica to mi ipak neide u glavu. Ako imaš za sve ostalo na ovom ne treba štedeti. Dali se disk može napraviti kvalitetno u kućnoj radinosti? verovatno može ali samo fixni a ne i plivajući i pitanje je koliko će to da košta....Nov disk za motor momka koji je započeo temu može da se nadje za 100ak eura na keca, verovatno se od te cifre može odbiti još 20-30 eura ako se malo potrudiš sa pretragom, dali je 70-100e vredno eventualne lomljave?????? Disk proizvesti nije nuklearna fizika, ali se verovatno ne isplati za 1-5 komada i zato ima je cena takva kakva jeste, jer se nadam da se razumemo da se diskovi za automobile proizvode i prodaju u mnogo većem procentu nego za motore pa su samim tim i mnogo jeftiniji......... Neko je spominjao lepljene pločice, prijatelj je u vrhuncu nemaštine i želje za vožnjom stavio na ZXR-a lepoljne pločice pa se zamalo slomatao na drugom ozbiljnijem kočenju kad su se pločice zastaklile i prestale da imaju gripa, i sav kmentar je bio kad se napokon zaustavio da kad stisneš kočnicu motor ide još brže..........to samo potvrdjuje teoriju da se sa kočnicama, gumama i lancem NE IGRA. +1 Na motoru se nicim NE igra!!! To je igra sa ZIVOTOM!!!!! Pucao mi je NOV lanac, odlepio sam NOVU NISSIN plocicu..... A o BUDJEVINAMA da ne pricam!!!!!! Ako nemas, PARKIRAS!! Skupi se para, pa vozis.... Tako i za opremu!!!!!! Ja sam tu skolu platio, nemojte i VI!!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5034 Napisano Decembar 13, 2009 Drug član, 1888 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Prva Petoletka, Zastava, Utva nemaju veze sa majstorom koji pravi delove u šupi/garazi, u srvari jedino zajednicko im je to da se nalaze u Srbiji. To kakvu tehnologiju te fabrike poseduju a bogami i znanje izlisno je pricati A Lalajko je bas pogodio,ne mogu se napraviti isto, jer nemaju ni materijal ni alat ni znanje, odnosno mogu se nabrojati na prste koji imaju, ali to i kosta. Taj disk ce kociti i najverovatnije nece puci(ako je napravljen kako treba) ali zato na efikasnost treba da se zaboravi, ja bogami za koji metar kraceg zaustavnog puta bih dao 200 sigurno A da ne pricamo ako se nesto sa ozbiljnijim posledicama desi, pa radili bi i on(ako ostane ziv) i cela njegova porodica ceo zivot samo za taj disk koji je mogao to da spreci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6430 Napisano Decembar 13, 2009 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Kazes da je jedan dan voznje 50e.........reci mi koliko si se dana vozio ove godine.........je sam se vozio najmanje 100 dana oces da kazes da sam potrosio 5000E za tu voznju??????????????? Znam ja da treba i pojest i popiti i konja napojiti..........ali netrosi se svaki dan 50e na voznju.......malo si preterao...ja bi voleo da trosim 50 e po voznji to mi bas pristojno zvuci.........ali ako ja spalim 200km za jedan dan po Fruskoj G. i okolini veruj da cu za benzin dati 10 i za hranu 10e...obaska sto ja a i moji enduro prijatelji svi manje vise imamo vikendice po F.G. pa je to jos jeftinije.......dzabe smestaj...rostiljcic i te fore.... Ja sam napisao vikend voznja, sto znaci odes negde 200-300-400 km, prespavas i sutra se vratis kuci. Koliko god da sam stedeo, cifra se uvek vrti oko 50e. A uopste nisam konformista, spavam u satoru kad god je moguce i jedem pastetu i sendvice (mozda jedan obrok u kafani ponekad). Dnevne voznje naravno da manje kostaju. Ja postujem dobar budz ima 3 vrste budz......... imas los budz ( ne nevalja ili se odma raspadne ) imas dobar budz ( kad radi kako treba ) i odlican budz...radi bolje od fabrickog resenja ( ima i toga ) Ovde se slazemo u potpunosti, samo sto stanjiti disk za auto nikako nije dobar budz. Ja prvi budzim sve sto mogu, ali imam granicu gde treba, a gde ne treba da se ustedi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Decembar 13, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Opet da naglasim: sve ovo sto pominjete od diskova za 70-100e je nemacka ili francuska MALA PRIVREDA! I njima je verovatno neko nekad rekao nemojte se zezati sa tim... pa ipak. Izgleda da smo im mi dobro trziste E, kad je nemacka mala privreda u pitanju to je OK ali kad bi to bila nasa, vec ne valja. Ako se materijal za disk nabavlja gde ga nabavljaju i Nemci, ako se koriste iste masine i tehnologija izrade, zasto se ne bi kod nas proizvodili doskovi? O obradjivanim automobilskim diskovima prepravljanim za motore vise ne razgovaramo, to smo rascistili. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1039 Napisano Decembar 13, 2009 Drug član, 3001 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Podrzavam NASE!!!! Naravno u slucaju da neko ozbiljno pristupi tematici, da ZNA sta radi i ima materijal i TEHNOLOGIJU!!! Prijavljujem se i za TEST VOZACA!!! ;D 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 144 Napisano Decembar 13, 2009 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan @ stampar Potpuno stoji to o unistenim firmama , prva petoletka , lola , utva.........sta je tu je . Problem je razluciti majstora ( da uradi , napravi ) od "majstora" ( da samo naplati ) pa su ovakvi forumi pravo mesto za reklamu i jednih i drugih , odnosno edukaciju onih kojima ne smeta da isprajlaju ruke i da nesto sami urade. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 144 Napisano Decembar 13, 2009 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Zavarena klipnjaca danas nije neki bauk , ali pre cetrdesetak godina... svaka cast majstoru , verovatno je morao da demontira klipnjacu sa radilice .... moralo se nije bilo rez. delova. Mom caletu propisa gusani kotao za centralno , i to ledjni deo, ne mozes da izbacis rebro, nadje odlicnog varioca dobijao nagrade na takmicenjima varioca mucio se covek par dana ne vredi pisa i na hladno los odlivak tanak zid. Ne znam kako za to sazna lokalni majstor Micca daj to ovamo posle dva dana vrati , montiramo drzi i dan danas. Kako bre majstor Micco? Zalozio veliku vatru u dvoristu zagrejao komd do vrelog , zavario na vrelo i zatrpao pepelom i ostavio jedan dan da se ohladi Mogli bi da otvorimo temu razne majstorske carolije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mladja79 21 Napisano Decembar 13, 2009 U prolazu, 93 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Trenutno na 4 tocka Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno me čudi da niko od ljudi koji učestvuju u diskusiji i imaju različita mišljenja nije pokušao da napravi disk ili bar zna da je neko to radio.Ja ću da pokušam i dalje sam ubeđen kao što kažu mnogi da je to izvodljivo.Ne treba budžiti nešto ali ako se to odradi od materijala koji je predviđen za to a za cenu jednog originalnog diska kupiš materijal za izradu 10 diskova računica je prosta.A što se tiče komentara ko nema...ne treba da vozi motor to je suvišno.U situaciji kao što sam ja gde privređujem samo ja sa ženom i dvoje dece,podstanar uz to pravim kuću a ipak pređem 6-7000 km godišnje svaka opravdana ušteda je opravdana.Verujem slično je mnogima,i naravno oni to opravdavaju a razumem i one kojima je to mnogo cimanja za tako malo para(blago njima). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darinjo 3 Napisano Decembar 13, 2009 Svrati ponekad, 189 postova Lokacija: Sremski Karlovci Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice zezanja tipa napravi sam ja sam za. Napravio sam rol bar i zastitu stapova na viljusci od prasine. Ali diskove??? U pravu je onaj koji kaze da je sve to covek napravio, ali nije vise u pitanju i samo umece vec i tehnologija, alati, materijali...i ne moze se na motoru budziti. Onda vozis kao ja r4 gtl i budzi. Najgore sto moze da se desi je da stanes a sa motora padas. Doduse ja ne budzim ni r4. @Dzigorius Citam sta pises covece i ne mogu da verujem. Da ti nacrtam: covek kaze voznja DUZA 50e (verovatno duza od NS do venca i nazad). On ti kaze: gorivo, klopa, amortizacija, a i platio si valjda taj motor a to nesto kosta i posle nekog vremena ces ga prodati jeftinije. Jedino ako si ga dobio i to ne racunas. Tako je kod proste matematike 2+2. A za auto. Pa ako ti i zariba kocnica u voznji i cak zapalis tocak - staces. A ako ti zariba ili ne zakoci prednji tocak (pa i zadnji) ti PADAS. A to je reazlicito. Mislis? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Decembar 13, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan A što se tiče komentara ko nema...ne treba da vozi motor to je suvišno. u potpunosti se slazem sa citiranim... što se tiče teme nemam znanja da bi imao stav na konto toga. Pod uslovom da ne utiče na sigurnost ja sam za "pimpovanje" (oće sad da mi neko kaže da ako nemam za "orginal" scotoiler trebam da ostavim motor pored kuće a da varijante koje su neke kolege napravile za jednu crvenu ništa ne valjaju). Naravno da su kočnice najbitniji segment motora i pod uslovom da nije moguće napraviti disk koji će biti na zadovoljavajućem nivou za značajno manju cifru (ako je razlika 20-30% to ne vredi). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 144 Napisano Decembar 13, 2009 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Stavarno je zeznuta tema , da meni to treba verovatno bih sebi napravio , ali drugom SIGURNO ne bih , nisam cuo da je neko to uradio , verovatno iz opravdanog straha rizik je prevelik ( da se ne uradi kako treba ). Zamisli da se desi da kupis neke nou nejm aftermarket plocice i da zbog plocica ili zbog nekog sestog razloga blokira takav disk. Od kada sam imao ozbiljan udes , mada kolima , i vido kakve je to posredne posledice imalo po moje bliznje , od tada se drugacije ponasam. Predlozicu ti nesto. Ako se niko ne javi da je to uspesno odradio zaboravi tu ideju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dutchman 114 Napisano Decembar 15, 2009 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan ko mi padne shaka neki od lade sjeban ja cu za ovog mog kineza da napravim iako mi netreba chisto da vidim jel radi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1302 Napisano Decembar 15, 2009 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan ja sam u potrazi za autom donorom koji ce da da disk, pa javljam sta je bilo...mislim kao i Stampar da ce takav disk biti bolji od ovog kineskog (ni sam ne znam kako se iskrivio, sad koci na redove), nije neka cifra oko 40tak evrodinara je nov al kineski, e pa sad pravim, probam vidim, javim ako valja ostaje, ako ne valja, menjam na prolece sa fabrickim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
md 3 Napisano Decembar 15, 2009 In memoriam, 69 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: GS850G Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pravio diskove za svoj motor.Fabricki su bili liveni,nitnama spojeni za aluminijumski nosac pa tako u sklopu obradjeni i centrirani na strugu.Debljina-4mm.Nitne imaju ulogu da kompenzuju sirenje livenog materijala pri zagrevanju kod kocenja.Nije lose pre nitovanja novog diska(napravljenog od automobilskog)da se makar pocinkuje,jos bolje hromira,tako da ce rdjati samo deo po kome deluje plocica.Preporucljivo je da se disk fino obrusi kod nekog pedantnog brusaca pre zastitne obrade(hromiranja) da bi se izbeglo"lelujanje" diska posle nitovanja,a sve zbog nemogucnosti naknadne obrade na strugu.Dobro razmisli pre svake dorade-prerade na vozilu,sagledaj sve prednosti i mane sklopa koji rekonstruises,nikad ne pozuruj sebe u odluci.Podrzavam sve radnje,ali samo pametno i korak po korak.Nadam se da sam bar malo pomogao u razmisljanju.Pozdrav svima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Decembar 15, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Dajte dimenzije diskova koji vam trebaju,imam nekih trosnih,a na motorima su dosta tanji pa bi mogli da se isoriste?... A i mogu da nadjem ako nemam ja, pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Decembar 15, 2009 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Mali off. Drugaru je propao lanac na svom Kavasakiju Z 250 i zamenio ga je sa lancem iz fabrike Filip Kljajic. Samo odneo i reko daj da vidim koje sve imate na lageru. Nashao identichan tom i evo i dalje mu shljaka. Chlan nasheg foruma. Vojakis. Mogu nashi da naprave SHTA OCESH. Samo kad oce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mladja79 21 Napisano Decembar 15, 2009 U prolazu, 93 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Trenutno na 4 tocka Prijavi odgovor kao problematičan Drugar mi je našao gde da se izradi disk,pošalješ nacrt diska koji želiš a možeš da budeš i malo kreativan jer rade na vaserdžetu,oni ti iseku i pošalju i nebi trebalo da košta više od dvadesetak eura.Trenutno je problem što imaju debljinu samo od 3 mm a to je tanko,naime materijal je neka legura,ne korodira i u stvari ima istu oznaku kvaliteta čelika kao i neki fabrički disk koga je drugar našao na netu.I čim nabave debljinu od 4 mm ja ću da naručim pa se javljam.Još nešto,taj materijal je brušen tako da mu verovatno neće biti potrebna dodatna obrada. I samo napred sa preradom auto diskova i to ima da radi posao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 11 Napisano Decembar 16, 2009 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan Mali off. Drugaru je propao lanac na svom Kavasakiju Z 250 i zamenio ga je sa lancem iz fabrike Filip Kljajic. Samo odneo i reko daj da vidim koje sve imate na lageru. Nashao identichan tom i evo i dalje mu shljaka. Chlan nasheg foruma. Vojakis. Mogu nashi da naprave SHTA OCESH. Samo kad oce. Kad vec pomenu lanac,drugar vec drugu sezonu vozi Suzuki GS 750e na lanac koji se prodaje na metar,mislim da je SKF-ov,a mozda je i Filip KLjajic,nisam siguran,inace kostao mozda oko 1000 dinara,inace za njegov motor su lanac i lancanici oko 200 evra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
md 3 Napisano Decembar 16, 2009 In memoriam, 69 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: GS850G Prijavi odgovor kao problematičan Pouzdano znam da je fabrika Filip Kljajic svojevremeno izradjivala za firmu kawasaki lance za prvu ugradnju.Imala je u ponudi i "matrix" lance.Kasnije posao pokvarili "kravatasi".Licno sam video uzorke koji su u magacinu dugo vramana skupljali prasinu.Prodali ih sa gomilom otpadnog gvozdja osobi X,a za ostale nedodiirljivo.A ta GS?Da nije Oliverov?Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 11 Napisano Decembar 16, 2009 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan Taj je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1039 Napisano Decembar 17, 2009 Drug član, 3001 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Pouzdano znam da je fabrika Filip Kljajic svojevremeno izradjivala za firmu kawasaki lance za prvu ugradnju.Imala je u ponudi i "matrix" lance.Kasnije posao pokvarili "kravatasi".Licno sam video uzorke koji su u magacinu dugo vramana skupljali prasinu.Prodali ih sa gomilom otpadnog gvozdja osobi X,a za ostale nedodiirljivo.A ta GS?Da nije Oliverov?Pozdrav. Pa kako to...? Za Kawasaki a ?Pa zar to ne prave isključivo u dalekom Japanu nekom xyytzart tehnologijom nedostupnom ostalom delu sveta pa zato i košta toliko papreno...??Al' to su lanci...a mi pričasmo o diskovima... ;D ;D ;D...diskove SIGURNO prave isključivo japanci ... ;D ;D ;D Video sam ja šta oni prave...i KAKO naprave...!! Nije u pitanje SVEMIRSKA tehnologija, vec ISKUSTVO i znanje, KVALITET materijala i obrade, KONTROLA krajnjeg proizvoda, RAZVOJ i testiranja.... To svugde kosta, pa i KOD NAS!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...