shoyyka 10433 Napisano Januar 21, 2021 Drug član, 3396 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Marek1987 je napisao: Ne izdržah juče. Čim se malo sneg i led sa ulica sklonio ja pomislih "idem pa makar izgin'o.." Dva nagla kočenja po mokroj podlozi i srećom oba puta bez pada. Evo kako je izašao iz garaže a kakav se vratio: Nego zabrinuo me je neki jak miris izgorele gume/plastike iz predela kokpita, tj. ovih instalacija ispod njega. Učinilo mi se i u toku vožnje da sam ga osetio ali posle kad sam stao definitivno se odatle osećalo. Ima li neko ideju šta je to? Ej bre... ne zabrinjavaj me! Tu ispod ide instalacija od voltmetra, maglenki, svetla u štitnicima... Nikako da bude sve popaljeno,maglenke vuku dosta, vidi se po voltmetru... Ispod sedišta, gde je aku imaš dva prekidača, stavio sam za svaki slučaj,mislim da su od maglenki i svetla u štitnicima...Klikni,isključi...pa gledaj. Nikako vožnja dok ne nadješ šta je...Može da bude i da prenosi nešto isprskano... može i neki kablić... Ih što nisam bliže! Regler ćeš lako proveriti, upališ i pratiš na voltmetru, ako ne varira od oko 14.3 nije regler... Ma ne verujem da je on... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Januar 21, 2021 (promenjeno) Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan E zato ja ne volim to dodatno budženje svetala, maglenki i ostalih kineskih (neproverenih) džidža-bidža na motor... Jedna 12V utičnica i to direkt sa akumulatora i preko osigurača od 7 ampera. Kabel u termoskupljajući bužir i trasom kuda idu svi ostali kablovi dovesti gde treba i ćao... Sve ostalo je samo dodatno opterećivanje instalacije na motoru i stvaranje potencijalnog izbijanja kuršlusa... Promenio Januar 21, 2021 član ThePainkiller 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10433 Napisano Januar 21, 2021 Drug član, 3396 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Hm... Koliko se sećam, a iskreno sve manje, lepo sam to izolovao, dodatnom oblogom od većeg kabla, mislim da kablove od dva gadžeta ubacih... Čuh se sa kolegom, na poslu je... Ništa... sutra, kad već, nebitno, prekidače na off, svetla ne paliti i upaliti ga... i mirisati... i rešavati... Mada s obzirom na toliko prskanja ti bre, kao da si vozio nekom rečicom, a ne prestonicom Balkana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marek1987 801 Napisano Januar 22, 2021 Zainteresovan, 524 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650N, TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan 17 hours ago, shoyyka said: Mada s obzirom na toliko prskanja ti bre, kao da si vozio nekom rečicom, a ne prestonicom Balkana I to samo glavnim džadama sam išao. Pa topilo se i slivalo sa svih strana, i jesu rečice tekle ulicama. Ne imadoh juče vremena, verovatno ću danas da ga čačkam i da ga perem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Januar 22, 2021 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 26 minuta, Marek1987 je napisao: Ne imadoh juče vremena, verovatno ću danas da ga čačkam i da ga perem. Nisi ga odmah oprao posle vožnje??? Ajme... @Alekre @Markone88 @N.F.S. i ja upravo doživljavamo blagi srčani udar... Pa gde će ti duša da tako lep motor ostaviš u onakvom stanju da stoji, da ga ta prljavština izjeda i nagriza deo po deo... Priznajem, navukao sam se na briskanje i sređivanje motora, jednostavno motor mi mora u svakom momentu biti čist i lep... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marek1987 801 Napisano Januar 22, 2021 Zainteresovan, 524 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650N, TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan 5 minutes ago, ThePainkiller said: upravo doživljavamo blagi srčani udar... Hahahah vidi, tačno sam svestan da je tako Da, postoji i kod mene ta žica i grize me savest sada što tako stoji ali se ja trudim da tu žicu diskonektujem. Prosto me nervira što sam takav. Kad vozim motor po suvom, ja sam onaj što zaobilazi bare ili se čak okrene i potpuno odustane od ulice u kojoj bi morao da prođem kroz mokro pa da ga isprskam. Ma idi bre... Zaličim sebi na onog lika sa SAAB-om iz serije "priče iz radionice"... PA DA, EVO ČAK MI SAD I NEŠTO SMRDUCKA NA IZGORELO! ISTO KO NJEMU! E tako da, ona vožnja je bila kao terapija za tu moju bolest i preosetljivost. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marek1987 801 Napisano Januar 22, 2021 Zainteresovan, 524 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650N, TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1653 Napisano Januar 22, 2021 Drug član, 1713 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, ThePainkiller je napisao: Nisi ga odmah oprao posle vožnje??? Ajme... @Alekre @Markone88 @N.F.S. i ja upravo doživljavamo blagi srčani udar... Pa gde će ti duša da tako lep motor ostaviš u onakvom stanju da stoji, da ga ta prljavština izjeda i nagriza deo po deo... Plus sto to sada nije samo prljavstina, tu je velika koncentracija soli koja je rastvorena i u tecnom stanju usla u najsitnije pore i rupice... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2442 Napisano Januar 22, 2021 Andragog, 5008 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan On 19.12.2020. at 14:02, ThePainkiller je napisao: Stigao je i produžetak od Ivana... @shoyyka Evo i mere rupa. Napomena: mereno je preko vizira, nije direktno pravolinijski: Kolko para tražiš za motor? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Januar 22, 2021 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, srbac je napisao: Kolko para tražiš za motor? Koliko nudiš? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2442 Napisano Januar 22, 2021 Andragog, 5008 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan 2400 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Januar 22, 2021 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, srbac je napisao: 2400 Moraćeš to, kolega, da malo ˝pojačaš˝... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marek1987 801 Napisano Januar 22, 2021 Zainteresovan, 524 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650N, TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan 59 minutes ago, Biker Q said: lus sto to sada nije samo prljavstina, tu je velika koncentracija soli koja je rastvorena i u tecnom stanju usla u najsitnije pore i rupice... A u pm.. naterećete me dizletim sa posla i odem na pranje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Januar 22, 2021 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Marek1987 je napisao: A u pm.. naterećete me dizletim sa posla i odem na pranje. Ja bih već bio tamo, da sam na tvom mestu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14880 Napisano Januar 22, 2021 moto merkat °°, 4932 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, ThePainkiller je napisao: Moraćeš to, kolega, da malo ˝pojačaš˝... Sta malo, bar' 5000€ Kada vidim ovo pomislim da moj motor vredi 2000 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Januar 22, 2021 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, bdada je napisao: Sta malo, bar' 5000€ Kada vidim ovo pomislim da moj motor vredi 2000 Cene 3vd-a i 4 tx-a su nenormalno otišle gore... Bukvalno za te pare, koje pojedini traže za svoje 4 tx-ove, može komotno 900-ka da se kupi... Ja svoj, za sada, ne prodajem... Malo ću da ga izgustiram, pa dogodine onda neka XX i da i ja onda ˝pređem igricu˝... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13091 Napisano Januar 22, 2021 Ne silazi, 7448 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Samo držite motore ispravnim, vozite se i družite se sa ljudima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14880 Napisano Januar 22, 2021 moto merkat °°, 4932 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ovo samo u Srbiji ima da bi sada mogao dobiti vise nego sto sam ga platio pre 9 god. a nije bio jeftin. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10433 Napisano Januar 22, 2021 Drug član, 3396 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Čuh se sa kolegom Markom... biće da je blato mirisalo... Kad videh sliku kakav je bio uprkos tome što ima produžetak blatobrana... auu Dobro je... Jes' da više nije moj ali kao da jeste 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marek1987 801 Napisano Januar 23, 2021 (promenjeno) Zainteresovan, 524 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650N, TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, shoyyka said: Čuh se sa kolegom Markom... biće da je blato mirisalo... Kad videh sliku kakav je bio uprkos tome što ima produžetak blatobrana... auu Dobro je... Jes' da više nije moj ali kao da jeste Pretpostavljam da je tako jer posle pranja više nisam osetio taj miris. Inače je blato bilo i na granama napred i na samom agregatu. Druže Milane, ja ti se izvinjavam i saosećam što si osuđen da gledaš ovakvu torturu nad tvojim bivšim saputnikom Promenio Januar 23, 2021 član Marek1987 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4877 Napisano Januar 23, 2021 Drug član, 1552 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan Jadan @shoyyka Lako je meni kad je moj bivsi at zavrsio kod @ThePainkiller Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10433 Napisano Januar 23, 2021 Drug član, 3396 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Marek1987 je napisao: Druže Milane, ja ti se izvinjavam i saosećam što si osuđen da gledaš ovakvu torturu nad tvojim bivšim saputnikom Haha...ne sumLJam ja u tebe Mare, nego znam za koliko se malko vremena zaprlja, a koliko mi treba da ga dovedem u red... zato što nijedan motor nisam prao puškom, već ručno... muka je to! Pa se instiktivno šoknem kad vidim da je zamazan... Ti to ispuškaraš za čas... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10433 Napisano Januar 23, 2021 Drug član, 3396 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan pre 30 minuta, Markone88 je napisao: Jadan @shoyyka Lako je meni kad je moj bivsi at zavrsio kod @ThePainkiller Pa ne bih baš rek'o... Boris vozi po skoro svim vremenskim uslovima... Nego neće da te sekira Ma samo vozi... za to je...nego ja kad krenem u vožnju pa u recimo prvih petnaestak minuta,, dok sam još blizu mogu i da se vrnem ako mi ne odgovaraju uslovi... Kad to prodje onda može i po kopovima, svejedno je, ribanje ne gine 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4877 Napisano Januar 23, 2021 Drug član, 1552 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan Znam zezam se motor je da se vozi, to sto ima nas ludih pa i bare obilazimo, to je vec malko bolest Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Januar 23, 2021 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, shoyyka je napisao: Pa ne bih baš rek'o... Boris vozi po skoro svim vremenskim uslovima... Nego neće da te sekira Ma samo vozi... za to je...nego ja kad krenem u vožnju pa u recimo prvih petnaestak minuta,, dok sam još blizu mogu i da se vrnem ako mi ne odgovaraju uslovi... Kad to prodje onda može i po kopovima, svejedno je, ribanje ne gine Da, Boris vozi, ali takođe motor posle vožnje ne sme da uđe u dvorište ukoliko nije čist da se može jesti sa njega... Jednom je kolega N.F.S. rekao - Ako nemam slobodno sat vremena posle vožnje da sredim motor da bude čist, ni ne krećem u vožnju... Priznajem i ja, sve je više situacija kada ne želim da isteram motor da vozim, jer vidim da je put mokar posle kiše ili snega...boles' je to... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...