Jump to content

Moto Zajednica

Canon G11 ili Fuji FinePix S200EXR

Recommended Posts

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Moj sadasnji aparat Canon A95 pocinje da pokazuje prve znake kraja - povremeno brlja, dobijam zute razmazane snimke... pa sam poceo da razmisljam o nasledniku. Znam da ova dva aparata iz naslova nisu bas ista klasa sa aspekta dimenzija. Posto je ovo moto forum, posmatrajmo foto aparate tako da vidimo koji vise nudi bajkerima. Za sada je ovde G11 u prednosti zbog manjih dimenzija, mada i Fuji lepo stane u tank torbu... ali je G11 oko 100e skuplji. Sa druge strane, cini mi se da su karakteristike na papiru ovog Fuji-ja zaista sjajne, mislim cak i ispred G11. Da li neko sa ovog foruma ima ovog aparat?

Canon G11: http://www.bmfoto.rs/product_canon-powershot-g11_2696

Fuji S200EXR: http://www.bmfoto.rs/product_fuji-finepix-s200exr-s205exr_2709

Sta vi mislite??

RowZh_canonpowershotg11046399.jpg

By lalajko1

Nkl44_fujifilmfinepixs200exr1.jpg

By lalajko1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 573 postova
  • Motocikl: SKUTERAŠ :)

Hmm, nisu ni slicna klasa da bi se mogli porediti. I jedan i drugi su u svojim kategorijama odlicni, ako ti treba mali aparat, sa kracim rasponom, koji staje u dzep i pravi fanstasticne fotke, onda definitivno G11, a ako ti treba vise mm, onda tu G11 nema sta da trazi.

Moje licno misljenje je da je G11 ipak primereniji koriscenju na motoru, pogotovo sto za Fujija trebaju dve ruke za koriscenje, Fuji ima poklopac objektiva koji treba stalno skidati i stavljati, pogotovo ako zelis nesto slikati u voznji, a sto se kvaliteta slike tice, tu je Canon ipak u blagoj prednosti. Sve u svemu, Fuji preporucujem samo ako ti znaci dosta bolji raspon objektiva. Inace, G11 krece sa 28mm, Fuji sa 30mm, pa ako ti znace pejzazi, Canon ima jos jedan +.

• Drug član, 2143 postova

Aparati nisu u klasi za poredjenje.

Od FUJI aparata, ovaj nije ni skup a ni losh:

http://pcfoto.biz/fuji-f200-exr

Ako vec hoces CANON, imas prethodni model G10 koji je 15 Megapixela i sjajan je aparat. Pretpostavljam da ti slikanje u losim svetlosnim uslovima na 3200 asa nije prioritet, a to je pored tilt-screena jedini adut novog G11 napravljen na ustrb smanjenja file-a za 5 megapixela.

Razlika u ceni je oko 100 Eura, a mozes da nadjes i malo koriscen za 300-350 Eura.

Mislis da Canon nije ostvario napredak u kvalitetu fotografija sa G11 u odnosu na G10?

Pa jeste ali u "gornjem opsegu" (visoka osetjivost 1600, 3200 ASA) sto ne znam da li ti treba. U svakom slucaju, voleo bi da napravim svoj paralelni test oba aparata, pre nego sto pazarim jedan od njih.

Simptomaticno je da su smanjili file za citavig 30% da bi dobili kvalitet na visokim osteljivostima - sa moje tacke gledista, meni bi G11 verovatno vishe odgovarao.

Hm... pa i ja vrlo cesto snimam u zatvorenom prostoru, sto je moguce vise bez blica. Inace, za ovaj Fuji iz naslova teme, u testu rekose da je na visokim osetljivostima najbolji super-zoom koji su testirali.

Hm... pa i ja vrlo cesto snimam u zatvorenom prostoru, sto je moguce vise bez blica. Inace, za ovaj Fuji iz naslova teme, u testu rekose da je na visokim osetljivostima najbolji super-zoom koji su testirali.

Pa to ti kazem, mozda je FUJI i najbolji izbor kad se uporedi kvalitet/high ISO/kompaktnost/file size i na kraju cena koja je vise nego OK. U svakom slucaju sa aparatima slicnim ovom FUJI-ju se lakse slika u voznji, Mikka koristi IXUS 860 koji je takodje sjajan, ali se vise ne pravi. Pogledaj i jos ovih par modela:

http://pcfoto.biz/canon-ixus-870-is

http://pcfoto.biz/canon-ixus-100-is

Joooj... meni se uvek cinilo da su Ixusi aparati za tinejdzerke... Verovatno gresim, ali ne mogu da predjem preko tog osecaja. G11 je aparat za mene! :)

• Drug član, 3045 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Ajd da se umesam...

Ne vidim koliko slika u sec mogu da prave ovi aparati, kao i to, koliko im vremena treba da od "uperivanja" u zeljeni objekat oni obave sta imaju i slikaju. Probao sam sa nekim digit. aparaticima da slikam kucice, ali se oni pomere, odu, cesto im ni rap slika ne uhvati.

Joooj... meni se uvek cinilo da su Ixusi aparati za tinejdzerke... Verovatno gresim, ali ne mogu da predjem preko tog osecaja. G11 je aparat za mene! :)

Ako ti tako mislis, onda da ne kvarimo

• Drug član, 756 postova
  • Motocikl: nekad

Ne bih da kvarim, ali moram ipak malo da dosolim  :D

Gremlin je ,naravno, u pravu ... pogledaj fuji F 200, ne S 200 ! S jeste odličan, ali je pogolem !

G11 je strava, ali i on mi je malko kabast, a bome i dosta težak !

Po meni, ako kupuješ kompakt F 200 je najbolji izbor iz više razloga, dobiješ isti kvalitet fotografija  (ako ne i bolji)  od G11 u manjem pakovanju, i za manje para ...

• In Mud We Trust, 1918 postova
  • Motocikl: 950ADV

ja sam prezadivoljan sa IXUS-ima, odlican izbor za motor, mali i dobro radi dok ne ispadne  ;D

Ili dok ga ne pozajmis Gremlinu za Reli 2009...

:o :o :o :o :o

haha pda !  ;D  ma radi mali ko zmaj !!!

• Svrati ponekad, 106 postova

FeINp_powershotsx20isfsl.jpg

YQwIl_powershotsx20istop.jpg

U88CV_powershotsx20isbck.jpg

Cena 410 EUR

Canon SX20 IS + SDHC 8GB Kingston class6 + Punjac Triax BRZI sa 4xAA 2800mAh + Torbica = 450 EUR !!! (poklon Canon SELPHY CP510 foto-štampač)

*

Rezolucija 12.1 Megapiksela 1/2.3" CCD DIGIC IV

*

Optički zum 20x, (28-560mm) f2.8-5.7

*

Optička stabilizacija slike

*

Video zapis sa stereo zvukom HD (1280x720) sa 30fr/sec

*

Podržava formate JPEG, DPOF, AVI

*

Brzina zatvarača (Ekspozicija) 15-1/3200 sec

*

Makro mod od 0 cm

*

ISO osetljivost od 80-1600

*

Face Detection (do 35 lica) AF/AE/FE/WB za bolje portrete

*

Ekran pokretni 2.5" TFT sa 230.000 piksela

*

Koristi SD, SDHC, MMC, MMCplus , HC MMCplus kartice

*

Dimenzije tela 124 x 88 x 87 mm

*

Masa (bez baterija) 560g

Mogu ja nesto da kazem ?  ;D

Zivim od fotografije i bez aparata ne idem ni u klonju a sa motora se ne skidam... vec duze vreme merkam G9-10 i sad 11

ali za nas jahace metalnih konjova mislim da je najbolji izbor neki compact, lako se vadi i brzo stavlja nazad  ;D jednostavno i sa jednom rukom operise tako da u voznji moze dosta toga da se uradi ! Jedno vreme sam vucarao veliki aparat i na kraju skapirah da na voznji ili putu sa njim napravim par slika ! Ja sam prezadovoljan sa IXUS-om 860is jedan od mojih favorita i mozda ga uzmem je Canon S90  ;)

• Svrati ponekad, 392 postova
  • Motocikl: Prodat, do daljeg cetiri tocka :(

S90 je odlican aparat, veliki senzor, manuelne komande, sirokougaoni objektiv, kvalitetno telo, ali bojim se da cena malo prelazi neku koju je Lalajko zacrtao. Mislim da za svotu para koliko kosta Fuji 200 EXR savrseno odradjuje posao i jako je upotrebljiv na visim ISO vrednostima.

S90 je odlican aparat, veliki senzor, manuelne komande, sirokougaoni objektiv, kvalitetno telo, ali bojim se da cena malo prelazi neku koju je Lalajko zacrtao. Mislim da za svotu para koliko kosta Fuji 200 EXR savrseno odradjuje posao i jako je upotrebljiv na visim ISO vrednostima.

Pa nije bas da prelazi cenu G11 koji je Lalajko pomenuo, vidi ove cene:

http://pcfoto.biz/canon-s90

http://pcfoto.biz/canon-g11

;)

Pa nije bas da prelazi cenu G11 koji je Lalajko pomenuo, vidi ove cene:

http://pcfoto.biz/canon-s90

http://pcfoto.biz/canon-g11

;)

A i zgodniji je za tormo !  ;)

Kakvu bateriju koristi G11?? Citam - nekakva NB-7L. Meni bi vise odgovarao AA jer mogu da ih punim na motoru... Ako je vec nesto "nestandardno", moze li da se kupi rezervna i po kojoj ceni?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja