Jump to content

Moto Zajednica

Mali divovi,mikroGP

Recommended Posts

• Ne silazi, 6567 postova
  • Motocikl: konzerviran

Koliko sam uspeo da shvatim "najprimitivnija" varijanta ima motor koji koriste i avio-modeli.

Nadjoh i jedan japanski filmic (ko bi drugi),sa spravicom koja ima ugradjen "brushless" elektro-motor (brushless-nema cetkice).

Imam priliku od skoro da se sve cesce srecem sa novom (za mene) francuskom tehnologijom brushless trofaznih motora.Istom koja se koristi u lokomotivama poznatog TGV voza,ali u mnogo manjim dimenzijama.Verujem da je tako nesto ugradjeno i ovde.Kao pokretacka snaga koristi se Li-ion (litijum-jonska) baterija.Kao i kod mobilnih telefona

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1777 postova

Koliko sam uspeo da shvatim "najprimitivnija" varijanta ima motor koji koriste i avio-modeli.

Nadjoh i jedan japanski filmic (ko bi drugi),sa spravicom koja ima ugradjen "brushless" elektro-motor (brushless-nema cetkice).

Imam priliku od skoro da se sve cesce srecem sa novom (za mene) francuskom tehnologijom brushless trofaznih motora.Istom koja se koristi u lokomotivama poznatog TGV voza,ali u mnogo manjim dimenzijama.Verujem da je tako nesto ugradjeno i ovde.Kao pokretacka snaga koristi se Li-ion (litijum-jonska) baterija.Kao i kod mobilnih telefona

Jel su to trofazni asinhroni motori?

Iskreno da ti kazem ne znam.

Ja sam jos na pocetku sa tim stvarima.Spremam se za kurs pocetkom decembra.Bice mi valjda posle puno toga jasnije kako i zasto

Znam zasigurno da su u stanju da se vrte i do 18000 rpm i da imaju iskoristivost poslate im energije od oko 90 %

Sasvim sigurno tehnologija (sadasnjosti) buducnosti

• Drug član, 1777 postova

Trofazni asinhroni motori su jako stara stvar. Neverovatno efikasni, i prakticno vecni... Jedino sto se menja su lageri. Ostalo je sve bez kontakta. Jedino je problem bio kontrola brzine, ali ne verujem da je to ostalo nereseno do danasnjih dana

Sad,ovo sto cu napisati je malo off-topic

Kao sto rekoh za napajanje se koristi Li-ion baterija koja u ovom slucaju ima 44,4 V (puni se kao mobilni telefon)

Baterija i uredjaj (motor) su u stalnom kontaktu,kapiraju se preko elektronike za to posebno izradjene.Tako da kada motor oseti opterecenje (i pocnu da mu opadaju obrtaji) vuce vise energije iz baterije tako da broj obrtaja ostaje isti

• Integrisan, 13031 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Ja sam gledao jednog uzivo na parkingu Hungaroringa. Cini mi se da nije bio na struju nego na neko gorivo, alkohol ili nesto sl. Odlepio sam.

"Vozac" se premesta u sedistu i izbacuje kolence. Bio sam omamljen 10min koliko se tip zezao sa igrackom. Power slides, zadnjak...

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Malo da podgrejem temu jednim videom i jednom informacijom. U Pragu sam video Ducati na baterije za oko 70€, što uopšte nije mnogo. Daljinski izgleda svemirski, krivo mi sada je što ga ne kupih :-\

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja