Jump to content

Moto Zajednica

koje ulje u bandita 600 `97?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 309 postova
  • Motocikl: Piaggio Beverly 200

Vezano za zamenu ulja u Banditu...

Zamenio sam ulje i filter, sipao novo 15W50, medjutim...

Pise da treba 3.5l ulja u motor. Kada sam sipao oko 3, pustio sam ga da radi, da ulje udje u sistem. Zatim sam dolio jos pola litre, opet ukljucio motor i to je nestalo. Na staklencu gde se vidi nivo ulja pokazuje da je ispod minimuma. Dolivao sam tako jos par puta i sada dok radi vidi se da je na pola izmedju Full i Low. Medjutim kada ga ugasim, nivo predje F. Sipao sam ukupno 4 litre. Da nisam malo preterao???

Jos nesto. Sada ulje curi na filteru. Filter sam namazao sa malo ulja, zategnuo rukom i jos malo dotegnuo.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 242 postova
  • Motocikl: Harley big twin

Pa da ti kazem malo si preterao ali u sustini nema veze za jedno hiljadarku km ce visak sagoreti i to je to, mada je bolje zbog pritiska da odvadis tih 500 preko. Kad u servisu pise 3.5l to je suv sto znaci totalno prazan motor ali kad menjas ulje u njemu uvek ostane malo plus kod koriscenih motora volum je manji znaci sledeci put sipaj 3.3-3.4 vozi malo pa dospi 100ml.

• U prolazu, 27 postova
Vezano za zamenu ulja u Banditu...

Zamenio sam ulje i filter' date=' sipao novo 15W50, medjutim...

Pise da treba 3.5l ulja u motor. Kada sam sipao oko 3, pustio sam ga da radi, da ulje udje u sistem. Zatim sam dolio jos pola litre, opet ukljucio motor i to je nestalo. Na staklencu gde se vidi nivo ulja pokazuje da je ispod minimuma. Dolivao sam tako jos par puta i sada dok radi vidi se da je na pola izmedju Full i Low. Medjutim kada ga ugasim, nivo predje F. Sipao sam ukupno 4 litre. Da nisam malo preterao???

Jos nesto. Sada ulje curi na filteru. Filter sam namazao sa malo ulja, zategnuo rukom i jos malo dotegnuo.[/quote']

Hehe,isti slucaj i kod mene.

Sipao sam isto ovo ulje i takodje na masini pise 3.5L,i ja sipem bas tacno 3.5l

Sta se desava :dok nisam startovao masinu nivo je bio skoro do MAX,

onda sam upalio motor provozao 2 kruga,pa ponovo proverio nivo,kad ono spalo skoro ispod polovine.

Dolijem ja jos 150ml,i sada je na polovini.

Sta sam jos primetio,kada je motor hladan(nije vozen)nivo je manji,a kada proverim kada je motor vruc nivo je ok....

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Ljudi, nivo ulja se uvek proverava kada je motor bar 5 min ugasen, a motocikl u potpuno vertikalnom polozaju!

I nemojte dolivati ulje preko maximuma, od pritiska se moze desiti da 'propisha' negde (ovo se uglavnom desavalo na starijim GSX-R ovima)

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f
Ljudi' date=' nivo ulja se uvek proverava kada je motor bar 5 min ugasen, a motocikl u potpuno vertikalnom polozaju!

I nemojte dolivati ulje preko maximuma, od pritiska se moze desiti da 'propisha' negde (ovo se uglavnom desavalo na starijim GSX-R ovima)[/quote']

mislis u horizontalnom... :D

• U prolazu, 27 postova
Ljudi' date=' nivo ulja se uvek proverava kada je motor bar 5 min ugasen, a motocikl u potpuno vertikalnom polozaju!

I nemojte dolivati ulje preko maximuma, od pritiska se moze desiti da 'propisha' negde (ovo se uglavnom desavalo na starijim GSX-R ovima)[/quote']

Citave noci ugasen,u 100 % vertikalnom polozaju,kada izmerim na merazu pokazuje pola,predvidjeno 3.5l, a ja sam sipao 3.65-3.7l

P.S. Menjao sam i filter.

I pitam se gde su tih 150-200 ml,a merac pokazuje polovinu.Da nije mnogo gusto ulje pa mu mozda treba vise vremena da dodje do onog staklenceta na meracu ?!

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde
Ljudi' date=' nivo ulja se uvek proverava kada je motor bar 5 min ugasen, a motocikl u potpuno vertikalnom polozaju![/quote'] Ovo NE važi za sve motocikle!!! BMW F650 (i još neki) i Yamahe XT600 i XT660 se mere vruæe! :?

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N
Ovo NE važi za sve motocikle!!! BMW F650 (i još neki) i Yamahe XT600 i XT660 se mere vruæe!

Da sam juche umro....

Neznam, kod mene na Kawi je pisalo "on center stand, wait 5 min., middle of window'

Guest farbach

kada sam citao uputstvo za ttr-a mislio sam da su ga satavljali monti pajtonovci. Motor se zagreje na 60 stepeni, ugasi, saceka 10 sekundi i onda se proveri nivo.

• Svrati ponekad, 309 postova
  • Motocikl: Piaggio Beverly 200

Od kada sam zamenio ulje (zamenio i dolio malo vise :oops: ) imam utisak da se greje vise nego ranije. Moze li biti to zbog viska ulja? Ispusticu ujutru taj visak pa cu videti, ali sam hteo da pitam ovde za misljenje.

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Od kada sam zamenio ulje (zamenio i dolio malo vise  :oops:    ) imam utisak da se greje vise nego ranije. Moze li biti to zbog viska ulja? Ispusticu ujutru taj visak pa cu videti, ali sam hteo da pitam ovde za misljenje.

Možda nisi primetio, otoplilo ovih dana, malo, pa možda... ;) Samo vozi...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja