donmarkoni 23 Napisano Octobar 22, 2009 Svrati ponekad, 299 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan meni se iskreno svidjaju i plavi i narandzasti,nesto ne volim crne motore,lepi su ali ih boja vizuelno smanji. e sad problem kod plavih i narandzastih (za moj ukus) ako omasis nijanse boja moze da ispadne jako ruzno.plavi npr mozes da uzmes suzukijevu plavu metalik i suzukijevu belu perlu bilo bi super a sad narandzasti ja bih isao cistu crnu i neku narandzastu ali sa vinim kristalima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Octobar 22, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Pre svega smatram da je tema dobra jer se mnogi nečkaju oko farbanja svojih makina! Posedujem Afriku koja je kao noć crna (tako kupljena), da kažem da je i ona u originalu bila veselih boja tadašnje mode. Nema ko sada pored nje nije stao i rekao da je loše čak šta više svima se sviđa jer velika je i ne stoji joj šarenilo dečije igračke. Ovako deluje veoma ozbiljno za motor koji i jeste velik. Dobila je i na eleganciji. Da nije ja bi je farbao jer pored mojih 40+ ne ide šarenilo zvečke! Sada mogu malo da se poigram. Mogu da stavim na tank nešto kao plamen naranđastožute boje. Mislim ipak da ću samo na crni tank dodato ime u vidu svetlije nalepnice i obris kontinenta Afrike. Mislim da ako si se odlučio onda idi i na kvalitet farbanja a i same farbe. Za plastiku kupi posebno prajmer i obavezno ga stavi. Ako želiš da menjaš obris onda moraš u dve boje mada i u jednoj recimo crnoj nije loša ali tada ne menjaš obris. Ako bih birao fotke ond 3+ blatobran zapravo ta svetlo siva linija bi bila kao sivi delovi na motoru! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Octobar 22, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Posedujem Afriku koja je kao noć crna (tako kupljena), da kažem da je i ona u originalu bila veselih boja tadašnje mode. Nema ko sada pored nje nije stao i rekao da je loše čak šta više svima se sviđa jer velika je i ne stoji joj šarenilo dečije igračke. te... da nije tvoja sa belom kozom preko sedista ? gledao sam letos dve crne afrike su se vrtele po oglasima ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoran032 58 Napisano Octobar 23, 2009 Svrati ponekad, 420 postova Lokacija: Beograd - Cacak Motocikl: Suzuki DL650 Vstrom a Honda XRV 750-RD04 u lepom sećanju Prijavi odgovor kao problematičan Boro meni se svidjaju i Popsyjevi predlozi, ni ovaj crveno beli ne izgleda uopste tako lose... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Octobar 23, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan da nije tvoja sa belom kozom preko sedista ? gledao sam letos dve crne afrike su se vrtele po oglasima ... Ne moja je crna sa crnim sicom ručno prepravljenim, proširenim i udobnim! Iz nekog sela pored Pančeva! Priznaj da ne možeš živeti bez Afrike...srce vuće, znam...dobro, mlad si ima vremena, do proleća! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perisicboro 262 Napisano Octobar 23, 2009 Zainteresovan, 696 postova Lokacija: Karaburma Motocikl: Strom 650 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Boro meni se svidjaju i Popsyjevi predlozi, ni ovaj crveno beli ne izgleda uopste tako lose... Nesto me crvena ne privlaci (plave mi patike). ;D Nego, posto nisam u ovim farbarskim vodama, koliko nije mnogo dati za farbanje ovog motora u neku od narandzastih kombinacija, cisto da znam kada budem trazio majstora? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SPORTAUTO 193 Napisano Octobar 23, 2009 Zainteresovan, 556 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Cena zavisi od kvaliteta koji trazis.Sa obzirom na starost tvog motora podrazumeva se neki srednji kvalitet.Ako nema neke specijalne pripreme,ako je plastika u dobrom stanju i ide u dve boje,sa akrilom,oko 150evra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zextreme 1293 Napisano Octobar 23, 2009 UruK Hai, 2089 postova Lokacija: Bgd/Vozdovac Motocikl: ADV Prijavi odgovor kao problematičan Da li si mozda razmisljao o folijama? U DPC-u mozes da odstampas folije u boji ili bilo kakvom texturom koja ti se swidja, lepe se lako na sapunicu, a mogu i oni da ti srede delowe koje doneses.... Prednost je to da motor koji je u fabrickim bojama ostaje u istim pa ako se novom vlasniku ne bude svidjalo tvoje remek delo moze lako da vrati u prvobitno stanje, a i jeftinije je od farbanja bar 50%.... Recimo da je 1m2 folije oko 20eu... Bgd zuti taxi je oblepljen, Deltina vozila, Imlek, Touborg... sve je to ta folija na koju oni daju garanciju 3 godine.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SPORTAUTO 193 Napisano Octobar 23, 2009 Zainteresovan, 556 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan folija hoce da izbledi brzo i da se odlepljuje,vidjeno na vecini taxi vozila Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perisicboro 262 Napisano Octobar 23, 2009 Zainteresovan, 696 postova Lokacija: Karaburma Motocikl: Strom 650 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Da li si mozda razmisljao o folijama? U DPC-u mozes da odstampas folije u boji ili bilo kakvom texturom koja ti se swidja, lepe se lako na sapunicu, a mogu i oni da ti srede delowe koje doneses.... Prednost je to da motor koji je u fabrickim bojama ostaje u istim pa ako se novom vlasniku ne bude svidjalo tvoje remek delo moze lako da vrati u prvobitno stanje, a i jeftinije je od farbanja bar 50%.... Recimo da je 1m2 folije oko 20eu... Bgd zuti taxi je oblepljen, Deltina vozila, Imlek, Touborg... sve je to ta folija na koju oni daju garanciju 3 godine.... Zanimljivo, moze i da posluzi kao proba pred farbanje, pa ako mi se kombinacija boja ne svidi, samo odlepim. Nego, kako li ih je lepiti preko ispupcenja, dali to uopste i moze? Imas li neki link da je neko vec to radio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Octobar 23, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Folija ima rok a neisplati se taksisti da svakih 3 godine prelepljuje a samim tim i po tome se vidi da je folija manje isplativa! Ako je budeš lepio pripremi dobar fen koji će ti značiti kod ispupčenja. Sam ošmirglaj vodenom, kupi materijal, naprskaj prajmer a zadnnji deo tj farbanje prepusti nekome ko ima ruku. Zamoli nekog lakirera da te zovne kada bude farbao nešto u komori da prešprica i tvoje delove sa tvojom farbom...ima ko će pristati ali ne svako, uglavnom uštedečeš! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SPORTAUTO 193 Napisano Octobar 23, 2009 Zainteresovan, 556 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Folija ima rok a neisplati se taksisti da svakih 3 godine prelepljuje a samim tim i po tome se vidi da je folija manje isplativa! Ako je budeš lepio pripremi dobar fen koji će ti značiti kod ispupčenja. Sam ošmirglaj vodenom, kupi materijal, naprskaj prajmer a zadnnji deo tj farbanje prepusti nekome ko ima ruku. Zamoli nekog lakirera da te zovne kada bude farbao nešto u komori da prešprica i tvoje delove sa tvojom farbom...ima ko će pristati ali ne svako, uglavnom uštedečeš! Prijatelju, prajmer se stavlja na golu plastiku, ne na vec ofarbane delove Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Octobar 23, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Sam ošmirglaj vodenom, kupi materijal, naprskaj prajmer Zavisi koliko duboko će ići a ima i delova kao štitnici za ruke koji su od bele plastike a ne farbani u belo tako da će na njih morati! Kapiram šta misliš ali nisam detaljisao jer sve to ima u temi farbanje.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SPORTAUTO 193 Napisano Octobar 23, 2009 Zainteresovan, 556 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Farbanje je toliko zahtevno (to mi je posao) da sam gotovo siguran, da sa nekim uputsvom "samo" to neispada kvalitetno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Octobar 23, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Da, slažem se ali i popravka je motora, zamena delova...takođe nisu prosti a mnogi bajkeri pokušavaju jer ne mogu odvojiti od radničke plate tek tako 150e! Ne kažem da je i ovde takav slučaj ali u večini.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Octobar 23, 2009 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan Ja kupio sprej! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perisicboro 262 Napisano Octobar 23, 2009 Zainteresovan, 696 postova Lokacija: Karaburma Motocikl: Strom 650 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Ja kupio sprej! Koje boje? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SPORTAUTO 193 Napisano Octobar 23, 2009 Zainteresovan, 556 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Jel sarena boja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zextreme 1293 Napisano Octobar 23, 2009 UruK Hai, 2089 postova Lokacija: Bgd/Vozdovac Motocikl: ADV Prijavi odgovor kao problematičan Karirana! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6459 Napisano Octobar 23, 2009 Enduraš, 6406 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Sarenjikast Salu na stranu, ako vec farbas, farbaj u neku od fabrickih kombinacija, sutra kad ga prodajes ces ga mnogo teze i jeftinije prodati ako ga farbas drugacije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1972 Napisano Octobar 24, 2009 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Za moj ukus slika br.7 je lepa kombinacija, da bude narandzasto, a da pri tome sacuva identitet! Najlepse je onako kako se tebi svidja! Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
easy naked 1106 Napisano Octobar 26, 2009 Drug član, 2602 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan malo sam se igrao, ispade ovako kombinacije mat/metalik boja, ne znam kako se to strucno zove, perla? u glavnom bez spoljnog sjaja, ali sa nekom reflektnom podlogom ali kad bolje razmislim, cini mi se da bi ti hteo nesto sto deluje vise ''civilno'' Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perisicboro 262 Napisano Octobar 26, 2009 Zainteresovan, 696 postova Lokacija: Karaburma Motocikl: Strom 650 2009 Prijavi odgovor kao problematičan malo sam se igrao, ispade ovako kombinacije mat/metalik boja, ne znam kako se to strucno zove, perla? u glavnom bez spoljnog sjaja, ali sa nekom reflektnom podlogom ali kad bolje razmislim, cini mi se da bi ti hteo nesto sto deluje vise ''civilno'' Lepo si se igrao! Dobro ti ovo odradjujes! Nego, ja cu bas i da ga farbam zbog te bele boje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SPORTAUTO 193 Napisano Octobar 26, 2009 Zainteresovan, 556 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Meni se bas svidja ova kombinacija,odlicno odradjeno. Mozes mesto bele neku drugu ali raspored boja je super Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dutchman 114 Napisano Octobar 27, 2009 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan ma kao adventurer i bice vrh , ostavish malo od bochnih plastika u crno , i iznad fara crno ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...