Jump to content

Moto Zajednica

Ugradnja podmazivaca lanca

Recommended Posts

• Drug član, 896 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83

Nisam odavno citao temu, tako da ne znam da li je vec bilo, ali evo sad listam Louisov katalog pa naleteh na ovo, deluje mi kao odlicno resenje za razdvajanje creva bez po` muke za sistem sa dve kapalice...

http://www.louis.de/_1076da31c988d8f38b031fdc67f9f606e5/index.php?topic=search&searchterm=10034117&cmd.x=6&cmd.y=11

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 830 postova
  • Motocikl: XTZ 660 Ténéré

Ma to znam , nego one kvalitetnije koje se vide u linku koji je postavljen, mnogo bolje izgledaj nego te plasticne.

• Drug član, 1030 postova
  • Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999

Čitam temu pa se zapitah...zašto ne bi umesto tog el.mag. ventila ugradili benzin pumpu od skutera koja radi na vakum?

jzgPo_121670230.jpg

Bravo druze . U jednoj a mislim i u ovoj temi sam napisao da cu da kazem kako sam napravio kod mene ali eto ti si provalio genijalnnu stvar koju se do sada niko nije setio .

Kod mene to radi perfektno . Ne treba da pazim na struju i slucajno upadanje motora do pola u vodu na offroad-u ili slicno .

Samo treba malo bolja slavina umesto one akvarijumske i resen problem .

Sta ce vam elektroventili i ostale gluposti . Najprostije je najbolje . Gledam te elektronike ta cuda-muda , pa koliko ste puta samo zaboravili da podmazete lanac i tako se vozili . Ovo najprostije je po meni najbolje . A vi slobodno ugradjujte te komjutere i NASA projekte .

Tebi druze 10+ na ovom .

• Enduraš, 6398 postova
  • Motocikl: CRF300L

Meni je elektroventil ispod zadnjeg blatbrana, stalno je prekriven blatom, mokar, perem ga puromatom redovno kad prskam motor, tako vec godinu dana i nista mu ne fali, radi kao prvog dana. Mada ako je taj vakuum ventil pouzdan, on je jos bolje resenje, bar je prostiji za ugradnju.

• Podržavam 1

Pouzdan sigurno i po meni prostije a i sigurnije resenje . Nikad nece da zakaze , pregori ili slicno . Meni je nekoliko puta pregoreo osigurac jer sam potopio ceo ventil u vodu . Morao sam da ga smestim nize nego sto treba . Posle nekoliko dana sam rasturao skuter da nasto popravim i vidim VAKUM SLAVINA :hej: . Prostije da vise ne moze da bude . Ujedno je i ventil i posuda za ulje . Mislim treba lepo da se spoji . Ja sam to spojio sa jednom posudom koja ima dva ulaza tj. ima dva creva . Preko jednog punim posudu ( stavim ulje u spric i uspricam ) a preko drugog on vuce vazduh . Tako su lepo ta dva creva smestena da ne dolazi do prolivanja i na najvecim truckanjima .

Jedini mi je problem malo bolja kontrola kolicine protoka ulja . Znaci ona slavina za akvarujum kod mene nesto i ne radi kako treba . Kada je malcice zavrnem ona nece da pusta a kada je bar malo okrenem da pusta onda curi ko ludo . Znaci jedino kvalitetnija slavina i ekstra je . Bar po meni . Vakum normalno svako ima gde da ukljuci i to je to . Mogu da slikam ali ne ovih dana jer ne mogu da dodjem do motora :neznam:

Imas mnogo prostije slavine od ove . Pokusacu da nadjem sliku pa da okacim . Nije ovakva sa filterom nego obicna .

Zaboravio sam da kazem ovo nije vakum slavina . Ovo je pumpa za gorivo . U stvari i nije pumpa ali tako je zovu .

Evo postavicu sliku kakva je moja .

Evo kako izgleda . Jeno je ulaz iz boce za ulje pored je uzlaz za lanac . Sa druge strane je vakum i kada se motor upali ulje krece .

Bolje je nego kada zaboravim po nekad kontakt da nadjem baru ispod lanca .

QzzRL_7234l.jpg

Eto mislim da kosta 600 dinara . A ima i drugi modeli pa koji se kome svidja ili kako vec moze da napravi . Po meni je bolje da nema veze sa bocom nego da je posebno . Kod mene je zajedno ali sam se zeznuo . Kada bi pravio stavio bi ovu sa slike .

Izvinjavam se sto na slici ima ime firme koja ih prodaje . Nadam se da ce administratori razumeti a i da nista lose nisam mislio .

Pozdrav!!!!!

• Podržavam 1

• U prolazu, 15 postova
  • Motocikl: Radi Pali Ide

Imam el. ventil sistem vec dve godine i ok radi samo me nervira protok kroz slavinu koji mora da se steluje u zavisnosti od vremenskih prilika tj. gustine ulja koja se menja na toplo i hladno vreme,a trenutno pokusavam da osmislim sistem sa motoricem iz cantre vetrobranske tecnosti iz kola koji ce funkcionisati iskljucivo na taster i u voznji da podmazem lanac pritiskom na taster (naravno da ulje nece ici u mlazu) , a ne da stalno kaplje i balavi ceo zadnji deo motora,felnu itd....

Ne bi bilo lose da neko da slikoviti prikaz montaze ove vakum pumpe za skutere .

Iamo sam ja takve stvari jos pre neko sto ste i poceli da pisete o tome ovde . Iskreno tada se vakum slavinice i nisu mogle da se nadjo kao sto ljudi kazu i na trafici . Jer da ih je bilo ne bi se zajebavao sa strujom i slicnim stvarima . Ventil moze da zakaze kad se najmanje nadate . Podjete na neki dalji put i on zajebe stvar . Sta da se radi non stop da pustas i odvrces slavinicu koja je na njemu , ne pada mi napamet . Poso sam da se provedem a ne da brinem o ventilu . Desavalo mi se da toliko vode podignem ili da me uhvati toliko nevreme da pregori osigurac od prespajanja . I opet ne radi dok ne popravis osigurac .

Tako da je ovo najbolje resenje . Inace na istu foru radi Scottoiler pa vi razmislite zasto oni nisu stavili da radi na struju .

Pa jbg. svaki motor je ralicit po tom pitanju . Nekom se nalazi na glavi srafcic koji odvrnes i stavis umesto srafcica cevcicu sa istim navojem , zavrnes i tu povezes crevo preko kog ce da vuce vakum . Ako nemas takvu zajebanviju onda najbolje je da potrazis na sajtu Scotiler-a da vidis kako oni to preporucuju za tvoj motor . Ima tamo i u slucaju kada nema sta se radi .

Ako ti je za Yamahu sto imas onda imas sigurno ispod guma za karburatore na glavi motora .

Najzajebanije je za jednocilindrase jed podosta njih nema vec rupu za vakum pa onda mora da se nesto busi cacka ili kako vec .

• Zainteresovan, 863 postova
  • Motocikl: R1200GSA

hvala za info, pogledao sam na scotoilerovom sajtu - i u pravu si.

za yamahu ima sraf na mesto koga se usravi "cevcica" a za kineza mora da se busi neka guma. mozda i nije tako komplikovano, pod uslovom da to sto se busi "u gumu" moze da drzi i da se ne raspadne vremenom od drmanja.

prava stvar u celoj prici je sto ovakvo resenje ne vuce struju. :-)

• Svrati ponekad, 432 postova
  • Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125

Manite se te vakum slavinice,ja cak ramzisljam da je skinem sa skutera i ugradim elektroventil,to je toliko sranje da ne mogu da vam opisem...znaci kvare se svaki cas,imam sigurno 5-6 tih zaglavljenih slavinica,nekim popustila membrana,i ova koja mi je sad na skuteru je zaglavljena(znaci stalno ide gorivo u karb,sreca karb je nov pa ne pusta gorivo),drzite se i dalje elektorventila,to vam je moj savet.Imao sam 3 skutera do sad,nema sta im nisam radio,i tunirao,rasturao do zanjeg srafa(jednog sam sredio da za 8sec stize do 100 :zvizduk: ),i sa tim slavinicama sam uvek imao problema.

A montira se lako,treba samo da se poveze na vakum,znaci ispred klapne na karbu(ko ima karb,za direktno ubrizgavanje ne znam),ako ima vec ostavljeno ok,ako nema onda moze da se probusi prirugnica i samo se u nju gurne crevo,namaze se nekim lepkom i nebi trebalo da tu pusta.Ali je mnogo lose resenje,a jos kad je hladno ona membrana unutra se stvrdne,pa nece da zatvori dok se ne dune na mesto gde ide vakum itd...

Tako da je po meni elektorventil mnoooooogo pouzdaniji.

• Podržavam 1

• U prolazu, 15 postova

Ok ali ne mora da se uzme vakum pumpa sa kineskog skutera moze sa nekog kvalitetnijeg mislim poznatijeg i pouzdanijeg proizvodjaca?

• Svrati ponekad, 432 postova
  • Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125

Ja sam imao 2 piaggio free skutera i jedan kineski,a bolji skuter od piaggia nemas,i kod svih su crkavale svaki cas,jer nigde ne moze da se nadje original(ona sa gornje slike je od kineza,a onih OMG sa slike pre nje(ona sa sitom)sam promenio 2,jedna je izdrzala nekih 15 dana,druga se ne secam koliko ali nesto kratko,onda sam kupio neku kao najvalitetniju u motobikeu i platio je 1200din,a ona pa zaglavljuje,stalno ostaje u otvorenom polozaju,nekad se desi da zatvori ali retko dok ja ne dunem na mesto za vakum).

desava se da ne zatvara zato sto nemas filter za gorivo i verovatno neka prljavstina ne da da se zatvori . Moja radi vec podosta i nije se nista desilo . Prijatelju je nesto bilo crklo na cbr 900 pa smo ugradili tu vakum membranu . Ne zali se vec dve godine . Ali nije bila ovakva kao na slici i platio je 1500 din . Tako da verovatno kineske nisu bas i nesto ali s druge strane mislim da gresite .

Ali svako ima svoje misljenje i svako je za sebe u pravu a najvaznije je da podmazivanje radi . Zar ne ?????

Bilo da je na ventilu ili membrani vazno je da radi .

• U prolazu, 15 postova

Ja sam imao 2 piaggio free skutera i jedan kineski,a bolji skuter od piaggia nemas,i kod svih su crkavale svaki cas,jer nigde ne moze da se nadje original(ona sa gornje slike je od kineza,a onih OMG sa slike pre nje(ona sa sitom)sam promenio 2,jedna je izdrzala nekih 15 dana,druga se ne secam koliko ali nesto kratko,onda sam kupio neku kao najvalitetniju u motobikeu i platio je 1200din,a ona pa zaglavljuje,stalno ostaje u otvorenom polozaju,nekad se desi da zatvori ali retko dok ja ne dunem na mesto za vakum).

Ne kazem da nisi u pravu ali po ovoj tvojoj prici na skuter ne treba sedati bez minimum 3-4 rezervne vakum pumpe u dzepu ili top-case-u.

Imao sam kineza 50cc u vlasnistvu 4 godine i nikada nisam imao nikakvih problema sa tom pumpom , e sad mozda je sve lutrija,mozda si ti u pravu,kolega Draza ima iskustva (ne kazem da ti nemas) pa sta nam je ciniti sad da cekamo jos nekog ko je kopetentji da se ukljuci u rasprvu i otkrije nam istinu o kvalitetu i trajnosti vakum pumpi za skutere ? :neznam::stabre::Mina:

• Zainteresovan, 863 postova
  • Motocikl: R1200GSA

Ako nije skupo i ako je lako za ugradnju, onda vredi probati.

Pa kome radi - radi, kome ne radi, tu je elektricni ventil, i to je to..

• U prolazu, 15 postova

Ako nije skupo i ako je lako za ugradnju, onda vredi probati.

Pa kome radi - radi, kome ne radi, tu je elektricni ventil, i to je to..

Slazem se ali pouzdanost je jako bitna posle pomenute skupoce naravno

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja