gavrolini 2754 Napisano Avgust 31, 2009 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan kazes izmedju 5 i 10 hiljada km....jbg ako je 10k i ako je to bila agresivna voznja onda i nije toliko cudno sto se sjebao e sad sam znas kako vozis ,ako mislis da nije do tebe, skini lanac i odnesi ga onom ko ti je prodao pa mu po srpski objasni da "garancija jos nije istekla" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
japanx 211 Napisano Avgust 31, 2009 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ne vredi.. kupi drugi lanac i zaboravi pricu... ali gledaj da se poucis iskustvom i vidi sta je u stvari bilo lose, kakav ti je bio prethodni lanac i da li je bilo slicnih simptoma, mozda jos nesto ne valja.. koji sprej koristis, koliko je zategnut/pretegnut/opusten lanac.. kataloski korak lanca itd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shonsi 41 Napisano Avgust 31, 2009 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Zemun Motocikl: XL 1000V Prijavi odgovor kao problematičan Ako je original D.I.D lanac, mora da piše nešto ovako na svakoj karici a koliko vidim kod tebe nema ni D od D.I.D :-\ Tako da sam skoro 100% siguran da ti je neko uvalio kopiju D.I.D lanca, nažalost :'( Što se tiče zazora na rolnicama, on ne sme da postoji u tolikoj meri, a do ispadanja gumice, može doći zbog zaprljanosti karike, pa se samim tim pojavi kruta karika i eto šta pocepa gumicu. A sa tolikim zazorom rolnica nije ni čudo što se to desilo. Moj predlog, nov lanac i nove lančanike. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Avgust 31, 2009 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa ovo ti nije didov lanac, :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Avgust 31, 2009 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan A bilo mi lepo kad su se 'iscimali' da mi donesu kutiju sa lančcanicima i lancem maltene na noge... Da li je baja u kombiju zamenio, ili su njemu tamo dali već zamenjeno.... Jbg. Enivej, koliko videh lancanici mi deluju OK.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
japanx 211 Napisano Avgust 31, 2009 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan zovi ih i reci im problem.. ako su ti dali nesto drugo a platio si prvo, slobodno im pozovi inspekciju pa ce ih vunica kostati malo vise.. cisto da se opamete.. Ne znam kakav je majstor ali bi glupo bilo da je on izmenjao lance mada svasta se desava sto kazu, neki put ne treba menjati deo nego majstora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 98 Napisano Avgust 31, 2009 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Ti bi realno na tvom motoru morao da predjes 20-30k sa jednim DID lancem. Jos imas i Scottoiler sto bi trebalo da mu dodatno produzi vek. Ako je lanac DID mora na karikama to i da pise. Cini mi se da kod mene na svakoj drugoj pise DID a na ovima izmedju JAPAN. Lanac je bio na motoru kad sam ga kupio, tad je bio relativno nov, i za 15k+ kilometara nisam morao ni da ga dotegnem. Nazalost deluje da lanac nije DID original a sad ko te je u celom lancu osisao pitanje je. Joca je kao majstor sa velikim iskustvom morao po mom misljenju da ti skrene paznju da je lanac koji si doneo neki fals. Posto ti ne gine novi lanac zameni i lancanike, oni su mala stavka naspram lanca te se ne isplati da rizikujes, jer ako je lanac fals ko ti kaze da su lancanici ok. Posle stavis nov lanac i on pojede lancanike i opet propadne lanac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Avgust 31, 2009 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Моје скромно мишљење је да ти Деки из КДМ-а не би дао бофл ланац, јер нема интерес за тако нешто. Е сад ко је у ланцу имао највећу корист од ланца... То сад није ни битно, али када купиш нови ланац дођи да га сами променимо! Глупо је да платиш за тако нешто. Боље да попричамо по које! Ја сам узео ДИД ланац без икаквих рингова, платио га са све предњим ланчаником 36 евра, сам га заменио, прегазио већ 5000 км и све је у реду. Један паметан човек ми је рекао да је много глупо да платим додатних 40 евра само за О рингове који вероватно нису ни постојали на фабричком ланцу давне '87. године прошлог века и да су рингови, у мом случају, порез на не коришћење мозга. Е сад, чему служе О или Х рингови сви знамо и ја стварно немам намеру да толико платим за њихову бедну услугу! Ионако редовно чистим и подмазујем ланац, а сад не морам ни да размишљам чиме га перем да не бих оштетио господу рингове. Могу и бренером да га третирам! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
