Jump to content

Moto Zajednica

Ugradnja podmazivaca lanca

Recommended Posts

• Enduraš, 6368 postova
  • Motocikl: CRF300L

kako mislis da podesavas protok kad ti je ventil za regulaciju ispod plastike, deluje mi neprakticno da skidas plastiku zbog toga ?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 91 postova
  • Motocikl: Malecni Sprint Eagle i Suzuki GSX750F
naravno da ima potrebe, kisa, promena temperature (menja se viskoznost ulja) itd.

Apsolutno se slazem. Potrazi malo (mene sad malo mrzi), negde je Lalajko napravio temu o podmazivacima lanca i objasnio kako se viskozitet menja sa temperaturom, i to drasticno. Sto se tice kise, po meni podmazivanje treba da bude makar duplo vise.

Zbog ovih razloga su ljudi i razradjivali sisteme sa pumpama, ali ovde za pocetak, izmesti taj ventilic.

Inace, moram reci svaka cast za pedantnost.0takoje.gif

• Svrati ponekad, 367 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer

@ Troublemaker

imas li neka pomeranja kapalice pri vecim vibracijama tipa neke rupe i slicno?

Za sada se sve drži kako je i namešteno i sama igla se nije pomerila.

@ aca-pn

kako mislis da podesavas protok kad ti je ventil za regulaciju ispod plastike, deluje mi neprakticno da skidas plastiku zbog toga ?

Tu sam smestio slavinicu da bi što manje narušio estetiku a mogu lako da joj pristupim bez skidanja bočne plastike tako što malo pomerim branik/blatobran koji je plastičan i dovoljno fleksibilan da se mrdne taman toliko da doprem do slavinice. Inače kod Speeda je ta bočna plastika "na žabice" i veoma lako i brzo može da se skine.

@ Šćepa

Inace, moram reci svaka cast za pedantnost.

Hvala, trudio sam se :takoje:

• Svrati ponekad, 287 postova
  • Motocikl: Kawasaki ER-5

naravno da ima potrebe, kisa, promena temperature (menja se viskoznost ulja) itd.

nekad podmazivac nije ni bio pa se vozilo po vlaznom i hladnom vremenu....to sto nece kapalica da radi isto kad je hladnije ili sto nece da ima veci intezitet po kisi stvarno mislim da nije toliko vazno....

• Podržavam 2

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

nekad podmazivac nije ni bio pa se vozilo po vlaznom i hladnom vremenu....to sto nece kapalica da radi isto kad je hladnije ili sto nece da ima veci intezitet po kisi stvarno mislim da nije toliko vazno....

To je zato sto se lanac mazao prekomjerno (bez podmazivaca), pa tako posle svake kise.

Ili ako je oiler nastelan "bogato", ali onda se po suhom vremenu maze previse.

Na pro-oileru npr. se po kisi poveca protok i do 7x.

• Drug član, 2288 postova
  • Motocikl: egzotični GSXR750 K88

Vidim da su se svi bazirali na opremi za akvarije....

zar nitko nije probao medicinsku opremu ? ... cijeli set za infuziju ili za davanje krvi (u slobodnoj prodaji u apotekama) ima već na sebi gotovo sve (osim el.mag. ventila) što je potrebno za ovaj sistem, treba je samo odrezati crijevo gdje je potrebno ....

Ili je netko i probao, a ja nisam vidio ? :stabre:

• Drug član, 1826 postova

Ja sam koristio set za infuziju ali samo crevo. Inace, ventil je daleko bolji od akvaristickih jer nema mogucnosti da udje fals vazduh jer nema spojeva. Ventil je u stvari valjcic koji pomeranjem napred nazad pritiska (gusi) cev i tako smanjuje protok. Ja sam filter iz infuzionog seta iskoristio za filtriranje vazduha na lufteru Ladine cantrice za ulje. :)

• U prolazu, 79 postova
  • Motocikl: suzuki rf600r

Ajd, jedno pitanje.... Ja bi naprimer postavio sistem za podmazivanje lanca na prednjem lancaniku. Znam da je moguce ali da pitam dali nesto remeti podmazivanju? radi estetike da se ne vidi pozadi da je nesto budzeno... Unapred hvala.... Bajker iz Kg...

• Enduraš, 6368 postova
  • Motocikl: CRF300L

Ne remeti nista, vecina stavlja pozadi jer je pristupacnije, lakse se smesti kapalica i moguca je vizuelna kontrola bez problema. Ako uspes da uglavis kapalicu kod prednjeg lancanika, odlicno.

• U prolazu, 79 postova

Ne remeti nista, vecina stavlja pozadi jer je pristupacnije, lakse se smesti kapalica i moguca je vizuelna kontrola bez problema. Ako uspes da uglavis kapalicu kod prednjeg lancanika, odlicno.

hvala, nameravam ovih dana da napravim to sa elek.ventilom od plinskog uredjaja, to jest ventila za benzim.

Jer treba da posebno znam oko elektronike ili samo da povezem na kontakt bravu kada dobije struju da otvori ventil. ili neko je pomenuo na lampicu kada je izbaen iz brzine da zaustavi dovod a kada je u brzini da pusti ulje.?

• Svrati ponekad, 210 postova
  • Motocikl: YAMAHA TDM 900

Ja sam vezao sa prekidacem za svetlo( na zadnju sijalicu). Kad upalim farove, otvori se el. ventil. Uvek vozim pod svetlima.

• U prolazu, 79 postova

Ja sam vezao sa prekidacem za svetlo( na zadnju sijalicu). Kad upalim farove, otvori se el. ventil. Uvek vozim pod svetlima.

ma ja sam razmisljao da stavim na lampicu neutral ali ti je verovarno slabija struja, i mrzi me iskreno da jebenisem to. ostala mi je tvoja solucina na zadnju sijalicu ili direktni na kontakt bravu... hvala u svakom slucaju... a bice i slicica kako cu montirati jer sam odlucio da stavim mazalice na prednji lancanik..1hej.gif

• Drug član, 1520 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640

I ja sam tako povezao :takoje:

• Drug član, 1030 postova
  • Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999

Ja sam elektro ventil vec odavno prevaziso . Izmislio sam nesto bolje i radi na principu scottoiler-a ( nista nije skuplje od elektroventila ) .

Samo mi treba neki malo bolji ventil za regulaciju protoka ulja . Ovi sa akvarijuma uopste nisu pouzdani .

Ako neko moze da mi pomogne da nadjem nesto kao sa one slike iz predhonog posta neka se javi .

Kada kompletiram sve sa kvalitetnim delovima kacim slike .

• U prolazu, 79 postova

pa neznam ja sam nasao elekro ventil za gorivo koji se koristi za plinski uredjaj i na njemu ima za rucno otvatanje i zatvaranje protoka, i samomim tim moze da se nasteluje protok ulja koji ce mi biti potreban za podmazivanje..koji si sistem smiplio za podmazivanje podeli sa nama dok jos nisam poceo da rasturam i montiram kako sam zamislio, mozda je tvoje resenje bolje pa da posle ne prepravnjam ....pozzz1zdravo.gif

• Drug član, 1030 postova
  • Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999

Neces morati mnogo da prepravljas druze .

Imao sam i ja takav ventil ali taj kruzic je da se ventil otvori kada nema struju . Na primer kad crkne ti lepo otvoris i on opet radi . Na mom ventilu to sto ti pricas nije moglo .

• XXX, 474 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS

Da li je neko u medjuvremenu nasao prodavnicu gde moze da se kupi ovaj "ozbiljni regulator kapanja". :))

http://imageshack.us...683/ventil.jpg/

xEAd7_ventil.jpg

Nisam nasao prodavnicu ali sam nasao taj ventil i mogu ti reci da nisam uspeo nista da uradim sa njim....

Nikako nisam uspeo da prekinem kapanje kada zatvorim do kraja ovaj ventil. Kada je skroz zatvoren mi je kapao oko 5 kapi u minuti >:(

Nije mi bilo tesko pa sam ga rasturio (bez lomljenja) i nasao zasto - ovaj ventil je namenjen za protok vazduha (pneumatski je ventil u pitanju) i ima gumice u donjem delu koje zaptivaju tek pod pritiskom.... a pritiska nema kada se koristi za podmazivanje lanca....

Pokusao sam da taj deo skroz zapusim i da tako dobijem pouzdan regulator kapanja ali ni sa potpuno zapusenim tim delom nisam mogao da dobijem manje od 1 kapi u minuti sto mi je bilo previse i vratio sam se akvarijumskoj slavninici :(

Imao sam i slike rasturenog ventila ali sada ne mogu da ih nadjem....

Postavicu ako se negde pojave.....

PS. Ne iskljucujem da postoje razlicite vrste ventila i da sam ja "naleteo" na onaj koji ne moze da se iskoristi za finu regulaciju kapanja....

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 863 postova
  • Motocikl: R1200GSA

Slabo se razumem u tu vrstu tehnike, ali mislim da ima

1) pneumatski (vazduh)

2) hidraulicni (voda, tecnost)

Verujem da za podmazivac lanca treba hidraulicni, a mozda slicno izgledaju pa si ti nabavio pogresan (pneumatski)..

No, ne znam, ovo je samo pretpostavka, posto vidim da su neki clanovi na temi uspesno koristili ventil...

-------

Edit:

Da li cevi treba da budu sto tanje kroz ceo sistem (od kantice do kapalice) - zbog promene temperature, ili samo na nekim delovima?

Promenio član imaginos

• XXX, 474 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS

Slabo se razumem u tu vrstu tehnike, ali mislim da ima

1) pneumatski (vazduh)

2) hidraulicni (voda, tecnost)

Verujem da za podmazivac lanca treba hidraulicni, a mozda slicno izgledaju pa si ti nabavio pogresan (pneumatski)..

No, ne znam, ovo je samo pretpostavka, posto vidim da su neki clanovi na temi uspesno koristili ventil...

-------

Edit:

Da li cevi treba da budu sto tanje kroz ceo sistem (od kantice do kapalice) - zbog promene temperature, ili samo na nekim delovima?

U pravu si... mada oni koje sam pitao (i ugradili takav) su rekli da je to pneumatski ventil. Uz to, to je jedini ventil koji sam nasao da ima regulaciju protoka.. kupljen je na pijaci u Bubanj potoku posto nisam uspeo da nadjem radnju koja to prodaje.

Rad sam da promenim ventil za drugi koji radi kako treba (ako neko moze da me uputi gde da kupim odgovarajuci) :neznam:

Ono sto je sigurno je da elektronikom, tj. regulacijom otvaranja ventila moze da se nasteluje protok bas kako hoces. Recimo to radi Joskin gadget... ako ne nadjem odgovarajuci ventil, mozda to bude sledeci korak....

PS. Nasao sam sliku rasturenog ventila. Problem su 4 rupe na na koje regulator nema uticaja... igla regulise samo protok kroz srednju rupu. Neverovatno je da i kada sam zapusio te 4 rupe i dalje nisam uspeo da prekinem protok ulja kada zavrnem do kraja ventil :stabre::neznam:

.... pa sam odustao od daljeg budzenja ventila... inace je placen oko 400 - 500 din i za njega ti trebaju odgovarajuce cevi. One od akvarijuma ne rade posao....

95Nnu_regulatorprotoka.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja