Jump to content

Moto Zajednica

Nove gume - sta kupiti?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 163 postova

Menjam gume i treba mi pomoc. Dakle za moju makinu Honda VTR 1000 F. Prelazim oko 10000 km po sezoni ( daj Boze i vise) pa mi treba dobra putna guma. Ne previse tvrda a ne ni premeka.  Za sada mi najbolje deluje Bridgestone BT 016 - na osnovu price - rekla kazala...

Nadam se da mi mozete pomoci. Hvala

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 221 postova
  • Motocikl: bio FJR

Ja sam probao BT 016 ovog leta, iako to bas i nije klasa za moj motor. Na 3k sam poceo da panicarim da necu izvuci vise od 6-7k, koliko su se brzo pojele i "skockale". Medjutim, onda se "jedenje" znatno usporilo i na kraju sam nekako izvukao 10k iz njih. Sve u svemu, necu ih vise uzimati jer su ocigledno previse meke za teze motore, sto ne znaci da nisu idealne za tvoj.

Inace, posle njih sam stavio Pirelli Angel ST i pokazale su se kao najbolje od 3 vrste koje sam vozio ove sezone (prvi je bio Metzeler Roadtec Z6). Presao sam nesto preko 5k sa Pirelli-jem i manje su pojedene nego BT 016 na 3k, a nisam primetio nikakav problem sa prijanjanjem zbog dodatne tvrdoce, osim jednom kad sam u blizini Ljiga prosao pored neke cementare, kamenoloma, tako neceg, pa sa onako prasnjavim motorom izasao na magistralu - malo je falilo da sad ovde nema ko da prenese iskustva :) Mozda i nije kriv Pirelli za to, bas se bila nakupila ona fina prasina svuda po motoru, napunila svaku saru, gume su izgledale k'o napuderisani slikovi :)

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Angel je stvorena za daleke pute.Po sredini ima tvrdju komponentu,a sa strana meksu

Ja sad ne znam koliko bi tako nesto kostalo u Srbiji.Sa montazom ovde u Italiji su preko 300 evara.ali vrede svaku paru.

@ivkefjr Ako se bude islo tamo gde treba da se ide  ;) pitaj me koju gumu cu da stavim.

Angel je stvorena za daleke pute.Po sredini ima tvrdju komponentu,a sa strana meksu

Ja sad ne znam koliko bi tako nesto kostalo u Srbiji.Sa montazom ovde u Italiji su preko 300 evara.ali vrede svaku paru.

@ivkefjr Ako se bude islo tamo gde treba da se ide  ;) pitaj me koju gumu cu da stavim.

Svi se proizvodjaci hvale razlikom u tvrdoci na sredini i po stranama, i svi su bas pogodili idealan odnos ali izgleda da je Pirelli stvarno pogodio. Sto se cene tice, ja sam ih u Innsbruck-u montirao, pa nisam siguran ali mislim da je cena slicna i u Srbiji. Jedino sto sam ja tamo dobio 20% popust na cenu guma posto sam radio i servis na istom mestu pa im je dovoljno sto naplate ruke za sve to pa se odricu provizije koju imaju za gume.

Izbaci, molim te, to "ako" i napisi "kada"  ;D  Ja idem svakako, sad sam u fazi odlucivanja dal' je bolje krenuti jos u maju pa se vratiti na vreme za svetsko, ili ici bas za vreme svetskog pa svako vece gledati utakmice na drugom mestu.

Izvinjavam se za off  :-X

Ljudi moze li tacna oznaka guma. Ime i prezime. Angel? Continental? Pirelli? Hvala

"Pirelli - Angel ST", o njima smo se raspricali :)

Napominjem, ST je od Sport Touring, tvoj motor je nesto laksi, vise sport nego touring, jos ako vozis agresivnije, mozda i nisu najbolje resenje za tebe.

Dobro. Recimo da sad znam sta, ali ne znam gde? U Srbiji naravno. Ima li kod nas i gde da se kupi Pirelli ili Continental?  Ne bi bilo zgoreg da ima i ugradnja... ::)

• Svrati ponekad, 121 postova

Continental gume u Motoboxu NS na pospustu 25%. Ja sam uzeo za prethodnog XT-a, sad uzimam za TDM-a, izadju me 16 K i nesto Conti Road Attack. Imas broj Motobox-a u podforumu prodavnice, decko je motoras i veoma ljubazan, reci ce ti otvoreno o modelima, zaista. Naravno i kataloski sta odgovara. Gume mozes montirati par ulica dalje u Tigar prodavnici, isto motoras radi. Ako se odlucis i treba ti pomoc oko prevoza guma u NS pusti PP.

