vidza84 17 Napisano Septembar 14 U prolazu, 37 postova Lokacija: Pirot Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drustvo, danas sam isao da pogledam jednog tdm-a 850 twin. Nemam iskustva sa motorima pa ne mogu da ga uporedim sa nekim. Opsti utisak je nekako cudan. Motor svakako ima ulaganja, auspuh malo pocepan, viljuska jedna masna, gume lose, estetski pipnut bas na jednom mestu, sediste se deformisalo od sunca napred pa se ne kaci bas najbolje...Najvise me iznenadilo ato se u 3. cuje kao mlin za kafu dok u ostalim brzinama je sve ok. Ovako ide, nemam zamerki. U leru na gasu do blokade oce da pusti dim crn/beli... U sustini za motor 2002 god ne znam sta sam mogao da ocekujem. Kasnije sam probao jedan vstorm, daleko mi bolje legao sto se tice voznje ali takodje u mozda jos gorem stanju od ovog ( mislim mehanicki, ali nije ne resivo tipa svecice, sajla kvacila i td) e da i na TDM me zacudilo sto je kvacilo bas bas tvrdo. Imam osecaj da bi mi ruka otpala i posle 100 km a kamo li vise ako bi trebao da menjam brzine non stop. Svakako sam malo razocaran, mislio sam da izbor motora ide dosta lakse ali ... Ili su nasa ocekivanja prevelika i treba da spustimo kriterijume ili da se udarim po dzepu ( i ako nemam i trazim nesto mladje. Nisam pametan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 15182 Napisano Septembar 14 Integrisan, 8034 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Batali te lomove. Ako nađeš dobar 850 navozaćeš se. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidza84 17 Napisano Septembar 14 U prolazu, 37 postova Lokacija: Pirot Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Ako nadjem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 1066 Napisano Septembar 15 MK Obrenovac, 594 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: BMW R 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan Čisto sumnjam da je to 2002 godište Menjač hoće da se čuje kod prvih serija , kod zadnje serije ( od 1999 do 2001 ) 850 to je rešeno . Taj je očito krš neki, beži od toga 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidza84 17 Napisano Septembar 15 U prolazu, 37 postova Lokacija: Pirot Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Na kraju tako ispade Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 694 Napisano Septembar 15 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan 17 hours ago, vidza84 said: Pozdrav drustvo, danas sam isao da pogledam jednog tdm-a 850 twin. Nemam iskustva sa motorima pa ne mogu da ga uporedim sa nekim. Opsti utisak je nekako cudan. Motor svakako ima ulaganja, auspuh malo pocepan, viljuska jedna masna, gume lose, estetski pipnut bas na jednom mestu, sediste se deformisalo od sunca napred pa se ne kaci bas najbolje...Najvise me iznenadilo ato se u 3. cuje kao mlin za kafu dok u ostalim brzinama je sve ok. Ovako ide, nemam zamerki. U leru na gasu do blokade oce da pusti dim crn/beli... U sustini za motor 2002 god ne znam sta sam mogao da ocekujem. Kasnije sam probao jedan vstorm, daleko mi bolje legao sto se tice voznje ali takodje u mozda jos gorem stanju od ovog ( mislim mehanicki, ali nije ne resivo tipa svecice, sajla kvacila i td) e da i na TDM me zacudilo sto je kvacilo bas bas tvrdo. Imam osecaj da bi mi ruka otpala i posle 100 km a kamo li vise ako bi trebao da menjam brzine non stop. Svakako sam malo razocaran, mislio sam da izbor motora ide dosta lakse ali ... Ili su nasa ocekivanja prevelika i treba da spustimo kriterijume ili da se udarim po dzepu ( i ako nemam i trazim nesto mladje. Nisam pametan. strom se vozi kao bicikla u odnosu na tdm Super je i on ako imas para za njega. Nije tvrdo kvacilo na tdmu, bar ga ne pamtim kao tvrdo. Ne uzimaj krs za prvo motor, da s ene bi desilo da izgubis volju. Ok, svaki ce imati ulaganja, ali izbegavaj ono sot je ocigledno krs. I nemoj da se vodis logikom, sredicu ja, pomoci ce mi drugar... Odu i pare i vreme. Mislim, super je ako imas neki motor za projekat pa se zezas, ali kolko skapirah ti bi da se vozis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidza84 17 Napisano Septembar 15 U prolazu, 37 postova Lokacija: Pirot Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Pa da, to mi kaze i drug. Kaze bolje skupi kes pa kupi nesto da se vozis nego da se razocaras odmah u startu kad krenes da samo ulazes u njega. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4655 Napisano Septembar 15 (promenjeno) motoras, 2565 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 19 sati, vidza84 je napisao: Opsti utisak je nekako cudan. Motor svakako ima ulaganja, auspuh malo pocepan, viljuska jedna masna, gume lose, estetski pipnut bas na jednom mestu, sediste se deformisalo od sunca napred pa se ne kaci bas najbolje...Najvise me iznenadilo ato se u 3. cuje kao mlin za kafu dok u ostalim brzinama je sve ok. U leru na gasu do blokade oce da pusti dim crn/beli... Ovo sve sto si naveo da se vidi na prvi pogled je trebalo da ti odmah kaze da ne treba ni da ga probas. A sto se tice zavrtanja u blokadu ne znam sta bi ti rekao. Tako se ne proba tudj motor ,ciji god da je. Pre 19 sati, vidza84 je napisao: U sustini za motor 2002 god ne znam sta sam mogao da ocekujem. Ovo nema veze sa stanjem motora. To je vise do vlasnika i njegovog odnosa prema motoru,veruj mi. Ustvari sam hteo reci da su moji motori '73. '88. i '94. i rade kao sat. U principu,ako se ne razumes povedi nekog ko zna. Ili kupi novo pa ne mislis. A to da nema ulaganja zaboravi. Svaki motor trazi novac. I nov. Promenio Septembar 15 član stari roker 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 694 Napisano Septembar 15 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Motor nije jeftin hobi. Dve gume, lanac i lancanici zamena ulja i filtera i eto 500 evra kao od sale. A to je bukvalno sve potrosna roba. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidza84 17 Napisano Septembar 15 U prolazu, 37 postova Lokacija: Pirot Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan To se podrazumeva naravno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jolaja 0 Napisano Septembar 15 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Na tdm mi prestala da radi kazaljka za brzinu, kilometre vrti a brzinu ne pokazuje. Imal neko ideju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidza84 17 Napisano Četvrtak u 14:26 U prolazu, 37 postova Lokacija: Pirot Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Konačno prinova od prvog dana sam verovao da je TDM prvi izbor. Sada se nadam da je i pravi. Uzet od kolege sa foruma tako da se nadam pa posluzi neku godinu. Sent from my RMX3081 using Tapatalk 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 114 Napisano Petak u 07:45 Svrati ponekad, 216 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 17 sati, vidza84 je napisao: Konačno prinova od prvog dana sam verovao da je TDM prvi izbor. Sada se nadam da je i pravi. Uzet od kolege sa foruma tako da se nadam pa posluzi neku godinu. Sent from my RMX3081 using Tapatalk Sad samo fen i WD 40 u ruke i udri po naljepnicama. Sretna vožnja! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidza84 17 Napisano Petak u 09:27 U prolazu, 37 postova Lokacija: Pirot Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Gato je napisao: Sad samo fen i WD 40 u ruke i udri po naljepnicama. Sretna vožnja! Citas mi misli Hvala. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 15182 Napisano Petak u 10:52 Integrisan, 8034 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nalepnice obavezno da se očiste, kofer zadnji osveži, gume obavezno kad dođe vreme neke sport touring. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidza84 17 Napisano Petak u 14:43 U prolazu, 37 postova Lokacija: Pirot Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Cime najbolje osveziti kofer? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 15182 Napisano Petak u 15:12 Integrisan, 8034 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Uzmi neki sprej za negu spoljašnjih plastika. Pa vidi rezultat. Može i malo fenom da se pređe. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2743 Napisano Petak u 15:16 Andragog, 5310 postova Lokacija: On off road Motocikl: NAVIGATOR 1000 EXC450 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je drugar namazao sa onim sredstvom za osvezavanje plastike K2. Bio je Givi 45, stari kofer, matirao i pobeleo od sunca. Bukvalno je bio kao nov i drzalo je oko godinu dana. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidza84 17 Napisano Petak u 15:39 U prolazu, 37 postova Lokacija: Pirot Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan pre 21 minuta, srbac je napisao: Meni je drugar namazao sa onim sredstvom za osvezavanje plastike K2. Bio je Givi 45, stari kofer, matirao i pobeleo od sunca. Bukvalno je bio kao nov i drzalo je oko godinu dana. Bas cu da pokusam. Sad sam samo u dilemi dal da ga registrujem sad ilil da cekam pocetak sezone. Ovo vreme mi ne obecava uopste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 114 Napisano Petak u 17:14 (promenjeno) Svrati ponekad, 216 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, srbac je napisao: Meni je drugar namazao sa onim sredstvom za osvezavanje plastike K2. Bio je Givi 45, stari kofer, matirao i pobeleo od sunca. Bukvalno je bio kao nov i drzalo je oko godinu dana. Jel ovo? https://sjajno.hr/proizvod/k2-bono-black-crnilo-za-plastiku-500-gr/ Ja sam kupio isto to od Motip firme i pokazalo se loše. Kad namažeš dobro je, ali čim se osuši kao da nisi ni mazao. Promenio Petak u 17:15 član Gato Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2743 Napisano Petak u 18:06 (promenjeno) Andragog, 5310 postova Lokacija: On off road Motocikl: NAVIGATOR 1000 EXC450 Prijavi odgovor kao problematičan K2 bio je niki sunđer na samom čepu ispod i sa tim je mazao. Promenio Petak u 18:07 član srbac 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 15182 Napisano Subota u 08:40 Integrisan, 8034 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Posle kažu, ego ga onaj što se vozi od kafića do kafića sa tri kofera Dok sam se pakovao upoznao sam bar nekoliko ljudi koji su stali da me pitaju kako ću to sve da spakujem? Kaže jedan ček da vidiš nešto... Pokaza mi sliku, čuva Afriku RD07 u skoro pa u mint stanju rekao bih po slikama. Lepo. 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...