japanx 211 Napisano Septembar 7, 2009 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Sta moze da se desi skuteru kada umesto ulja za skuter, neko sipa obicno motorno multigradno 20w50.. Drugarica se malo zeznula pa na pumpi kupila 20w50 a i ti pajseri jos gori sto su joj prodali.. vozila je sa njim nekih 50km.. nema mesac nego se mesa rucno... jel moze nesto da se zezne?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1240 Napisano Septembar 7, 2009 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Ako nema mesac nece za toliko nista da mu bude. Da ima mesac onda bi bilo problema jer je crevo od pumpe veoma tanko tako da gusce ulje slabije prolazi... Posto su na vecini skutera sada aluminijumski cilindri a ne gusani ne bih joj preporucio da dugo vozi sa tim uljem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Septembar 7, 2009 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Da moze,moze.Ali trebalo bi ga ipak zameniti.Novi dvotaktni motori su konstruisani da trose jako malo ulja,da bi zadovoljili ekoloske norme.Tako da bi bilo lepo da mu se "da" ono za sta je napravljen.Na duze moze da napravi i probleme Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Septembar 7, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Provereno moze,mada motor se losije ponasa,a 2t ulja imaju i aditive koji smanjuju trenje itd... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
japanx 211 Napisano Septembar 7, 2009 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan e super, znaci nista ne bi trebalo da je zeznuto.. ma ona nije ni provalila dok nije zahladnelo pa se valjda ulje zgusnulo i motor dobijao manje goriva(bela svecica) gorivo je zamenjeno, motor pali/radi/ide tako da je sve ok i da, ne sipajte 20w50 u skuter ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSrbijaSP 0 Napisano Septembar 7, 2009 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Smed.Palanka Prijavi odgovor kao problematičan Imam Aprilu Sr50.Kod mene je presla oko 9000km a od tih 9000 km ,8000 je vozena na obicno motorno ulje...Ide isto kao prvog dana,na masini nije nista radjeno.Sama pravi mesavinu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Septembar 7, 2009 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Nije to velika kilometraza. Ja sam kineskim skuterom napravio duplo pa je jos u odlicnom stanju (ali sam koristio ulje za 4T skutere tj Motul scooter Expert) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6570 Napisano Septembar 7, 2009 Drug član, 3046 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Jeste da nije ista tehnologija, ali smo mi `80ih uredno koristili obicno ulje umesto dvotaktola i Jawe i MZ su isle odlicno, nisu se kvarili zato. Stoga, ne verujem da je ta kineska tehnologija toliko prefinjena da bi mu tako mala kilometraza sa obicnim uljem ista smetala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10625 Napisano Septembar 8, 2009 Hronični Motociklopata, 7371 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan ^ slazem se sa kolegom gore, ja ni nepamtim da sam mozda dvaput sipao dvotaktol u moj MZ i isao je bez ikakvih problema a pravio sam mu mesavinu sa nekim traktorskim uljem za dizel motore... ;D znas onu reklamu, sipas i nemislis..ili je bilo obrnuto... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Septembar 8, 2009 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Koliki je precnik cilindra na MZ-u,a koliki na skutercicu od 50ccm?I ja sam u moju Vespu trp'o sve i svasta,ali ovi motorici danas su napravljeni malo drugacije. Prvo mu zapusis katalizator.Malo manje strucni teraju dalje pa se onda zatvori i sam izduv na cilindru.Pa kad se to desi,a insistira se i dalje onda krecu bolovi u "stomaku". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6570 Napisano Septembar 8, 2009 Drug član, 3046 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Ah, da, zaboravih, isto i sa T 14 i T15. Istina je da su sada motori nesto drugaciji, ali, zar kineska cvaja ima katalizator? Moguce da bi joj neskoskodilokad bi se tako stalno teralo, ali, za tako malo radnih sati /minuta/, ne verujem da moze nestoda bude. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Septembar 8, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Za prvu pomoc - moze, al na duze ne valja. Dvotaktol osim podmazujuceg svojstva, ima i aditive koji sprecavaju talozenje garezi u izduvnom kanalu i auspuhu. Kad se vozi na obicno ulje, zna bas dobro da se natalozi i zalepi. To se najbojle moze videti na starim MZ-ima koji su vozeni uglavnom po selu, pa su im sipali bilo sta sto moze da podmaze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Septembar 8, 2009 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan To. Na kratko moze.Na dugo bas i ne mora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...