• Svrati ponekad, 269 postova
  • Motocikl: Aprilia Shiver

I po meni ove zadnje dve opcije su extra.

Znači Michelin Pilot Pover 2 CT  ili  Dunlop Roadsmart (trenutno na akciji u Markosu).

• Svrati ponekad, 413 postova
  • Motocikl: Vfr 750

Znam da je Pablo vozio bridgestonke bt021 ako me sećanje služi... Vozio sam ih i ja cele ove sezone- preko 13k km, i mogu već da sumiram utiske- od turing vožnje pa do potpuno suprotnog ekstrema. Prednja guma je po menji potpuno sranje- i to nije samo moje iskustvo, kopao sam dosta i nailazio na potpuno iste priče sa raznih strana. Na sredini je užasno tvrda (oće da zakuca na kočenju), po stranama vrlo meka , tako da sada ima čudan špicast oblik jer se sa strane pojela do koske, a na sredini ima mesa. Zadnjom sam baš zadovoljan, iznenađujuće je izdržljiva, vrlo se diskretno zakockala (zaista minimalno), i ima je još ihaha. Znači, po sredini kamen. U nagibu drži lepo za turing gumu, a ono što mi se dopada je što najavi da je kraju gume- počne da klizucka diskretno i po malo, ne pušta naglo. Bila je i dosta opterećena, dvoje na motoru i prtljag, baš turing varijanta. Takav je moj utisak posle ove sezone.

A za sledeću imam slično pitanje- šta staviti dalje, a za to ću ganjati ninju66, kome se izvinjavam jer nisam stigao dva meseca da odvojim energiju da uzmem te nove gume zbog gomile haosa u životu. Želeo bih mekše gume, profila zahvalnijeg za obaranje, koje bi mogle da izguraju makar 3-5000 vožnje...

• Zainteresovan, 543 postova
  • Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa

Imao Pilot Power 2CT i bio zadovoljan.

Sad Dunlop Roadsmart i nisam nezadovoljan. A da traju - traju.

Pilot mi se brze trosile, a Dunlop Roadsmart - pun pogodak za moj motor  ;D ;)

• Zainteresovan, 599 postova

Imao Pilot Power 2CT i bio zadovoljan.

Sad Dunlop Roadsmart i nisam nezadovoljan. A da traju - traju.

Pilot Power 2CT  i neces se pokajati. Odlicno drze,brzo se zagrevaju, po kisi su takodje odlicne. I sto je najbolje -- posle 5000km sa tim gumama smem da zalegnem u krivinu isto kao kada su bile nove.

• drkadzija, 1226 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Ako ti treba sport-touring guma moja preporuka nakon 2 poderana seta Metzeler Z6. Dvokomponentna, dobro drži i dugo traje (preko 10000km). Mada mi ove kontinentalke na popustu ne izgledaju loše :-\

E sad ima i druga teorija koju sam naučio od prijatelja engleza on kupuje gume za svoj motor po varijanti Nove, Crne I Okrugle i to je to , naravno uz napomenu da se uzima guma za taj tip motora.

• Svrati ponekad, 497 postova
  • Motocikl: Bez motora

Ove sezone sam vozio na Bridgestone BT016 gumama i prezadovoljan sam.Guma stvarno drzi extra ali je problem shtoi je izdrzala samo nekih 5000km.  ;) Za sledecu sezonu se dvoumim izmedju BT016 ili BT003.  ;)

E sad me ubiste... Hteo ba kupim BT 016 ili  BT 002 - bolje al krace traju. Kako ih covece potrosi na 5000? Pirelli ne mogu da nadjem. Ostaje Continental... Tek sad nista ne znam. ???

• U prolazu, 30 postova

JA VOZIM METZELER M3-SPORTEC I PREZADOVOLJAN SAM, ALI TO NIJE GUMA ZA TVOJ MOTOR. NI BT-016 NI 002 NISU ZA TVOJU MASINU.  PROBAJ DA STAVIS BT-014, ONE SU MALO TVRDJE I MISLIM DA SU POGODNIJE ZA TVOJ MOTOR. UOSTALOM NA IZBOR GUMA MORA DA UTICE TVOJ STIL VOZNJE.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja