Jump to content

Moto Zajednica

TDM Srbija

Recommended Posts

• U prolazu, 37 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

Pozdrav drustvo, danas sam isao da pogledam jednog tdm-a 850 twin. Nemam iskustva sa motorima pa ne mogu da ga uporedim sa nekim. Opsti utisak je nekako cudan. Motor svakako ima ulaganja, auspuh malo pocepan, viljuska jedna masna, gume lose, estetski pipnut bas na jednom mestu, sediste se deformisalo od sunca napred pa se ne kaci bas najbolje...Najvise me iznenadilo ato se u 3. cuje kao mlin za kafu dok u ostalim brzinama je sve ok. Ovako ide, nemam zamerki. U leru na gasu do blokade oce da pusti dim crn/beli... U sustini za motor 2002 god ne znam sta sam mogao da ocekujem. Kasnije sam probao jedan vstorm, daleko mi bolje legao sto se tice voznje ali takodje u mozda jos gorem stanju od ovog ( mislim mehanicki, ali nije ne resivo tipa svecice, sajla kvacila i td) e da i na TDM me zacudilo sto je kvacilo bas bas tvrdo. Imam osecaj da bi mi ruka otpala i posle 100 km a kamo li vise ako bi trebao da menjam brzine non stop. Svakako sam malo razocaran, mislio sam da izbor motora ide dosta lakse ali ... Ili su nasa ocekivanja prevelika i treba da spustimo kriterijume ili da se udarim po dzepu ( i ako nemam :) i trazim nesto mladje. Nisam pametan. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• MK Obrenovac, 594 postova
  • Motocikl: BMW R 1150 GS

Čisto sumnjam da je to 2002 godište 

Menjač hoće da se čuje kod prvih serija , kod zadnje serije ( od 1999 do 2001 ) 850 to je rešeno .

Taj je očito krš neki, beži od toga

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• Zainteresovan, 627 postova
  • Motocikl: Honda VFR800 FI
17 hours ago, vidza84 said:

Pozdrav drustvo, danas sam isao da pogledam jednog tdm-a 850 twin. Nemam iskustva sa motorima pa ne mogu da ga uporedim sa nekim. Opsti utisak je nekako cudan. Motor svakako ima ulaganja, auspuh malo pocepan, viljuska jedna masna, gume lose, estetski pipnut bas na jednom mestu, sediste se deformisalo od sunca napred pa se ne kaci bas najbolje...Najvise me iznenadilo ato se u 3. cuje kao mlin za kafu dok u ostalim brzinama je sve ok. Ovako ide, nemam zamerki. U leru na gasu do blokade oce da pusti dim crn/beli... U sustini za motor 2002 god ne znam sta sam mogao da ocekujem. Kasnije sam probao jedan vstorm, daleko mi bolje legao sto se tice voznje ali takodje u mozda jos gorem stanju od ovog ( mislim mehanicki, ali nije ne resivo tipa svecice, sajla kvacila i td) e da i na TDM me zacudilo sto je kvacilo bas bas tvrdo. Imam osecaj da bi mi ruka otpala i posle 100 km a kamo li vise ako bi trebao da menjam brzine non stop. Svakako sam malo razocaran, mislio sam da izbor motora ide dosta lakse ali ... Ili su nasa ocekivanja prevelika i treba da spustimo kriterijume ili da se udarim po dzepu ( i ako nemam :) i trazim nesto mladje. Nisam pametan. 

strom se vozi kao bicikla u odnosu na tdm
Super je i on ako imas para za njega.
Nije tvrdo kvacilo na tdmu, bar ga ne pamtim kao tvrdo.
Ne uzimaj krs za prvo motor, da s ene bi desilo da izgubis volju.
Ok, svaki ce imati ulaganja, ali izbegavaj ono sot je ocigledno krs. I nemoj da se vodis logikom, sredicu ja, pomoci ce mi drugar...
Odu i pare i vreme. Mislim, super je ako imas neki motor za projekat pa se zezas, ali kolko skapirah ti bi da se vozis :)

• U prolazu, 37 postova

Pa da, to mi kaze i drug. Kaze bolje skupi kes pa kupi nesto da se vozis nego da se razocaras odmah u startu kad krenes da samo ulazes u njega. 

• Sviđa mi se 1

• motoras, 2565 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500
Pre 19 sati, vidza84 je napisao:

Opsti utisak je nekako cudan. Motor svakako ima ulaganja, auspuh malo pocepan, viljuska jedna masna, gume lose, estetski pipnut bas na jednom mestu, sediste se deformisalo od sunca napred pa se ne kaci bas najbolje...Najvise me iznenadilo ato se u 3. cuje kao mlin za kafu dok u ostalim brzinama je sve ok.

U leru na gasu do blokade oce da pusti dim crn/beli... 

Ovo sve sto si naveo da se vidi na prvi pogled je trebalo da ti odmah kaze da ne treba ni da ga probas. A sto se tice zavrtanja u blokadu ne znam sta bi ti rekao. Tako se ne proba tudj motor ,ciji god da je. 

Pre 19 sati, vidza84 je napisao:

U sustini za motor 2002 god ne znam sta sam mogao da ocekujem.

Ovo nema veze sa stanjem motora. To je vise do vlasnika i njegovog odnosa prema motoru,veruj mi.

Ustvari sam hteo reci da su moji motori '73. '88. i '94. i rade kao sat. 

U principu,ako se ne razumes povedi nekog ko zna. Ili kupi novo pa ne mislis. A to da nema ulaganja zaboravi. Svaki motor trazi novac. I nov.

Promenio član stari roker
  • Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

• Zainteresovan, 627 postova
  • Motocikl: Honda VFR800 FI

Motor nije jeftin hobi.
Dve gume, lanac i lancanici zamena ulja i filtera i eto 500 evra kao od sale.
A to je bukvalno sve potrosna roba.

• Podržavam 1

• U prolazu, 37 postova

Konačno prinova :) od prvog dana sam verovao da je TDM prvi izbor. Sada se nadam da je i pravi. Uzet od kolege sa foruma tako da se nadam pa posluzi neku godinu. 17bce221286c9dda6aa6c722e12c32dc.jpg2eac59bac90416b6ce80760828c9ffc9.jpg

Sent from my RMX3081 using Tapatalk

• Sviđa mi se 3

• Svrati ponekad, 216 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900
Pre 17 sati, vidza84 je napisao:

Konačno prinova :) od prvog dana sam verovao da je TDM prvi izbor. Sada se nadam da je i pravi. Uzet od kolege sa foruma tako da se nadam pa posluzi neku godinu. 17bce221286c9dda6aa6c722e12c32dc.jpg2eac59bac90416b6ce80760828c9ffc9.jpg

Sent from my RMX3081 using Tapatalk

Sad samo fen i WD 40 u ruke i udri po naljepnicama😉. Sretna vožnja!👍

• Andragog, 5310 postova
  • Motocikl: NAVIGATOR 1000 EXC450

Meni je drugar namazao sa onim sredstvom za osvezavanje plastike K2. Bio je Givi 45, stari kofer, matirao i pobeleo od sunca. Bukvalno je bio kao nov i drzalo je oko godinu dana.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• U prolazu, 37 postova
pre 21 minuta, srbac je napisao:

Meni je drugar namazao sa onim sredstvom za osvezavanje plastike K2. Bio je Givi 45, stari kofer, matirao i pobeleo od sunca. Bukvalno je bio kao nov i drzalo je oko godinu dana.

Bas cu da pokusam. Sad sam samo u dilemi dal da ga registrujem sad ilil da cekam pocetak sezone. Ovo vreme mi ne obecava uopste. 

• Svrati ponekad, 216 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900
Pre 1 sat, srbac je napisao:

Jel ovo? https://sjajno.hr/proizvod/k2-bono-black-crnilo-za-plastiku-500-gr/

Ja sam kupio isto to od Motip firme i pokazalo se loše. Kad namažeš dobro je, ali čim se osuši kao da nisi ni mazao.👎

Promenio član Gato

• Andragog, 5310 postova
  • Motocikl: NAVIGATOR 1000 EXC450

K2 bio je niki sunđer na samom čepu ispod i sa tim je mazao.

Promenio član srbac
  • Sviđa mi se 1

• Integrisan, 8034 postova
  • Motocikl: TDM 900

20250913-182505.jpg

Posle kažu, ego ga onaj što se vozi od kafića do kafića sa tri kofera 😂

Dok sam se pakovao upoznao sam bar nekoliko ljudi koji su stali da me pitaju kako ću to sve da spakujem? Kaže jedan ček da vidiš nešto... Pokaza mi sliku, čuva Afriku RD07 u skoro pa u mint stanju rekao bih po slikama. Lepo.

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja