abarth 175 Napisano Januar 13, 2010 Svrati ponekad, 417 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan Ako pitaš za scotoiler crevo, ~1mm unutrašnji prečnik Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M a R k o 382 Napisano Januar 14, 2010 Drug član, 1457 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: k25 Prijavi odgovor kao problematičan Ako pitaš za scotoiler crevo, ~1mm unutrašnji prečnik Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Februar 9, 2010 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan samo da se upisem za pracenje teme Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Februar 11, 2010 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo kako smo Arakis i ja izgunfovali na mom motoru! Samo da napomenem da je na trecoj slici cevka izmestena i sada ide ispod viljuske! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Februar 11, 2010 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan od čega je boca za ulje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Februar 11, 2010 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan od čega je boca za ulje E bas necu da ti kazem ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Februar 11, 2010 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Bocica je od ulja za menjace za scootere! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Februar 11, 2010 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan možeš li da je slikaš iz blizine kako bi smo videli sistem kačenja creva na bocu hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Phobos 36 Napisano Februar 12, 2010 U prolazu, 79 postova Lokacija: Nish Motocikl: Yamaha TDM 850 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Kako resavate to sto je strana lanca gde je kapalica vise podmazana od suprotne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5769 Napisano Februar 12, 2010 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Kako resavate to sto je strana lanca gde je kapalica vise podmazana od suprotne? Nisam primetio da je lanac nepravilno podmazan iako imam samo jednu "kapalicu" Ulje se raširi po celoj širini lanca čim počne da se vrti po lančaniku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Phobos 36 Napisano Februar 12, 2010 U prolazu, 79 postova Lokacija: Nish Motocikl: Yamaha TDM 850 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Kako resavate to sto je strana lanca gde je kapalica vise podmazana od suprotne? Nisam primetio da je lanac nepravilno podmazan iako imam samo jednu "kapalicu" Ulje se raširi po celoj širini lanca čim počne da se vrti po lančaniku. Kod mene unutrasnja strana lanca ostaje potpuno suva toliko da se pojavi korozija posle nekoliko dana ako ne namazem lanac krpicom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5769 Napisano Februar 12, 2010 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Koliko kapi u minuti i koje ulje koristiš? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Phobos 36 Napisano Februar 12, 2010 U prolazu, 79 postova Lokacija: Nish Motocikl: Yamaha TDM 850 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Koliko kapi u minuti i koje ulje koristiš? Scootoiler. Oko 1-1.5 kap u minutu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5769 Napisano Februar 12, 2010 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ja koristim SAE 90, koje Honda preporučuje za mazanje lanca. Kod mog podmazivača je optimalno 1 kap na 2 minuta. Probaj da povećaš broj kapčkica ili pomeri malo kapaljku da bude tačno po sredini. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 16899 Napisano Februar 12, 2010 Integrisan, 8299 postova Prijavi odgovor kao problematičan Koliko kapi u minuti i koje ulje koristiš? Scootoiler. Oko 1-1.5 kapi u minutu Mislim da ti kapaljka nije dobro namestena (ili se izvrnula - pogledaj). Definitivno scottoiler sa jednom kapaljkom nema ovih problema, u normalnim okolnostima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Free 41 Napisano Februar 12, 2010 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene unutrasnja strana lanca ostaje potpuno suva toliko da se pojavi korozija posle nekoliko dana ako ne namazem lanac krpicom I kod mene se desava ista stvar...primecuje se da je suvlja unutrasnja strana a kapalica je namestena dobro, uz sam lancanik ali ga ne dodiruje... razmisljam da napravim neku T racvicu da ide i na unutrasnju stranu...ne znam dali je izvodljivo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6317 Napisano Februar 12, 2010 Enduraš, 6367 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Normalno je da strana lanca na kojoj je kapalica bude vise podmazana od druge, nemoguce je postici da obe strane budu podjednako podmazane, ali podesavanjem adekvatnog protoka postize se da je i druga strana lanca dovoljno podmazana, a da ulje ne prska sa lanca svuda po motoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cika Kure 177 Napisano Februar 12, 2010 Svrati ponekad, 392 postova Lokacija: Milwaukee, WI Motocikl: Prodat, do daljeg cetiri tocka :( Prijavi odgovor kao problematičan Naravoucenije, potrebne su dve kapaljke. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Phobos 36 Napisano Februar 12, 2010 U prolazu, 79 postova Lokacija: Nish Motocikl: Yamaha TDM 850 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Naravoucenije, potrebne su dve kapaljke. ;D Genije!! :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Phobos 36 Napisano Februar 12, 2010 U prolazu, 79 postova Lokacija: Nish Motocikl: Yamaha TDM 850 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Koliko kapi u minuti i koje ulje koristiš? Scootoiler. Oko 1-1.5 kapi u minutu Mislim da ti kapaljka nije dobro namestena (ili se izvrnula - pogledaj). Definitivno scottoiler sa jednom kapaljkom nema ovih problema, u normalnim okolnostima. Fizika nije na tvojoj strani Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 16899 Napisano Februar 12, 2010 Integrisan, 8299 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ti kapaljka nije dobro namestena (ili se izvrnula - pogledaj). Definitivno scottoiler sa jednom kapaljkom nema ovih problema, u normalnim okolnostima. Fizika nije na tvojoj strani Sto puta ispricana prica... Fizika jeste na mojoj strani, a i empirija (inace, upotrebljavam scott-a sa jednom kapaljkom) Ali, ko voli dve - siroko mu polje (jos jedno 30 evrica scottoileru ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Phobos 36 Napisano Februar 12, 2010 U prolazu, 79 postova Lokacija: Nish Motocikl: Yamaha TDM 850 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ti kapaljka nije dobro namestena (ili se izvrnula - pogledaj). Definitivno scottoiler sa jednom kapaljkom nema ovih problema, u normalnim okolnostima. Fizika nije na tvojoj strani Sto puta ispricana prica... Fizika jeste na mojoj strani, a i empirija (inace, upotrebljavam scott-a sa jednom kapaljkom) Ali, ko voli dve - siroko mu polje (jos jedno 30 evrica scottoileru ) Centrifugalna sila je upravna a ne paralelna sa osom obrtanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrgud 151 Napisano Februar 12, 2010 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan i meni nije jasno kako sa jednom kapalicom može da se izvede ravnomerno podmazivanje, al ajde neka bude. evo kako sam ja izveo kapalicu: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Februar 16, 2010 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan od čega si iskoristio cevčice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Februar 16, 2010 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan možeš li da je slikaš iz blizine kako bi smo videli sistem kačenja creva na bocu hvala Crevo se samo navuce, zategne plasticnom zabicom i preko malo izolir trake! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...