japanx 211 Napisano Avgust 31, 2009 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan posteno.. bolje kupiti dva lanca i za kusur alat za menjanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Avgust 31, 2009 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Jbt!!! Sad sam gledao moj DID... na svakoj spojnici je utisnuto naizmenicno DID i mera!!! Inace, ja sam sa mojim DID setom kupljenim u gevari presao oko 20000 a od toga oko 15000 sa suvozacicom ili 3 puna kofera (a ponekad i kobasicom od 90litara), a jos nisam dosao ni do prvog dotezanja!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Avgust 31, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mrak je i mrzi me da sad proveravam da li moj DID lanac ima oznake o kojima Shonsi pishe, ali u svakom slucaju traje vec preko 12,000 km. Kupljen je u setu sa lancanicima u Louisu. Nemam kapavac (scottoiler) i nisam jako azuran u pranju i podmazivanju lanca - ali ovo sto ti se desilo mi bas smrdi na prevaru. Prosto je nemoguce da se lanac raspadne za tako kratko vreme. Takodje, ako je renomirani majstor video (a morao je da vidi) o kakvom je lancu rec - bio je red da ukaze na "sumnjiv kvalitet" dok lanac jos nije bio montiran. :o :o :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ribolovac 491 Napisano Avgust 31, 2009 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Negotin Motocikl: @ UBER ALLES Prijavi odgovor kao problematičan Posto je i meni lanac pri kraju i povodom toga se raspitivao ...gde ,koliko i sta ,ispostavilo se da na nekoliko mesta u Srbiji mogu dobiti DID u setu sa lancanicima za 110 e za Rd07 !? Posto nisam bogat da bih bacao lovu na jeftine stvari ja jos vozim stari set ...izgurace sezonu . Samo mi je palo na pamet da je neko preduzimljiv uvezao nesto na cemu pise DID ? Mozda gresim !? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Avgust 31, 2009 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Posto je i meni lanac pri kraju i povodom toga se raspitivao ...gde ,koliko i sta ,ispostavilo se da na nekoliko mesta u Srbiji mogu dobiti DID u setu sa lancanicima za 110 e za Rd07 !? Posto nisam bogat da bih bacao lovu na jeftine stvari ja jos vozim stari set ...izgurace sezonu . Samo mi je palo na pamet da je neko preduzimljiv uvezao nesto na cemu pise DID ? Mozda gresim !? Zoki, trenutno je u Louisu Regina set za RD07 snizen na 109.90 EUR. Ja ga imam, presao sam oko 14000 s njim i sasvim sam zadovoljan. Nije se rastegao i ne pokazuje nikakve znake umora. Takodje dolazi u zlatnoj boji ako je to nekom vazno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Avgust 31, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan D.I.D u Lous-u kosta ovoliko, i to sa popustom: 10041359 KETTENSATZ DID X-RING XRV750 BJ.93- (124/16/45) HONDA XRV 750 (RD07) Sofort lieferbar 139,95 Tako da je malo nelogicna cena od 110 Eura u Beogradu, pa mi se cini da je to mozda set iz ove Cehove serije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Avgust 31, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ceh, Evo nesto i za tebe u Louis-u: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Avgust 31, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kuda i kako si ti vozio taj motor ???, da si uspio tako brzo unistiti bilo koji lanac koji se konstantno podmazuje. (ako imas scottoiler, znaci kod tebe je to slucaj). Da ti zazori nisu posledica ispadanja gumica? Tako se meni cini. Jedino sto mi zvuci logicno je Danetova pretpostavka o crijevu s benzinom. Ne mogu da vjerujem da bi i falsh ovako brzo riknuo. Evo ga moj DID posle tripa od 7000 km. Ukupno presao oko 13-14000 km, jos ni jednom ne dotegnut, a motor ima 150 konja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Avgust 31, 2009 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto je vec receno D.I.D. lanci imaju utisnuto DID na svakoj drugoj karici, takodje na svakoj drugoj je velicina lanca 520, 525 itd. Izgleda da si i sam shvatio sta ti se desilo pa necu da dodajem so na ....... Sto se tice trajanja lanca moj zadnji DID je trajao malo manje od 19K milja a nisam bas neki podmazivac. Videcemo koliko ce ovaj novi da traje ali 10K kilometara je mnogo malo za RK ili DID lanac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Avgust 31, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan jbg druze,meni ono lici na neki bofl lanac koji se uzima za kombajn na metarr u svakom slucaju najbolje bi bilo da zamenis i lanac i lancanike,posto su se lancanici ugazili prema ovom lancu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Avgust 31, 2009 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan 18. maja o.g. zamenio lanac, lancanike, ulje i filter kod Joce. DID set naplatio mi 12.560 dinara sto je po kursu 92 nekih 136EUR tj. po ceni po kojoj bih ga i ja otprilike kupio u Guevari. Rad je posebno prikazan kao stavka. Ja mu samo javio dan ranije sta hocu da uradim on kupio, on montirao...ja seo i vozim. Sad me mrzi da idem do garaze al sutra cu da javim da li i sta pise na karikama. Prema mom dosadasnjem iskustvu sa Jocom nesto mi ne lici ni na njega da ce da vajdi tako sto ce musteriji koja mu donese original lanac da montira kopiju. Ako si mu ti doneo lanac mozda je jednostavno mislio da si ti svesno kupio jeftin lanac da bi ustedeo pa covek montirao ono sto mu je i doneto...bez mnogo pitanja. :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Avgust 31, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam slican problem, do duse, moja lanac se nije raspao, ali je zaribao! Takdoje uzet u KDM-u ,ali sa oznakama DID i "sta-ti-ja-znam". Zaribalo je, cini mi se, pola karika na lancu Presao oko 30000km, podmazivan Scottoilerom, samo jednom dotegnut. Ocekivao sam, do pojave krckanja, da cu preci sa njim minimum 50000km, koliko se i pominje na netu za lanac podmazivan Scott-om. Pokusavao sam da podmazem na sve nacine zaribale karike i da ga spasim jer se ni malo nije istegao, ali sam na kraju digao ruke i u Gevari kupio nov. Takodje, lancanici kao novi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Avgust 31, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovako je izgledao moj lanac na samom pocetku sezone, kao vojnicke charape - kako ih ostavish one tako stoje ;D ;D ;D ;D ;D Posle malo ciscenja i podmazivanja, sad je u najboljem zdravlju, sto samo govori u prilog tome da originalni lanac trpi svatsa, pa cak i Gremlinovu aljkavost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano Avgust 31, 2009 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan Sad bas pogledao , u Engleskoj je 78 funti , sto je oko 90e,set lanac i lancanik, tako da je i moguce da je kod nas jeftinije, ko zna odakle se nabavlja. Mada je vec utvrdjeno da je lanac plagijat, jer i na mom motoricu isto svuda pise DID i japan. Zato cu ja sad uzeti u Engleskoj taj set i nadam se da nece biti brige. Da li zna neko koja je tesina tog seta, vazno mi je? @ Gremlin Svaka cast! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Avgust 31, 2009 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno ne verujem da bi KDM i pomislio da uvali bilo sta. Sve kupujem kod njih i stvarno nikada nisam imao problem. Trenutno imam DIDov set na motoru, kupljen kod njih i vec 20 000 km ne pokazuje znake zamora, a vozen je i po pesku i po vodi. Poznajem Dekija iz KDM i mogu da tvrdim da je tako nesto nemoguce. Kako je doslo do ovoga, stvarno je nejasno. Sumljivo je da majstor nije primetio, mada iskreno ne verujem da bi i on to dozvolio sebi, zvuci mi glupo. Mada nikada nisam imao iskustva sa tim majstorom, ali stvarno ne verujem... Na kraju ne ostaje nista. Tebi preostaje samo da kupis novi set, da prekontolises ovaj put... I nemoj puno da se sekiras, svakom se dogadjaju maleri... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Septembar 1, 2009 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Prema mom dosadasnjem iskustvu sa Jocom nesto mi ne lici ni na njega da ce da vajdi tako sto ce musteriji koja mu donese original lanac da montira kopiju. Ako si mu ti doneo lanac mozda je jednostavno mislio da si ti svesno kupio jeftin lanac da bi ustedeo pa covek montirao ono sto mu je i doneto...bez mnogo pitanja. :-\ Sigurno nije on zamenio lanac, em što ne verujem da bi on to uradio, em što sam ja bio tu dok je menjao, pa sve i da je hteo ne bi mogao... Na kraju ne ostaje nista. Tebi preostaje samo da kupis novi set, da prekontolises ovaj put... I nemoj puno da se sekiras, svakom se dogadjaju maleri... Sa tim sam se pomirio Nema nervoze, samo da izvučem pouku da se ne desi opet.... U nekom trenutku ću zagrebati po lancu da vidim šta piše, mada sam na nekim fotkama video japan naizmenično sa 520 i nesto sto lici na 1/7. Dakle, da proverim dobavljača i da se uverim da ne kapa negde čorba... A možda bi mogao i tu varijantu bez gumica..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TT600 175 Napisano Septembar 1, 2009 Zainteresovan, 525 postova Lokacija: VRSAC Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ја сам узео ДИД ланац без икаквих рингова, платио га са све предњим ланчаником 36 евра, сам га заменио, прегазио већ 5000 км и све је у реду. Један паметан човек ми је рекао да је много глупо да платим додатних 40 евра само за О рингове који вероватно нису ни постојали на фабричком ланцу давне '87. године прошлог века и да су рингови, у мом случају, порез на не коришћење мозга. Е сад, чему служе О или Х рингови сви знамо и ја стварно немам намеру да толико платим за њихову бедну услугу! Ионако редовно чистим и подмазујем ланац, а сад не морам ни да размишљам чиме га перем да не бих оштетио господу рингове. Могу и бренером да га третирам! ;D I moj sledeci ( kad mu dodje vreme zamene ) je bez O ringova. I ovako ga perem i mackam posle svake ozbiljnije off road voznje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...