Jump to content

Moto Zajednica

E,da je srece !

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 432 postova

Citam i ucestvujem u ovim razmenama misljenja i diskusijama o trkama i vozacima iz GP-a , pa nesto razmisljam da li ce ikad u ovom nasem skromnom

sampionatu da se pojave neki mladi momci o kojima bi mi ( takodje mladi  ;) ) malo ovako revnosnije porazgovarali , i pre svega ima li sanse da

neko uopste pogura i podigne ovaj nas sampionat na stabilnije noge ?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 4453 postova
  • Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори

obicno ne ulazim u ovakve rsprave,ali moram da kazem nesto.

Pa nas sampionat nije nesto posebno zadnjih 15-k i vise godina,a mozda i vise.E sada dali je to ljudi koji su vodili i koji vode saves morma da kazme jeste i nije.Zasto kazem ovo nije zato sto oni koji imaju VELIKU volju da pomogu i da se odreknu bukvalno sobstvene porodica da bi srpski moto sport podigli na neki nivo da bi se svaki motorista i zaljubljenik u sport mogao uzdignute glave ponositi im se uvek nadje neko da popreci put.Sada o tim ljidima koji vole da poprece put iz inata ili licnih interesa ja neogu da pricam u nicijei me niti necu.Ali je jedno poznato makar onima koj prate malo blize i imaju neke dodirne tacke sa ljudima iz MSS malo vise jasnije sta je u pitanju,a ja cu pokusati u par crta da prestavim moje misljenje sa moje tacke gledista.

posto sve potice od toga kakava smoa narod i kakva nam je narav tako da mozete da prepostavite sto cu da kazem.Veoma mi je drago kako se ponosima kako je nase najbolje i da svi sve znamo,ali kad dodje do toga da se ponosimo kako nasi majstori znaju i umeju da urade nesto.To nije dobor za nas jer svaba bolje radi(a bogami i bolje naplacuje svoje usluge).Nasa je zemlja bogata svim i svacim i dalje svako svakog gleda ispod oka i niko nikome ne veruje.Mesto da se udruzimo i da pomognemo jedni drugima i da se nas moto sport vrati na nivo kako bi vecini nas bilo lepo jer 80% trkace hoce da se voze i njih ne zanima nikakva politika rukovodjenja timova ili saveza.Ovim bi spasili minimum par zivota nadolazecih klinaca i mozda cak izbacili nekog novog klinca koji bi na osvetlao obraz na evropskoji ili cak mozda svetskoj sceni.

Nadam se da vas nisma udavio svojim piskaranjem,ali mi ovo dugo lezi na srcu pa samo morao da podelim s vama kad ste vec otvorili temu.Ni meni koji zivim u dalekoj Kanadi  nije lako da izadjem na kraja sa svim ovim englezima,kinezima,indusima...itd.Kad me pitaju kakav je smapionat u Srbiji,a ja ima kazme punog srca da smo najjaci u tom delu evrope.Oni se cude kako to pa nismo culi,a ja im na to pa kao nije zapadna evropa niko nista ne prica jer nas smatraju jos uvek da smo istocni blok.

• U prolazu, 41 postova

obicno ne ulazim u ovakve rsprave,ali moram da kazem nesto.

Pa nas sampionat nije nesto posebno zadnjih 15-k i vise godina,a mozda i vise.E sada dali je to ljudi koji su vodili i koji vode saves morma da kazme jeste i nije.Zasto kazem ovo nije zato sto oni koji imaju VELIKU volju da pomogu i da se odreknu bukvalno sobstvene porodica da bi srpski moto sport podigli na neki nivo da bi se svaki motorista i zaljubljenik u sport mogao uzdignute glave ponositi im se uvek nadje neko da popreci put.Sada o tim ljidima koji vole da poprece put iz inata ili licnih interesa ja neogu da pricam u nicijei me niti necu.Ali je jedno poznato makar onima koj prate malo blize i imaju neke dodirne tacke sa ljudima iz MSS malo vise jasnije sta je u pitanju,a ja cu pokusati u par crta da prestavim moje misljenje sa moje tacke gledista.

posto sve potice od toga kakava smoa narod i kakva nam je narav tako da mozete da prepostavite sto cu da kazem.Veoma mi je drago kako se ponosima kako je nase najbolje i da svi sve znamo,ali kad dodje do toga da se ponosimo kako nasi majstori znaju i umeju da urade nesto.To nije dobor za nas jer svaba bolje radi(a bogami i bolje naplacuje svoje usluge).Nasa je zemlja bogata svim i svacim i dalje svako svakog gleda ispod oka i niko nikome ne veruje.Mesto da se udruzimo i da pomognemo jedni drugima i da se nas moto sport vrati na nivo kako bi vecini nas bilo lepo jer 80% trkace hoce da se voze i njih ne zanima nikakva politika rukovodjenja timova ili saveza.Ovim bi spasili minimum par zivota nadolazecih klinaca i mozda cak izbacili nekog novog klinca koji bi na osvetlao obraz na evropskoji ili cak mozda svetskoj sceni.

Nadam se da vas nisma udavio svojim piskaranjem,ali mi ovo dugo lezi na srcu pa samo morao da podelim s vama kad ste vec otvorili temu.Ni meni koji zivim u dalekoj Kanadi  nije lako da izadjem na kraja sa svim ovim englezima,kinezima,indusima...itd.Kad me pitaju kakav je smapionat u Srbiji,a ja ima kazme punog srca da smo najjaci u tom delu evrope.Oni se cude kako to pa nismo culi,a ja im na to pa kao nije zapadna evropa niko nista ne prica jer nas smatraju jos uvek da smo istocni blok.

u pravu si,dokle god bude samo njih 5 kod nas u mss koji se non stop smenjuju i idu u krug nece biti nista,a da bi nas mlade ;D videli bar na evropskom sampionatu potrebno je oko 60000eu za pocetak(cela sezona),pricao sam ja sa svabama posto ovde kod nas nema nista...

• Drug član, 4453 postova
  • Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори

60.000 eura je malo velika svota za nas sampionat.Kod nas se mzoe proci lagano i sa 5.000 e do 10.000e i to da se svaki trening i svaku trku stavljaju nove gume sto je najskuplje u celoj prici.Naravno da imas spreman motor i sve potrebne rezervne delovei i jos tih 5.000e sa strane mislim da netrebe da se bojih sta i kako.Zasto kazem ovo jer ovde u nacionalnom sampionatu kanade gde su leti avionom na trku ,a motor se posalje u sanduku sa opremom,pa mozes da izguras sa 10.000e -15.000e bez problema.Ruku na srce malo moras da se stiskas sta se tice novih guma i trkaceg goriva.I da molos boga da ti motor ostane citav tokom cele sezone.

60.000e u nemackoj za SBK je ok jer oni su malo vise ozbiljniji i tu se agregat vadi posle svake trke i rastavi se pregleda se i opet jovo nanovo

• Integrisan, 13042 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Ma to je mocvara drugari. Ne mogu 100 km autoputa po ravnici da naprave cetiri vlade i deset kompanija od 2001 a kamoli stazu ili staze. Ja mislim da ce ovo ukidanje viza malo da pomogne tako sto ce mladji vozaci moci lakse da se prijave za takmicenja u Alpe Adria i da dolaze u Madjarsku, Slovacku, Cesku, Austriju... da voze na stazama. I u Grckoj ima onaj Serres. Odes na more poneses motor i vezbas! Ako sam dobro razumeo i Bugari i Rumuni nesto prave.

• Drug član, 2318 postova

E ovako,

Pre 13 godina smo mogli da imamo stazu. O ovome se jako malo zna ali cu pojasniti.

Naime Pored Arandjelovca AMK"Arandjelovac" (Koji je vodio Ljubomir Popovic poznatiji kao Bata Pop) je bio za dlaku blizu da se uradi staza. Projekat je bio odradjen, bageri su izasli poravnjali zemlju, izasli geometri, Srbija put je htela da da asvalt i sve je bilo spremno ali onda se pojavio neko iz tog grada (necu imenovati ko, neko ko je od toga hteo da napravi biznis) i pripretio precedniku opstine da ce izaci pred novinare i optuziti ga da zeli da zaradjuje pare sa pomenutim klubom. Mislim da svi mi znamo da ko se bavio trkama nije se obogatio. Ali zavisnost je cudo. Precednik opstine je odmah povukao sredstva i popizdeo jer je covek  imao najbolju nameru a izmisljeni skandali mu ne trebaju..

• Drug član, 3618 postova

E ovako,

Pre 13 godina smo mogli da imamo stazu. O ovome se jako malo zna ali cu pojasniti.

Naime Pored Arandjelovca AMK"Arandjelovac" (Koji je vodio Ljubomir Popovic poznatiji kao Bata Pop) je bio za dlaku blizu da se uradi staza. Projekat je bio odradjen, bageri su izasli poravnjali zemlju, izasli geometri, Srbija put je htela da da asvalt i sve je bilo spremno ali onda se pojavio neko iz tog grada (necu imenovati ko, neko ko je od toga hteo da napravi biznis) i pripretio precedniku opstine da ce izaci pred novinare i optuziti ga da zeli da zaradjuje pare sa pomenutim klubom. Mislim da svi mi znamo da ko se bavio trkama nije se obogatio. Ali zavisnost je cudo. Precednik opstine je odmah povukao sredstva i popizdeo jer je covek  imao najbolju nameru a izmisljeni skandali mu ne trebaju..

Ne znam zasto mi ovo ne zvuci neverovatno?

• Drug član, 2318 postova

Mislim da cemo mi veoma tesko imati uskoro stazu. Ne trebaju nam prateci objekti samo asvalt ali dok drzava nestane iza toga ili neka jaka opstina nista od toga.

Po ukudanju viza mocicemo u Madjarsku na Panonija ring ali cene su skupe. Ja sam u septembru placao 120 eura dan.

Nesto prihvatljivije i mnogo mnogo blize je staza EuroRing kod keckemeta 300km od Beograda. Staza jeste kratka 2700m sa najduzim pravcem od 370m ali zato sikana i krivina ima a i dan je mislim oko 60eura, tako da sledece god. mozemo da se skupimo i odemo na jedan dan..

http://www.euroring.hu

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Obrni okreni,dupe je uvek pozadi!

Naravno da je uvek kriv nedostatak sredstava,citaj LOVA.Medjutim ima tu jos mnogo detalja o kojima moze do sutra.

Jedan,izuzetno vazan,ako uzmemo u obzir predjasnju konstataciju (ne ovu "pozadinsku",nego ekonomsku) je nepostojanje moto-industrije,samim tim i direktno zainteresovanih za promociju i popularizaciju moto-sporta (naravno i za ubiranje "kajmaka").

Uz lovu treba dosta da se radi i na "mentalnom" planu.Dok se god na motocikl posmatra kao na "neprijatelja" i nesto bez cega se moze,pomaka sa mrtve tacke nece biti.O ovome je dosta pisano,pa necu u razradu.Znate na sta mislim,jer su mnogi i na sopstvenoj kozi osetili tu "klimu" u zemlji Srbiji.

Sad ovde bi trebalo da sledi deo o Srblju,Evrima i zivotu u "zajednici".Postedecu i Vas i sebe.

...

Hungaroring je "u" Budimpesti i imaju opciju prepodne i popodne po tri sesije od 25 min. Za vecinu gradjana je 3 x 25min puna kapa. Pola dana (3 X 25min) 50E, ceo (6 X 25min )100E

To je u orgnizaciji Brorganisation, sto je 25-30 puta u godini. Kad Fullgas organizuje dan nesto su drugaciji termini i cene.

panonian 100e dan,80e pola dana....euroring 40e dan, prepodne 25e, poslepodne 30e, 1h 20e .... po informacijama sa sajtova doticnih

Mislim da su ovo stare cene i da su neznatno poskupeli, ali je za razliku od velikh staza slobodan izlazak od 9 - 12 i od 13 - 18. Vrlo cesto preko

nedelje bude samo par ljudi. Pogotovu pre podne. To je od Horgosa na 120-ak km. Staza je uz sam Autoput. Bukvalno.

• U prolazu, 41 postova

ljudi,zaluzani-banja luka nije daleko,jeftino gorivo,100oktana bilo oko 1,10eu...godisnju(sezonsku kartu)za stazu smo po glavi platili 50eu...?!!to nema nigde,a dan je inace na stazi 20eu za strance a za njihove 10 eu!staza je extra,nedavno su je renovirali...ima jos 2 kriticne izletne zone ali to polako resavaju...bosna zakon!

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Slazem se u potpunosti. Jos ako se skupimo kao grupa mozda i dobijemo neki popust.

Stavite mene na spisak!  ;)

• Svrati ponekad, 293 postova

A tu je i Vrsacki aerodrom koji je nedeljom slobodan koliko znam, samo se treba najaviti ja mislim, nisam siguran, vozio sam samo jednom, mozda Lencuga zna malo vise o tome ;)

• Marko, 226 postova
  • Motocikl: Kwaka ZX-9R, GPz810 unitrak

Vrsacki aerodrom nije slobodan ni jednim danom vise.

Registrovan SPORTSKI moto klub, koji je iz Vrsacke opstine, ga eventualno moze dobiti maksimalno dva puta mesecno, pod uslovom da se obezbedi osiguranje, hitna pomoc, itd itd. U prevodu ne zele da se neki divljak izlomi, pa da oni odgovoraju, i budu prozivani po tom pitanju. Korektno.

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM

........ja vam preporucujem opet zaluzane banja luka........

Vidis da je blizi Grobnik. ;) Ali jednog dana, i sam cu - jednog dana. ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja