Jump to content

Moto Zajednica

Upozorenje onima koji planiraju da kupuju motore u inostranstvu

Recommended Posts

• drkadzija, 1225 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Nakon subotnje vožnje Caponordom do BG i oduševljenja istim krenem da tragam po netu za primerkom za sebe.

Na sajtu www.ukbike.com nadjem izuzetno povoljan primerak i vijanje može da počne, kontaktiraj čoveka i sl. Već u prvi mah sam bio 99% siguran da je neka prevara po strani ali ajd da vidim. Nakon mailova prodavca da treba da mu se uplate pare na račun kojem se ne može ući u trag i priče kako su mu papiri spakovani za slanje sa motorom u kutiji sam već bio 100% siguran da se radi o prevari, ali ajd da ga iscimamo do kraja i pošaljemo mu mail kako živimo 10-ak mila od njega i da bi došli da vidimo motorcikl, naravno na taj mail više nije odgovarao.

Zašto vam ovo sve pišem , iz prostog razloga što čitam da sad mnogi planiraju da idu preko po motore i opremu, kao tamo je sve džabe. Nažalost džabe nema ni kod babe , i sve te extra ponude su najčešće prevare raznih vrsta od motora koji nisu godište koje ste platili (što je u neku ruku najmanji problem), do motora koji imaju"mali problem sa strujom" pa zato ne pale, a ispostavi se da im npr. fali klip kao u slučaju jednog mog prijatelja, ili naprosto nisu u stanju koje iole zadovoljava minimum očekivanog.

Niko da se razumemo nije voljan motor prodavati u bescenje jer je to svuda vredna stvar i prave povoljne prilike su zaista retke......

Evo kako je oglas izgledao za nauk. 

post-2283-12879058867404_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Motorradfahrer, 1733 postova
  • Motocikl: Race Bike in a Tuxedo

Izvini Grofe, znam da postoje prevaranti, ali ovaj oglas stvarno nije ni za zvanje ni za cimanje.

Sve zajedno sa Arai Tour X kacigom.  ::)

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Grofe, jesi makar prijavio prodavca uredništvu sajta? Verujem da bi oni voleli da znaju za to. Nije im na čast što se kod njih oglašavaju prevaranti...

• ЗЕЉКАМП, 1820 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure

Niko da se razumemo nije voljan motor prodavati u bescenje jer je to svuda vredna stvar i prave povoljne prilike su zaista retke......

Ovo je kljucna recenica. ;)

• Drug član, 1050 postova
  • Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400

pa ko je josh lud da kupuje motor na nevidjeno , ako je poenta bila ushtedeti , mislim da za 300e koliko je dovoz prvo nash chovek odnese pare preuzme papirologiju i doveze i plus ako vidi da je razvaljen zovne te da proveri jel ocesh il necesh ... barem tako rade ljudi koje sam upoznao ... ili sednesh odesh i trazish pa kupish na shta naletish

ovakvih oglasa imash koliko ocesh i na mobile.de je bilo isto mejlovi , nepostojeci telefon prodaje 20 automobila on u engleskoj a kola u shvabiji , shta reci kad mu je tuareg bio 4000e pricham pre krize , nema dzabe tj ima al samo kod nas kad gori, al dzaba to kad ti tad nemash kesha , ja zimus nisam imao da iskeshiram 3500eura za k7 750 bg kupljen u markosu i ode ... chak nisu te pare imali ni ortaci sve koje sam zvao ponuda je vazila za taj dan i caooooo ...

naravouchenije , dok ne vidim nema nishta od kupovine , a oko cene , ja kupujem samo ono za shta imam pare ako nemam a treba mi kupim jeftinije  i cutim

• Zainteresovan, 537 postova
  • Motocikl: 916 SPS; M900;A35 AML Racing

naravouchenije , dok ne vidim nema nishta od kupovine , a oko cene , ja kupujem samo ono za shta imam pare ako nemam a treba mi kupim jeftinije  i cutim

Ovo je osnovni princip kupovine polovnjaka,potpuno si u pravu i ja tako postupam.

• Zainteresovan, 575 postova
  • Motocikl: MS 1000DS, Apeninac

O ovakvim stvarima se vec pisalo ranije,do pre par godina su bile cuvene price sa onim americkim vojnicima koji se vracaju kuci,pa daju navodno motore maltene dzabe....zabava za siroke narodne mase!

P.S. Zasto uopste i gledas ovakve oglase?

• drkadzija, 1225 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Već sam napisao da sam u startu sumnjao na prevaru ali reko ajde da proverim. A temu sam najviše otvorio zbog onih koji kao argument za obaranje cena polovnih motorcikala uzimaju ovakve i slične oglase za reper.

Ili spominju ponude tipa ovog GSX-r K7 od gore za koje verujem da postoje samo u urbanim mitovima, ne kažem da ne postoje ali su zaista vrlo vrlo retke,  a da je sve stvarno ok i da se ne radi o nekoj prevari tipa blizanaca......

• Svrati ponekad, 217 postova

Najbolja varijanta je imati dobru informaciju. Kakva informacija....pa lepa....da se zna otprlike kako se krece vrednost tog vozila na tom i tom podrucju. Kada je nesto par stotina evra jeftinije to je to ali ako je mnooooogoooo jeftino,to je sigurno prevara. Zasto? Pa prosto....nekome ko vozi npr motor tesko da vozi sam,znaci ima drugare motorcikliste, njemu ako je frka sa kesom a motor valja on ce taj motor na brzinu dati ortaku za te pare ili nekom ortaku ortaka i sigurno nece ostaviti oglas.

Druga stvar. Kad god nema telefona na oglasu vec je samo mail...zaobidjite to bez razmisljanja jer taj da je ozbiljan stavio bi tel.

Kako ja radim? Nadjem realan oglas, pozovem coveka, bacim par "udica" pitanja i ako mi se dopadne posaljem (ako) mogu nekoga da pogleda taj motor i ako mi taj neko kaze da valja,sedam na bus i eto me za par sati ili koliko vec. Tako sam rizik smanjii na minimum. Zarad sigurnosti odradim i jos jednu stvar, zapisem par oglasa tu iz blizine i uvek planiram da cu se zadrzati koji dan vise. Tako sam resio ako prvi motor ne valja- uzmem drugi da ne idem praznih ruku.  Ovo pricam kad uzimam za sebe.

I ne savetujem da neko ko ne zna jezik te zemlje i ne snalazi se dobro da ide po motor. Nek plati nekome ko zna a kome moze da veruje i da uziva.

• Drug član, 2999 postova
  • Motocikl: FleXeR

I onda kad stavis ovde Oglas za svoj motor naucnik stavi komentar kako je tvOj motor skup, jer  video na NET-u da ga ima za XXXXe.....

;D ;D ;D

• Svrati ponekad, 217 postova

I onda kad stavis ovde Oglas za svoj motor naucnik stavi komentar kako je tvOj motor skup, jer  video na NET-u da ga ima za XXXXe.....

;D ;D ;D

Ja konkretno stvarno imam taj problem i mrzi me da objasnjavam ljudima. Onaj ko zna da ceni taj ce i kupiti...

• Svrati ponekad, 177 postova

ovakve prevare su vec godinama aktivne i nije nista cudno ali i dalje ima idiota koji veruju da su to pravi i realni oglasi

davno sam cuo da su ljudi prevareni za kola i to preko mobile.de a i sada se mogu naci takvi oglasi samo sto moderatori cesto brzo primete to pa brisu. mogu se prepoznati tako sto jedini kontakt je email i nista vise, nema cak ni imena ni prezimena vlasnika ili prodavca niti bilo kakve druge stavke

• Drug član, 1855 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

Desio mi se slican slucaj prosle godine, kada sam uvozio svoj motor. Kontaktirao me neki Italijan, koji govori engleski bez naglaska i kao prodaje hitno svog TA650  jer se seli iz Nemacke u Italiju i ne znam kupuje kola, pa ga daje za 3000e. Motor je vec spakovan i kod speditera je ceka samo nalog da ga salje, samo sto, radi sigurnosti treba da mu uplatim pare (mislim pola para) unapred. Kada sam mu rekao da su neki moji prijatelji u Italiji i da cu ih poslati da vide motor, takodje mi se nije vise javljao.  ;D ;D ;D

• U prolazu, 68 postova

Meni se slicna stvar desila i pisao sam o tome na forumu kad sam trazio ktm  250 sx na mobile.de i bila mi odlicna cijena.Par dana sam razmenjivao mailove sa prodavcem i covjek me ubjedjivao da je sve ok da ce on da sredi sve sa spedicijom i da motor posalje dje ja kazem,cak mi je u mailu poslao kopiju  "svog" pasosa.Ali naravno da uplatim minimum 40% od cijene da bi on poslao motor da ga ja kao probam i ako mi se svidi da uplatim ostatak a ako ne imam 5 dana da ga vratim spediteru.

I kad sam mu rekao da ce moj rodjak doci da pogleda motor vise se nije javljao.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja